Hongaarse minister van Gezinnen haalt uit naar Rutte: ‘Dreigde ons met boete voor schending rechtsstaat!’

Hilarischer dan dit wordt het niet. De Hongaarse minister van Gezinnen heeft op Twitter hard uitgehaald naar onze eigen premier Mark Rutte. Die dreigde Hongarije korte tijd geleden namelijk met een financiële boete vanwege het hoegenaamde ondermijnen van de rechtsstaat in Hongarije door de eigen overheid. Nou, zegt minister Katalin Novák, misschien dat EU-lidstaten beter naar hun eigen dingen kunnen kijken in plaats van zich te bemoeien met de binnenlandse aangelegenheden van andere landen.

“Niet zo lang geleden dreigde premier Rutte Hongarije met een financiële boete met als reden de rechtsstaat. Vandaag is de Nederlandse overheid afgetreden in verband met een kindertoeslagenschandaal,” schreef Novák gisteren op Twitter. “We hoeven elkaar niet de les te lezen & ons te bemoeien met de binnenlandse aangelegenheden van de ander. Laat het Nederlandse volk over hun toekomst bepalen en Hongaren over hún toekomst.”

Daaronder zette ze twee foto’s: één van een zwaaiende Rutte én de andere van… zichzelf terwijl ze naar Rutte zwaait. Zo van: doei!

De hypocrisie van Rutte en de rest van het kabinet is inderdaad stuitend. Deze bemoeials roepen letterlijk al jaren dat het niet goed gaat in Hongarije en Polen (omdat die landen toevallig geregeerd worden door conservatieve kabinetten, want dat is natuurlijk het échte probleem). De rechtsstaat zou daar ondermijnd worden, de mensenrechten zouden er geschonden worden…

Maar vervolgens valt het kabinet Rutte III omdat het zélf de rechtsstaat systematisch heeft ondermijnd in de vreselijke toeslagenaffaire. Dus wie is er nou eigenlijk de grote mensenrechtenschender? Novák en Orban of Rutte en Wiebes? Het antwoord weten we onderhand, natuurlijk. De laatsten zijn de échte rechtsstaat-ondermijners. En zoals Pieter Omtzigt meerdere keren heeft uitgelegd was dat niet één keer het geval en op één dossier, maar systematisch. We hebben er zelfs een term voor: de Rutte Doctrine.

Had Nederland maar een kabinet als Hongarije! Dan hoefden onze gezinnen zich in ieder geval geen zorgen te maken over een losgeslagen overheid die hen financieel wil ruïneren. Dat zou nog eens een plezante verandering zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

64 reacties

 1. NO8D0

  Scherp van deze wijze dame.

  1. Henrique Villiers

   .Queen, hierboven heeft mijns inziens volkomen gelijk. Heel goed uw analyse!

 2. DavidS1976

  Zelfs een andere beschaving hier lichtjaren vandaan kotsen deze liegende rat nog uit met zijn leugens. Die neus van hem is zolang, dat als hij te laat komt op een vergadering dan was zijn neus al een kwartier op tijd.

 3. Queen

  Hongarije dient direct uit de EU te worden gezet. Orban heeft met zijn familie en vrienden een heel netwerk opgezet zodat bijna al het subsidie geld in hun zakken eindigt.

  CapX heeft hier een zeer sterk dossier over. Je kunt exact nalezen hoe ze dat doen.

  Uit de EU zolang deze pijlkruisers aan de macht zijn.

  1. DavidS1976

   De enige die uit de EU moet! Dat is Nederland, en zo snel mogelijk.

  2. LifeBuddy

   Je bent heel goed in discrimineren. China gaat er weer met onze pensioen centen vandoor.
   Buitenlandse investeerders gaan er vandoor met miljoenensubsidies én winst van zonneparken .

   1. M. Brandenburg

    Zonneparken maken geen winst, iets dat bij voorbaat op belastinggeld draait is nooit winstgevend als bedrijf, het is enkel winstgevent voor de uitbaters. Het is ook de reden dat al die zonneparken binnen een paar jaar compleet kapot zijn, en men er dan een andere op een andere locaties gaat bouwen, zoals met windmolens, enkel winstgeven wanneer er bakken met belasting word ontvangen, stop de subsidies en al die zonne en windparken zijn morgen kapot.

