Baudet reageert op val rampenkabinet: ‘Terecht na zulk kolossaal falen, maar had al veel eerder gekund!’

Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet vindt het fantastisch dat het faalkabinet Rutte III weg is. Net als wij allemaal, natuurlijk. Maar, zegt hij in een statement gegeven aan DDS, “wij kunnen tal van andere redenen bedenken waarom Rutte-III al eerder ontslag had moeten aanbieden.” 

“Terecht dat het kabinet na zulk kolossaal falen is afgetreden,” aldus Baudet. “Maar wij kunnen tal van andere redenen bedenken waarom Rutte-III al eerder ontslag had moeten aanbieden. Denk aan het peperdure klimaatakkoord, of de massale immigratie die in weerwil van alle beloftes recordhoogten bereikte,” legt hij terecht uit. “Denk aan de uitverkoop van onze soevereiniteit en welvaart aan de EU, via de Green Deal, de Europese Klimaatwet en het Herverdelingsfonds. Denk aan de afschaffing van het referendum – waarover geen referendum mocht worden gehouden.”

“Het is goed dat het tijdperk-Rutte-III nu definitief is afgesloten,” gaat Baudet verder. “Nederland staat nu voor de keuze: gaan we door op de oude weg? Willen we nog eens vier jaar hetzelfde? Of kiezen we nu voor verandering – voor minder immigratie, minder EU, geen klimaatbeleid, geen lockdowns en in plaats daarvan lagere belastingen, investeren in de publieke sector, Nederland weer vrij en het Nederlands belang weer op de eerste plaats? Forum voor Democratie staat voor dat laatste. Steeds meer Nederlanders willen ook verandering. Wij gaan vol vertrouwen de campagne in, op naar 17 maart!”

Zo is het. Dit kabinet maakt er al vier jaar een enorme puinhoop van — en het kabinet Rutte II was niet beter. Elk kabinet dat geleid wordt door Rutte is een rampenkabinet.

Goddank dat het kabinet Rutte III nu gevallen is. Maar nu moeten we ervoor zorgen dat er géén kabinet Rutte IV komt. Want als hij wéér een kabinet mag leiden wordt de Rutte Doctrine zo ongeveer officieel de wet van het land. Dat is nu al bijna zo, en zie wat het resultaat ervan is: duizenden families zijn de afgelopen jaren financieel geruïneerd. Dat mag nooit, maar dan ook echt nooit meer gebeuren… en dat betekent dat Rutte nooit maar dan ook echt nooit meer een kabinet mag leiden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Fortiori

  Het is beter dat deze komediant eerst zorgt dat hij zijn eigen zaakjes op orde heeft.

 2. Beukman

  Je kan het eens of oneens zijn met Rutte, veel capabele en ervaren politici lopen er de laatste jaren niet rond in Den Haag die zo goed zijn om funcionerende coalities te smeden als Rutte.
  Aangezien de VVD gewoon weer de verkiezingen gaat winnen, ligt het voor de hand dat hij opnieuw premier wordt.
  Goed voor de continuiteit, ook ivm de bestrijding van covid19.

  Tel je knopen, volk van Nederland.

  1. usb3.0

   Hou toch op joh slappe ouweho*R

  2. jennifer

   Ja Beuk geloof maar dat het volk dit keer hun knopen tellen. Het potje knopen bereikt inmiddels de bodem als dit figuur nog langer Nederland blijft besturen, nou ja besturen.

  3. Telex

   Wat doet hij dan zo goed v.w.b. de pandemie oh Hugo de hand boven het hoofd houden.
   Op zich ook al zo’n toppertje

 3. usb3.0

  Zeker terecht maar dat had in 2011 al gemoeten…

 4. lucinde

  De grootste faalhaas durft te reageren?

 5. Spaanse_K0K

  Zou de Redder des Vaderlands zelf al beseffen dat hij een totaal onbelangrijke bijrol heeft in deze gebeurtenis.

  1. usb3.0

   Hahahahahahaha, het kabinet is gevallen…

 6. Yoyo

  Tijd voor verandering is inderdaad gewenst.
  Na 10 jaar Rutte, zijn we het wel zat zo.

 7. liefdevol rechts

  Nu dat het stomste kabinet ontslag genomen heeft ben ik benieuwd naar de aankomende verkiezingen en vraag ik me af of er nog steeds zwakzinnige zijn die VVD zullen stemmen of zelfs D66 en GL?
  Als dat zou zijn kunnen we concluderen dat deze mensen niets hebben geleerd de laatste jaren.

 8. Rieks

  Had veel eerder gekund….. Nou nou nou daar kijken we van op, zo’n intelligente conclusie. Daar moet je zeker wel VMBO voor hebben om daar op te komen.

 9. thijshil

  Ik lees graag de DDS. En ik weet dat redactie een fan van Baudet zijn. Maar ik hoop
  wel dat JA21 ook een kans krijgt.
  Het kabinet LIST EN BEDROG VAN RUTTE is nu weg, maar ook weer niet. Trukendoos, Trukendoos.
  Daarom mijn verzoek, er is veel ruimte op het midden. En alle partijen in het midden moeten groot worden. En dat is de enige manier om het ruttevirus weg te krijgen

  1. arnoud

   toch niet alle redacteuren hier van DDS want er is er eentje die een bloed hekel aan Baudet heeft, en blind is van de werkelijkheid, en een blinde haat heeft tegen Baudet.

 10. Telex

  Maar toch niet te vroeg juichen meneer Baudet. Rutte staat in maart weer van de kansel te oreren, met onbegrijpelijke en draaierige antwoorden, waarmee hij door slechte journalistiek steeds mee wegkomt. Ander mogen zee hem natuurlijk nooit meer iets vragen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.