Viruswappies die door speech Rutte floten moeten zich kapotschamen: lockdown komt grotendeels door hen zelf

Wie de live persconferentie van de premier heeft gezien, en over functionerende oren beschikte, kon al snel één ding concluderen: op de achtergrond was een constant gefluit, gejoel en gerammel met keukengerei te horen. Van virusmalloten, uiteraard, die boos waren op een lockdown die ze – in essentie – over zichzelf hebben afgeroepen.

Na een zomer en herfst waarin we vollop hebben aangerommeld met het coronavirus, konden we deze december echt niet meer om de hete brei heendraaien: Nederland is totaal vastgelopen in de tweede golf. Een nieuwe lockdown was eigenlijk onvermijdelijk – andere ‘softere’ opties om het virus te bestrijden zijn uitgeput. Alleen de lockdown lag nog op tafel.

Dus dat was dan ook wat premier Rutte eerder vanavond aankondigde. Met gepaste ernst, zoals we ook mogen verwachten van een premier die inmiddels meer dan tien jaar in het vak zit. Maar wie de woorden van de minister-president poogde te luisteren in één van de live uitgezonden feeds of streams hoorde op de achtergrond een luidruchtige ruis.

Dat waren de virusgekkies. De huis-, tuin- en keuken-Sturmabteilung van Willem Engel en zijn kornuiten. U weet wel: de lui die valse doktersverklaringen halen, zodat ze zonder mondkapje kunnen winkelen of reizen in het OV. Die uitgebreide knuffelsessies houden op het Malieveld, omdat liefde het beste wapen zou zijn tegen COVID-19. Die verpleeghuizen intimideren, zodat die hun werk niet meer goed kunnen doen en bovendien bootladingen aan desinformatie op het internet kwakken, waardoor hele volksmassa’s nu geloven dat PCR-tests aanfluitingen zijn, corona-nabestaanden in werkelijkheid acteurs zijn, mondkapjes “muilkorven” of “smoelluiers” noemen, vaccins gevaarlijk noemen en illegaal vuurwerk afsteken aanzien voor een dappere verzetsdaad.

Er is een hoop gefaald beleid geweest, maar miskleunende bestuurders kunnen zich nog beroepen op naïviteit of incompetentie. Al deze zotte viruscomplotgekken hebben deze tweede lockdown mede op hun geweten, met al hun kwaadaardige complotten en de complete blinddoek die ze welhaast moedwillig voor hun eigen – en andermans! – ogen hebben gebonden.

Deze wandelende pannetjes pruttelende smurrie moeten dus niet gaan fluiten voor een minister-president die de enige maatregel die hij nog voor handen heeft – de lockdown – invoert . Nee, ze moeten zichzelf eens goed aankijken in de spiegel, en zich afvragen wat ze zélf hebben gedaan om de komst van de tweede lockdown te bespoedigen. En daarna héél lang zwijgen. Dan kunnen de grote mensen daarna de rommel opruimen die zij hebben aangericht.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

111 reacties

 1. Cootje

  Het goede voorbeeld van avond en de dagen daarna de tolk shows op de tv met 6 / 8 mensen en wij met de kerst met ze vieren of met ze vijf . De prominenten mogen zich tonen en staan boven de wet of boven de adviezen . Maar dat is normaal in deze bananen republiek

 2. Nico Sibelijn

  Een indrukwekkende toespraak van een groot staatsman.

  En inderdaad, de onverantwoordelijke idioten die de ernst van de situatie ontkennen en daarmee direct verantwoordelijk zijn voor corona-doden en het voortduren van deze afschuwelijke pandemie moeten zich de ogen uit de kop schamen.

  1. JochemX

   Nee hoor Nico ik ontken de ernst van de situatie helemaal niet. Het is weer helemaal mis met Rutte, hij kan niet meer logisch denken. En we zijn helemaal niet verantwoordelijk voor al die angsthazen, die gaan toch lekker veilig in de kelder zitten.

   1. gargamel

    Ha ha, Rutte en logisch denken!

  2. leukeditter

   hahahaha nicootje…hij leest een brieffie op vanaf het monitorretje , indrukwekkende staatsman alia landverrader

   1. Linksbuster

    Rutte….een ei zonder kloten..geliefd bij dito eitjes.
    Een groot staatsman….in de ogen van een autistische stakker, laat me niet lachen…het enige grote aan hem is zijn pinoccio neus en zijn geheugenverlies.

  3. Cootje

   Een groot staatsman ?? Als je in Nederland de naam Pinokkio laat vallen weet 80% dat ze Rutte bedoelen , als je de vraag stelt aan de Nederlander welke Nederlander bedoelen wij die Nederland heeft verkwanselt in Europa noemt 90% RUTTE , als je een Nederlander vraagt wie raakte zijn bonnetjes kwijt en welke individu lijd aan geheugenverlies noemt 75/80% onze premier Rutte , Een grootstaatsman in de serie de fabeltjes krant met de oogjes dicht en het snaveltje toe

   1. liefdevol rechts

    DDS heeft een linkse complotschrijver in dienst, namelijk: Tim Engelbart. Hij zit even gezellig op zijn stoel verhalen uit zijn mouw te schudden hoe hij denkt dat anders denkende omgaan met de Corona maatregelen,…. nou, nu weten we wel wie hier de grootste complottheorist is.

  4. Cootje

   Wij met de gehele familie hebben hem bij de vuilnisbak gezet , en of het nu dag of nacht is ze laten hem er allemaal staan , zelfs als tuinkabouter

  5. focus

   Ernestje vindt leugenclown rutte met z’n fascistisch beleid een prima staatsman…

  6. Reinoud van Gelre

   Nico Sibelijn:

   “…En inderdaad, de onverantwoordelijke idioten die de ernst van de situatie ontkennen en daarmee direct verantwoordelijk zijn voor corona-doden en het voortduren van deze afschuwelijke pandemie moeten zich de ogen uit de kop schamen…”

   Eensch.

   “…Een indrukwekkende toespraak van een groot staatsman…”

   Niet eensch, ouwe flamerd…

  7. focus

   “en daarmee direct verantwoordelijk zijn voor corona-doden en het voortduren van deze afschuwelijke pandemie”

   “coronadoden”!? overigens is er geen pandemie dit is natuurlijk een leugen van ernestje

   1. Nico Sibelijn

    “coronadoden”!? overigens is er geen pandemie dit is natuurlijk een leugen van ernestje”

    Dit bedoel ik met de stompzinnige en criminele ontkenning van corona.

    1. focus

     Jij bent de enige die corona ontkenning ziet! uiteraard wil je dit graag zien natuurlijk om coronafetisj te voeren, en je geesteszieke gedachtegangen om hele bevolkingsgroepen de schuld te geven, je doet mij denken aan een man met een klein middenlips snorretje..

    2. corenona

     misschien ken de strónt vlé®k even aantonen dat corona beschouwt moet worden als een pandemie . Zijn lege geroeptoeter is te zielig voor woorden. Maar goed , iedereen weet dat discussie met de drie huisnarcisten totaal onmogelijk is,

     corona is een hoax

     1. eenling

      Alu hoedje!

     2. eenling

      Stond je ook op je potten en pannen te slaan bij de hofvijver?

    3. corenona

     nee strónt vlé®k niet draaien , er wordt gezegd dat er geen pandemie is. Nergens wordt geschreven dat corona niet bestaat.

     Voor iemand die van zichzelf opgeeft een topdebater te zijn maak je nog erg veel beginners foutjes strónt vlé®k

     Je trekt hele domme zelfs foutieve conclusies strónt vlé®k. Vraag maar een cursus onderhandelen van het LOI onder kerstboom !

   2. eenling

    En Trump heeft de verkiezing gewonnen!!
    En Beatrix houdt kleuters in haar kelder!!

   3. eenling

    Oh ja, das waar ook!
    En Thierry Bidet is de grote alziende verlosser!!!

  8. Buzz68

   Het virus is verantwoordelijk voor de doden. Onze “grote staatsman” Rutte is direct verantwoordelijk voor de ontmanteling van de zorg waardoor het nog overgebleven personeel in de zorg het werk niet meer aan kan.

