Gevolgen ondoordachte verlenging lockdown: Noodopvang kinderopvang zit vol, ouders met handen in het haar

Veel ouders zitten met hun handen in het haar nadat zij hoorden dat er een verlenging van de huidige lockdown komt. De noodopvang bij de scholen en de kinderopvang zitten al propvol, maar zij moeten wel gewoon kunnen werken om de economie draaiende te houden. De ondoordachte verlenging van de lockdown gaat voor veel problemen zorgen. 

Hoogstwaarschijnlijk moeten de scholen ook dicht blijven na 19 januari. Wat slecht nieuws is voor veel werkende ouders, want de noodopvang voor hun kinderen zit vaak al overvol.

“We zien een verviervoudiging van het aantal kinderen in de opvanggroep. We hebben ze nu zelfs moeten opsplitsen in meerdere groepen”

De drukte is zelfs zo groot geworden dat er al kinderen worden geweigerd, dit tot grote gevolgen voor de ouders. Toen bekend werd dat er mogelijk een verlenging van de lockdown kwam nam het aantal aanmeldingen opnieuw toe. Veel ouders zien het niet meer zitten. Thuiswerken en tegelijkertijd op de kinderen oppassen is te belastend.

Voor veel mensen zijn het onzekere tijden, ze moeten zich wel 100% kunnen focussen op werk. Helaas lijkt dit door het kabinet te worden vergeten. De stress van het ouderschap en daarnaast ook nog eens een volle werkweek.

“Ouders met een cruciaal beroep waren in de eerste lockdown veel angstiger, en hielden hun kinderen thuis. Nu hebben ze zoiets van: ik moet echt aan het werk, anders raak ik mijn baan misschien kwijt”

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Cor Grijpstra

  Een flink deel van de reaguurders denkt bij zichzelf, vrouwen horen ook niet meer te werken na het krijgen van kinderen.

  Probleem opgelost.

  1. ManX

   De salon-SP’er en gepensioneerde ambtenaar (die een zak vol belastinggeld meekreeg) Sarko Grijpstra gaat zichzelf nu wel heel erg overschatten en belachelijk maken door zeker te weten hoe een goot deel van de reaguurders denkt.

   Proficiat Cor – je leuteren hier op DDS heeft een nieuwe dimensie gekregen.

   P.S. Behalve die twee christengekkies is er niemand op DDS die dit denkt.

   1. NO8DO

    Sarko Grijpstra gaat zichzelf nu wel heel erg overschatten en belachelijk maken door zeker te weten hoe een goot deel van de reaguurders denkt.
    Behalve die twee christengekkies is er niemand op DDS die dit denkt.

    ManX gaat zichzelf nu wel heel erg overschatten en belachelijk maken door zeker te weten hoe een goot deel van de reaguurders denkt.

    1. driewerf

     Ik vraag me af waar jij je mee bemoeid

     1. NO8DO

      bemoeit

   2. Cootje

    Als je je leven van het sprookjes figuur God laat afhangen kan je het beste in omgeving Staphorst wonen daar gooien je ze je salaris door de brievenbus , ze maken kindjes op de lucht af met het licht uit de dood is altijd gewild en de vrouw is voor het aanrecht . Het probleem zit wel dat als je samen 70 duizend euro verdient je er netto 12000 meer aan overhoud dan als je het alleen verdient , en dat komt door de roverheid die liever 85 miljard weggeeft aan een herstelfonds waarvan het grootste gedeelte zuid Europa . Dus God is sprookjes maar die bende in Den Haag is werkelijkheid

    1. JochemX

     Cootje +++++

  2. LifeBuddy

   Je hebt een vieze discriminerende kronkel ergens zitten!

  3. Spoetnick

   @CG,
   Dat vrouwen niet horen te werken wordt vooral gepraktiseerd door import- burgers.
   Zoals gewoonlijk draaien de belastingbetalers op voor de kosten.
   Ook op de urgentielijst van woningzoekenden moeten de belastingbetalers plaats maken voor import-burgers. Zelfs in het criminele circuit komt de geboren Nederlander pas op de zesde plaats. De linkse ‘verrijking van de samenleving’ gaat over lijken.

  4. Yoyo

   Je bent af,Cor.

 2. ikweetwatikwil

  Misschien dat ouders nu eens doorkrijgen dat kinderen geen bijzaak zijn. Maar alle twee ouders moesten zo nodig aan het werk. Verplicht anders komen ze niet rond door te hoge kosten of carrière belust. Ook zo iets wat van te voren te voorspellen was.

 3. NO8DO

  Bart, kun je ook uitleggen waarom het consolideren van de huidige situatie voor nieuwe problemen zorgt.
  Welke nieuwe problemen doemen er op bij een ongewijzigde situatie ?

  Of schrijf je klakkeloos de verafschuwde MSM over?

 4. Spoetnick

  @CG,
  Dat vrouwen niet horen te werken wordt vooral gepraktiseerd door import- burgers.
  Zoals gewoonlojk draaien de belastingbetalers op voor de kosten.
  Ook op de urgentielijst van woningzoekenden moeten de belastingbetalers plaats maken voor import-burgers. Zelfs in het criminele circuit komt de geboren Nederlander pas op de zesde plaats. De linkse ‘verrijking van de samenleving’ gaat over lijken.

 5. Nostradamus

  Ook hier denk ik graag in oplossingen.
  Want volgens mij hebben we er door de lockdown veel werklozen erbij gekregen die graag aan het werk willen. Als die dan niet in corona-noodhospitalen aan de slag kunnen omdat die niet bestaan, dan maar aan de slag in de noodopvang van de kinderopvang.
  Iedere idioot kan kinderen krijgen. Zelfs ik. Dus waarom geen boterham maken en spelletjes spelen in de lege klaslokalen?!

  1. NO8DO

   Ook hier denk ik graag in oplossingen.

   Proest.

   maatschappelijkekinderopvang.nl/dienstverlening-en-bedrijfsvoering-kinderopvang-organisatie-ondernemer/algemene-voorwaarden-kinderopvang/

   1. Nostradamus

    Dus de reguliere kinderopvang kan niet ondersteund worden door mensen die wellicht zelf ook kinderen hebben?
    We zitten in een crisis. Die los je op met draconische maatregelen. Zoals… een lockdown?! En dan zoiets logisch niet mogelijk zijn?
    Weet je hoe een schadelijke gevolgen deze lockdown heeft op kinderen? Dan ben je zeker kinderloos of erger, een kinder mishandelaar.
    Met jou winnen we zeker geen oorlogen zo, want we moeten ons wel aan de regeltjes houden. Alsof het virus zich aan de regeltjes houdt. Man, man, man…

 6. de ziender

  Als de medicijnen niet helpen, moet je er mee stoppen. Zo eenvoudig is het. Muilcondooms, lockdowns enz. enz., allemaal gebaseerd op structureel bijgeloof en van nu en generlei waarde.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.