shutterstock 1675432621

Gevolgen ondoordachte verlenging lockdown: Noodopvang kinderopvang zit vol, ouders met handen in het haar

Geen categoriejan 08 2021, 10:00
Veel ouders zitten met hun handen in het haar nadat zij hoorden dat er een verlenging van de huidige lockdown komt. De noodopvang bij de scholen en de kinderopvang zitten al propvol, maar zij moeten wel gewoon kunnen werken om de economie draaiende te houden. De ondoordachte verlenging van de lockdown gaat voor veel problemen zorgen.
Hoogstwaarschijnlijk moeten de scholen ook dicht blijven na 19 januari. Wat slecht nieuws is voor veel werkende ouders, want de noodopvang voor hun kinderen zit vaak al overvol.

"We zien een verviervoudiging van het aantal kinderen in de opvanggroep. We hebben ze nu zelfs moeten opsplitsen in meerdere groepen"

De drukte is zelfs zo groot geworden dat er al kinderen worden geweigerd, dit tot grote gevolgen voor de ouders. Toen bekend werd dat er mogelijk een verlenging van de lockdown kwam nam het aantal aanmeldingen opnieuw toe. Veel ouders zien het niet meer zitten. Thuiswerken en tegelijkertijd op de kinderen oppassen is te belastend.
Voor veel mensen zijn het onzekere tijden, ze moeten zich wel 100% kunnen focussen op werk. Helaas lijkt dit door het kabinet te worden vergeten. De stress van het ouderschap en daarnaast ook nog eens een volle werkweek.

"Ouders met een cruciaal beroep waren in de eerste lockdown veel angstiger, en hielden hun kinderen thuis. Nu hebben ze zoiets van: ik moet echt aan het werk, anders raak ik mijn baan misschien kwijt"

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten