Het eerste rondje is van de VVD! Gaat het vandaag gebeuren? Gaat de HORECA weer OPEN?!

Begin december 2020 lieten duizenden café’s en restaurants weten dat ze op zondag 17 januari 2021 weer hun deuren zouden openen. Vandaag is het dus zo ver, maar hoeveel horecazaken zullen daadwerkelijk de ballen hebben om hun zaak te openen?

Op Twitter gaat het in ieder geval al los, want de hashtag #HorecaOpen al de hele ochtend Trending Topic. De vraag is alleen of de horecaondernemers -bij wie vanwege de lockdown het water aan de lippen staat- ook echt hun deuren zullen openen vandaag. Eerder dreigden duizenden café’s en restaurants namelijk om -hoe dan ook- vandaag weer open te gaan. Het is nog even afwachten hoeveel ondernemers daadwerkelijk tegen het coronabeleid van het demissionaire kabinet Rutte III durven in te gaan.

In Italië gaven ze alvast een voorbeeld hoe een ‘illegale’ heropening van een horecazaak kan verlopen:

Nou zijn wij in Nederland vaak wel iets braver en luisteren we over het algemeen goed naar wat de overheid ons oplegt. Dat blijkt ook nu weer, een restaurant in Eindhoven dat eerder vol bombarie aankondigde om zondag de deuren te openen, is daar nu toch op terug gekomen. “Om een mediacircus te voorkomen in onze straat kiezen we ervoor om zondag alleen open te gaan voor afhaal en bezorg”, aldus beide eigenaren zaterdag op Facebook”, aldus de eigenaren van het restaurant.

Maar goed, misschien zijn er dan toch nog horecaeigenaren die hun dreigementen om te heropenen wel waar zullen maken. We gaan het zien vandaag, het eerste rondje is in ieder geval van de VVD. Die hebben vandaag iets te vieren. Proost!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. agenda2030

  met veel machtsvertoon zal het verzet de kop in worden gedrukt en de torenhoge boetes zullen de genadeklap blijken voor veel middenstanders

  corona is een hoax ! Volgens de minister president in zijn speech

  mondkapjes beschermen niet toch voeren we een draagplicht in en de horeca is geen besmettingsbron toch gaat ie op slot

  Inmiddels heeft de WHO spijt als haren op zijn hoofd van ingezet beleid en verzoekt de overheden al maanden om te stoppen met lock downs

 2. ropart

  niets zo mooi voor de overheid als een volk in schulden, dat maakt ze knechtbaar en kneedbaar.

 3. Cootje

  Zolang de horeca ondernemers op de vvd stemmen hebben ze nog niet genoeg pijn geleden. Maar in 6 weken kan je dood en begraven liggen en als ze denken dat de Rutte bv ze gaat redden die gaan over lijken dus een hopeloze hoop

  1. agenda2030

   geheel correct , kennelijk zijn ze nog niet hard genoeg gedupeerd door rutte en zijn struikrovers .

   lekker op die leugenaars en uitnemers blijven stemmen. volgend jaar moet er weer een gaatje in de EU begroting gedicht worden en gaan we richting 10 miljard afdracht

   We zijn slaaf van Europa en het eurofiele partijkartel blijft aan de macht. Triest zo een volgzaam volk zonder eigenwaarde.

   Stem sociaal, stem PVV

   1. jennifer

    Dat is niet zo, de horeca en ook andere zaken zijn keihard getroffen hierdoor,en wat ze voor 4jaar hebben gestemd, wil nog niet zeggen dat ze na het jaar 2020 wat ze meegemaakt hebben weer zullen doen. Laat Rutte dat maar denken met zijn plannen, maar denk niet dat dit opgaat bij de verkiezingen dit jaar. Denk dat de genade klap voor die partijen gaat komen die de afgelopen 4jaar de regering gevormd hebben, en terecht ook.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.