84% Nederlanders wil niets weten van uitstellen Kamerverkiezingen: ‘Ze zijn belangrijker dan ooit!’

Een ruime meerderheid van alle Nederlanders is van mening dat de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart gewoon moeten doorgaan. Het eventueel uitstellen van deze stembusgang zou rampzalig zijn. Op 17 maart moet namelijk iedereen instaat zijn om zijn of haar mening te kunnen uiten over, bijvoorbeeld, het coronabeleid en de Rutte-doctrine. 

Het is een bijzonder slecht idee om de verkiezingen uit te stellen, zo blijkt uit een peiling van Maurice de Hond die is uitgevoerd in opdracht van de nieuwe politieke partij Code Oranje. Maar liefst 84% van alle Nederlanders keert zich tegen het uitstellen van het kiezen van een nieuw parlement, zo maakt de beweging van Richard de Mos bekend.

De meerderheid heeft gelijk, natuurlijk. In de lente van 2020 hoorden we al de eerste geluiden over het mogelijk uitstellen of aanpassen van de aankomende Tweede Kamerverkiezingen. We zitten namelijk in een grote crisis en een hectische verkiezing zou niet handig zijn tijdens een crisis zo groot als deze, beweren kritische tongen.

Het tegendeel is eerder waar: via de stembus kunnen Nederlanders juist hun lof of kritiek uiten op het huidige beleid. Naast het coronabeleid zitten we ook nog met de nasleep van de toeslagenaffaire; uitstel van de verkiezingen zou alleen maar kunnen betekenen dat de verantwoordelijken de dans ontspringen.

Ook Richard de Mos onderstreept het belang van de aankomende verkiezing. De Code Oranje-lijsttrekker gaat zelfs zo ver door te stellen dat dit de belangrijkste verkiezingen ooit zijn.

“Deze verkiezingen zijn belangrijker dan ooit. De toeslagenaffaire, het zwalkende coronabeleid, de Rutte-doctrine en tig gebroken verkiezingsbeloften schreeuwen om een snelle gang naar de stembus.”

De Mos heeft gelijk. Dankzij incompetente ministers zitten we met een waardeloos vaccinatiebeleid opgescheept, op 17 maart moeten we de kans krijgen om deze mensen naar huis te sturen. Vice versa geldt dit ook: de aankomende verkiezingen kunnen net zo goed een grote lofzang worden op tien jaar Rutte. En als we de peilingen mogen geloven stevenen we zelfs af op het kabinet-Rutte IV.

Hoe het ook zij: verkiezingen uitstellen is nooit de oplossing. Het is een van de weinige democratische instrumenten die we hebben om ons mening, met grote gevolgen, te uiten. Het kabinet moet dus de stem van een ruime meerderheid volgen en géén antidemocratische plannetjes bekokstoven om ons pas op een latere datum naar de stembus te sturen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. WayneGretzky99

  Stemmen is per definitie volksverlakkerij.

  1. Barbera

   Ach Wayne, jij hier?
   Of waren de nick’s op 🙂 🙂 🙂

   1. WayneGretzky99

    Nope, permaban’s op die linksch extremisten site van Geenstijl.

   2. WayneGretzky99

    Hanteer altijd dezelfde. Dirty Harry staat in de wachtkamer 😉

  2. Spaanse_K0K

   Dirty Harry is back in town.
   Hij zal, zolang het duurt, hier veel “vrienden” vinden.

   1. Meriadoc Brandebok

    Wie is “Dirty Harry”? 😂

    1. Spaanse_K0K

     Een Haagse racist a la loempia-lap welke geregeld van Spitsnieuws is afgeflikkerd.

     1. Meriadoc Brandebok

      Herken je hem zo snel?

     2. WayneGretzky99

      Dank voor het compliment.

  3. Jezus van Nazareth

   Mijn grof gebekte vriend Wayne.
   Gedraag je je wel een beetje, mijn zoon?

   1. WayneGretzky99

    Heee Jezus, top jou hier tegen te komen. Zal proberen me een beetje gedragen. Hoest verder?

  4. ET007

   Heeft wel nut voor het draagvlak.

 2. Patt

  Verkiezingen zijn onbelangrijk. Mensen stemmen toch weer op het kartel. VVD CDA aangevuld met paar linkse partijen of 1 van deze 3 (D66 of Pvda of Cristen unie) . Veranderd nooit iets mensen klagen altijd maar blijven stemmen op deze partijen
  En dan beginnen de belasting verhogingen weer). Onder het kopje wij moeten comprimeren sluiten

 3. Sando

  Als dit uitgesteld wordt stem ik nooit weer.

  1. EvertB

   Laten we de verkiezingen dan maar uitstellen.

 4. Kharm

  Ja maar krijgen dan niet weer het zelfde , Rutte geeft hier en daar een zeteltje aan wat kleine partijen en doet wat water bij de wijn . Een kleine partij mag zelfs een vice president leveren . De op 1 na grootste partij wordt gewoon opzij gezet of als niet zou bestaan . Dit omdat ze ooit een Rutte te val bracht omdat ze niet genoeg water bij de wijn wou doen . Dus voor de belofte die ze aan de kiezers gedaan hadden overheid te houden.

  1. Monty

   ”De op 1 na grootste partij wordt gewoon opzij gezet of als niet zou bestaan”

   Misschien moet Wilders proberen meer partijen aan zich te binden om zo een meerderheid te verkrijgen.

   Maar misschien moet Wilders zich eens afvragen waarom niemand met hem wil samenwerken. Welke punten heeft hij die alle ondere partijen niet hebben.

   1. Neko-

    Partijen hebben geen andere partijen uit te sluiten in een democratie. En ZEKER niet bij voorbaat.

    Als de op een-na-grootste partij bij de verkiezingen apart word gezet is dat hetzelfde als alle stemmers op die partij wegzetten als niet ter zake doende. Ofwel: een groot deel van je electoraat gewoon glashard negeren… alleen omdat hun mening je niet aanstaat.

    Persoonlijk vind ik dat de grootste winnaar van de verkiezingen best de premier mag leveren. Maar dan wel door de op 1-na-grootste, dan de op 2-na-grootste, etc partijen erbij te trekken tot er een meerderheid is. En niet een partij passeren omdat hun mening je niet aanstaat.

    Indien dat niet mogelijk is (omdat je ECHT geen consensus over dingen kunt verkrijgen) dan dient de grootste partij zelf zijn programma maar samen te stellen, en per punt expliciet op zoek te gaan naar een meerderheid. En niet zoals nu gebeurd vooraf afgesproken wat we wel en niet gaan doen.

    1. Monty

     ”Partijen hebben geen andere partijen uit te sluiten”

     Was het niet Wilders die de VVD durfde uit te sluiten op de vooravond van de verkiezingen in 2017?

     1. Neko-

      Kan best. Vind ik ook niet kunnen.

      Maar de PVV staat per definitie buiten spel. En dat vind ik gewoon niet kunnen.

 5. Monty

  Stemmingmakerij.
  Is er al sprake van een uitstel?

 6. Kees

  Wie wil er nu in deze tijd in een stemlokaal gaan zitten, je reinste corona-zelfmoord.

  1. liefdevol rechts

   Hé, Kees heb jij de MS ziekte? Zijn je hersencellen geraakt? Laat je even nakijken!

 7. Nostradamus

  Dat kan 84% wel willen maar de 1% van de politieke elite beslist en zal via de MSM vertellen dat 60% achter die beslissing staat.

  1. AS210854

   Inderdaad. Om te 🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

 8. gargamel

  Degenen die in Davos bijeenkomen, kiezen een regering, dus elke verkiezing is tijdverspilling. En uiteindelijk zagen we in de Verenigde Staten dat wie de stemmen telt, de verkiezingen wint.

  1. Nostradamus

   Moge de beste fraudeurs winnen!

 9. Henry Higgins

  Ik las dat het doorgaan van de verkiezingen weleens fors in het voordeel van de linkse partijen zou kunnen uitpakken: oudere en laagopgeleide mensen blijven thuis.

  1. Nostradamus

   Maar ook bange mensen blijven thuis. En dat is in het voordeel van de FVD want die blijven niet thuis om een kuchje.

  2. driewerf

   Laag aan de grond geraakt misbaksel

 10. tegendraad

  gewoon in de rij gaan staan, desnoods buiten, 1,5 meter moet toch goed zijn, Rutte? Parapluutje op bij regen. Lekker stemmen.

 11. Brenda Welsh

  Niet uitstellen, beslist niet. Laat de kiezer oordelen over de ontverantwoorde uitspraken tot “het volk” die geleid hebben tot de maatschappelijke onlusten door onze volksmenners, populisten.

  1. Henry Higgins

   Het lijkt me voor het verkiezingsresultaat heel goed dat PVV en FvD worden geëxposed als oproepers tot geweld en plundering.

   1. ManX

    Het moet voor jou een peulenschil zijn om quotes van Wilders en Baudet te plaatsen waarin staat “Wij roepen onze kiezers en aanhangers op tot grootschalige rellen, nietsontziend geweld en plundering van alles wat je tegenkomt’.

    Kom maar door.

    1. Spaanse_K0K

     ManX doet een Rudy Giuliani.

   2. WayneGretzky99

    Tis toch echt extreem linksch die het nu rond plunderende en slopende gajes naar binnen heeft gezwendeld dus 100 % verantwoordelijkheid van extreem linksch.

    1. Spaanse_K0K

     Ja hoor Harry, ze hadden allemaal een antifa mutsen op, PvdA sjaaltjes om en ADO jassen aan.
     Man, wordt toch eens volwassen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.