De wereld kijkt toe en doet niets: jihadisten trekken massaal naar Afrika om grootschalig christenen te vermoorden

Meer dan 90% van de christenen die vorig jaar om hun geloof werden gedood zijn in Afrika vermoord. Het jihadistisch geweld is verplaatst van Iran en Syrië naar Afrika, waar de religieuze gekken vrijspel hebben en christenen massaal over de kling jagen. 

Christenen in Afrika zijn steeds vaker het slachtoffer van onderdrukking en vervolging. Kerken worden aangevallen of vernield, christenen worden verjaagd van hun landerijen, en er vinden zelfs grootschalige mishandelingen, ontvoeringen en moordpartijen plaats.

ISIS en Al-Qaida zijn hun machtspositie min of meer kwijt in het Midden-Oosten. Vandaar dat zij naar Afrika zijn verhuisd om daar hun giftige gedachtegoed te planten en nieuw leven in te blazen:

“Nadat IS en Al-Qaida grotendeels waren verslagen in het Midden-Oosten, verplaatsten zij hun werkgebied naar Afrika, naar de Westelijke Sahel met Mali, Burkina Faso en Niger, naar West- en Oost-Afrika en naar de Democratische Republiek Congo”

De afgelopen tien jaar is het aantal aanvallen op christenen in Afrika sterk gestegen. Op dit moment staan er zeventien Afrikaanse landen in de top 50 van landen waar christenen worden belaagd. Alleen al in Nigeria zijn er vorig jaar 3500 christenen vermoord door Boko Haram. Het is helaas zo ‘normaal’ geworden dat christenen worden belaagd in Afrika dat het amper nog nieuwswaardig is, aldus de stichting Open Doors.

“We krijgen elke dag meldingen van aanvallen op christelijke dorpen. Het komt niet eens meer in het nieuws.”

Met de komst van internationale jihadstrijders is er een omslag geweest in sommige delen van Afrika. Daar waar voorheen geen sprake was van religieuze intolerantie zijn het nu broedplekken geworden van anti-christengeweld.

“In die landen in de Westelijke Sahel is de eeuwenoude religieuze tolerantie omgeslagen met de komst van die internationale jihadstrijders. De traditionele islam was in die landen heel tolerant en vaak een mix met animistische geloven. De jihadisten worden gefinancierd door de wahabistsiche orthodoxe stroming uit Saudi-Arabië en andere Golfstaten. Ze willen aan iedereen de sharia opleggen. Christelijke vrouwen en meisjes kunnen nu in Centraal Mali nauwelijks meer over straat zonder gezichtsbedekking, daar was tot voor kort geen sprake van”

Veel media-aandacht gaat uit richting de radicale krachten in het Midden-Oosten, maar ondertussen zijn sommige delen van Afrika totaal geradicaliseerd. De giftige wortels van het jihadisme zijn niet zo makkelijk te verwijderen uit de wereld.

Komt daar nog aandacht voor, of blijven we allemaal lijdzaam toezien hoe opnieuw een werelddeel compleet wordt gestript van z’n christelijke wortels dankzij extreem jihadistisch geweld?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. Cor Grijpstra

  Laat de christenen tot ons komen en geef hen een veilig huis.
  Nederland is begaan met elke vervolgde op dezen aard.

  Geef hun asiel, eten en een dak boven het hoofd.
  We kunnen het aan…

  1. Oepsie

   Prima idee! Maar alleen als jij je plaatsje op de aardbol opgeeft.

   1. Cor Grijpstra

    Kom op zeg, mijn plaats afstaan aan wappies.
    Tig jaren strijden tegen elke vorm van religie, mooi niet.

    1. Jannes-46

     Poeh hee, een ware verzetsstrijder. Door wie wilt u op de schouder worden geklopt, Willy of Max.

  2. Nostradamus

   Ik wilde bijna zeggen, als we ze kunnen ruilen voor de m…… Maar toen dacht ik, dan lever je heel Afrika over aan een barbaarse middeleeuwse cultuur. Nee, dat wil je ook niet voor de goedaardige Islamitische volken. En dan is heel Afrika niet meer veilig voor vrouwonderdrukkers, homo-moordenaars, handen van dieven-afhakkers, overspeligen-stenigers en godslasteraar-moordenaars.

   1. Queen

    De moslims die geregeld voor christenen opkomen bedoel je.

    Sowieso een beetje overtrokken artikel. In Kenia krijg ik 19 jaar gevangenisstraf van christenen als ik mijn vriendin op straat zoen.

    Africa kent erg veel nuance.

    Daarnaast heeft Frankrijk voor grondstoffen erg veel moslims van hun leefgebied gedeporteerd en grote gebieden onbewoonbaar gemaakt door vervuiling. Wat voor veel spanningen zorgt. De Jihadisten daar zijn de pvv ers hier.

    1. Queen

     “De Jihadisten daar zijn de pvv ers hier.”

     Voor wat betreft onschuldige mensen een zondebok maken. Ze zijn nog niet tot geweld overgegaan die pvv ers.

     1. Loelap

      Wat een domme reactie

    2. usb3.0

     queenie doet een “ja maar hullie doen het ook” en liegt erop los.. ouwe islamverheerlijker dat hij is

    3. Linksbuster

     Q….grote gebieden onbewoonbaar gemaakt door vervuiling……
     Precies in Parijs waar deze figuren hun getto’s hebben.

     1. jennifer

      ++++++++++++++++++++++++++++++ helemaal waar.

    4. 2030

     onze tról probeert weer de afleiding om de idioterie van de is-lam te rechtvaardigen

     De is-lam is een achterlijke ideologie en gif voor vrede. Een ideologie die stil gestaan heeft in de tijd. Een ideologie met lijfstraffen zoals steniging.

     De is-lam verwerpt de democratie.
     stem sociaal , stem PVV , voor minder , minder , minder is-lam

    5. jennifer

     Ja Queen had niet anders verwacht als dat er domme inhoudloze reactie zou komen.

    6. RvdBe

     De moslims die geregeld voor christenen opkomen, mooie titel voor de volgende disneyfilm in het rijtje Assepoester,sneeuwwitje ed.

  3. usb3.0

   Nee hoor dat vind opper antichrist corretje écht he-le-maal niet natuurlijk, corretje is een smerig klein nietszeggend christenvervolgertje, hij hoop natuurlijk wél dat er veel kleine jonge kindertjes zullen komen en we weten allemaal waarom….

   1. Cor Grijpstra

    Het kwispelende christenhondje produceert een kleurrijke en stinkende drol.
    Krijgt vast verkeerde voeding.

    1. usb3.0

     Antichrist corretje bewijst door zijn reactie mijn gelijk

    2. Flach

     Zeker zelf in de pot gekeken en daar een kleurig-diversiteit-drolletje gezien?
     Want ja laten we wel wezen, die landen en islam die jij verdedigt kunnen bijna niet anders dan van brood (als ze het krijgen) het vervolg product maken, en voortplanten, dat kunnen ze ook goed. Niet ervoor zorgen natuurlijk, maar ze maken, dat doen ze ad lopende band.

     1. jennifer

      Het is alleen maar inteelt bij die gasten, dat is al langer bekent. Die nu aan het moorden zijn overal is al de hersenloze generatie die daar uit voort gekomen is, en het wordt nog wel erger.

  4. RvdBe

   Christenen zijn idd het probleem niet, willen werken, geen criminaliteit.
   Komt misschien omdat ze door de blanke Europeaan zijn opgevoed.
   Moslims er uit christenen er in!

 2. Oepsie

  “In een of andere god geloven? Dat is de uit drijfzand bestaande en met lijkenlucht omgeven fundering, om je van, verstand, fatsoen en menselijkheid te beroven” (J.K.’53”)

  1. Cor Grijpstra

   Oeps, dat vinden de @2030 en @usb’ers onder ons niet leuk.

   1. Oepsie

    Die zijn (en dat weet ik zeker) intelligenter dan ”U” en begrijpen wat ik in essentie bedoel.

    1. Cor Grijpstra

     Dat is dan mooi.
     We kunnen niet allemaal even slim zijn.

     Oepsie haat links meer dan gelovigen, of zit er meer verdieping in je reaguursel.

   2. usb3.0

    Mentaal zwakke corretje begrijpt het niet

    1. 2030

     wat begrijpen SP activisten wel ? op de zak van een ander leven , verder kansloos volk

 3. Rene van der Grijp

  Binnenkort zal Gert-Jan Segers een vlammend protest tegen deze islamitische christenhaat het licht doen zien. Als een ware held zal hij opkomen voor zijn Afrikaanse christenbroeders en zusters!

  1. Oepsie

   Hahahahahaha! Hij is leuk! Een Farizeeër die opkomt voor zijn geloof? Er kruipt eerder een kameel door het oog van een naald, dan dat Zegers lef toont!

  2. Marija

   En met de komst naar ons land, importeren wij ook die moordenaars.

 4. jennifer

  En alweer slaat de zogenaamde vreedzame ideologie toe.Ze komen steeds dichter bij valt op deze terroristen komen na dat ze daar huisgehouden hebben als zogenaamde vluchtelingen met het bootje naar Europa toe. Kerken vernielen, wordt tijd dat die moordlustige ideologie de kop in gedrukt wordt. Men zal zich in de toekomst moeten gaan verdedigen voor behoud van eigen land blijkt wel.

 5. Sabreur

  “De giftige wortels van het jihadisme zijn niet zo makkelijk te verwijderen uit de wereld.”

  Om dit te kunnen doen moet het Westen eindelijk accepteren dat de islamitische wereld al jarenlang in oorlog is met de vrije wereld en navenant optreden, waarbij elke vorm van de islam uit de maatschappij verwijderd dient te worden. Ja, dit zal gepaard gaan met bloedvergieten aan beide zijden, maar het blijven sussen en wegkijken van de feiten door onze bestuurders, die zich gedragen als een na-oorlogse Chamberlain, kost ons alleen maar de kop.

  1. jennifer

   Dan klopt het misschien toch wat in het boek van Nostradamus stond.In de 21 ste eeuw zal de wereld bezaaid zijn met bloed, door een ideologie oorlog die tegen religie wordt uitgevochten. Laten we hopen dat hij het hier mis mee had.

 6. Monty

  ”De giftige wortels van het jihadisme zijn niet zo makkelijk te verwijderen uit de wereld”

  En een draagkracht voor buitenlandse vredesmissies is bij veel mensen hier in Nederland ver te zoeken.
  Die redeneren dat ze het zelf maar moeten oplossen.

  1. 2030

   die vredes missies hebben we in eigen land broodnodig !
   voor je het weet heeft je kind een mes in de rug van zo tandarts, dokter of ingenieur uit een azc

 7. Wally

  En straks Europa. Met dank aan de wegkijkers.

 8. saddy

  Waar is Seegers nu?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.