AVONDKLOK! Rutte probeert vandaag zijn collega’s in het Catshuis te overtuigen om ons nog meer vrijheden af te pakken!

Terwijl er in Amsterdam een demonstratie plaatsvind voor onze vrijheid en tegen het beleid van het demissionaire kabinet Rutte III, is onze premier momenteel in het Catshuis in Den Haag aan het speechen om zijn collega’s er van te overtuigen dat het nu toch echt tijd begint te worden voor een avondklok.

Het kabinet vroeg het Outbreak Management Team (OMT) om te onderzoeken hoe effectief een avondklok is om het coronavirus (en de gevreesde Britse mutatievariant) te dempen. De verwachting is dan ook dat het OMT groen licht aan het kabinet zal geven om een avondklok in te stellen.

Zaterdag lekte al uit dat de basisscholen voorlopig niet open zullen gaan. OMT-lid Diederik Gommers deed er ook nog een schepje bovenop door te stellen dat de huidige lockdown weleens tot aan de zomer kan gaan duren.

We weten allemaal dat Rutte een groot voorstander is van een avondklok. Dat liet hij overduidelijk zien toen hij afgelopen week letterlijk om een avondklok liep te smeken in De Tweede Kamer. Er is (terecht) veel weerstand in De Tweede Kamer tegen het instellen van een avondklok, maar De Telegraaf weet te melden dat “de afgelopen tijd het begrip in de Kamer voor de mogelijke invoering van de ‘ingrijpende maatregel’ lijkt te groeien.” Waarschijnlijk heeft de Krant van Wakker Nederland dat laatste weer vernomen van ‘een bron’ binnen een van de demissionaire regeringspartijen.

Laten we in ieder geval een ding helder stellen: De positieve effecten (dat zijn er eigenlijk bijna geen) van het invoeren van een avondklok wegen absoluut niet op tegen de gigantische nadelen. Dat we nu nog langer in lockdown blijven is al erg genoeg, maar meneer Rutte, alsjeblieft: Pak niet nog meer van onze vrijheden af!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. Spaanse_K0K

  is onze premier momenteel in het Catshuis in Den Haag aan het speechen om zijn collega’s er van te overtuigen dat het nu toch echt tijd begint te worden voor een avondklok.

  Als of Kenneth er persoonlijke bij aanwezig is.
  Of een ruime fantasie heeft.

  OT
  In hoeveel landen van Europa geldt momenteel een avondklok?
  Of is Nederland een uitzondering ?

  1. jennifer

   Hij is niet meer onze premier, het kabinet is gevallen.vergeten soms.

   1. Spaanse_K0K

    Zou Jolige Jennie in de gaten hebben dat ik Kenneth citeerde?
    Vast niet.

    1. jennifer

     Jolige kok ik gun jou je lol, een spanjaard die zo reageert heeft nooit het regiem van Franco mee gemaakt denk ik, anders zou je wel anders piepen.

     1. Michelle used to be left wingend

      Er is niks spaans aan W.i.m. kokkie Jennifer. Geen enkele affiliatie met het regiem van Franco, (laat staan ook Maduro). Zijn hele leven altijd een ‘belasting paria’ baan genoten, en nog nooit iets
      voor de gemeenschap hebben gedaan, behalve zakken vullen. Een nul laten we zeggen!

      Dit persoon staat of op de loonlijst van dit forum of op de loonlijst van een radicaal links subsidie clubje.

  2. usb3.0

   spaansdikje vindt het prima dat de vrijheid van mensen wordt ingenomen…

 2. gjverweg

  Hij houdt niet op

 3. jennifer

  Dan mogen ze voor mij massaal gaan protesteren, waarom nog luisteren naar deze malloot. Hij heeft geen donder meer te zeggen wat denkt hij zich wel, hij heeft het land genoeg kapot gemaakt met die vaak onnodige lockdown.Hij begint zich steeds meer als een dictator te ontpoppen, en dan maar zielige preek houden.

 4. gargamel

  Persoonlijk zou ik willen dat ze een totaal verbod invoeren, alleen op die manier kan een massa idioten worden wakker die onvoorwaardelijk en zonder discussie alle zinloze maatregelen accepteren.

  1. ropart

   als het maar niet de vluchtelingeninstroom afremt of stopt.

   1. Telex

    Maak u niet bang nooit meer te stoppen.

 5. Buiswater

  De ravage van 10 jaar+ Rutte.
  Het houdt niet op, niet vanzelf.

 6. Mushroom2100

  Rutte had op grond van de toeslagenaffaire, het verkwanselen van 85 miljard aan zuid Europa en het financieel steunen van terroristische groeperingen in Syrië, in alle beperkingen moeten zitten vrezend voor een lange gevangenisstraf. Hoe kan deze man in hemelsnaam nog beslissen over een avondklok en in hoeverre moeten wij als burgers dat besluit dan accepteren?

