Is het einde van het Akwasi-tijdperk in zicht? Omroep ZWART neemt afstand van intimiderende rapper: “Niet in lijn met onze missie”

Het ziet er niet goed uit voor Akwasi, de rapper die radicaliseerde toen hij zich aansloot bij de gevaarlijke Antifascisten en Black Lives Matter-beweging. Zelfs zijn eigen omroep ZWART neemt nu afstand van de geradicaliseerde ‘vrijheidsstrijder’. Het intimiderende optreden van Akwasi in een interview met de EO zou misschien weleens de druppel kunnen zijn geweest om Akwasi definitief door het afvoerputje te spoelen.

De geradicaliseerde Akwasi kwam de afgelopen tijd al veelvuldig in het nieuws met zijn wereldvreemde uitspraken. Zo wilde hij bijvoorbeeld huizen binnen de Amsterdamse grachtengordel “terugclaimen”, vanwege het VOC en slavernijverleden. Ook deed hij niet misverstane radicale uitspraken tijdens een Black Lives Matter-demonstratie op de Amsterdamse Dam. Hij leek er mee weg te komen, maar alles wijst er op dat Akwasi inmiddels zijn eigen hand heeft overspeeld.

De geweldsprediker Akwasi was afgelopen week te gast bij de Evengalische Omroep. Waarom hij was uitgenodigd en waarom hij ook was komen opdraven blijft vooralsnog een raadsel, maar het werd een historisch interview. Akwasi intimideerde de interviewhost van de EO en pakte ook nog eens de laptops af.

Dat Akwasi geen ‘zuivere koffie’ is schrijven wij al maandenlang op De Dagelijkse Standaard, maar na zijn intimidatie bij een programma van de publieke omroep liet hij zichzelf zo erg gaan, dat nu ook zijn eigen omroep ZWART afstand neemt van het geradicaliseerde extremisme van Akwasi.

Onze DDS-columnist (en de tweede man van de nieuwe partij Code Oranje) Peter Plasman verwoorde het al uiterst treffend:

“Dit keer dwong Akwasi de makers van het NPO Radio 1-programma ‘Dit is de Dag’ opnames die hem niet bevielen te wissen. Hij probeerde twee laptops mee te nemen. Ach het is weer die Akwasi, zou daarop inderdaad de reactie kunnen zijn. Hij heeft immers ook nu weer met het intrappen van een open deur laten weten dat zijn actie “niet goed te praten valt. […] De reactie zou echter ook kunnen zijn dat de actie de naam krijgt die het verdient: namelijk een aanval op de vrije pers. De aanval is niet de ernstigste in zijn soort, maar ernstig genoeg om het Akwasi-loket (“hier kunt u uw excuus kwijt”) dit keer gesloten te houden. De hoeders van de persvrijheid kunnen het zich niet permitteren om welke aanval dan ook te tolereren en hier dient zich een puike gelegenheid aan om dat nog eens heel goed duidelijk te maken.”

En daarin had onze huiscolumnist dus een prima punt te pakken, moet ook het bestuur van de nieuwe omroep ZWART hebben gedacht. Zij zeggen nu namelijk dat ze afstand nemen van het intimiderende gedrag van Akwasi. Of hij al dan niet moet of zal opstappen is nog steeds onduidelijk, maar dat meneer de rapper heel wat van zijn credits heeft verspeelt is een feit. Wij zwaaien de uittocht van Akwasi dan ook met alle liefde uit.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. Angelus pacis

  En dat bij de evangelische omroep…….dan maak je het wel heel erg bont.

 2. M.Dikker

  Akwalsi moet al z’n bezittingen afgeven aan de nazaten van de slaven waar zijn familie zo rijk van is geworden en opbokken naar Ghana. Hier is hij toch niet gelukkig tussen al die gemene blanken.

  1. jennifer

   Wel terug roeien in n bootje zoals het hoort bij hun toch.

 3. lucinde

  Wat vindt Kenneth van het opkomende en zeer gewelddadige rechts-extremisme in de USA?

  Wat kan die Akwasi mij nu schelen?

  1. Jack Flash

   “Wat kan akwasie mij nu schelen ?”
   Sowieso helemaal niks.
   Rechts extremisme bestaat niet.
   Links extremisme wel.

   1. lucinde

    Lees eens een krant van jouw keuze, jouw alternatieve waarheid bestraft niet oen!

    1. Loelap

     We kunnen het beter niet over jou alternatieve waarheid lûlcinde.
     Die horen wij dagelijks.

  2. kees cup

   Lucinde, u bent een glijer!

   de topic hier is akwasie en toevallig niet uw geliefde natte droom.

   1. agenda2030

    ze had akwasi graag er overheen gehad , ze gelooft in de fabeltjes

  3. Cootje

   Amerika ligt aan de overkant van het water maar je mag daar gaan staan met de mensen met een button 1873 . En ik weet niet of ze in Amerika op dinsdag avond een aanvullend programma hebben . Is hier een populair programma met een hoge kijk dichtheid en veel van die gekleurde artiesten elke week andere in de hoofdrol . We moeten afwachten of ze het niet op zwart zetten

  4. usb3.0

   lucinde probeert structureel in al zijn reacties, de aandacht te verleggen, poept wat over Amerika en ook dat is logisch gezien haar enorme walging voor Nederland, hij is een links extremistische islamistische randdebiel..

  5. Linksbuster

   Ach daar is lúcinde …onze doos die overal rechtséxtremisme ziet.
   Pim Fortuyn dood….. door links
   Theo van Gogh dood..door moslim
   Geert Wilders….kan al 16 jaar niet zonder beveiliging …..moslims (binnengehaald door links).
   En rutte, de ‘man’ die 100.000 deels nùttelozen en/of geloofsgestoorden (moslims) in nederland heeft binnengelaten, kan zonder beveiliging op de fiets naar huis.
   Zie je het verschil…waarschijnlijk niet.

   1. Reinoud van Gelre

    Maar Lucinde weet wel weer zeven reacties los te peuteren die het oorspronkelijke draadje laten ontsporen…
    …Hij lacht zich kapot!

  6. Flach

   Wat doe je hier dan? Dit draadje gaat over die z.g.n woordkunstenaar Akwassi, niet over iets anders. Bespottelijk. 🙁 Ga een USA draadje zoeken!

  7. RvdBe

   Zeer geweldadig rechts extremisme met hun demonstratie in het capitool (het hart van bedrog), valt in het niet bij de plunderingen brandstichtingen, geweldplegingen bij de “demonstraties” van antifa en blm tuig.
   Heeft rechts in elk geval nog principes en demonstreert op de plaats waar het hen om te doen is, grossieren extreem linkse betogingen in lukraak plunderen en brandstichten.

 4. kees cup

  Afstand nemen van hun baasje?
  Met hun bek ja!
  Maar …
  Zouden ze het menen?

  Er bestaan mensen waaraan je niet kan zien dat ze een rood hoofd krijgen als ze staan te liegen.

  1. Mireille

   De roodhuid, oorspronkelijke bewoners van het werelddeel Noord Amerika…Toen er groepen zwervers uit Europa voet aan wal zetten, was het liegen afgelopen…

   1. usb3.0

    mireille vindt dat de Nederlander maar op moet rotten?

    1. Loelap

     Mireille = Lülcinde

     1. agenda2030

      mireille is de strónt vlé®k das zeker , lucinde lijkt me nog dommer en inhoudslozer. mireille is 100% zeker wím

 5. M. Brandenburg

  ” de rapper die radicaliseerde toen hij zich aansloot bij de gevaarlijke Antifascisten en Black Lives Matter-beweging.”

  Wel dit is onzin, zijn haatdragende, en tot geweld oproepende uitspraken zijn al van vele jaren voordat antifa en de marxistische BLM in Nederland hun goddelijke gang konden gaan!

 6. jennifer

  Hij kan zich nog altijd bij bij1 aansluiten toch. Hij past wel bij die malloten daar.SS en hij zijn toch al lid van de terroristen organisatie BLM dus.

  1. Mireille

   Tal van black lives zijn er te betreuren in diverse oorlogen die VS overzee uitvocht. Bam

   1. jennifer

    Tal van Europese onschuldige burgers zijn er al te betreuren, door diverse aanslagen van jou zo geliefde import overal.

   2. Linksbuster

    En nog veel en veel meer blanke levens….!

   3. usb3.0

    Wat een onderscheid maakt mireille hier, die vindt dat alleen black lives matters dusss. Bam

  2. Linksbuster

   Akwasi kan alleen bij bij1 als hij ook lesbisch is.

   1. M.Dikker

    En genderneutraal.

 7. HD

  Zie net wel op RTLnieuws dat er een giga colonne van gelukzoeker richting USA marcheert, even kijken hoe linkse Joe hiermee om zal gaan, allemaal welkom natuurlijk.
  En allemaal een huis en de bijkomen uitkeringen en toelage, Mark kan advies geven.

 8. Beukman

  Hmmm. Ik had verwacht op deze plek veel verontwaardiging aan te treffen over het monddood maken en het cancelen van deze burger. Valt dat eens tegen.

  1. usb3.0

   Ik vind dat het oproepen tot geweld prima past in beukhol’s verontwaardiging..

   1. usb3.0

    “Maar hoe zit het dan met de vrijheid van meningsuiting, die geldt toch niet alleen voor degenen waar je het mee eens bent?”

    beukhol’s verontwaardiging is natuurlijk hypocriet want beukhol vindt het aanzetten tot geweld prima passen binnen de vrijheid van meningsuiting.

  2. jennifer

   Mond dood helpt niet bij die gast, dat weet jij ook goed. Dit moet men al anders aanpakken, net zo als men onkruid op een manier moet aanpakken dat het niet meer terug komt.

   1. Beukman

    Uitroeien? Doodschieten, de gaskamer?
    Maar hoe zit het dan met de vrijheid van meningsuiting, die geldt toch niet alleen voor degenen waar je het mee eens bent?

    1. Linksbuster

     Hang hier niet de moraalridder uit beukenoot..daarvan heeft nl er al meer dan genoeg!

    2. agenda2030

     pijn de rest van je leven is voldoende , je weet waarom kwal

     vrijheid van meningsuiting wordt geblokkeerd in je narcistische pinda brein beukhol

  3. Loelap

   Bûllshît! Door wie wordt hij monddood gemaakt? Hij mag zijn zegje nog steeds doen, ze willen hem alleen niet meer als voorman, omdat hij moeite heeft zich fatsoenlijk te gedragen.
   In geen enkele organisatie willen ze mensen aan het roer die voor problemen zorgen!

  4. agenda2030

   ach gossie daar is onzinmaster beukhol weer , de miesgasser heeft nog nooit 1 millimeter ruimte gelaten voor een andere mening en nu krokodillen tranen.

   Wat een ontzettende hufter

 9. Sando

  Hij snuift te veel grote neusgaten he

 10. Heras

  Zo ben je een woordkunstenaar en zo is je roem voorbij.

  1. Linksbuster

   Dat stuk chanees vuilnis een woordkunstenaar..laat me niet lachen..

 11. A-BBa

  Afstand nemen van iets maar er geen consequenties aan verbinden. Waarschijnlijk zijn ze opgeleid door Rutte.

 12. liefdevol rechts

  En nu gewoon terug naar land van herkomst van zijn grootvader

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.