Diep triest: al na 11 maanden coronacrisis gaat Amsterdam UMC in crisismodus en gaat studenten versneld bijscholen

Het Amsterdam UMC wil masterstudenten geneeskunde versneld bijscholen zodat ze kunnen helpen op de verpleegafdeling. De druk moet daar nodig worden verlicht en momenteel zouden studenten tot wel twee jaar moeten wachten voordat ze fatsoenlijk mee kunnen draaien.

Door het ziekteverzuim, als gevolg van de coronacrisis, is er inmiddels een groot tekort aan medewerkers in het ziekenhuis. Daardoor moeten urgente behandelingen en operaties voor niet-covidpatiënten worden uitgesteld. De besmettingscijfers dalen inmiddels, maar het aantal ziekenhuisopnames stijgt nog steeds.

Er moet dus snel iets gebeuren om de capaciteit van de ziekenhuizen te vergroten. Het ziekenhuispersoneel vaccineren helpt al een beetje, maar het Amsterdam UMC begint nu toch echt in standje ‘crisismodus’ te komen en gaat studenten nu op een betekenisvolle manier inzetten. Tot voor kort mochten ze hooguit een patiënt uit bed tillen, terwijl ze straks zouden kunnen helpen vaccineren bij de GGD, medicatie voorbereiden of het inbrengen van een infuus. En dus wordt na bijna een heel jaar coronacrisis het ei van Columbus uitgevonden: bijscholen om de capaciteit te vergroten! Hoera, wat een vondst.

Eigenlijk is het toch ook diep triest dat een ziekenhuis ruim tien maanden na het begin van de crisis zélf met dit plan moet komen. Hartstikke goed dat ze het doen hoor, beter laat dan nooit. Maar dit had toch zeker al halverwege 2020 door alle ziekenhuizen moeten gebeuren? Dan hadden we in ieder geval flink wat capabele studenten achter de hand gehad voor het geval de druk op de zorg te groot zou dreigen te worden.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. agenda2030

  onlangs 77.000 ontslagen. Deel van deze mensen had zich aangemeld als vrijwilliger in de ziekenhuizen. Allen geweigerd , geen hulp nodig

  h**ps://brandnewtube.com/watch/second-wave-of-bs-hospitals-are-over-run-with-lying-scumbags-they-dont-care-about-you_yPZC5Z2N6wgZM1D.html

  1. usb3.0

   Die zijn te duur..?

   1. hans-e-pans

    Men zoekt vrijwilligers, die het dus vrijillig willen doen of voor een onredelijk laag bedrag. Het zogenaamde 0 urencontract.

    1. hans-e-pans

     Sorry foutje. Maar vrijillig moet natuurlijk vrijwillig zijn.

 2. ropart

  nog dronken van het thuisfeest waar ze hebben doorgehaald want avondkiok, staan ze ons op te wachten met een spuit.

 3. Nostradamus

  Ach, ik roep al langer iets over noodhospitalen. Iedere keer hoor je, “Waar halen ze dan het personeel vandaan?”. Nou, hier bijvoorbeeld.

  1. Jack Flash

   Met wekelijkse invasie van 500 chirurgen, tandartsen en apothekers lijkt mij dit geen enkel probleem.
   😂

   1. agenda2030

    😂🤣😂👌

    of heeft rutte weer gelogen ?

    1. Linksbuster

     Rutte heeft er vast geen actieve herinneringen aan…!

 4. GvdGvd

  Dag vrienden ! Kan iemand mij vertellen waarom wij niets meer over griep horen ? Voor twee jaar terug lag ik met 40 graden koorts op bed. Jaar daarvoor had mijn schoonmoeder een keelontsteking en kwam dat even vertellen, paar dagen daarna had ik het ook te pakken. zo ziek als een hond, belletje naar de artsen praktijk, ik moest ondanks alles toch naar de praktijk komen. en daar zat ik, en vroeg of ik misschien voor mocht gaan, maar dat was niet de afspraak, gewoon wachten. Hoeveel ik er daar heb aangestoken, geen idee, en of ze het overleefd hebben, ook geen idee. Hoe nou dat virus eruit heeft gezien? Ook zo’n mooi rond bolletje ? Maar goed, ik heb het overleefd, mijn ouwe schoonmoeder ook.

  1. agenda2030

   h**ps://www.volksgezondheidenzorg.info/onderwerp/influenza/cijfers-context/sterfte#

   corona of griep alles is nagenoeg gelijk. gegoochel met cijfers en oversterfte

   inmiddels hebben we 17.500.000 inwoners dus stijgt ook je oversterfte totaal

 5. GvdGvd

  Wat een vrolijke dokter op bovenstaande foto !

  1. Jack Flash

   Tik tok ic’rs GVD.

 6. jennifer

  Nou das dan mooie praktijk ervaring op doen voor hun, en lekker goedkoop voor het ziekenhuis. Treurig is het aan het worden in dit land toch. N hoop geschoolde krachten hebben ze niet nodig, die zitten thuis.

  1. agenda2030

   te belachelijk voor woorden Jennifer maar je hebt volmondig gelijk. Zou je denken dat ze de verpleegkundigen van de afdelingen die ze dicht gooien elders inzetten ! nee , ze sturen ze naar huis !

   ze zijn volledig krankzinnig

   1. Jack Flash

    Agenda 2030 & Jennifer. Het is het bewijs dat het een gecreëerd probleem is.

    1. agenda2030

     100%

     h**ps://brandnewtube.com/watch/second-wave-of-bs-hospitals-are-over-run-with-lying-scumbags-they-dont-care-about-you_yPZC5Z2N6wgZM1D.html

    2. jennifer

     Dat idee krijg ik ook steeds meer met alle ellende wat er nu is.

 7. Linksbuster

  Nu pas…meer dan een jaar na de uitbraak..waar was de regering die dit minstens 3/4 jaar geleden al had moeten regelen?
  We worden geregeerd door domme dwazen..en het volk stemt ze zo weer terug let maar op.

 8. saddy

  En als ze kinderen hebben dan na de bijscholing direct naar huis om de kinderen les te geven toch?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.