BE AFRAID, BE VERY AFRAID: ‘Alarm om pandemie gevaar exotische wildmarkten!’

Als je nog niet bang genoeg was vanwege het coronavirus heeft De Telegraaf een nieuwe reden voor je om nagenoeg in paniek te zijn. Volgens de krant zijn er namelijk steeds meer “exotische wildmarkten” in Nederland, en die zouden een enorm gevaar vormen voor de volksgezondheid. Dat zeggen dierenorganisatie tenminste, en De Telegraaf schrijft het heel blij op.

“Dierenorganisaties slaan de handen ineen om de Nederlandse regering en politieke partijen alerter te maken op de toenemende risico’s van de vaak illegale handel in wilde beesten, ’bushmeat’ en traditionele medicijnen,” bericht De Telegraaf. De krant citeert vervolgens een groot aantal dierenorganisaties zoals  World Animal Protection, het International Fund for Animal Welfare en de stichtingen Aap en Spots. Die schrijven in een zwartboek:

“Virologisch onderzoek wijst uit dat driekwart van infectieziekten als corona is toe te schrijven aan de overdracht tussen dier en mens. Ook in Nederland is dat denkbaar op markten, in pillen en voedsel. En er is een verband met dierenleed.”

Is het niet ongelooflijk? Dierenorganisaties ‒ puur organisaties die zich inzetten voor het wel en wee van dieren ‒ zeggen zich ineens grote zorgen te maken over een nieuwe mogelijke pandemie. En om die pandemie te voorkomen moet… wacht… er gebeuren waar zij al tientallen jaren voor pleiten omdat ze zoveel van dieren houden: “exotische wildmarkten” en dergelijke moeten verboden worden. De online handel in wilde dieren moet aangepakt worden. Et cetera. Vervolgens pakt De Telegraaf dat heel blij op, want blijkbaar zorgt angstporno voor heel goede bezoekerscijfers voor de krant.

Kijk, ik heb net zo’n hekel aan dit soort handel als die organisaties zelf. Maar de reden om ze te verbieden en aan te pakken is dat ze pure dierenmishandeling zijn. Dat is reden genoeg. Die hele pandemie hoeft er niet bijgehaald te worden. Ik begrijp dat de organisaties denken dat ze op deze manier een grotere kans van slagen hebben omdat mensen nu zo bang zijn dat ze met alles akkoord gaan, maar ze doen hier ongelooflijk veel schade mee aan de psyche van mensen. We worden continu bang gemaakt voor ziektes. Nog even en er is helemaal geen lockdown of avondklok voor nodig om mensen thuis te houden; we dúrven ons huis dan gewoon niet meer uit omdat we zo bang zijn dat er mogelijk een ‘killervirus’ rondwaart.

We kunnen ándere, niet-coronaproblemen heel goed behandelen zonder mensen nóg banger te maken met opmerkingen over nieuwe pandemieën. Ophouden met deze gekte, dierenrechtenorganisaties én De Telegraaf! We hebben niet nóg meer angst nodig in ons leven!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. agenda2030

  En we gaan maar door met angst zaaien

  Als we nu stoppen met de laboratorium proeven zodat het “ontsnappen” van testmateriaal al dan niet ingebracht in dieren voorkomen wordt maken we echte meters

  1. Marija

   Zolang mensen, zoals van de week in hart van Nederland was te zien, dieren ombrengen door ze bv met een zware steen om de nek in het water te gooien, kan je geen respect voor dieren van dit soort elementen verwachten.
   Wat mij betreft mogen ze die ook even kwellen tot bijna de dood.

   1. Flach

    We moeten nooit afdalen tot hun niveau, maar terugsturen lijkt me een prima plan. Weg ermee! Een beschaving behoort zich voorwaarts te ontwikkelen, maar we zakken steeds verder af naar beneden. Hoe meer primitieve culturen, laag iq, inteelt enz. hoe beroerder het wordt. Helaas streven deze mensen niet naar een beter bestaan, nee ze streven ernaar om hun oude leven hier voort te zetten op onze kosten en voorzieningen. 🙁

 2. ropart

  artis platbranden.

  1. Flach

   Wat een domme opmerking. Je wilt toch niet serieus beweren dat de dieren in NL dierentuinen net zo’n slecht bestaan hebben als de stumpers die wreed gevangen worden en op veelal een gruwelijke manier vervoerd worden? Wat een vergelijking.

   Die lui die dit filikken dan maar op dezelfde manier behandelen? Want dat staat gelijk aan hun eigen vorm van openbaar vervoer, niets aan de hand dus. Op dezelfde manier als de dieren terugsturen. * sarc. off*

   1. ropart

    helder.

 3. Marija

  Onze normen en waarden ten opzichte van dieren vervagen, ook in Nederland. Waarschijnlijk heeft hier ook mee te maken, dat er steeds meer mensen uit landen waar het gebruikelijk is dergelijke wilde dieren op te eten, zich in Nederland bevinden en hun eetgewoonten van thuis hebben meegenomen.
  Deze handel moet inderdaad verboden worden, in de eerste plaats door het veroorzaakte dierenleed en aansluitend de illegale markthandel van exotische dieren mbt volksgezondheid.

  1. agenda2030

   Als die handel onbesmet is is er geen enkel probleem. Besmette dieren zijn een probleem of dat nu in de natuur, in een kooitje of op een markt is.

   De handel is niet het gevaar , besmette dieren door laboratorium proeven is het werkelijke gevaar. Wederom is het menselijk handelen en niet de natuur. De natuur is eetbaar al vele eeuwen.

   Merkwaardig dat mensen altijd wegkijken van het werkelijke probleem.

   1. Flach

    Hou toch op met je onzin. Het is bewezen dat bushmeat verantwoordelijk is voor menige ziekte en nog vele ziekten te komen. Los van dat is het buitengewoon wreed en buiten elke proportie om dit te laten gaan en ervan weg te kijken.

    Het zou spijkerhard aangepakt moeten worden en zij die zich hier schuldig aan maken, zouden het land uitgezet moeten worden en terug gestuurd moeten worden naar hun ‘bush’ Sodemiter op met die primitieve bende.

  2. Flach

   Marije, deze handel is al verboden. Alleen die mensen met een achtergrond uit die landen (even netjes gezegd) willen het voedsel van hun thuisland ook hier blijven eten. Stel je voor, dat je hier tot een bepaald inzicht kan komen. 🙁

   1. ropart

    flach, daar kwamen de qat kauwers wel achter toen bleek dat kat in nederland iets anders was dan qat

    1. Flach

     😀 Ik hoop dat ze de volle portie hebben gekregen 😉

 4. Flach

  Fijn hé al die mensen die hier willen (eisen) wonen, maar al hun onsmakelijke, wrede en gewelddadige gebruiken hier mee naartoe nemen.

  Zijn het geen haat en wraak situaties omdat zowel daders van soms zelfs gruweldaden, hier toch mogen wonen, dan zijn het wel partijen die elkaar naar het leven staan, of lieden die ondanks dat ze ons haten wel hier van alle voorzieningen gebruik willen maken, maar toch continu bezig zijn om hun ‘droom kalifaat’ tot realiteit te maken, of/en ze brengen hun gruwelijke offer methodes hier mee naartoe, zelfs voodoo waarbij dieren gemarteld worden, of islamitische barbaarse wrede offer ellende met dieren. En dan nu als klap op de vuurpijl, hun achterlijke wrede wilde dieren markten. Top hoor!

  Misselijkmakend. Van mij mogen ze ….. krijgen. Oprotten met die lui, gooi ze het land uit. Dat soort barbaren hebben hier niets te zoeken. Het wordt hier met de dag gekker.

  1. Meriadoc Brandebok

   Waar slaat deze comment in vredesnaam op? Heb je gesnoven?

   1. Flach

    Och jeetje, gaat het weer boven je pet? Moet ik het in Jip en Janneke taal schrijven?
    Hou toch op, je snap het wel, je wilt het niet snappen. 🙁

 5. jennifer

  Flash heeft wel gelijk met zijn betoog hier, men kan zeggen wat men wil, maar waarom moeten wij hier in Nederland dit soort markten hebben. Het is primitief dieronvriendelijk en kan zeker voor bepaalde besmettingen zorgen. Mensen die dit soort markten willen moeten het maar in hun thuis land gaan doen, maar niet in Nederland. Die middeleeuwse toestanden op die markten met dieren, zie je meestal in die zandbak landen, en in China. En men kan zeker bij bepaalde verspreiding in verband brengen met overgebrachte ziektes.

 6. driewerf

  Als je vreemde vogels binnenhaalt kun je er op wachten dat er ook vreemd gegeten wordt. Had je wat anders verwacht ?

  1. Flach

   Nee, maar wordt het niet eens tijd om daar dan een keer keihard tegen op te treden (ik geloof niet in fabeltjesland) Het is nb. iets wat al gaande is va het begin van de binnenstroom van migranten. Decennia dus. Neem de hondengevechten, ook al zoiets wat hier al héél lang gaande is, maar het stoppen? Schijnt maar niet te lukken. Daarom zeg ik dat soort lui per definitie het land uitzetten. 1 vd redenen waarom ik (behalve in de politiek) een groot voorstander ben van een 2e paspoort. Dan kan je er altijd nog eentje intrekken. En het automatisch maar verstrekken van een NL paspoort moet ook stoppen. Je krijgt het bijna bij een vol zegelboekje cadeau. Mensen die niets met NL hebben, krijgen wel een paspoort en 50 jr later durven ze ons zelfs nog de schuld te geven, dat ze geen NL kunnen spreken en niet verder kunnen *kuch* komen dan de loketten waar geld en subsidies zijn te krijgen. 🙁

   1. jennifer

    Zou de regering dat dan bedoelen met het nieuwe normaal wat ze zo graag willen? Al die import hebben hun eigen gebruik meegebracht naar dit land, en de regering verwacht dan gewoon van de eigen burgers dat ze zich aanpassen hieraan en hun noemen het dan het nieuwe normaal. Moet eerlijk zeggen over het nieuwe normaal wordt alleen in dit land gesproken weet dat het in andere landen niet ter sprake komt. Dus alles wat hier binnenkomt kan doen wat ze willen blijkt wel.

    1. Flach

     Jennifer, ik ben bang dat je gelijk hebt. Niemand ook politici zijn zo dom. Dus de enige andere conclusie kan zijn, dat ze er een doel mee willen bereiken. Waarbij de autochtonen de pionnen zijn die opgeofferd mogen worden. Het enige wat mij hierbij al zolang bevreemd, is dat de meeste partijen hier blijkbaar mee akkoord gaan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.