 7. Kleurloze Politiek

  Kom op jonges dat overdreven gedoe ” ons vrijheid ”
  Jullie lijken soms net echt een stel verwende tieners.
  Als je niet bereidt bent om een kleine offer te doen om je zwakke naasten, en in de zorg een kans te geven.
  Dan heb jet echt niet goed begrepen..
  Nogmaals je wil niet dat één van naasten met een ernstige ziekte nergens terrecht kan omdat het overal overvol is en dus naar het buitenland moet gaan uitwijken als je al toegelaten wordt om in het buitenland te kunnen uitwijken.

  Kijk als jou vrijheid je meer waard is dan het voorkomen van dit soort nachtmerrie die een werkelijkheid dreigt te worden dan kun je maar beter hopen dat je nooit voor zo’n dilemma komt te staan.

  Ik heb nog nooit iemand zien sterven omdat hij of zij zich een week of twee aan een avondklok moet houden.

  Maar we zien wel dagelijks mensen die op het IC belanden die letterlijk in ademnood verkeren.
  Waarbij IC artsen de naasten van de patiënten geen amper goede kunnen geven op een goede afloop.

  Voor de naasten van de patiënt is het dagenlang leven met stress en wanhoop.

  En jullie mekkeren over “vrijheid”
  Ik zou me echt schamen

  1. usb3.0

   Je hebt geen idee wat je zegt en op basis waarvan deze vrijheid waar jij het over hebt wordt beperkt.
   Ga hier nou niet de pias uithangen door mensen een schuldgevoel aan te praten, en dat wij om anderen moeten denken, dit doen Nederlanders, het is de regering die niet aan haar burgers denkt, die hadden meer bedden vrij moeten maken vanaf het begin de regering houd alles in stand…

   1. Kleurloze Politiek

    Ik weet heel goed waar ik het over heb..
    Door meer IC bedden aan te schaffen dtop je dit virus noch niet.. het gaat overigens niet om de fysieke bedden maar juist de IC getrainde verpleegkundigen daar is een tekort aan..
    Aan elke IC bed staan vier IC verpleegkundigen die de IC patient monitoren en om de tijd liggend op zijn buik en daarna rug moeten omkeren zodat er de druk op de longen zo veel mogelijk wordt verdeeld..

    Dus wanneer we het over een IC bed hebben dan gaat het om de IC vakkundige die we te kort komen en niet om de Bedden opzich..
    Je kunt als overheid zo veel bedden als je maar wilt maar in een zeer korte tijd je ziekenhuis verpleegkundigen omscholen voor de IC afdeling is echt niet zo gedaan.

    De kortste opleiding voor IC in de Praktijk is minimaal een jaar als je al jaren ervaring hebt als verpleegkundige.

    Dus het beste manier om de druk op de IC weg te halen of te minderen is dit virus echt in te dammen.

    1. FreeThinker

     Er zijn tig IC verpleegkundigen ontslagen afgelopen jaren, tenzij die allemaal met pensioen zijn gegaan zullen die vast wel tegen een riante vergoeding bereid zijn hun oude baan weer op te pakken.

    2. usb3.0

     Nee hoor, zoals ik al zeg, je hebt geen idee waar je het over hebt, mensen zijn wegbezuinigd en dat jarenlang en ze (lees: regering) hebben er niets aan gedaan om dit te veranderen, dit heeft niets met het virus te maken natuurlijk, we zien wel met de zogenaamde paniek die er is dat er te weinig ic bedden zijn ivm te weinig personeel, dit wordt bewust gecreëerd.
     Je wordt gek gemaakt, eerst het coronavirus nu de Britse variant straks de Zuid-Afrikaanse en als die geen angst meer inboezemen de Japanse en daarna dieren die het virus verspreiden..

     En op basis van foutieve leugenachtige informatie wordt beleid gevoerd waaronder de eventuele avondklok die disproportioneel is voor de mensen, economie etc etc

  2. Xxes

   Helemaal mee eens, iedereen loopt hier maar te mekkeren alsof ze in de gevangenis moeten,corona krijgen dat is pas vrijheid beperkend

 8. leukeditter

  donder die rutte nou eens in de gracht..wat een kwal

 9. Yoyo

  Na de “Avondklok ” ook gelijk maar de ramen afplakken.
  Ik voel een landelijk burgerlijke ongehoorzaamheid aankomen….

 10. Kleurloze Politiek

  En nog iets ik wil helemaal niemand een schuldgevoel aan praten.

