Vaccinfaalhaas De Jonge blundert opnieuw: Ten minste één miljoen vaccins komen pas later

Vaccinfaalhaas De Jonge blundert opnieuw: Ten minste één miljoen vaccins komen pas later

Hugo de Jonge bij de GGD. Bron: De Jonge / Instagram.

De mediastorm jegens coronaminister De Jonge leek een beetje te gaan liggen. Maar niet voor lang. De Jonge bleek weer eens veel te optimistisch te zijn geweest in zijn uitspraken. Maandag schreef hij in een Kamerbrief nog dat er de komende maanden 8 miljoen vaccins naar Nederland komen. Dit bleek niet helemaal te kloppen, meer dan een miljoen vaccins daarvan komen pas later aan.

De eerste Nederlanders zijn pas net gevaccineerd of het blijkt dat De Jonge weer een inschattingsfout heeft gemaakt. Het is typerend voor het Nederlandse vaccinatiebeleid: De Jonge roept van alles, en vaak klopt er gewoon niet zo veel van.

Een deel van de door de EU bestelde coronavaccins komt pas later aan dan dat De Jonge maandag heeft gemeld. Dit betekent dat 550.000 (!) Nederlanders pas later dan gepland gevaccineerd kunnen worden. Dat is nogal een flinke groep.

In de euforische aanloop naar het eerste prikmoment was De Jonge te veel in een jubelstemming dat hij wellicht een misschatting doorgaf aan de Tweede Kamer. De oppositie heeft nu weer een stok om mee te slaan. Want een groep van meer dan 500.000 mensen die pas later wordt gevaccineerd is een aardig grote blunder.

Inmiddels zijn we het al gewend dat het Nederlandse vaccinatiebeleid stroef verloopt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer