Dom kabinet leert niets bij: nu meer verpleeghuizen met COVID-besmettingen dan op hoogtepunt eerste golf

Het kabinet heeft echt helemaal niets geleerd van de rampzalige eerste corona-golf in ons land. Ondanks alle maatregelen die er het afgelopen jaar zijn genomen, groeit het aantal verpleeghuizen met coronabesmettingen nog steeds. Inmiddels hebben 844 verpleeghuizen in de afgelopen maand minimaal één positief geteste bewoner gehad. Op de piek tijdens de eerste golf waren dit 828 verpleeghuizen.

Tijdens de eerste golf ging het faliekant mis toen er werd besloten dat zorgpersoneel geen beschermingsmiddelen hoefden te dragen. ‘Hou maar zoveel mogelijk afstand, blijf niet langer in de ruimte dan nodig en zorg maar dat de patiënt de andere kant uit hoest.’ Dat was zo’n beetje de essentie van de instructies die het zorgpersoneel destijds kreeg. In april van vorig jaar konden we allemaal zien wat daar het resultaat van was: het aantal coronabesmettingen in verpleeghuizen rees de pan uit.

Bron: RTL Nieuws.

Je zou toch denken dat beleidsmakers zich vanaf dat moment eens flink achter de oren zouden krabben. Maar nee hoor! We laten ook die tweede golf gewoon over ons heenkomen. Eén van de meest kwetsbare groepen krijgt het nu wederom zwaar te verduren: maar liefst 844 verpleeghuizen moesten één of meerdere coronabesmetting melden de afgelopen maand. Dat zijn er méér dan de 828 op het hoogtepunt van de eerste golf afgelopen voorjaar.

Zou dat misschien iets te maken kunnen hebben met het feit dat het RIVM tegenover het zorgpersoneel bleef volhouden dat ze na 24 uur klachtenvrij te zijn weer aan het werk konden? Iedereen met een beetje gezond verstand kon toch aanvoelen dat zoiets alleen maar fout kon gaan?! Vooral omdat tegen iedere andere beroepsgroep werd gezegd dat men ook na klachtenvrij te zijn mogelijk tot wel drie weken daarna alsnog anderen zou kunnen besmetten.

Nou, volgens mij zien we daar nu het resultaat van. Onze ouderen lijden massaal aan corona, en gaan er bij bosjes dood aan. Het is ronduit schandalig!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. NO8D0

  Domme mensen leren niks bij.
  Covid is een griep die altijd ouderen en zwakkeren naar de hemel stuurt net als iedere winter met de gewone griep.
  Dit is geen pandemie, het wordt je wel aangepraat door de media.
  Er is nauwelijks sprake van oversterfte.
  Heel jammer, maar het leven houd ook een keer op dus mensen zijn echt sterfelijk.
  Deal with it.

  1. Nostradamus

   Men accepteerd tegenwoordig de dood niet meer en vaak puur uit egoïsme. Soms zijn het de kinderen die de oudjes zo lang mogelijk willen laten leven, ook al moeten ze daardoor dagelijks lijden. Dit zodat ze eens in de twee weken met de kinderen naar opa en oma kunnen.
   Aan de andere kant wordt er aan bejaarden zooooo veeeeeel geld verdient. De meeste bejaarden slikken tientallen pillen per dag die het ondragelijke lijden een beetje dragelijker maken. En daar hebben we ‘m weer: Big Pharma!

   1. LifeBuddy

    ”Bejaarden slikken tientallen pillen per dag” Die pillen bestaan voor een groot gedeelte uit kalk. Die Kalk komt uit afganistan waar de taliban kinderen van 8 jaar in de kalk laat werken. Over de rug van die kinderen verdienen de taliban Miljarden euro’s . Nu blijkt dat VVD,GL,D66,CDA,PVDA zaken doet met de taliban. Daar hebben we ‘m weer: Big Pharma. Hoelang blijft het Volk nog Wegkijken!

 2. Bunky01

  Je zou bijna gaan denken dan het zwalkende beleid of liever gezegd het non-beleid, een vooropgesteld doel is om de verpleeg- en andere tehuizen eens flink leeg te ruimen. Dat levert uiteraard een flinke besparing aan kosten op. Het vrijgekomen geld kan men dan weer uitgeven aan de klimaatplannen, de komst van nieuwe immigranten en om nog wat uit te delen aan de zuidelijke klaplopers binnen de EU. Wat een walgelijk kabinet.

  1. Marija

   Denk daar aan in maart, stem ze weg, kies PVV.

  2. ropart

   bunky01 u weet wat er speelt, het zijn ook niet de bejaarden alleen in de verzorgingshuizen maar ook degene die thuis wonen en er de kans is besmette thuisverzorgers aan huis te krijgen, daar praat men weinig over maar gebeurt vaak, dat na de dood van zo een bewoner het huis vrijkomt de aow stopt en ook eventueel het aanvullend pensioen kan je echt wel spreken van een verdien model!.heel veel bejaarden willen helemaal niet dood en al zeker niet als een ander vindt dat het wel eens tijd is!,dat maak je altijd nog zelf uit!,alhoewel deze regering daar volgens mij anders over denkt en daar zijn ze helaas niet alleen in.

 3. ropart

  bejaarden genocide heeft vele voordelen, en loopt uitstekend op schema.

 4. Linksbuster

  Test

 5. CZ

  Zijn geen besmettingen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.