  3. M. Brandenburg

   Is dat niet overal waar links het geld komt herverdelen, hoe meer overheidsbemoeienis en gratis geld hoe meer mensen er via slimme manieren van zullen profiteren, het is een direct gevolg van het linkse herverdelen, gebeurde eerst op nationaal niveau waa onze linkse vrienden zich maar wat graag verrijken aan gratis van het volk afgenomen belastinggeld, en nu zie je dat het op continentaal niveau gebeurd, opvallend is dat links er altijd als de kippen bij wanneer conservatieven de zelfde tactieken toepast als links, om op exact hetzelfde moment hun bek te houden over hun linkse vriendjes die dit al met succes meer dan 50 jaar doen.

  4. Logica

   Zie de reactie van RvdB voor het enig juiste antwoord.

  5. Logica

   En wat nu als de EU Hongarije niet uit de EU zet? Sterker, zie mijn vraag aan Beukman.

   Ik zie trouwens dat ik nu reageer op QueenBeukman. Één en dezelfde persoon?

 4. Meriadoc Brandebok

  In Hongarije is er dan ook geen kritische pers om de regering te contröleren, treden er geen kabinetten af en kan men de regering, vanwege het veranderende kiesstelsel, ook niet naar huis sturen. En uiteraard is het nodog dat Hongarije wordt beboet: wie zich aan de EU committeert moet ook de regels volgen.

  1. agenda2030

   hahahahaha , brandende bok toch , als of Nederland een kritische pers heeft. Geen negatieve berichtgevingen over corona beleid en de pers aan het subsidie infuus volgt braaf ! Was dat anders bij Pfas , stikstof of de energietransitie ? NEE , NEE , NEE

   stem sociaal, stem PVV

   1. Meriadoc Brandebok

    Het is agenda2030 wellicht niet bekend dat de Toeslagenaffaire mede aan het licht kwam door de media. Je weet wel: Pieter Klein van de RTL. En over het coronabeleid is legio negatieve berichtgeving, bijvoorbeeld van Kustaw Bessems in de Volkskrant.

    Het is wel gemakkelijk roeptoeteren als Hingaarse politicus als je geen kritische pers hebt die de eigen regering contröleert.

    1. agenda2030

     nee domme hork , de affaire kwam aan het licht doordat de slachtoffers zich verenigde en de media uiteindelijk niet meer om ze heen kon. Na diverse rechtzaken en uitspraken. Niemand heeft in eerste instantie ook maar een vinger uitgestoken !

     Overigens knap dat je 2 namen gevonden hebt die mogelijk een item ter discussie gesteld hebben.

     We hebben geen kritische pers , die wordt verwijderd van de sociale media

   2. Beukman

    Er is zat kritische pers in Nederland, tаrrеⅼ. Er is een scheiding van machten en journalisten worden niet in elkaar geslagen. De corruptie is relatief laag bij ons, terwijl Orbán de EU-subsidie deels in eigen zak steekt.
    Bovendien hebben we in Nederland geen antihomowetten, en zijn de fokpremies op grote gezinnen ook afgeschaft.

    1. Seneca

     @beuk
     zoeven geprobeerd een reactie op jouw mededeling te plaatsen. een nette reactie, geen scheldwoorden maar volgens mijn mening, een terechte reactie. is geweigerd, dus waar is jouw ‘kritische pers’.

     1. Beukman

      Seneca, voor de 1000e keer: DDS past geen directe moderatie toe.
      DDS gebruikt een vervelend spamfilter waarin reacties kunnen blijven hangen. Niet paranoïde doen dus en je reactie net zolang herfraseren tot ze wél door het filter komt.

     2. Linksbuster

      Bevatte uw reaktie misschien het woordje “gelùl” ( wat ik mij goed kan voorstellen als reaktie op beukenoot)….dan komt uw tekst er niet door.

