Stop met al dat gemekker tegen de lockdown, en zet je krachten liever in vóór de vaccins!

Als iedereen die nu om het hardst roept om z’n eigen hachje te redden eens ophoudt met klagen, en z’n stem en moeite steekt in het promoten van vaccins, dan komen we misschien nog eens ergens in deze pandemie en tweede lockdown.

Het was volledig voorspelbaar. Iedereen vindt dat het coronavirus bestreden moet worden en maatregelen noodzakelijk zijn. Maar in deze lockdown toch vooral de anderen. Nooit zelf. De reisbranche klaagt dat ze worden “afgestraft“, en winkels vinden dat de scholen de schuld dragen voor de pandemie en ze daarom niet hoeven te sluiten. Wat gek: GroenLinks wil juist de scholen dan weer open hebben, en KLM dicht. Maar daar zit dus weer de reisbranche, die klaagt over die afstraffing. En round and round we go. RTL Boulevard vindt het bovendien een “slecht moment” en uiteraard had het Forum voor Demagogie van sekteleider Thierry Baudet ook nog een portie gespeelde verontwaardiging in de aanbieding, na eerder Nederlanders te hebben wijsgemaakt dat je niet bang voor corona hoeft te zijn, mondkapjes schadelijk zijn en de tests niet zouden deugen.

Alhoewel het coronavirus redelijk nieuw is, is dit effect wel bekend bij sociologen en al zo oud als de weg naar Kralingen. Het is het beruchte NIMBY-effect: not in my backyard. Vinden dat een bepaald probleem wel bestaat, maar dat toch de anderen voor de oplossing moeten zorgen. Zelf kan/hoef/wil je niets bij te dragen.

Doordat iedereen die voor z’n eigen belang gaat, valt het zicht op het gemeenschappelijke doel weg: corona voorgoed verslaan, en lockdowns niet alleen vermijden maar ook overbodig maken.

Maar nee. Halvezolen staan liever op pannen te rammelen bij het Torentje, en roepen dat Rutte een pedofiel is. Willem Engel valt verzorgingstehuizen lastig en lobbyisten maken overuren om te proberen via de media hun branche te vrijwaren van coronamaatregelen. Wat een verspilde moeite, allemaal. Als iedereen die zich nu zo luidruchtig keert tegen de lockdown alles op alles zet om zoveel mogelijk vaccins te fabriceren en distribueren, dan zijn we tegen de lente van corona af. En driemaal raden wie daar het meeste baat bij hebben. Precies: de scholen, de winkels, de reisbranche en zélfs FVD-voorman Thierry Baudet, die zich dan niet meer hoeft te verbeelden dat hij in een semi-dictatuur leeft waar zijn vrijheid zou worden afgepakt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. ropart

  wel sneu voor de geloofshuizen en de asielzoekers instroom die nu ook voor 5 weken op slot moeten!,maar ja, we moeten het samen met elkaar doen.

  1. hans-e-pans

   Wat moeten we samen doen?

   1. ropart

    dat zeggen politici altijd te pas en onpas ik heb ook geen idee wat ze bedoelen ik wil niks samen met een ander doen.

 2. Robin Hoed

  De lockdowns, avondklokken, en mondkapjes dienen er voor om je in een constante staat van angst en paniek te houden, zodat jij straks zonder morren een vaccin accepteert.
  Als alle winkels normaal weer open gingen, en mindkapjes in de kachel gooiden, zouden er niet meer mensen sterven dan voorgaande jaren.
  Maar je zult en moet die spuit krijgen.
  Eerder gaan de winkels niet meer open, kun je niet meer bij opa en oma op bezoek, en is eigenlijk alle plezier in het leven afgeschaft tot jij toegeeft.
  Dat jij nu verplicht thuis zit laat jou snakken naar die spuit, zodat je weer vrij bent (maar ben je dat dan? Geloof je hun beloften? Ze hebben nu de macht, en die geven ze niet meer af.)
  Verder dient het helemaal nergens voor.

  Dat Tim E zich een journalist noemt is een belediging voor het vak.
  Dan noem ik de slager op de hoek ook maar een dierenarts.
  Maar waar vind je nog een journalist die geen spreekbuis van de overheid is?

