Trump houdt wéér woord: Amerikaanse soldaten vertrekken uit Somalië. Links is verbouwereerd

Het is ongelooflijk, maar Amerika heeft zowaar een — niet schrikken! — president die doet wat hij beloofde tijdens de verkiezingscampagne. Want, jawel, Donald Trump heeft aankondigd dat hij Amerikaanse troepen terugtrekt uit Somalië.

Donald Trump heeft goed nieuws voor alle Amerikanen (en buitenlanders) die wel klaar zijn met allerlei kostbare militaire avonturen in het buitenland: hij heeft opdracht gegeven (vrijwel) alle Amerikaanse militairen terug te trekken uit Somalië. Dit besluit kwam nadat Trump al hetzelfde deed met betrekking tot Irak en Afghanistan.

Het vermakelijke is natuurlijk dat de uiterst linkse Democraten dit vre-se-lijk vinden. Zij zijn zogenaamd al decennia “tegen het moderne militaire imperialisme,” zoals ze dat noemen, maar als er een Democratische president zit zorgt die alleen maar voor méér oorlogen en voor méér Amerikaanse troepen in méér landen.

En ja hoor, de BBC is meteen naar een paar “functionarissen” gerend die beweren dat dit een enorm gevaarlijk besluit is, dat Al-Shabaab — een vreselijke terreurorganisatie die nog het best te vergelijken is met ISIS — het hele land nu zal overnemen, en ga zo maar door. Ze kunnen het niet zelf! Afrikanen hebben Westerse overlords nodig! Anders wordt het daar CHAOS!

Hey, wacht eens even. Is dat nou niet precies het kolonialisme en racisme waar linkse zo hard tegen demonstreert? Waarom niet een beetje vertrouwen hebben in de Somalische regering en bevolking?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

68 reacties

 1. Bokse

  Geweld komt altijd van links

  1. Thant Dolpfh

   Behalve als het van rechts komt

   1. Maurits Dekker

    “Behalve als het van rechts komt”

    Nooit dus

    1. Logica

     De VVD noemt zichzelf liberaal en dat schijnt ook altijd als rechts uitgelegd te moeten worden. DN te bedenken dat ze tegenwoordig zo links zijn als een papegaai die constant massa immigratie of C02 krijst.

  2. Monty

   Nu nog even wachten op zijn belasting aangifte ook een belofte Tump.

   Een man een man, een woord een woord.

 2. homefront

  Tuurlijk houd Trump zijn woord, heeft hij altijd gedaan namelijk..

  1. Beukman

   Hoe zat het ook alweer met zijn belofte om zijn belasting te openbaren als hij eenmaal president was, homefront?

   1. werikke

    wat voor nut zou dat hebben. Is hij dan een betere of mindere president geweest ?
    De topic gaat over dat hij de militairen terug trekt en zou trekken en dat doet die dan ook. Leuk dat jij altijd anderen de maat wil nemen maar als jij niet anoniem hier zou kunnen zijn was je er ook niet . Nooit vergeten dat er over jou genoeg te vertellen is .

    1. Beukman

     wat voor nut zou dat hebben. Is hij dan een betere of mindere president geweest ?

     aldus werikke.

     Het wordt hier belangrijk gevonden dat een president doet wat hij belooft. Trump zou dus een betere president zijn als hij zijn belastingen openbaart, hij heeft dat immers beloofd.

     Extra voordeel voor de burger is dat de man dan ook kan worden gecontr0leerd op zijn financiële handel en wandel.
     Het feit dat Donald nu processen voert om te voorkomen dat hij wordt gedwongen om zijn verkiezingsbelofte waar te maken, laat zien dat hij het een en ander te verbergen heeft. Zelfs Trumpslaven kunnen niet om die keiharde waarheid heen.

     1. Willem Bever

      Typisch links cancelen van @Beuk

      Who cares ….jij klaarblijkelijk
      Maar wat voegt het toe dit te weten dit is wederom persoonlijk en dient maar 1 ding…door te gaan met dat cancelen van dom links hoger dan dat zal het nivo van links niet meer geraken.

      Belangrijker is het om Trump af te rekenen op
      – Hogere lonen en participatie gekleurde mensen in US
      – Beindigen van militaire aanwezigheid in diverse regios
      – Belastingverlaging
      – China tegengas geven
      – Noord Korea managen wat nog geen enkele president in de US ooit is gelukt
      – Lagere prijzen medicijnen
      Kortom iemand die zen beleid zoals beloofd nakomt

      Dat soort politici zijn reeds lange uitgestorven in Europe die de burger slechts als melkkoe zien voor hun elitaire hobbies

     2. Beukman

      Hoe bedoel je: Noord Korea managen, Bever? Hij heeft daar helemaal NIKS gemanaged.
      Verder is de 1 procent rijksten er belastingtechnisch enorm op vooruit gegaan en nog veel rijker geworden, heeft hij Obamacare om zeep geholpen en iedere paar weken beweerd dat er een nieuw ziektekostenplan aankwam dat er nu nog steeds niet is (zie: youtube.com/watch?v=4STwwbRRURI), heeft hij een potje gemaakt van corona waardoor het nu doodsoorzaak nummer 1 is met iedere halve minuut een Americaans slachtoffer, heeft hij zijn bondgenoten van zich vervreemd en/of hen zelfs een mes in de rug gestoken, heeft hij verdragen eenzijdig verbroken, en heeft hij zich op een wel zeer nepotische manier gedragen.

      Daar komen dan nog zijn zelfverrijking bij en het overleveren van de Americaanse natuurschatten aan de klauwen van grote projectontwikkelaars.

      Je zult het wel met me eens zijn dat deze man in de gevangenis thuishoort, in een streepjespak in, vooruit, zijn maat.

     3. Willem Bever

      Ik vrees dat Trump een pluim verdiend en geen streepjespak @Beuk

      Ik zal de rode lijn in al je voorbeelden samenvatten als zijnde een verkeerde focus.

      Je kijkt, bent slechts geinteresseerd in wat volgens jou is afgeschaft. Je mist dus het perspectief om te constateren wat ervoor in de plaats is gekomen…dat heet kortzichtigheid.

      Bovendien de werkelijk slaapverwekkende manier om continu dezelfde koeien uit de sloot te halen zijn een voorbeeld van gebrek aan voortschrijdend inzicht, ik heb het vanavond al eerder gememoreerd…vastgeroest in linkse dogma’s

      En ook dit al eerder gelezen ….kijk eens beide kanten op …probeer het eens het kost niets 🙂

     4. Willem Bever

      lol

      Bedankt, je reactie is opgestuurd en zal spoedig worden beoordeeld

     5. Willem Bever

      Je komt er weer makkelijk van af beuk

     6. Beukman

      Tja Bever, ik had beter moeten weten. Gisteren liet je al doorschemeren dat je hier niet komt om te discussiëren maar om te tr0llen, vandaag onderstreep je dat met je argumentloze bijdragen.
      Ik heb er alle begrip voor jongen, het leven is al moeilijk genoeg.

  2. Ernest Stern

   houdt

   1. Maurits Dekker

    Ernest Stern is een taalnazi en TR0L.

   2. Oepsie

    Dt-fetisjist, grammar of taal nazi of hoe men dit gedrag ook wilt noemen: je bent een onaangenaam persoon en je hebt een moeilijk karakter.
    Volgens onderzoekers is er een duidelijke relatie tussen taal en persoonlijkheid. Hoe je gebruik maakt van taal zegt namelijk iets over je karakter.
    mensen zoals “U” kunnen minder goed met afwijkingen omgaan en staan zij in het dagelijks leven zelfs te boek als een tikkeltje lomp of/en onuitstaanbaar en hebben een laag IQ.

 3. Beukman

  Waarom niet een beetje vertrouwen hebben in de Somalische regering en bevolking?

  Hopelijk krijgen Americanen ook een beetje vertrouwen in de Israelische regering en bevolking. Er gaan jaarlijks bakken met geld en andere steun van de VS naar dat dappere land.

  1. Mart

   Hadie beuk…….over openheid gesproken.Vraag jantje de hollander beter niet hoeveel hij verdient/krijgt….de lipjes blijven stijf gesloten.En waarom zou The DONALD het wél doen?

   1. Beukman

    America is Nederland niet, Mart. In America geven presidenten ALTIJD openheid over hun belastingen en dat is maar goed ook: voor een president ligt belangenverstrengeling op de loer. Door die gegevens openbaar te maken laat hij dus contr0le op zijn financiële handel en wandel toe.

    Trump voert inmiddels talloze rechtszaken om te voorkomen dat zijn belastingen openbaar worden gemaakt. Dat hij iets te verbergen heeft, ligt voor de hand.

    Bottomline is: het was een verkiezingsbelofte van Donald. Die heeft hij gebroken. Homefront zit er dus naast.

    1. henkie

     Nog nooit eerder had de MSM en de deep state FBI en CIA een openbare agenda om de president van de verenigde staten klapot te krijgen.

     1. Beukman

      Donald is zelf deep state, Trumpslaaf. Nog nooit eerder heeft een Americaanse president zijn verlies niet erkend.

      Je verlies erkennen doe je zo:
      youtube.com/watch?v=bH5PRESckY8

    2. henkie

     @ Beukman

     Het venijn en de agressie die uit jouw respons op mijn opmerking spat…

     Wat is er Beukman?
     Beginnen er barstjes te ontstaan in jouw rotsvaste geloof van je eigen gelijk en die van je clubje?

     1. Thant Dolpfh

      Dit lijsten we in voor volgend jaar februari!

     2. Willem Bever

      Saven zoals de Stasi dat doet bedoel je dat ?

  2. Maurits Dekker

   “Er gaan jaarlijks bakken met geld en andere steun van de VS naar dat dappere land.”

   Ja waarom zou je hen niet steunen. Israel is immers de enige democratische staat in het midden-oosten! En de vijanden die hen willen vernietigen krijgen al voldoende miljarden van Nederland en andere Europese regimes met een foute regering.

  3. werikke

   komt door de joden lobby uit de VS die is nogal groot zelfde toen wij in Nederland nog een grote gemeenschap hadden van Joden .

  4. Oepsie

   Jammer hè, dat je N.S.B ouders het niet meer mee mogen maken.

   1. Thant Dolpfh

    Ja, en die van jou hadden zich bij de SA aangemeld. Nou goed?

    1. Morgan4321

     Toen Duitsland Nederland binnenviel was de SA al opgeruimd in de nacht van de lange messen. Wat later wel ging was om je als Nederlander bij de waffen-SS aan te sluiten om aan het oostfront te gaan vechten (en gewoonlijk te sneuvelen).

   2. Logica

    Keer op keer blijkt rechts sociaal en links asociaal. Dat geldt zeker voor Nieuw Links.

 4. HD

  Ja wat goed van Trump zeg, nu kunnen we al die gladde Kaagjes , Farassen en al dat andere linkse huichelachtige tuig naar Somalië trappen.

 5. Beukman

  Opvallend natuurlijk dat Obama destijds juist het verwijt kreeg dat hij zijn troepen had teruggetrokken uit Irak.

  1. LifeBuddy

   obamba zit met zijn vermogen in de olie industrie en heeft een misdaad tegen de mensheid op zijn geweten met het methaanlek . De vieze man!
   h**ps://www.hln.be/buitenland/waarom-u-wakker-moet-liggen-van-het-gigantische-gaslek-in-californie~a491cf6c/

   1. Beukman

    Natuurlijk buddy, en H1tler was ook niet kosher.

 6. Ernest Stern

  Het terugtrekken van Amerikaanse troepen is meestal een goede zaak maar het is wel verstandig dit in overleg met buurlanden en bondgenoten te doen en een zorgvuldige fasering toe te passen.

  Trump doet dit alleen vanuit opportunistische politieke overweging voor binnenlands gebruik en op zijn eigen houtje. Het gevolg is duizenden doden waarvoor hij ook direct verantwoordelijk is.

  1. henkie

   Trump heeft de NAVO landen al lang ingelicht, en ze hadden kunnen inspringen, net zoals in Syrie. Maar de Lafhartige, hypokriete, leugenachtige EU landen zitten weer huilie huilie te doen.

  2. werikke

   tja maar dat wisten andere landen al 4 jaar en waarom niets gedaan? Makkelijk om anderen de oorlog in te sturen dat is makkelijker dan achter je bureautje te zitten zuigen om reacties te krijgen omdat je een zielig leven hebt.

 7. Meriadoc Brandebok

  Nog een maandje en dan zijn we van deze disfunctionele president verlost. Nog een maandje.

  1. henkie

   Trump is de grootste wereldleider uit de geschiedenis van de mensheid.

   De georganiseerde misdaad van MSM en establishment staan reeds op hun grondvesten te schudden. Hoe lang nog voordat zij ineenstorten?

   Kijk en verspreid onderstaande link.
   Vanaf 1:14:00 wordt het interresant.
   bewijs, bewijs, bewijs……

   h**ps://www.youtube.com/watch?v=n8KoDw6nOcI

   1. Meriadoc Brandebok

    Trump is een van de slechtste presidenten van de mensheid, henkie. Noem eens een beleidsdossier waar zijn inmenging niet contraproductief heeft gewerkt? Ik ken ze niet.

  2. leukeditter

   nee bokkie..bewijzen stapelen zich op tegen biden, hoor je alleen niet hier op het nieuws

   1. Genoeg van linkse dictatuur

    Er is in Amerika veel meer bekend over het gefraudeer vd democraten. De linkse media is bewust blind, maar zal binnenkort hun verlies moeten nemen. Trump is en blijft president van Amerika. De burgers zien al dat Trump het beste voorheeft met ze. De democraten zullen de eerst tijd geen president meer leveren, omdat ze niet te vertrouwen zijn. Hadden wij maar een Trump en geen watje als Rutte.

    1. Thant Dolpfh

     Ook deze reactie wordt zorgvuldig opgeborgen in het archief voor later!

     1. homefront

      transdofje bloemkist

     2. Thant Dolpfh

      Aldus leugenaar Willem/homefrutje/fascal/vandaag

  3. Beukman

   Meriadoc, het lijkt erop dat Donald bezig is de taktiek van de verschroeide aarde toe te passen door het nemen van rampzalige beslissingen die moeilijk kunnen worden teruggedraaid.
   Gelukkig heeft hij het leger niet aan zijn zijde waardoor het plegen van een staatsgreep lastig wordt, maar in de zes weken die hem resten kan hij ook zonder het leger het land nog aanzienlijke schade berokkenen.

   1. Duckday

    Ja kijk eens wat de minister President hier doet onder geheim.Liever de beste USA president niet die huigelaar die straaks komt en een marionet is van de *****

   2. Meriadoc Brandebok

    Des te meer werk voor Biden om de puinhopen op te ruimen.

  4. Maurits Dekker

   “Nog een maandje en dan zijn we van deze disfunctionele president verlost. Nog een maandje.”

   Nog een maandje en dan krijgen ze een disfunctionele president die dementerend is en het stokje moet overdragen aan de Amerikaanse uitgave van Sylvana Simons.
   Zijn ze mooi klaar mee daar in de USA.

   1. Ernest Stern

    Ik zie dat Maurits zich inmiddels heeft neergelegd bij het verlies van Trump.
    Van Biden heeft hij geen hoge pet op maar hij betwist niet dat hij tot president is verkozen.

    1. vandaag

     Hij is nog NIET tot president gekozen strónt vlé®k

     je liegt weer

    2. Robin Hoed

     Trump heeft nog helemaal niks verloren.
     De frauduleuze stemmen worden nu ongeldig verklaard, en dan gaan ze achter de fraudeurs aan.
     Die kunnen 10 jaar de bak indraaien.
     Links is geen middel heilig om te winnen.
     Biden is volgens de stemmen de populairste president aller tijden, terwijl hij niet eens fatsoenlijk uit zijn woorden kan komen, en geen campagne heeft gevoerd.
     Niet alleen in de US, maar ook hier: Als links aan de macht komt/blijft wordt je op een dag wakker in een fascistische dictatuur. En kijk even in wat voor tijd we leven.

     – Onze adem is dodelijk voor anderen.
     – Je naasten in eenzaamheid laten vegeteren is naastenliefde.
     – Contact met mensen betekent gevaar.
     – Boetes als je geen niet werkend mondkapje draagt.
     – Politie invallen als ze ‘teveel mensen’ in jouw huis vermoeden, of de waarheid probeert te verspreiden.

     Dat kan alleen dankzij linkse leugens en bedrog, want ieder middel is geoorloofd.
     Links Communisme en socialisme heeft miljoenen levens van eigen burgers op hun geweten.
     Google maar. In China en Rusland werden/worden politieke tegenstanders van links gewoon vermoord, omdat ieder middel is geoorloofd.
     En hier zal dat op een gegeven moment ook gaan gebeuren als het tij niet keert.

 8. Monty

  Ahoy test

 9. yellow thread street

  Het blijft in Afrika dweilen met de kraan open.
  Geloofsstrijden blijven daar uitgevochten worden, veel geweld, en allemaal een eigen kijk op de Islam.
  Gooi maar een atoombom op het continent, de wereld zal er beter van worden.
  Zie ook bij ons, hoeveel Somaliers zijn er begin deze eeuw door ons land aangehaald.
  Ze brengen niets, het grootste deel spreekt onze taal niet, ze werken niet, maar ze weten precies hoe de pinpas werkt.
  Lekker veilig in hun eigen mooie woning op kosten van ons.
  Er zullen er nog heel veel meer richting ons land trekken.

  1. Oepsie

   Daar, ‘matteren’ Black lives, totaal niet, voor other Black lives. En hier? Blijft de Dam leeg en is het oorverdovend stil. Wel voor een crimineel naar buiten, maar niet voor duizenden, die letterlijk ”geslacht’ worden.

  2. Duckday

   Klopt netjes neer gezet dank zei de linkse hap.

