Uit WNL getrapte Sander Schimmelpenninck is racistische uitvreter: ‘De zwartste Congolees die je ooit gezien hebt’

In 2021 zal Sander Schimmelpenninck het tv-programma Dragons’ Den niet presenteren. Hij wordt vervangen door Jort Kelder. Maar waarom? Nou, blijkbaar had meneer de graaf/baron/weet-ik-het enkele bijzonder racistische opmerkingen gemaakt over een gekleurde medemens. Dat werd hem niet in dank afgenomen bij WNL… en dus was het einde oefening voor hem.

Het nieuws over Schimmelpennincks uitspraken wordt bericht door Yves Gijrath en Erik de Vlieger. Zij spraken erover in de nieuwste aflevering van hun podcast.

Albert Verlinde van Shownieuws heeft meer onderzoek gedaan. Die legt uit (aldus de Mediacourant): “Er is een diner geweest voor de mensen van Dragons’ Den bij die [Michel Perridon, copresentator van Dragons’ Den, red.] thuis. Wat Sander vervolgens gedaan heeft is dat hij daar in De Zelfspodcast dingen over heeft gezegd die niet echt leuk en vriendelijk waren naar de gastheer van dat moment. Hij heeft wat gezegd over de inrichting en het personeel.

Vervolgens is die ‘Zelfpodcast’ offline gehaald. “En de boodschap was eigenlijk: ‘We praten er niet meer over.’ Maar die Perridon heeft wel gezegd: ‘Wat mij betreft kom je er niet meer in.’ Toen is hij aan de kant gezet,” aldus Verlinde. “WNL zegt: ‘Nee, hij is niet aan de kant gezet, maar hij is geen publieke-omroepgezicht meer nu.’ Ja, je kunt er altijd een verhaal omheen verzinnen.”

Maar wat heeft hij nou gezegd?

Nou, tijdens het diner was er blijkbaar een zwarte ober aan het werk. Schimmelpenninck: “Mario, de zwartste Congolees die je ooit gezien hebt.” Vervolgens deed hij voor de goede orde, aldus Jan Dijkgraaf, ook diens accent nog even na.

Het wordt echter nog erger, want de echte naam van de ober was niet Mario, maar Coen. Hij heeft geen accent, maar spreekt accentloos Nederlands. ABN. En hij komt niet uit Congo, maar uit Rwanda. Maar dat maakt niets uit voor meneer Schimmelpenninck: de ober was namelijk zwart, en dat betekent dat hij tot op het bot beledigd mocht worden.

Weet je wat nou zo raar is? Deze man stond op de barricaden toen Annabel Nanninga en Joost Eerdmans beweerden dat Thierry Baudet enkele “antisemitische” opmerkingen had gemaakt tijdens een diner. Verschrikkelijk was het allemaal. Maar wacht! Het was Schimmelpenninck zélf die allerlei racistische opmerkingen maakte over een diner omdat er toevallig een zwarte ober werkte.

Oh ja, iedereen en alles dat ook maar een beetje traditioneel rechts is, is racistisch tot op het bot. Aldus deze hypocriete ‘graaf.’ Maar wat blijkt? Meneer is zelf de grootste racist van allemaal.

Wat een zielig, sneu, hatelijk, walgelijk, ziek menneke is het toch. En wat zou het een zegen zijn voor de Nederlandse tv als deze tuigpodcaster voor eens en altijd van de beeldbuis verdwijnt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. Nico Sibelijn

  Een goede zaak dat DDS zich sterk maakt tegen racisme.

  1. Nostradamus

   I.d.d.. Maar hopelijk ook alle racisme. Niet alleen beoogd racisme van witte mannen.

   1. Loelap

    Chapeau!!

 2. stem weg

  een moorkop is al racisme , de strónt vlé®k haalt weer een uitgemolken links achterhaald standpunt aan. De strónt vlé®k blijft de boel vervuilen

  1. driewerf

   Nico heeft iets met negers want ja .. zijn vrouw he haahahahahaahah

   1. stem weg

    vrouw ? zelfs een hond wil daar niet verblijven, ratten kakkerlakken in overvloed

 3. ropart

  pigment is racisme.

 4. Seneca

  indien iemand zwart is, dan mag dat toch gezegd worden? gewoon als constatering en niet denigrerend bedoeld. Opperrabbijn Jacobs heeft een joods uiterlijk, dus men kan/mag dus constateren dat hij joods is of niet? om overal racisme achter te zoeken is ietwat overtrokken en is net zo absurd als dat zielig manneke dat ook een duit in het racisme zakje wilde doen en stond met een bord: ‘witte kerst is racisme’. over waanzin gesproken…

  1. Nostradamus

   Wat Schimmeltje deed was denigrerend. Met minder dan dit soort opmerkingen werden voetbalwedstrijden stilgelegd maar Schimmeltje mag vrijuit gaan?

