De VVD slaat linksaf en dat heeft meteen effect: ‘Zware criminaliteit in Nederland juist alleen maar toegenomen in 2020’

Criminelen hebben nog steeds vrij spel in het ‘zero-toleranceland’ van Rutte III. Hoewel het aantal misdrijven afgelopen jaar licht daalde, nam het aantal zware delicten juist toe. Ook speelt de georganiseerde misdaad, vermoedelijk vanwege de coronacrisis, minder af op straat maar juist steeds vaker op internet.

Uit een analyse van RTL Nieuws blijkt dan ook dat de zware criminaliteit nauwelijks last heeft van de coronamaatregelen. Dat is ook niet zo gek, want ook criminelen proberen gewoon zoveel als mogelijk door te ‘werken’.

Alarmerend is wel dat de zware criminaliteit juist alleen maar is toegenomen het afgelopen jaar. Nu weten we allemaal dat het kabinet Rutte III het het afgelopen jaar erg druk had met het (proberen te) bedwingen van de coronacrisis en daar kwam natuurlijk ook nog eens de toeslagenaffaire bovenop. Maar het kabinet, onder leiding van de VVD, lijkt het zicht op de georganiseerde misdaad steeds meer te verliezen.

Ooit was de VVD een law & order-partij met verkiezingsslogans als: ‘Meer straf en minder begrip voor criminelen’ en: ‘Handen uit de mouwen in plaats van handen ophouden’. Die slogans kunnen tegenwoordig de prullenbak in nu de VVD definitief links is afgeslagen.

Toen de VVD nog niet links was afgeslagen… Bron: VVD

Nog even terugkomend op de alarmerende cijfers schrijft RTL Nieuws daarover:

“In de afgelopen 11 maanden zijn er in Nederland 730.435 geregistreerde misdrijven gepleegd. Dat is maar 0,5 procent minder ten opzichte van vorig jaar. Wel is de misdaad veranderd. Zo daalde het aantal inbraken met 21 procent, waren er 23 procent minder overvallen en liep het aantal winkeldiefstallen met 11 procent terug. Het aantal opgelichte mensen op internet steeg daarentegen met 47 procent.”

Dat het aantal inbraken met 21 procent is gedaald valt waarschijnlijk te wijten aan het feit dat meer mensen vanwege de coronamaatregelen zijn gaan thuiswerken. In dat opzicht valt het ook wel te verklaren dat internetcriminaliteit met maar liefst 47 procent is toegenomen. Uiteindelijk is de ‘reguliere’ criminaliteit een klein beetje gedaald, maar dan hebben we het over slechts 0,5 procent. Dat is dus te verwaarlozen.

Erger is eigenlijk dat de zware criminaliteit juist is toegenomen. Zo waren er 4 procent meer (pogingen tot) moord en doodslag. Ook de wapenhandel steeg met 5 procent, om nog maar te zwijgen over de verdere verharding binnen de drugswereld.

Kortom, we kunnen nu ook met de meest recente misdaadcijfers concluderen dat het qua veiligheid helemaal niet goed gaat in Nederland. Het kabinet Rutte III is het gezag kwijt, de politie kampt al jaren met ernstige tekorten en de VVD, de partij die juist stond voor veiligheid, heeft er voor gekozen om liever een linkse koers te varen en bijvoorbeeld te pleiten voor een vuurwerkverbod. Het is maar net waar je prioriteiten liggen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Cor Grijpstra

  Een linksere koers betekent per definitie een onveiliger maatschappij.

  Hij is leuk Kenneth.

  1. Oepsie

   Wie is ‘hij’? En waarom, is ‘hij’ leuk?

   1. Xyz1234

    De VVD zijn zelf de grootste criminelen. Met hun coalitiepartners in het kielzog. Niemand steelt zoveel als deze mensen.

 2. NO8DO

  De VVD slaat linksaf en dat heeft meteen effect: Geen witte Kerst, geen Elfstedentocht, veel regen, pakketjes te laat bezorgd en weer niets op TV.

  1. Nico Sibelijn

   En niet te vergeten een snelle groei van de criminaliteit.

   🙂

  2. plakband

   De tv zorgt voor tweedeling in de maatschappij.
   De elite komt op tv, het volk kijkt ernaar.

 3. Cootje

  In nummer één in Europa . De voc mentaliteit heeft het land op de kaart gezet plusminus 40 miljard omzet in de narcotica , 15000 mensen lopen nog vrij rond na een veroordeling van meer dan vier maanden. Een bananen republiek waardig in de andere criminaliteit gaat ook nog 40 miljard om . Fraudes, illegale verkoop merk artikelen en sigaretten kraken en diefstallen en internet oplichtingen , 10% bnp bestrijden met een wegbezuinigt politie / douane / Justine / gevangenis / jeugdzorg/ faciliteiten is onhoudbaar , maar onze prioriteiten liggen met een inleg van 85 miljard in een herstelfonds Corona in zuid Europa waar ze juist de kunst verstaan om deze donatie goed te gebruiken . Rutte heeft in 12 jaar tijd het land verkwanselt en tot een bananen republiek gedegradeerd

  1. Niet L niet R

   Perfect verwoord!!!!

 4. leukeditter

  dat die rutte met zn smerige lach nog 1 zeteltje weet te halen is mij een raadsel

 5. Monty

  Gelukkig zal straks na maart onder Wilders 1 de zware criminaliteit sterk afnemen.

  Nadat de grenzen hermetisch zijn gesloten en de koran verboden zullen de zware criminelen hun heil in andere landen zoeken.

 6. lucinde

  De werkelijkheid is dat de Nederland steeds veiliger wordt.

  CBS, nu.nl, statistieken Google er maar op los.

  Links beleid werkt dus!

  1. 2030

   pappen en nathouden werkt zegt lucifer 😭😂😭😂😭😂😭

  2. Niet L niet R

   Welk sprookjes boek heeft U gelezen ?

 7. RvdBe

  Klopt wel, hoe linkser de politiek des te meer zware (lees politieke) criminaliteit.

 8. Niet L niet R

  Rutte heeft ons land niets goeds gebracht!
  Wij financieren o.a. Italië waar de doorsnee bewoner het beter heeft dan de doorsnee Nederlander.
  De immigratie is goed voor de grote bedrijven, maar zeer slecht voor de Nederlandse arbeider!
  Heb vroeger op de VVD gestemd, maar sinds Rutte niet meer.
  Dit is de slechtste lijder met een lange IJ die Nederland ooit gehad heeft.
  Hij is zo glad als een aal, in een emmer met snot, zal zich er nu wel weer uit redden.

 9. 2030

  ach de vvd , u mag kiezen uit , links, linkser, extreem links. Het partijkartel heeft zijn eigen doodvonnis getekend. Met uitsluitend links kan je niet overleven.

  stem sociaal, stem PVV

 10. Niet L niet R

  Alles onder leiding (IJ) van de linkse Rutte, die zich beter verkiesbaar kan gaan stellen bij Groen Links.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.