Gevolgen ondoordachte verlenging lockdown: Noodopvang kinderopvang zit vol, ouders met handen in het haar

Gevolgen ondoordachte verlenging lockdown: Noodopvang kinderopvang zit vol, ouders met handen in het haar

Aan het werk in coronatijd. Bron: Shutterstock.

Veel ouders zitten met hun handen in het haar nadat zij hoorden dat er een verlenging van de huidige lockdown komt. De noodopvang bij de scholen en de kinderopvang zitten al propvol, maar zij moeten wel gewoon kunnen werken om de economie draaiende te houden. De ondoordachte verlenging van de lockdown gaat voor veel problemen zorgen.

Hoogstwaarschijnlijk moeten de scholen ook dicht blijven na 19 januari. Wat slecht nieuws is voor veel werkende ouders, want de noodopvang voor hun kinderen zit vaak al overvol.

"We zien een verviervoudiging van het aantal kinderen in de opvanggroep. We hebben ze nu zelfs moeten opsplitsen in meerdere groepen"

De drukte is zelfs zo groot geworden dat er al kinderen worden geweigerd, dit tot grote gevolgen voor de ouders. Toen bekend werd dat er mogelijk een verlenging van de lockdown kwam nam het aantal aanmeldingen opnieuw toe. Veel ouders zien het niet meer zitten. Thuiswerken en tegelijkertijd op de kinderen oppassen is te belastend.

Voor veel mensen zijn het onzekere tijden, ze moeten zich wel 100% kunnen focussen op werk. Helaas lijkt dit door het kabinet te worden vergeten. De stress van het ouderschap en daarnaast ook nog eens een volle werkweek.

"Ouders met een cruciaal beroep waren in de eerste lockdown veel angstiger, en hielden hun kinderen thuis. Nu hebben ze zoiets van: ik moet echt aan het werk, anders raak ik mijn baan misschien kwijt"

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer