Kijk! Martin Bosma (PVV) pakt Twitter en YouTube aan: ‘Social media zijn nieuwe wereldregering en bepalen wat mag!’

‘We kunnen steeds minder zeggen’ aldus Martin Bosma nadat ook YouTube de Amerikaanse president Donald Trump in de ban heeft gedaan. Bosma maakt zich enorm zorgen over de blindelingse Trump-haat van (linkse) journalisten en politici die niet inzien dat we afstevenen op een ramp. De vrije mening delft het onderspit door de massale censuur van Big Tech.

Steeds minder mensen zien in wat de urgentie is van de vrijheid van meningsuiting. Zij juichen, mede door hun verregaande Trump-haat, de censuurpogingen van de sociale media toe. PVV-Kamerlid Martin Bosma maakt zich echter wél zorgen voor de gevolgen. Mensen die bijna euforisch zijn dat de brullende Trump van Twitter en andere media zoals YouTube is weggezuiverd zien niet in dat ze uiteindelijk meedoen aan de ondermijning van de vrijheid van meningsuiting.

De macht van de sociale media is gigantisch geworden, aldus de onder-Kamervoorzitter voor de microfoon van Ongehoord Nederland. Naast dat zij een platform bieden zijn zij ook ineens politieagent/rechter/beul geworden van het publieke debat. Als jouw mening hen niet bevalt, dan kan je dus compleet gecensureerd worden. Ook kan je haast niet meer meedoen aan het publieke debat als je geen toegang hebt tot deze sociale media.

Onder valse voorwendselen is iedereen er de afgelopen jaren ingetuind. De sociale media beweerde een haven te zijn voor de vrije mening, maar zij zijn nu degene die de vrije mening het hardst ondermijnen. Bosma vindt het belachelijk dat ‘mensen in San Francisco’ de macht hebben om iemand, zelfs in een klein kikkerlandje zoals Nederland, de mond te snoeren. Daarmee zijn Twitter een soort online wereldregering geworden, die overal ter wereld het vrije debat in de kiem smoren.

Bosma weet waar hij over praat: hij heeft in verleden te maken gehad met censuur van de sociale media. Berichten van hem op sociale media ontvingen een shadow ban of werden regelrecht verwijderd. Tijd om daar eens wat aan te doen, me dunkt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. Cor Grijpstra

  Zolang zijn baas een bewonderaar is van Orban, Poetin en Trump kan Bosma zich maar beter stilhouden.

  In Geert’s plan is vrijheid ver te zoeken.

  1. Oepsie

   Domme en zielige man! Je laat je zelfhaat goed blijken hier. Dat zie je vaak bij onrendabele mensen.

   1. jennifer

    Dat noemen ze zwakheid in de hersenen zoals hij reageerd, laat m toch dat zielige mannetje.

  2. Nostradamus

   GW staat voor vrijheid in een Westerse samenleving. Hij is alleen intolerant tegen intolerantie. Zoals intolerante sektes. Intolerant extreem-links gedachtengoed. Intolerant tegen homofobie. Intolerant tegen vrouwenonderdrukking. Intolerant tegen antisemitisme. Intolerant tegen illegale uitgeprocedeerde (zogenaamde) asielzoekers die het voor echte asielzoekers verpesten. Maar ook: Intolerant tegen elke vorm van geweld. Zelfs intolerant tegen wat extreem-links rechts noemt.

  3. ropart

   bosma is baas! punt.

  4. usb3.0

   corretje is een simpele mentaal zeer zwakke reaguurder

  5. Linksbuster

   Gekke corretje begint ook steeds meer op zo’n links kletswijf te lijken…prototype zuigtról die hier zijn linkse strónt deponeert!

  6. 2030

   geert komt op voor vrijheid voor een ieder , daarom verwerpt hij de fascistische totalitaire is-lam ! gekke corretje heeft weer moeite met de feiten

 2. Flach

  Goed gezegd en hoogste tijd dat er een weerwoord komt tegen deze (a)sociale media, die dt het moment vinden om toe te slaan. De wet is wat leidend hoort te zijn, niet bedrijven die zelf gaan bepane wat wel en niet gezegd mag worden. 🙁

  En clubregels? Dat zou de achterdeur uit zijn. En de voordeur openen voor obscure clubjes. Oftewel sociale media maar alleen voor ‘diversiteit’ groeperingen. Zelfs van elke kleur, ras, gender, noem het maar op.

  Als de wet niet leidend is maar de regels van een media of wat dan ook, dan kan je voor alles en iedere smaak, mening een apart forum/media platform openen waar de groepsregels bepalen wat er wel of niet gezegd mag gaan worden. Een nieuwe vorm van apartheid en discriminatie. 🙁 Slechte zaak.

  Het is de mening die afwijkt, de mening die niet gewaardeerd wordt door de meerderheid, die bescherming behoeft. Niet de algemene mening, maar de afwijkende.

 3. Edjan

  De ayatollahs mogen gerust blijven, ook al roepen ze op tot moord. Xi Jinping mag ook op Youtube en twitter blijven. Want ja, dat zijn de vijanden van Trump en de vijanden van mijn vijand zijn mijn vrienden. Zo redeneert links. En zo groot is de haat tegen Trump van links. Het ergste wat Trump heeft gedaan is de linkse Hillary verslaan.

  Zijn optreden tegen Iran en China lijkt me gerechtvaardigd.

 4. Rene van der Grijp

  Zoals gezegd, er woedt een ideologische oorlog en links is bezig om de VVM op te offeren.

  Big tech staat aan de kant van links. Wie daar nog aan twijfelt is stekeblind.

  1. Oepsie

   Daarom, moet je er niets mee te maken willen hebben. Ik ben niet belangrijk genoeg, om mijn hele hebben en houden te etaleren. En als je wat tegen mij heb, zeg het dan in mijn gezicht anders ben je een lafaard, die zich verschuilt achter een grote broer en schreeuwt ‘je kan mij toch niet pakken”.In mijn optiek zielige en eenzame mensen, zonder een fijn en volledig leven.

 5. AidemediA

  Ik ben het gedeeltelijk eens met de heer Bosma. Vrije meningsuiting op, bijvoorbeeld, de sociale media kanalen, is prima. Maar het is wat anders dan het misbruiken van die vrije meningsuitingen, zoals de heer trump dat heeft gedaan. Jarenlang is zijn getwitter en het beschuldigen van bepaalde media over het verspreiden van nep-nieuws, getolereerd. Omdat dat zijn vrije meningsuiting was, kon hij daarmee doorgaan. Maar al voor de verkiezingen, zijn eventuele nederlaag, als fraude, diefstal en meer van die onzin te bestempelen, was het voorbereiden van de aanval op het Capitool. Hij heeft gezegd “wij gaan nu naar het capitool, want we nemen geen genoegen met deze fraude en diefstal”. Dat is geen vrije meningsuiting meer, maar dat valt onder opruiing en oproepen tot gewelddadig optreden. Wel is het noodzaak dat er goed gelet wordt op de strategieën en het eventueel censureren door de mediareuzen.

  1. Nostradamus

   Jaren langer is hij door alle extreem-linkse MSM geframed. Jaren langer is hij door democraten gedemoniseerd.

   Net als wat jij nu weer doet. Fact-check: “Hij heeft gezegd “wij gaan nu naar het capitool, want we nemen geen genoegen met deze fraude en diefstal”. Dat is geen vrije meningsuiting meer, maar dat valt onder opruiing en oproepen tot gewelddadig optreden.”
   Dat is dus fake want hij heeft opgeroepen tot vreedzaam protest: Law and order!

   1. Monty

    ”Dat is dus fake want hij heeft opgeroepen tot vreedzaam protest”

    En hoe waren de woorden van zijn zoon en advocaat?

    Op de één of andere manier hebben velen dan toch hun woorden verkeerd begrepen of zijn ze gewoon zo dom.
    En waarom sprak hij over begrip voor de bestormers en zij hij dat hij van hen hield.

    1. Nostradamus

     Laten we het op het niet bijster pientere deel houden. Dat is ook precies waarom DT en de rest van de Republikeinen de bestorming veroordeeld hebben.
     Maar goed, wellicht is dat niet bijster pientere deel geleid door geinfiltreerde antifa die daar ook waargenomen zijn. En wellicht door democraten geinstrueerde beveiliging die de deuren van het Capitool opende zodat de menigte naar binnen kon.

    2. 2030

     💩

  2. Queen

   Liegen, bedriegen en ophitsen is volgens mij ook niet zozeer een mening uiten.

   Daarnaast is het een situatie die Bosma zelf heeft gecreëerd ondanks alle waarschuwingen. Hij is akkoord gegaan met de gebruiksvoorwaarden. Hij had direct kunnen denken dit moeten we niet doen en een ander medium moeten creëren.

   1. usb3.0

    Vertel waar staat dat?

    1. Brenda Welsh

     Lees de inhoud van de stick

     1. 2030

      schuif die stick in je reet en bekijk de beelden op eender welke zender

      knappe jongen die een fragment kan laten zien waarin trump oproept het capitool te plunderen

   2. 2030

    Bosma kan niets creeeren dramaqueen ! Dat doet het partijkartel. Bosma kan slechts waarschuwen tegen de creaties waarop de sociale media acteren!

  3. Monty

   ”wij gaan nu naar het capitool, want we nemen geen genoegen met deze fraude en diefstal”

   Klopt dit is duidelijk geen mening.
   Maar velen vinden toch van wel.

   1. 2030

    als het geen mening is wat is het dan wel volidioot

 6. Rieks

  Wij zijn toch degenen die waarde toekennen aan wat allerlei gekkies, tokkies en schreeuwers daar neer schrijven? Gewoon negeren zou ik zeggen en terug naar de krant, maar dan wel een goeie natuurlijk.

  1. ikweetwatikwil

   Noem eens een goede krant Rieks.

 7. Monty

  Wie verplicht je om gebruik te maken van YouTube Twitter of Facebook.

  Misschien wordt het eens tijd dat ze een op ‘rechts’ eens platformen gaan ontwikkelen.
  Aan gebruikers geen gebrek denk ik en ze kunnen dan hun eigen regels opstellen.

  1. Rene van der Grijp

   “Misschien wordt het eens tijd dat ze een op ‘rechts’ eens platformen gaan ontwikkelen.”

   Tro*l Monty beaamt dat de huidige platforms links zijn. Waarvan akte.

   1. Monty

    En. Ben niet de enige.
    ‘Recht’ zegt dit toch ook al jaren.

    Maar zelf een platform opzetten ho maar.
    Constant in de slachtofferrol kruipen.

    1. 2030

     💩

 8. usb3.0

  Bosma is goed..

  1. Brenda Welsh

   Staat er nog meer onzin op die stick van 2030?

   1. 2030

    er staat op dat jij een inhoudsloze miesgasser bent en dat altijd zal blijven.

    de stick spreekt dus weer de waarheid

   2. werikke

    kinderachtig

    1. Brenda Welsh

     “Dat zegt een kind”

   3. usb3.0

    Wat begrijpt brendaatje niet aan “Bosma is goed”

    1. Brenda Welsh

     Het “goed” waarom is hij goed? Trekt hij u fysiek aan? Zijn het zijn uitspraken? Er is geen onderbouwing.

 9. Rene van der Grijp

  Het is natuurlijk niet alleen Trump die weg gecensureerd wordt. Ook Bosma is het overkomen en hij zal echt niet de enige rechtse politicus zijn die met censuur te maken heeft gehad.

  Linkse blogs zoals Nu.nl en Joop! censureren en jorissen naar hartelust. Daar is geen enkele interesse in meningen die afwijken van de linkse dogma’s en komen niet eens door de moderatie heen.

  Dit zijn enge ontwikkelingen en wat mij opvalt is dat de linkse tr*ollen (die op DDS wél VVM genieten) het allemaal wel best vinden. Ze putten zich uit om de censuur goed te praten en tonen daarmee niet beter te zijn dan het electoraat dat in het verleden dictators in het zadel heeft geholpen.

  1. Monty

   ”Ook Bosma is het overkomen en hij zal echt niet de enige rechtse politicus ”

   Bosman is rechts, ‘Waarvan akte’ en dat bij Wilders met een links beleid.

   1. 2030

    jij kent de verschillen tussen linkse en rechtse politiek niet eens miesgasser.
    Ben je te stom voor derhalve wauwel je wat in het rond

 10. liefdevol rechts

  Hoe BLIND!!!!! kan links zijn!!!!!

  1. Linksbuster

   Zo blind als een blindpaard dat gezakt is op de blindenschool…

 11. rexm

  Hierin heeft Bosman volkomen gelijk, de geschiedenis herhaalt zich, als iedereen met de neus op de feiten is gedrukt met daarbij grote werkeloosheid en honger, slaat de vlam in de pan.
  De jaren 1900 T/M 1950 in Europa.

  1. jennifer

   rexm dit klopt helemaal, het gaat erg worden voor de burgers let maar eens op dit jaar wordt erger als afgelopen jaar.De pot is straks leeg, en dan gaan de burgers het zelf pas voelen , wat er werkelijk aan de hand is.

 12. Rieks

  Vervullen die social media een rol? Ja, maar nauwelijks een zinvolle. Het is een uitlaatklep voor velen. Nogal eens gaat de publieke opinie dan een kant op die eigenlijk onbegrijpelijk is. Neem nou die fraudeur in Wijde Meren die de gemeente oplicht voor 7000 euro. Van dader wordt ze in de media tot slachtoffer, waar zijn onze normen dan gebleven? Verdwijnen van de social media zou beslist geen ramp zijn, eerder winst. Waar moet Jan met de pet zich dan uiten zal iemand vragen. Die paar uitingen die de moeite waard zijn vinden heus hun weg wel via bijvoorbeeld de serieuze betaalde fora. Door betaling vindt een zinvolle schifting plaats.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.