  2. Cor Grijpstra

   @S
   Vertelde vanmorgen aan mijn vriendin dat ik een jood met een haakneus zag, die land inpikte van een Palestijnse buurvrouw.

   Is dit antisemitisme of mag je dit gewoon zeggen…

   1. Nostradamus

    Geweldig dat je in NL kan zeggen dat een jood naast een palestijnse vrouw woont. Of werd je vanmorgen niet wakker in NL?

   2. stem weg

    probeer je nu een goedkope imitatie van Wím Kán te spelen misgrijper ?

    X ongeschikt
    geschikt

   3. Oepsie

    Van je NSB familie? Tuurlijk mag dat! Je bent er waarschijnlijk te dom voor, maar als je misschien hulp kan krijgen, zoek dan eens de geschiedenis eens op van dat probleempje in het Midden-Oosten. Misschien, dat je dan wat minder dom over komt.

   4. LifeBuddy

    Ik vertelde verleden maand aan een arische sLinkse dat corrie grijpstra heeft meebetaald aan de 40 miljoen die de palestijnen hebben gekregen van [nedere]land om een haven te maken aan de gaza strook. Die haven is er nooit gekomen ,maar wel extra oorlogstuig waar onschuldige mensen mee zijn vermoord.Oh, zegt die sLinkse ,corrie grijpstra financiert Meer dan je denkt.

   5. Seneca

    @corrie
    natuurlijk mag dat, dat is vvmu. echter ik vraag mij af of jij blijft volharden in deze leugen(s) als jou wordt gevraagd of je rekening en verantwoording voor je leugens wilt afleggen. denk niet dat je blijft volharden want dan breng je je hachje in gevaar.

   6. Loelap

    Arme vriendin! Je zou toch maar de vriendin van antifa Grijpstra zijn. Maar waarschijnlijk ziet ze niet goed.

 5. Oepsie

  Ach ja, een Narcist met Napoleon complexen, is trending. Elk woord, is in mijn optiek er een te veel. En wat is het een klein kereltje zeg! Best wel zielig, voor een man. Hij zal wel veel gepest zijn op school.

 6. ropart

  de pigmentloze albino neger heeft het heel wat zwaarder in afrika als de zwartste congolees in nederland!, maar daar hoor je bijna niemand over want racisme is vooral wit.

  1. Edjan

   Racisme is alles wat de blanke zegt en denkt over de zwarte. Seksisme is alles wat de man zegt en denkt over de vrouw.
   WEG MET DE BLANKE MAN!

 7. Abraham50

  Stuk verdriet volgens DDS?

 8. Yoyo

  Hoewel ik een enorme hekel heb aan Sandertje, heb ik ook een hekel aan mensen zwart te maken na een soort hear-say verhalen in privé sfeer.

  Je moet dan wel de volledige setting en context kunnen inzichtelijk hebben.
  Maar verder blijft Sander een onuitstaanbaar querulantje.
  Dat dan weer wel.

 9. gustav

  Racisme wordt voortdurend geïmporteerd en uitvergroot, zoals “BLM-Nederland”, het racisme dat inderdaad nog welig tiert in de VS, is niet te vergelijken met het kinderlijke en onschuldige racisme in ons land, immers hoe vaak en wanneer wordt een kleurling in ons land gewurgd dan wel dood geschoten gedurende een arrestatie?
  Hieruit blijkt dat “gekleurde prominenten” in Nederland feitelijk en onnodig polarisatie in de hand werken, in ons land is racisme amper actueel!
  Indien bijvoorbeeld voetbal-supporters aap/gorilla geluiden produceren gedurende een wedstrijd is dat geen racisme, maar kinderlijke agressie om de spelers in kwestie, op een gevoelige manier te beledigen, immers als Ajax bijvoorbeeld aan de winnende hand is, roepen de hooligans van Feyenoord “kanker joden” !
  Dat is precies hetzelfde en kenmerkende onzinnige gedrag, getoond en gebezigd door enkele simpele en zwakbegaafde zielen, maar racisme bestaat in Nederland niet heus!!!

 10. Queen

  “Oh ja, iedereen en alles dat ook maar een beetje traditioneel rechts is, is racistisch tot op het bot.”

  In Nederland is weinig traditioneel rechts te vinden. Veel zich rechts noemende mensen doen de conservatieve revolutie dunnetjes over.

  Nationaal socialisten (niet het nazisme, dat was een groep apart waar weinig mee te vergelijken is) en falangisten is een veel betere benaming voor huidig rechts.

  1. stem weg

   Veel mensen die de linkse hypocriete symboolpolitiek niet pruimen horen gewoon in het politieke midden. Veel mensen die gewoon werken en belasting betalen hebben niets met sinterklaas over links of met racisme over rechts. De bezorgde middenmoot die bezorgd is over de masse migratie, de achterlijke energietransitie, de symboolpolitiek en die continu niet gehoord worden door het linkse partijkartel groeit zeer hard.