  9. corenona

   wanneer gaat de strónt vlé®k erkennen dat corona geen killer virus is en dat het slechts een mortaliteit heeft van 0,2% ? wanneer gaat de strónt vlé®k erkennen dat er in de zorg met 1.800 patienten verdeelt over 300 ziekenhuizen geen reden is om een land in lock down te gooien. Wanneer gaat de strónt vlé®k erkennen dat we 6.000 influenza doden missen over 2019 – 2020 (we meten van okt tot okt)

   Met nog geen 2 miljoen doden over deb hele wereld met 7500 miljoen mensen is er dus geen sprake van een pandemie strónt vlé®k maar sprake van een verkeerde inschatting gelijk aan de fouten bij de mexicaanse griep.

   Dus mocht de strónt vlé®k de cijfers kunnen weerleggen heel graag , zo niet moet ie in de spiegel kijken om een wappie in levende lijfe te aanschouwen.

   corona is een hoax . corona is een probleem door de bezuinigingen in de zorg wereldwijd. In N?ederland betekent dat halvering van de I.C capaciteit ofwel een verlies van 2.000 bedden en 77.000 arbeidsplaatsen.

   rutte is aperte leugenaar net zoals de strónt vl.é®k

  10. GvdGvd

   Hij begint steeds meer op der Fuhrer te lijken, alleen het bloksnorretje ontbreek nog, de wrede oogjes kloppen wel.

   1. Thant dolfph

    Vraagje: op wie lijkt de leider van jou jóuw partij het meest?

  11. C.A.Barstow

   Nico Sibelijn:

   Jammer, jij bent dus ook één van de velen die zich door deze huichelachtige en misleidende landverrader laat bedonderen, ziende blind en horende doof.

  12. rexm

   Beste Nico, wanneer heeft Rutte dan een cursus bij Putin gevolgd,!!! Hoe wordt ik een groot staatsman.??
   Of gaat hij de boeken in als super prutser.

 3. Cootje

  De onnodige reisbewegingen naar het media park in Hilversum waar de prominenten hun onnodige slappe verhalen elke avond mogen houden met 7/8 mensen in de tolk shows is een schoolvoorbeeld van meten met twee maten

  1. Reinoud van Gelre

   …tolk shows😂

   1. Jack Flash

    Dieheb je in Nl nodig Reinoud😂

 4. Ertho Mobrust

  Wanneer je de Corona ontkenners aanziet, met hun kookpannetjes en slagroomkoppers, die buiten op de kade wat lawaaimaken, weet je genoeg. Ook voor deze lieden draait de gezondheids zorg op. Treurig

  1. focus

   Niemand ontkent corona druiloor, jij daarin tegen bent een coronavaccinatie fetisjist

   1. DubbelZout

    Jawel hoor, Coronea (vh vandaag) of hoe die halve zool zich ook noemt is een full blown hoax mannetje

    1. focus

     En hij heeft gelijk..

     1. Thant dolfph

      Aldus Homefront–fascal, het maatje van vandaag..

     2. focus

      Michel Bloemkist..?

     3. Thant dolfph

      Michael Thant bloemkist,

      Homefront?

     4. corenona

      adolf wordt dagelijks zieliger

     5. Thant dolfph

      Aldus De Eeuwig Gebande!

    2. corenona

     klopt , zoutloos heeft het tegendeel nog niet kunnen aantonen op wat links populistisch geroeptoeter na.

   2. Ab Infinitum

    ‘Daarentegen’ meen ik. Maar los daarvan zal iedereen voor een vaccinatie gaan op den duur. Het zou nog wel eens dringen kunnen worden. En vervolgens weer verwijten richting regering als het te lang gaat duren. De gebruikelijke route.

    1. focus

     “Het zou nog wel eens dringen kunnen worden.”

     Dat denk ik niet, wat we wel zien is dat de vrije wil onder grote druk staat, met andere woorden, men is vrij om te kiezen maar doet men het niet wordt je ernstig beperkt in je vrijheden dus hoezo vrije wil…

  2. corenona

   de gezondheidszorg die gemillimeterd is door rutte bedoelt de strónt vlé®k

 5. FreeThinker

  Tim is helemaal van het padje af. In het voorjaar ging het alleen maar over doden, nu alleen maar over besmettingen. Het is natuurlijk makkelijker om mensen bang te maken met 10.000 besmettingen per dag dan met 30 doden per dag.

 6. focus

  Nee hoor, dit komt door veelal foutief positieve testen en mensen die de hele dag binnen zitten, die bouwen namelijk geen weerstand op….

 7. HD

  Door het gestuntel van Mark en Hugo, en het aso gedrag van veel stakkers zitten veel mensen nu zonder inkomsten.

  1. Cootje

   Weer een van de ontevreden kiezer die zijn inkomen kwijt is , en die zonder inkomen in maart mag stemmen

   1. andergeluid

    Het stemmen tellen hier gaat net als in Amerika niet goed dus.
    Telmachines die te manipuleren zijn en meer, ze worden niet gekozen maar op hun post gezet.
    gewoon nog meer test straten neer zetten en allemaal als schapen je laten testen dan komen er veel besmettingen die door een p c r test die niet werkt
    Zitten we tenminste volgend jaar 2021 nog lekker binnen met de kerst ik steek alvast een kaarsje aan
    Het liedje van Rob zet een kaars voor je raam vannacht dan weet je wie er op je wacht Gezellie

  2. Willem Bever

   En zonder toekomst @ HD omdat hun verleden is afgebroken

 8. Heras

  Leugenaar. Alles moet kapot gemaakt worden dus geven we de viruswappies de schuld.

  1. Jack Flash

   Tim kan zo aan de slag bij MSM.
   Hij draait alles precies andersom.

   1. Thant dolfph

    Ja, en Navalny heeft zichzèlf vergiftigd, niet Poetin!

 9. Willem Bever

  De spastische bewegingen en het stijf op het buro houden van de handen om het getril maar niet te laten zien…….hij begint langzaam te branden

  1. Thant dolfph

   Hoezo, rookt u?

   1. Willem Bever

    Gaat j e geen malle moer aan dwaas @dolf

    1. Thant dolfph

     Wat jij wil

     1. Willem Bever

      Wederom op persoon en niet op inhoud …ach geen nieuws

     2. Thant dolfph

      Het is ook nooit echt goed bij jou he? Heb jij in de loop der jaren wel voldoende leesvaardigheid ontwikkeld om het verschil te zien tussen een beäming en een scheldpartij?
      Of gaat het alleen maar om het laatste woord

 10. halo1

  Ik vond het toch eigenlijk wel een ludieke aktie. Zeker 10 % van de NL-bevolking is hiertegen.. dus ze vertegenwoordigden zo!n kleine 2 miljoen mensen… zij deden het toch maar..en er is voldoende water voor het torentje!

  1. lucinde

   Heel ludiek, fluiten en rammelen met het schuim op de mond.

   Ware helden, strijders van supervisor Zoltar
   Van planeet vega 7

   1. ManX

    Zij namen de moeite om naar De Haag af te reizen om hun overtuiging kracht/geluid bij te zetten.

    Jij komt niet verder dan je eigen toilet.

 11. ervi

  De virusgekkies hebben zeker ook de grote druktes tijdens het winkelen en de Black Friday veroorzaakt. Ook hebben ze zeker gezorgd voor de grote besmettingsaantallen op de scholen .
  Wat ben je weer lekker aan het demoniseren, Tim.
  Moet je Baudet er niet bijhalen?

  1. corenona

   klopt , in elk interview blijf je lachen , klagen dat het zo druk is en niemand zich aan de regels houdt en zelf meegaan met de stroom

   hypocriet links correcte buikspreek poppen.

   kansloos volk

 12. lucinde

  Inmiddels moet Tim toch wel totaal ontgoocheld zijn…

  Zijn doelgroep is niet gezond klassiek/libertair rechts, maar blijkt te bestaan uit volstrekte volidioten.

  Zolang DDS maar tegen de gevestigde partijen aanschopt is het goed, maar met Corona komen ze definitief uit hun kooi van faraday.

  Treurig en triest.

 13. GvdGvd

  Tim Engelbart SUKKELTJE !

  1. lucinde

   Poten van Tim af L@l de behanger

 14. andergeluid

  Knap hoor zo,n intelligente lockdown van af Februari 2020 tot 17 januari 2021 of nog langer erg intelligent.
  Bijna 75 % van de kleine ondernemers naar een uitkering instantie of de voedselbank.
  De Great reset Agenda 2030 word gewoon doorgevoerd
  de 10 donkere dagen gaan er aan komen en Wilders krijgt weer gelijk er komt een revolutie we weten alleen nog niet wanneer maar, ik denk dat het niet ver weg meer is.
  En dat voor mensen met geld en macht die openlijk zeggen dat de populatie te groot is en dat er heel veel mensen moeten verdwijnen ziek zijn ze heel ziek

 15. C.A.Barstow

  Gaat die misleider nu uitmaken of ik de komende feestdagen zonder familie door moet brengen?
  Dacht het niet!

  Wat de winkelsluitingen betreft daar lach ik ook om, de winkels bij ons in de buurt die kunnen wij gewoon achterom aandoen geen probleem.

 16. Beukman

  Die “wandelende pannetjes pruttelende smurrie” op de achtergrond accentueerde alleen maar de staatsman Rutte die onverstoorbaar keihard voor het land werkt.

  Zijn speech was ook gewoon goed, hij maakte dingen niet mooier dan ze zijn, toonde empathie, en deed niet aan de narcistische borstklopperij waaraan Trump zich voortdurend schuldig maakt.

  Dat stelletje kinderlijke virusverziekers moet zich schamen. Je kan het óók niet met Rutte eens zijn, maar tegelijk vinden dat Nederlanders zelf wel kunnen uitmaken of ze naar deze speech willen luisteren.

  1. ManX

   Als je demonstreert wil je natuurlijk wel maximaal effect bereiken, Beukman. Je staat daar immers niet voor de kat z’n kut. Vanuit hun optiek hebben de viruswappies het dus fantastisch gedaan – heel Nederland heeft hen gehoord. Ze weten van wanten.

   1. Jack Flash

    Wir haben es gewußt ManX.

   2. Beukman

    Leuk, dr. X. Je kan ook tijdens een staatsbegrafenis staan lopen brullen. Het getuigt allemaal van een gebrek aan basisrespect.
    Door een zeer belangrijke speech van de premier aan het Volk heen brullen is not done en zeer infantiel. Het zou me niets verbazen als ze hiermee hun eigen reputatie alleen maar schade toebrengen.

    1. ManX

     Salonsocialist Beukman behoort al jaren tot het suffe en burgerlijke establishment. Dan heb je dit soort rigide, geharnaste meningen en overtuigingen.

     Alles wat de overheid doet vindt hij welgedaan en beaamt hij met de pet in de hand. Wat wil je – de hypotheek van zijn driekamerappartement in de Amsterdamse rivierenbuurt moet betaald worden. Beukman weet zijn plaats.

     1. Beukman

      Onzin. Bovendien op de man gespeeld, Germaanse piegem.

     2. ManX

      Graag gedaan Beukman!

     3. Nico Sibelijn

      De kleingeestigheid van mijn goede vriend ManX is pijnlijk om aan te zien.

    2. Gerda2

     Beukman@ Je kan ook tijdens een staatsbegrafenis staan lopen brullen.

     Van het stukje dat ik van de toespraak op het 20 uur journaal zag, dacht ik ook dat het een grafrede was.

     1. Beukman

      Dan kom jij op andere begrafenissen dan ik, Gerda.

    3. corenona

     beukhol kan weer geen passende vergelijking vinden.

     Heb je al wat gevonden om de lage sterftecijfers van corona te verklaren beukhol ?

     corona is een hoax

  2. corenona

   beukhol heeft andere cijfers dan het RIVM ?
   corona is een hoax

 17. AidemediA

  Eindelijk, maar veel te laat, wordt er nu pas op de rem getrapt. Maar dat was en is te verwachten met de voortreffelijke bestuurders en wetenschappers die hier verantwoordelijke voor zijn. rutte, flauwval minister B B, rivm clown, burgemeester Amsterdam, huilie huilie aso minister van justitie, om er maar een paar te noemen. Geen beschermingsmiddelen zoals mondkapjes, handschoenen, testmateriaal, onduidelijke persmomenten. Coalitie met de vvd en d66 voorop die de boel continu traineren. Scholen open, scholen dicht, scholen open, weer scholen dicht. Al die deskundigen, waaronder vele hoogleraren, die elkaar plein publiek tegenspreken. We moeten zo nodig één europa. Elk land heeft zo zijn eigen aanpak. Het ene land voert een lockdown in en een ander gooit op hetzelfde tijdstip de boel weer open. Verder nog een eindeloze rij van missers en flaters. En dat noemen ze “regeren is vooruitzien”. Wat een puinbak is het in Nederland geworden.

 18. Meriadoc Brandebok

  Ik vind het eigenlijk wel goed dat de viruswappies zo hebben gehandeld. Nu heeft de samenleving een nig grotere weerzin tegen hen gekregen.

  1. Beukman

   Dat denk ik ook. Rutte liet zich niet van de wijs brengen, en zette ze met een enkele opmerking zelfs op hun plek.
   Als ik een complotdenker was geweest, had ik beweerd dat de wappies stiekem door Rutte werden ingehuurd om herrie te schoppen.

   1. Meriadoc Brandebok

    Ja, de demonstranten werden met een enkele opmerking afgeserveerd. Dit zal Rutte meer goed dan kwaad doen.

    1. ManX

     Brandebok hunkert naar bevestiging van zijn veronderstelling. Gelukkig schiet zijn mattie te hulp: twee handen op een buik.

     1. Meriadoc Brandebok

      Manx geeft ons weer gelijk op de wijze die hem typeert.

     2. Beukman

      Moeten we bij jou ook even buikoplegging doen, dr. X? Het is een kleine moeite voor een groot plezier.

 19. Rieks

  Niks virusgekkies, een tegengeluid is prima. Het gegoochel met getallen infecties en doden moet onderbouwing zijn, lol. Het is de grootste mediahype ooit. Gehoord? 60 doden meer dan normaal. 60! En daarvoor dit hele circus.

 20. Emma Louise

  Goed stukkie, Tim!

  Je zou denken dat de Nederlanders enigszins volwassen zijn en verantwoordelijkheidsgevoel hebben. Maar nee, de lockdown moet weer door de regering opgelegd worden.

  Veel liever had ik in oktober al een lockdown van drie weken gehad. De temperatuur ligt dan hoger waardoor de lockdownperiode korter kan zijn. Zeer waarschijnlijk was er dan tijdens kerst meer mogelijk geweest.

  En wat gebeurde er vanmiddag? Massaal nog even (kerst)inkopen doen en een virusje ophalen…

  Jammer, we hebben een behoorlijk aantal domme landgenoten.

  1. focus

   pfffftttkomt ernestje weer met z’n prietpraat, die zch echt laat wijsmaken dat er mensen zijn die graag een lockdown willen.
   Gasten als ernestje moeten ze helemaal platspuiten met dat zogenaamde nieuwe vaccin, aangezien we hier te maken hebben coronavaccinatiefetisjist

   1. Emma Louise

    U ijlt en heeft een obsessie met ‘ernestje’ en verwart mij met hem. Een zekere Lodewijk H., een vermofte Mokummer, lijdt in dezen ook aan verwardheid.

    Een lockdown stel je niet voor je plezier in. Het is uit noodzaak geboren. Omdat veel domme mensen de gevolgen van hun handelen niet kunnen overzien dan wel bagatelliseren duperen zij het leven van de weldenkenden.

    1. corenona

     niemand heeft enige verwarring strónt vlé®k

  2. Robin Hoed

   Denk niet zelf na.
   Dat doen zij wel voor jou.

 21. SubTec

  De lockdown is puur vanwege omdat Rutte dat wil.
  Het heeft helemaal NIETS met Corona te maken.

  in 11 maanden tijd heeft Corona nog niet eens 1x het aantal doden als de gewone griep van 2018 in 3 maanden deed.
  Er is dus geen enkele reden om in Lockdown te gaan!

  1. Robin Hoed

   Maar de lockdown op zich heeft dan wel voor meer doden gezorgd dan corona.
   Meer mensen depressief, meer zelfmoorden enz.

 22. DubbelZout

  Als er dan toch een vliegtuig moet neerstorten NAAST het torentje was dit wel HET moment

 23. Edjan

  citaat: “Viruswappies die door speech Rutte floten moeten zich kapotschamen: lockdown komt grotendeels door hen zelf” einde citaat.

  Onzin. Viruswappies die door speech Rutte floten waren erg lastig voor Rutte, maar het is hun goed recht. Zulke dingen mogen nog steeds in Nederland. Rutte moet er maar mee omgaan (en dat lukt ook wel)

  “lockdown komt grotendeels door hen zelf”? Wat krijgen we nou? Als je het niet eens bent met de aanpak van corona door Rutte dan krijg je de schuld van (de gevolgen van) corona? Deze logica is op zijn minst zo krom als een hoepel maar je kunt in deze uitspraak ook heel goed de wil zien om het recht op demonstreren om zeep te helpen.