  Ik ben zelf ook vier weken doodziek geweest tijdens de eerste golf maar gelukkig hoefde ik niet worden opgenomen, maar ik kan je verzekeren dat het echt geen pretje is wat ik heb moeten doorstaan.
  Ik heb wel vaker een griep gehad maar dit was echt moordend,
  kort ademhaling
  niet normaal kunnen eten
  Een koorts waar je de rillingen van krijgt
  Niet meer op je benen kunnen staan omdat je totaal geen energie meer hebt
  De angst dat je coma raakt door zuurstoftekort
  En ik ben nog geen 50 jaar oud.

  Kun je na gaan wat mensen mee maken die op de IC liggen..

  Dus nee ik praat niet een schuldgevoel aan maar wil de mensen juist waarschuwen voor een echte rampscenario..

  1. FreeThinker

   We moeten al het vliegverkeer stilleggen. Ik wil je echt geen schuldgevoel aanpraten maar als je vliegt breng je anderen in gevaar. Hoe meer mensen vliegen, hoe meer vliegtuigen er gaan vliegen. Er zal maar een boeing 747 op je hoofd vallen, dan ben je dood. Natuurlijk gebeurt het niet vaak maar je zal maar in Groeneveen hebben gezeten tijdens de bijlmerramp. Iedereen die ooit gevlogen heeft is dan ook een egoist die anderen in gevaar brengt en geen rekening houdt met het zorgpersoneel.

   1. Kleurloze Politiek

    Natuurlijk bagatelliseer het maar weer.
    Alsof een vliegtuig een besmettelijke virus is.

    Ik daag je uit om een keer in de IC afdeling mee te lopen .. eens kijken of jij dan nog net zo lichtzinnig er over doet.

    1. usb3.0

     Ik daag je uit om eens door Nederland te lopen en te kijken hoeveel mensen er gezond zijn!

     Logisch dat er op een IC mensen liggen die het moeilijk hebben anders liggen ze daar niet maar op basis van heel weinig mensen (0.00381920903% van de bevolking) die op de ic liggen wordt héél Nederland in een achterlijke wurggreep gehouden, maar dat realiseer jij je helemaal niet…

  2. Happytissue

   Praat geen onzin, de avondklok is puur om het volk onder de duim te houden. Het heeft niets, maar dan ook niets met “de strijd tegen het virus” te maken. Het is puur omdat ook in andere landen de horeca en tal van andere ondernemers het niet meer volhouden en de tent open gooien. Bovendien het “gemuteerde” virus is al 557556x of zo gemuteerd en kunnen niet om elke mutatie of virus de tent maar op slot gooien. Als je een uitkering of ambtenaar baantje zal je dit waarschijnlijk niet begrijpen.

   Het is jammer dat je er zelf zo last van Covid heb gehad. Mijn ervaringen zijn heel anders, van de 12 mensen die ik ken die een positieve test hadden hadden er 8 niets door, de overige 4 waren na hun 10 dagen verplicht binnen zitten, meer van slag van het opgesloten zitten dan het zogenaamde killer virus. Grappig detail van veel van de gevallen van de personen die ziek waren de partners en hun kinderen dit vaak niet.

   En dat in 1huis, zonder mondkapje, 1.5m, handjes stuk wassen, plastic schermen, alcohol verbod na 20.00 en avondklok. Ik geloof zelfs dat er geknuffeld en gekust is!

  3. usb3.0

   Dan heb jij nooit echt een zware griep gehad die is namelijk hetzelfde met wat jij schetst en ik zeg dit uit ervaring.
   Stoppen met alles maar te gooien op corona, griep is er ineens niet meer, koorts geeft altijd rillingen.
   Hypochonder gedrag moet stoppen, mensen lopen rond met smetfrees zijn angstig om anderen te “besmetten”

   1. Kleurloze Politiek

    Nou ik heb krijg gemiddeld om de twee jaar een griep. En zwaar ook maar dan knap ik na twee weken weer op
    Maar dit keer heb ik me ook laten testen door mijn bloed af te nemen.
    En die gaf aan dat het covid was..
    Maar uit ervaring weet ik dat een normale griep je niet 4 weken echt helemaal kapot maakt..

    Maar even over de overheid ..
    Ik geef je deels gelijk tijdens de bankencrisis van 2008 is er enorm bezuinigd en sinds dien maken de nooit een inhaalslag gemaakt.

    Maar met de wetenschap van toen zouden wij als burgers ook nauwelijks kunnen weten wat er gaande is..
    De corona heeft de schaal waarde van de zorg geheel onthuld.

    En inderdaad er is flink wat werk aan de winkel.

    Maar dat neemt niet weg dat er tegelijkertijd ook een enorme dilemma is als het gaat om de IC Bezetting..
    En daarom zeg ik dat elke poging om dit virus de grond in te drukken als een gewaagd poging moet worden beschouwd.
    En zo ook de Avondklok.
    Anders betalen de zieken de duure tol.
    Terwijl het een niet al te grote offer is voor ons als gezonde mede burgers.