  3. henkie

   En voor eigen volk geen woningen, dat speelt al 50 jaar

  4. Robin Hoed

   Ze zullen voornamelijk links gaan stemmen, en daarom is links zo blij met hen.
   Links geeft namelijk graag geld weg aan nietsnutten.
   En wat je subsidieert, daar krijg je meer van.
   Armoede zal daardoor steeds meer toenemen, en prijzen zullen hard stijgen.
   Maar op korte termijn ziet het er tof uit.
   Dit probleem wordt door de overheid gecreëerd, en wat doet het volk dan?
   Ze rennen naar de overheid voor hulp.

 10. Duckday

  Ja zo een man missen we nu in Nederland een (minister president) Nu de waarheid is ver te zoeken in dit land met dit kabinet dat in 10 jaar dit mooie land naar de klote heeft geholpen en zijn zin heeft doorgedrampt dit land moest de EU en euro in tegen de zin van de bevolking Wat heeft dit kabinet nu voor goeds gedaan (leugens bedrog hoogmoed waanzin) en belust op macht. Laten we hier proberen het tij te keren en het kartel te breken De kiezer heeft nu nog de macht als er niet via de post gestempt zal worden

  1. henkie

   @ Duckday

   +++++++++

   Stem wijs, stem eerlijk stem PVV

 11. liefdevol rechts

  Links is een windmolen

 12. 56RdK

  “Hey, wacht eens even. Is dat nou niet precies het kolonialisme en racisme waar linkse zo hard tegen demonstreert? Waarom niet een beetje vertrouwen hebben in de Somalische regering en bevolking?”

  Inderdaad Michael, dan is het opeens geen kolonialisme en racisme.

  Maar gezien de geschiedenis: totaal geen vertrouwen in geen enkel zwart volk. Want zodra dat soort, dankzij de blanke, ontwikkeld is stort het zich in gemoderniseerde (stammen)oorlogen en nog meer verder gaande corruptie.

  Al zeventig jaar lang afhankelijk van (financiële) steun van de blanken die continue moeten bijspringen. Tja.
  De blanken hebben ooit de fout gemaakt om die zwarten te willen ontwikkelen naar blanke maatstaven, hadden ze nooit en nimmer moeten doen.

  En nu Trump zijn troepen terugtrekt zal Europa zijn grenzen nog meer open zetten om die zwarten hier toe te laten. Harde feiten! Of nee, dit is een racistische opsomming!

 13. Robin Hoed

  Links haat logica, feiten, en bewijzen.
  Het staat alleen maar hun doelen in de weg, en op die manier kun je liegen, bedriegen, en de feiten verdraaien hoe je wil.
  Dat zie je alleen al aan hoe de verkiezingen verliepen.
  Alles is geoorloofd om te winnen voor links.
  Als je eerlijk en integer bent, vecht je dus altijd een “uphill battle”.

 14. Linksbuster

  Amerikaanse president trekt zijn zonen terug uit de shithole’s op aarde…
  Pacifistisch links spreekt er schande van.
  Misschien een goed idee voor linkse ouders hun zonen naar somalië te sturen..en de daar ruziemakende zwarte pieten eens krachtig toe te spreken.
  NB..Ouders wel meenemen uiteraard..om
  ’s avonds de linkse leer te predigen.

 15. Logica

  Decennialang wist links hier te vertellen dat de Amerikanen zo oorlogszuchtig waren. Ze kreeg e n werkelijk overal de schhuld van.

  Je zou dus denken dat links blij zou zijn met Trump. Eindelijk een man die zijn beloften niet alleen nakomt maar ook nog eens zijn legers terugtrekt.

  Zoals blijkt, ik heb de reacties hier nog niet eens gelezen, zijn onze marxisten en GL racisten weer het blij. 1 + 1 = toch 2 zou je zeggen.

 16. Bes Tolen

  De Democraten voeren oorlogen. Dat komt door de machtigste groepen, die deel uit maken de Democraten. Rome en haar dienstverleners hebben hun macht sinds de jaren negentig aanmerkelijk vergroot. Dat zal ook verder het eindresultaat zijn van de nieuwe president Biden, die daar in de negentiger jaren al uitvoerig mee bezig was. De oorlogen in Joego Slavië hebben slechte uitkomsten gegeven. Vooral voor Europese bevolking voor zover deze werkelijk de menselijke vrijheid als in Europa eeuwenlang is bevochten, respecteert. Op Rome bevochten, bedenk dat wel. Maar Europeanen bedenken zich nauwelijks tot niet. Ze zijn slaaf geworden van de dagelijks over hen uitgestorte valse praat. Van de maten van Biden. Denk aan wat bloomberg zei.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.