    2. agenda2030

     ach dom beukholletje , als rutte zegt geen negatieve publiciteit over corona beleid loopt de media blind achter een avondklok en lock downs aan die overtuigend als lapmiddelen gebleken zijn de laatste 10 maanden

     je roeptoetert wedeom onzin beukhol

    3. Logica

     Orban steekt EU subsidie deels in eigen zak ja. Leg mij even uit waarom de EU, inclusief ” tegenligger Rutte” klaarblijkelijk wel accoord is gegaan met de eis dat er geen kortingen op de EU subsidies gegeven mogen worden indien landen zich niet aan de EU regels houden.

     Graag je onderbouwde uitleg.

  2. jennifer

   Brandebok, En in Nederland doen ze flink aan sencuur was je dat nog niet opgevallen dan? waar is het verschil .

   1. Meriadoc Brandebok

    Wat is er gecensureerd?

    1. agenda2030

     hahahahahaha , dom naïef adept

    2. Monty

     ”Wat is er gecensureerd”

     Ik denk dat agenda2030 voorheen 2030, stemweg, ………… je daar wel antwoord op kan geven.

     1. Linksbuster

      Daar heeft 2030 dan een dagtaak aan..eerst maar eens dat bord voor je kop weghalen!

    3. AidemediA

     Alles dommertje. Zaken komen alleen maar aan het licht d.m.v WOB verzoeken. En wat daarin staat is voor het grootste deel weggelakt. Pas na de bevindingen van de commissie Donner en daarna van de de parlementaire onderzoekscommissie van, van Dam. Is de waarheid aan het licht gekomen. Dat heet censuur.

  3. Stanly2000

   Guus,
   “wie zich aan de EU committeert moet ook de regels volgen.” En dit geldt dus ook voor Rutte! De Hongaarse dame heeft dus voor 1005 gelijk.

   1. Meriadoc Brandebok

    Maar wij volgen die ook, Stanly.

  4. Loelap

   Nederland heeft nadrukkelijk géén kritische pers. Het zijn P. omtzigt en die SP mevrouw die deze toeslag affaire naar buiten hebben gebracht, niet de pers.
   De pers in Nederland behoort kritisch te zijn maar is niets anders dan de spreekbuis van de staat.

   1. Meriadoc Brandebok

    Nee, het waren verschillende mensen die de toeslagenaffaire aan het licht brachten, en een daarvan was Pieter Klein van RTL. Ton van Dijk heeft er ook geregeld over gepubliceerd. Het was overigens diezelfde Klein die een hoop ruis veroorzaakte over de Wilders-vervolging.

    ” In 2018 raakten ook journalisten van RTL Nieuws en Trouw betrokken bij deze zaak en publiceerden in 2019 artikelen over de ‘toeslagenaffaire’.[24][26]” (Wikipedia)

    Het is een pertinente leugen dat de Nederlandse media spreekbuis is van de staat, maar in Hongarije is zij dat wel. In Nederland heeft een scherpe media gereageerd en dat is ook hoe het behoort te gaan in een democratie.

 5. agenda2030

  in Hongarije zijn huizen beschikbaar voor de kinderen van Hongaren

  1. jennifer

   agend, das dan ook wel weer waar, en ze willen geen islamitische import, anderen zijn van harte welkom daar.

   1. Henrique Villiers

    Geen trek Jenny, ik had Joodse voorouders, Joden zijn niet zo gewenst daar.

    1. jennifer

     Be er wel eens geweest, op sommige plaatsen ga je echt nog terug in de tijd.

     1. Henrique Villiers

      Roemenië was nog erger, ik had mij dat niet kunnen voorstellen, plaggenhutten, kippenhokken, waar de plattelands bevolking leefden.

  2. Henrique Villiers

   Die kinderen willen die huizen niet, verlaten dat land. De Hongaar wil zelf ook weg. Laat zich geen zand meer in de ogen strooien door een despoot, een misbruiker van EU subsidies die bedoeld zijn voor de verbetering van de infrastructuur van het land. Verbetering van wegen en bebouwing van het platte land o.a.

   1. agenda2030

    Dom slap gelúl van de huisnarcist de strónt vlé®k

    Overigens bepleit de sukkel wel een NEXIT met zijn gewauwel. Immers wij als netto betaler schieten niets op met fraude met EU gelden .

    stem sociaal, stem PVV , NEXIT nu.
    8.500.000.000 euris terug op de nationale begroting

    1. Henrique Villiers

     Zet dat maar in de agenda 2030. Zien we dan wel weer.

     1. agenda2030

      daar staat een absolute EU strónt vlé®k , met eigen belastingen en nagenoeg geen rechten meer voor nationale overheden.

      je weet dus echt niet waar je over spreekt strónt vlé®k , triest figuur ben je wím

     2. Mireille

      Agenda2030, voor de duidelijkheid, wie is toch die Wïm? U gebruikt het ook tegenover mij. Bizar!

    2. Thant dolph

     Zoals gewoonlijk gaat de huisclown luid scheldend voorbij aan argumenten die niet in zijn kraam te pas komen en presteert het dan ook nog om diezelfde afgeserveerde argumenten in één adem door te misbruiken voor zijn eigen gewauwel.

     1. agenda2030

      💩💩💩💩💩💩💩💩

     2. usb3.0

      michel bloemkist annie klavanderie vandera

   2. Loelap

    Ach wij verspillen jaar in jaar uit miljarden zuur verdiend belastinggeld aan gelukszoekers.

   3. Logica

    En zo financiert de EU dus weer een stroom asielzoekers.

   4. Loelap

    Veel Duitsers emigreren naar Hongarije, sinds het wir schaffen das van Merkel.
    De boosheid op Hongarije komt voornamelijk doordat ze geen móslims willen importeren.

 6. Winfrida

  Kabinet Rutte vindt de hele EU belangrijker dan de inwoners van Nederland. Die laat ons gewoon zakken in de str.nt. Nee, geen kabinet Rutte meer.

  1. AS210854

   👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

 7. RvdBe

  Hongarije neemt het ook op tegen de bigtech bedrijven, het democratische Hongarije weigert zich de les te laten lezen door het marxistische dictatoriale eu.
  Thumbs up voor Hongarije!

 8. Mireille

  Ik kan mij nog herinneren hoe een dame, een Turkse minister van gezinnen uit Rotterdam werd teruggestuurd toen ze hier haar zegje wilde doen. En deze Hongaarse bewindsvrouwe krijgt op DDS een daverend applaus op afstand. Ik begrijp het niet. Meer.

  1. RvdBe

   Ik snap jou vergelijking ook niet, maar je hoeft ook niet alles te snappen.

  2. agenda2030

   ooooja , die verkiezingsstunt ! die was toch geslaagd ? rutte 3 was het resultaat strónt vlé®k

 9. Cootje

  Heerlijk geweldige reacties van een bondgenoot in de democratie

 10. Cootje

  In Hongarije liggen niet de plaatselijke bevolking te rotten in de bejaarde huizen , nemen geen gelukzoekers en bootjes toeristen de huur woningen in beslag plus een inrichting bonus plus gratis zorgverzekering plus een levens lange uit kering en ze hebben een democratischs gekozen president

 11. Cootje

  De Nederlander bij uitstek met het vingertje wijzen naar een ander

 12. gustav

  Een positieve verademing deze vrouw!
  Een ware heerlijke, tegenhanger van bijvoorbeeld, de constante supertrut Ollongren!

 13. Telex

  Eens met de opmerking van de Hongaarse minister, maar ze houden wel hun hand op voor EU steun. Pinokkio moet helemaal zijn mond houden wil als verantwoordelijke MP onder persoonlijke verantwoordelijkheden uit en anderen als moraalridder de les lezen.
  Gewoon stoppen met Rutte en de EU

  1. usb3.0

   Wat l*l jij nou met ze houden hun handen op, ze betalen aan de EU, voor de rest ben ik het roerend met je eens..

  2. RvdBe

   Ze houden hun hand op voor eu geld, dat klopt, dat was van tevoren bekend, het was zaak voor de eu om na het vallen van de muur de balkan niet weer onder Russische invloeden te laten komen, no matter what the price…….
   NEXIT!!

 14. Logica

  Gisteren werd in Nieuwsuur bekend gemaakt dat Nederlanders zeer veel vertrouwen houden in Rutte. Hij wordt met zijn VVD straks gewoon weer de grootste en dan gaan we weer over links verder.

  Ik zei het al vaker: ieder land krijgt wat het wil. Wij gaan gewoon verder met het weggeven van miljarden aan Europa. Die landen blijven doen waar ze zin in hebben en blijven alleen om hun eigenbelang denken.

  Zo wilde Frankrijk af van de pulsarvisserij ten koste van onze Nederlandse boeren, verandert alleen landbouwbeleid en heeft Frankrijk van onze miljarden aandelen KLM/Air France gekocht

  Ik ga niet opnieuw alle voorbeelden geven. Het klopt allemaal van geen kant.

  Stemt u straks maar vooral geen Wilders met zijn rare kapsel of Baudet waar veel mensen weg liepen. Stem ook niet op JA21 of Code Oranje. Het Nederlandse belang zou hiermee gediend zijn maar de Nederlander stemt liever op wat bekend is.

  Straks zitten dezelfde figuren weer in het kabinet. Het maakt niet uit of dat straks met de PvdA of D’66 of Groen Links is. Allen willen ” goed en lief” zijn voor Europa, kortom, onze miljarden weggeven aan lachende EU landen.

  Ik heb het al vaak gezegd achterlijke klimaatplannen gaan 0, 0 opleveren. Nee, ik ben geen wetenschapper maar kan wel logisch denken. Als CO2 teruggedrongen moet worden dan moet je wat doen aan de al decennialange kap van de oerwouden in de wereld. Bomen nemen CO2 op en geven zuurstof af, maar ondertussen gaat de kap van deze oerwouden maar door. Als er al een verband is tussen menselijk handelen en klimaatverandering dan ligt daar m.i. de oorzaak. Dat is toch een kwestie van gezond verstand. Daar hoef je toch geen wetenschapper voor te zijn?

  Waarom willen de linkse partijen, inclusief de hieraan toegevende VVD en CDA dit dan zo graag? Zijn er financiële belangen in het geding? Zo nee, wat dan wel?

  1. Logica

   Ik wil dit toch wel even toevoegen:, ik ben tegen alle vormen van geweld .maar als de belangen van grote groepen Nederlanders zo wordt verkwanseld, dan zie ik een actie zoals in het Huis van afgevaardigden in de VS ook nog weleens hier gebeuren. Dan zal iedereen weer schande spreken maar is feitelijk een handelen van opgekropte frustratie. De media en politici zullen schande spreken voordat ze weer naar hun mooie dure villa of appartement gaan.

   Ik hoop niet dat het ooit zover komt maar zie het eerlijk gezegd wel gebeuren.

 15. Logica

  Wie kan hier antwoord op geven?

  Rutte wilde zich garant stellen voir 106 miljard. De onderhandelingen waren klaar en aan de voorwaarden kon geen Millimeter meer worden toegegeven, aldus Rutte.

  Vervolgens willen Polen en Hongarije niet dat de EU de geldstromen kunnen verminderen of zelfs stopzetten als landen zich niet houden aan de EU regels aangaande de rechtsstaat en de mensenrechten. Hevig protest dus van Polen en Hongarije. Er ontstaat een patstelling.

  Dan gaat Merkel, bezig aan de laatste maand van het voorzitterschap van de EU. Ze wil dit rechtbreien alvorens Duitsland het stokje overdraagt . Dan hoor ik dat ze tot overeenstemming is gekomen met Polen en Hongarije.

  En toen…toen hoorde ik niets meer. Kan zijn dat ik wat heb gemist en daarom dus mijn vraag aan jullie.

  Er was geen Millimeter ruimte meer volgens Rutte. Hoe is dit verder gegaan?

 16. rexm

  Goed stuk, het is de waarheid.

 17. Bes Tolen

  Meriadoc. De stand is zo: Nederland is al veertig jaar bezig met zichzelf te verknallen. Het is een onplezierig land geworden voor veel autochtone Nederlanders waarvan er steeds meer gediscrimineerd worden en onmogelijk wordt gemaakt om hun eigen weg te kiezen. Hongarije is in vijfentwintig jaar zichtbaar een beter land geworden en het is te hopen dat die ontwikkeling blijft. Nu is Hongarije een land dat plezieriger aan doet voor Nederlanders dan het eigen land. We worden elke dag meer verraden. Uw praat is op dit punt m.i. van generlei waarde.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.