  1. corenona

   mooi gesproken , 👏👏👏👏👏👍

   1. ropart

    eens!.

  2. RvdBe

   👍👍

  3. Edjan

   @ Robin Hoed. +++++++

 3. corenona

  hahahahahaha , waarom denk je dat de lock down is doorgeduwd ? Dit pressiemiddel wordt van stal gehaald om zoveel mogelijk schapen over de dam te trekken voor een vaccinatie.

  Zo doorzichtig die dictator in dat torentje

  1. Jack Flash

   Yes!

 4. JochemX

  Mijn krachten inzetten voor een volstrekt overbodig vaccin?

  1. lucinde

   Je zou Jochem toch bijna een Corona-besmetting toewensen zonder dat hij ons zorgsysteem zal belasten

   1. corenona

    Met een goed immuun systeem kan jij wensen wat je wilt mad lola maar komen je wensen niet uit mafklapper

   2. JochemX

    Lucinde, waarom ‘bijna’? Kom gewoon voor je mening uit: iedereen die kritisch is wens je een afschuwelijke ziekte en wel zonder enige medische behandeling.

   3. Robin Hoed

    Een ‘besmetting’ betekent nog niet dat je al met een been in het graf staat.
    Ze doen er alles aan om het aantal ‘besmettingen’ op te krikken.
    Ze moeten het je tegenwoordig vertellen dat je ziek bent, want er is een virusdeeltje op je lichaam gevonden.
    In je neus is niet in je lichaam, want niet in je bloedsomloop.
    Het immuunsysteem heeft het virusdeeltje nog niet eens gezien.
    Ik lach heel hard om jouw besmettingen.
    Laatst is zelfs nog een glas cola als besmet getest.
    En het zorgsysteem is de afgelopen jaren flink afgebouwd door Rutte & Co.
    Enkele jaren geleden nog werden veel mensen ontslagen.
    Dus er wonen nu meer mensen in NL, maar we hebben minder zorg?
    En maar jammeren.

   4. Seneca

    @lucinde
    er is een gezegde: ‘het beste argument tegen de democratie is een conversatie van 5 minuten met de gemiddelde kiezer…’. jij bent bij uitstek het voorbeeld van de ‘gemiddelde kiezer’.

 5. Nico Sibelijn

  Mooi betoog, Tim.

  1. lucinde

   ++

  2. corenona

   slijm , slijm van de strónt vlé®k die zich gelukkig direct laat vaccineren.

   Elk nadeel heeft zijn voordeel

 6. ManX

  “Als iedereen die zich nu zo luidruchtig keert tegen de lockdown alles op alles zet om zoveel mogelijk vaccins te fabriceren en distribueren, dan zijn we tegen de lente van corona af.”

  Welke krachten? Wie en hoe? Alles op alles zetten?
  Hoe ziet Tim dit voor zich?

  Ahhh, hij bedoelt: iedereen moet gewoon zijn bek houden. Meer kan ‘iedereen’ niet doen namelijk.

  1. Thant dolfph

   Nee, hij bedoelt dat een klein maar luidruchtig groepje mensen dat besloten heeft vijfde colonnetje te spelen er beter aan doet te kappen met de spielerei en zich -voor zover- mogelijk behulpzaam te maken in de maatschappij ipv te fantaseren over regeringsleiders die flesjes babybloed in de koelkast hebben staan.

   1. ManX

    Nee sukkel, hij noemt ook tal van anderen die ook niets anders kunnen doen dan alleen hun bek houden:

    “De reisbranche klaagt dat ze worden “afgestraft“, en winkels vinden dat de scholen de schuld dragen voor de pandemie en ze daarom niet hoeven te sluiten. Wat gek: GroenLinks wil juist de scholen dan weer open hebben, en KLM dicht. Maar daar zit dus weer de reisbranche, die klaagt over die afstraffing. En round and round we go. RTL Boulevard vindt het bovendien een “slecht moment” en uiteraard had het Forum voor Demagogie van sekteleider Thierry Baudet ook nog een portie gespeelde verontwaardiging in de aanbieding.”

    Kortom: Tim denkt dat als iedereen nu maar zijn muil houdt, het allemaal vanzelf goed komt.

   2. Thant dolfph

    Van jou geleerd repeteerclown

    1. corenona

     💩

  2. Edjan

   @ ManX. Klopt helemaal

 7. lucinde

  Als DDS ook verkiezingen zou houden, dan stem ik op Tim!

  1. Tim
  2. Kenneth
  3. Vd Galien
  4. Frits Bosch (haalt kiesdrempel niet)

  De rest moet maar vaker schrijven, anonimiteit is hun lot.

 8. Heras

  Ik erger me aan deze kortzichtige visie. Na de vaccinatie gaan we NIET naar normaal.
  Dat heeft de Jonge al laten doorschemeren.
  En dat je strijders voor de vrijheid “wappies” noemt, vind ik beledigend. Het zijn gewone burgers die bezorgd zijn.
  En weer niets over de vaccinatie zelf, waarvan niemand weet hoe het op een mensenlichaam reageert.

  1. Thant dolfph

   “‘waarvan niemand weet hoe het op een mensenlichaam reageert”
   Sjongejongejoge, doe eerst eens wat meer aan nieuwsgaring zou ik zeggen:

   –Welke bijwerkingen geven de ­vaccins op korte termijn?
   Een helder overzicht van welke bijwerkingen optreden en hoe vaak die voorkomen, is er vandaag niet. Voorlopig moeten we het doen met wat de farmabedrijven in persberichten melden. Daaruit blijkt dat na de prik voornamelijk hoofdpijn, koorts en vermoeidheid kunnen optreden. De meeste details zijn bekend over het Pfizer/BioNTech-vaccin. Dat veroorzaakt bij bijna 4 procent van de gevaccineerden vermoeidheid en bij 2 procent hoofdpijn, en dat op een manier dat ze niet hun normale dagelijkse activiteiten kunnen doen. Maar het gaat niet om ­levensbedreigende neveneffecten. ‘De dag na de inenting zijn die klachten meestal weer verdwenen’, zegt Leroux-Roels.

   4. Zijn we zeker dat er geen ernstige bijwerkingen zullen optreden op lange termijn?

   Dat weten we nog helemaal niet zeker. De grote studies met experimentele coronavaccins zijn nog niet afgerond. De meeste bedrijven volgen hun proefpersonen zo’n twee jaar op.–

   1. corenona

    💩

  2. ManX

   Correct Heras.

   De blaaskaken en fluimen die jubelend maar zonder enig besef of benul achter de demagogen aanhobbelen, zijn simpele sukkels die echter langzamerhand wel heel vervelend worden.

 9. corenona

  misschien kan Tim even inhoudelijk reageren alvorens tegenstanders van de lock down te betittelen als halve zolen op potten en pannen.

  U wordt klaar gestoomd voor het vaccin. U wilt toch ook uit die verdomde lock down ? Dit pressiemiddel – de lock down – hoort niet thuis in de democratie Nederland. Clown rutte chanteert heel Nederland en weigert zelfs een persconferentie zodat kritische vragen niet gesteld kunnen worden. Nut en noodzaak van deze dictatormaatregel is niet aangetoond maar wordt weggestopt onder de noemer “de druk op de zorg ” . De zorg is door deze zelfde rutte volledig uitgekleed in de periode 2016-2018. Er werden 77.000 banen gesaneerd op de werkvloer en de I.C capaciteit werd gehalveerd , h**ps://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/plenaire_verslagen/kamer_in_het_kort/zorgmedewerkers-hard-nodig .

  Ook is de vraag nog steeds open hoe er druk kan zijn op de zorg als we 300 ziekenhuizen hebben en gemiddeld 2.000 patienten. De druk ligt bij een goede spreiding dus op 6 tot 7 patienten per ziekenhuis.

  Corona is niet het beloofde killervirus. Corona wordt benaderd net zoals destijds de Mexicaanse griep inclusief dezelfde fouten en uiteraard begeleid door dezelfde lui als nu. Die zogenaamde professioneels adviseren weer het kabinet.

  De WHO heeft de mortaliteit bijgesteld en de belooofde 3,4% bijgesteld per land. Tevens heeft de WHO opgeroepen te stoppen met lock downs omdat ze niets brengen anders dan onzekerheid en angststoornissen. Waarom luistert rutte nu niet naar de WHO ?

  Mensen wordt wakker , u bent geen wappie als u de cijfers en feiten beoordeelt op zijn merites . Corona is geen killer virus

  1. Nico Sibelijn

   Ik denk dat de meeste Nederlanders na deze ellendige tijd schreeuwen om het vaccin en het in grote meerderheid zullen nemen.
   Dat is de uitkomst waarop we hopen.

   1. corenona

    u heeft inhoudelijk geen commentaar op de feiten en de cijfers strónt vlé®k ? Dan hebben we nu consensus dat corona een hoax is.

    Waarom zou je dan een vaccinatie nemen tegen een hoax strónt vlé®k ?

  2. Edjan

   @Corenona. Helemaal mee eens.

  3. ongevaccineerd

   inplaats van bannen kan je ook gewoon mijn reactie met feiten ontkrachten. Op naar het volgende account

 10. gargamel

  Pandemie is een project, geen toeval, Kissinger noemde de vaccinatie een overwinning.

 11. Willem61

  Tim, je noemt jezelf journalist. Ga nou eens goed naar alle cijfers kijken. Ik ga het je niet meer uitleggen. Dan kom je namelijk tot heel andere conclusies, succes

  1. corenona

   Ik heb het nogmaals feitelijk uitgelegd maar een reactie lijkt uit te blijven

   best wel triest

  2. Nico Sibelijn

   Ik vrees dat Willem bedoelt dat corona niet erger is dan een wintergriepje.

   Dat soort dwazen kunnen we het beste negeren.

   1. Willem61

    Nico, je hebt feiten, en angst. Ook voor jou zou ik zeggen kijk naar de cijfers. Leg ze naast elkaar en trek je eigen conclusies en niet die van de Nationale Propaganda Omroep.

   2. corenona

    de cijfers staan boven waaruit blijkt dat corona MINDER schadelijk is dan influenza. Ik heb geen weerlegging kunnen waarnemen van de strónt vlé®k anders dan deze one liner

 12. RCS

  Zolang dit kabinet de zorg capaciteit niet vergroot en de kwetsbaren niet beter beschermd heb ik geen goed woord over voor de besluitvorming van dit kabinet. Als mensen dat mekkeren noemen, then so be it.

  1. Nico Sibelijn

   De zorg staat in Nederland op een eenzaam hoog niveau. De zorgcapaciteit is met betrekking tot corona ook niet de bepalende factor.
   Inderdaad, gemekker.

   1. Linksbuster

    Q…De zorgcapaciteit is met betrekking tot corona ook niet de bepalende factor……..
    Oh nee..wat dan wel??

 13. Anti Idioten

  Engelbart is de weg kwijt, zal hem even in de juiste richting sturen -> h**ps://joop.bnnvara.nl/register

  – Sekteleider Baudet.
  – Iedereen vind de maatregelen noodzakelijk.
  – Doen alsof iedereen een vaccin wil.
  – Mensen die protesteren tegen lockdowns zijn halvezolen.

  Altijd kwaliteit journalistiek van Engelbart. Ik zal wel weer geband worden voor dit.

 14. de ziender

  Wat een om artikel weer van DDS. Zolang tim dit soort onzin uitkraamt blijft hij handklanger van het Haagse tuig dat onze vrijheden heeft afgenomen. Sinds de mondkapjesplicht stijgen de besmettingen. Jullie zijn toch zo gek op statistieken? Welnu: trek dan de conclussie: monkapjes verspreiden virussen.

 15. Robin Hoed

  Tim verlangt meer naar zijn vaccin dan een heroïneverslaafde naar zijn volgende shot.

 16. Adriaen van Bergen

  Ik vind niet dat het corona virus afgeremd moet worden, want zo krijgen we nooit groepsimmuniteit, zoals bij andere griepvirussen.
  Maar dat is natuurlijk de bedoeling want anders kunnen ze die vaccins (die niet meer werken zodra er mutaties zijn) niet slijten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.