   Zeker nu de vvd heeft aangegeven dat ze nog een linksere koers gaan varen ligt er voor de juiste politieke partij een vijver met verse vis in het politieke landschap.

   stem sociaal , stem PVV

   1. Queen

    “De bezorgde middenmoot die bezorgd is over de masse migratie, de achterlijke energietransitie, de symboolpolitiek en die continu niet gehoord worden door het linkse partijkartel groeit zeer hard.”

    Wat betreft de energietransitie en symboolpolitiek heb je gelijk, de rest is onzin. Massa migratie is bv niet aan de orde.

    De PVV is niet sociaal maar heeft jarenlange met de VVD meegestemd. De PVV is de veroorzaker van de identiteitspolitiek.

    1. stem weg

     Wat een dom gewauwel strónt vlé®k

     massa migratie is niet aan de orde ? je bent volledig krankzinnig !

     De PVV meegestemd met de vvd ? Met geschiedvervalsing heb je geen enkel probleem. Massa migratie bestaat roeptoetert een vol idioot.

     stem sociaal , stem PVV

     1. stem weg

      Massa migratie bestaat NIET roeptoetert een vol idioot.

     2. ManX

      Stem weg: Queen = Aytas, de beroepshysterica die deze dagen met kerstverlof is uit de inrichting. Het is niet ons aller vriend W.i.m.

      Niet op reageren is de beste remedie.

     3. stem weg

      de grammatica , woordkeuze en arrogantie hebben dan een verbluffend vergelijk

     4. ManX

      Dat klopt, het zijn allebei querulanten.

 11. sonny

  Ik durf te stellen dat in ons land géén vergelijkbaar en écht racisme bestaat!
  Het nog sporadisch voorkomende racisme, zoals in de VS, wordt opgeklopt/gepropageerd door de media!
  Al eens in een NL krant/internet gelezen dat een gekleurde arrestant werd vermoord/mishandeld?
  Ongelovige blanke hond mag gezegd worden, maar “een erg donkere negroïde persoon”, is ‘not done’, en streng verboden!!??
  Dat is selectieve valse verontwaardiging, gedaan door ‘links’ zwakbegaafden!

  1. pasco

   sonny:
   ++++++
   100% mee eens!

  2. Queen

   “Ik durf te stellen dat in ons land géén vergelijkbaar en écht racisme bestaat!”

   Je kunt heel veel stellen maar het is gewoon dom gezwets.

   1. stem weg

    voortreffelijke onderbouwing strónt vlé®k , sonny heeft echter volmondig gelijk ! Wat jij vindt interesseert geen hond ! Jouw gewauwel is inderdaad gewoon dom gezwets

    1. Queen

     Over onderbouwing gesproken. Sonny heeft hopelijk meer fatsoen en inhoudelijke argumenten.

     1. stem weg

      jij hebt ze in ieder geval niet strónt vlé®k

  3. Ned

   Ik zou het iets nuanceren en zeggen dat racisme wel bestaat in Nederland. Alleen speelt dit zich veelal af op individueel niveau of binnen kleine groepen, niet binnen instituten of zelfs het systeem.

   Daarbij denk ik dat het grootste deel van de bevolking eerder bevooroordeeld dan racistisch is, want tussen deze twee termen maakt links ook geen onderscheid meer.

 12. Drollevanger

  Blijkbaar vond de redactie van dat programma het benoemen van de zwarte huidkleur van die persoon, discriminerend.
  Dan vaag ik me af of links vind dat elke andere kleur als blank voor een mens discriminerend is. Behoren alle echte mensen volgens Links blank te zijn.
  Zijn andere kleuren en tinten van de mensenhuid volgens hen, eigenlijk een soort surrogaat van het echte menselijke blank?

 13. Drollevanger

  Mag ik, als ik een buitengewoon zwart persoon zie, zeggen dat het persoon erg zwart is. Of is dat dan racisme?
  En als iemand rood haar heeft, mag ik dat ook zeggen? Of sproeten. Ook daar kan men niks aan doen. Persoonlijk vind ik wat sproetjes leuk, of mag dat ook niet?
  Ik vind blonde vrouwen het leukst. Is dat racisme?

 14. bandini

  Maar het is toch ook wel weer mooi dat ie wist dat het niet Akwasi was!

 15. Drollevanger

  Nog eens. Ik heb het eigenlijk niet zo op dat Schimmelfiguur.
  Maar ik vraag me wel af of men een buitengewoon donker mens zwart mag noemen.
  Is een zwarte huid minderwaardig, vraag ik me dan af. Of is dat discriminatie?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.