  1. Meriadoc Brandebok

   Ik krijg met de dag een grotere hekel aan de wappies. Eerst gedragen ze zich als een stelletje asocialen door een rede van de premier te ondebreken. Vervolgens durven ze online met een stalen gezicht te beweren dat het een “goed recht” is.

   Wat een weerzinwekkende mensen zijn deze lieden toch. Niet beter dan tuig van de richel.

   1. ManX

    De autist Meriadoc Godwin wil de democratie ernstig beperken door o.a. het demonstratierecht af te schaffen.

    Duik jij nu maar weer in je WOII boeken en MH-17 dossier sukkel, dan hoeven we je gemekker over grotemensen-onderwerpen niet meer aan te horen.

    1. Meriadoc Brandebok

     ManX breekt ook nog even een lans voor de asocialen.

     Hij verblijft dan ook in het meest asociale land van Europa.

    2. Beukman

     In de VS maken mensen in het kader van de VMU gebruik van hun recht om begrafenissen te verstoren, en dat doen ze dan ook. Ze trappen bijvoorbeeld een hoop stennis bij de begrafenis van een omgekomen soldaat.

     Wat vindt dr. X daarvan?

    3. Nico Sibelijn

     “De autist Meriadoc Godwin wil de democratie ernstig beperken door o.a. het demonstratierecht af te schaffen.”

     Volgens mij staat het demonstratierecht hier niet ter discussie, goede vriend, wel de vraag of het van goede smaak dan wel burgerfatsoen getuigt om tijdens deze toespraak van de Minister President te fluiten en te brullen.

   2. Edjan

    Ik krijg met de dag een grotere hekel aan die woordvoerders van het gezag. Eerst hopen ze dat het gezag op hun afstraalt door er telkens de spreekbuis van te zijn, vervolgens schelden ze iedereen online uit die er anders over denkt. Je bent een grote lámlúl, brandebok, niet beter dan een kl00tzak.

   3. Edjan

    Er lopen hier mensen rond waar ik echt van walg. Ze zijn fel vóor de mohammedanen en ze zijn telkens spreekbuis van de linkse overheid. Deze zielepieten hopen dat de macht van de mensen die ze verdedigen op hen afstraalt. Daarom doen ze op DDS ook net alsof zij de elite zijn en mijlenver boven de rest verheven zijn. Het zijn zielepieten. Zeurkousen. Ik kots erop.

    1. Meriadoc Brandebok

     Jij bent een weerzinwekkend persoon en je behoort tot het grootste tuig dat er momenteel in Nederland romdloopt. Je bent een verrader van onze vrijheden en een vieze smeerlap. Jouw leugens zijn verwerpelijk en abject. Dit geldt voor jou en het andere tuig dat gisteren zo onbeschoft was om daar te staan.

     Nederland is beter af zonder jullie. Ze zouden je het paspoort moeten afpakken en het land uit moeten schoppen.

     1. Robin Hoed

      Je emoties bewijzen weer je gelijk.

     2. Edjan

      Zielige hufter, brandebok, je draait alleen maar stinkende geitekeutels.

     3. Nico Sibelijn

      Nou, nou.

    2. Robin Hoed

     Maar zij deugen tenminste wel.

 24. Robin Hoed

  Het wordt tijd dat de mannen met witte jassen Rutte en de Jonge tijdens zijn toespraak op komen halen.
  Natuurlijk krijgen zij dan ook een jas aan. LOL

 25. de ziender

  Wat een dom geleuter weer, Tim. De lockdown wordt afgekondigd door een persoon die de weg kwijt is. En ook jij bent er schuldig aan met je niet aflatende propaganda voor mondkapjes die, na nu blijkt, de “besmettigen” alleen maar verergeren! Sinds de draagplicht mondkap zijn de cijfers (voor wat die waard zijn) explosief gestegen. Of gelden statistieken nu opeens niet meer? Er hadden vele duizenden aldaar moeten fluiten. HELDEN zij het!!

 26. polleke67

  Ik denk dat het kabinet zich kapot moet schamen wegens het slecht gevoerde corona beleid de afgelopen 9 maanden. Buiten loop je geen besmettingen op. En lawaai maken is niet verboden……

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.