    Kijk je kunt de regering darnaa altijd nog er op afrekenen.
    Door niet op hen te stemmen bijvoorbeeld.

    1. usb3.0

     Ik krijg nooit griep, ik heb een uitmuntend immüunsÿsteem.

     Doordat de IC beperkt is lijkt het net alsof er heel wat aan de hand is, er is verhoudingsgewijs niet zo heel veel aan de hand, zoals ik al zei (0.00381920903% van de bevolking) die op de ic liggen en wordt héél Nederland in een achterlijke wurggreep gehouden…
     Een avondklok is een ernstige inperking van grondwettelijke rechten van de mens op basis van paniek en ernstige tekortkoming van de regering…
     En het continue herhalen van slecht nieuws terwijl het best meevalt in Nederland maar als je slecht nieuws structureel herhaalt worden mensen helemaal gek gemaakt…

     1) Het Särs-Cöv-2 virus, de vermeende verwekker van het Cövid-19 ziektebeeld, is tot op heden niet geïsoleerd uit een menselijke patiënt (dood of levend).
     2) De Koch Postulaten, ook wel de gouden standaard bij het identificeren van een besmettelijke infectieziekte zijn geheel niet doorlopen bij het bepalen van de oorzaak van het Cövid-19 ziektebeeld. Het verband tussen ziektebeeld en ziekteverwekker is dus nog niet aangetoond.
     3) De RT-PçR test zegt niets en kan niets zeggen over zgn. särs-cöv-2 besmettingen of aantallen daarvan, daar:
     a) Een RT-PçR test niet geschikt is als instrument om een infectie te detecteren daar zij in beginsel geen onderscheid maakt tussen een actieve dan wel een inactieve infectie.
     b) De RT-PçR test positief kan uitslaan op de aanwezigheid van RNA afkomstig van diverse pathogenen, viraal of bacterieel en/of van menseigen RNA (Chromosoom 8; bron WHO).
     Een positieve RT-PçR uitslag kan daarmee het resultaat zijn van een drie maanden geleden doorlopen bacteriële of andere dan Sars-Cov-2 virale infectie.
     c) Het huidige aantal amplificatie cycli (tot wel 40-45) van het geteste RNä materiaal ver boven de wetenschappelijk relevante grens van 25-29 cycli ligt waardoor tot 94% vals positieve testen worden gecreëerd. De rest is vals negatief

    2. agenda2030

     wat een dom gelúl , kennelijk nooit echt griep gehad. Herstel duurt ietsje langer dan 2 weken . Overigens waar zijn die duizenden influenza doden gebleven ?

     Heb je al een horloge gekocht voor het virus ? het moet zich wel houden aan de avondklok anders lopen de thuisbesmettingen gewoon door !

     corona is een hoax en de maatregelen zijn fascistisch en zijn erger dan de kwaal. Zelfs de WHO erkent nu dat lock downs , avondklok , reisbeperkingen geen enkel effect hebben op inperken van het virus.

     Een regering die de oproep van de WHO negeert moet je zeker wegsturen dus oprutte met die fascisten

     1. Thant dolph

      Kleurloze zegt dat hij elke twee jaar een fikse griepaanval te verduren krijgt. Geloof je dat ook al niet meer?

     2. agenda2030

      💩💩💩💩

     3. usb3.0

      “Geloof je dat ook al niet meer?”

      Als dit al zo is dan heb je echt serieus een immuun probleem

 11. Henry Higgins

  Maar één dt-foutje, dat valt mee.

  1. usb3.0

   taalnazi heinrich higgins

  2. agenda2030

   💩💩💩 even weer een vlé®kje wegwerken

 12. de ziender

  Kenmerken van een fascistisch of totalitair regime…
  1: Roven van burgerlijke vrijheden
  2: Censuur (thans op internet)
  3: Genocide (op inwoners van verpleeghuizen)
  4: Verklikcultuur, aangemoedigd door de overheid
  5: Inzetten van (KG)Boa’s (zoals de voormalige bruinhemden)
  6: Uitstellen en vervolgens ontmantelen van de verkiezingen
  7: demonstratieverbod
  8: Invoering van Ermächtigungsgesetz (zoals in 1933 door een nare snorremans)
  9: Herdefiniëring en vernedering van de vrije mens tot wandelende ziektekiem; ergo: ontmensing zoals ooit de Joden overkwam.
  10: Inzetten van leger tegen eigen burgers
  11 Avondklok…
  12: Het volk holt achter de leider aan, of die nu Adolf, Mao of Mark heet….

  Straks 13: Concentratiekampen…..

 13. Henry Higgins

  Ik hoorde vandaag dat 27% van de mensen die positief op Covid zijn getest gewoon naar buiten gaan om te winkelen of te werken.
  Het Nederlandse volk roept zware lockdowns en avondklokken over zichzelf af.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.