Ondanks gepruts van Rutte III concludeert Maurice de Hond: “Steeds meer Nederlanders zijn bereid zich te laten vaccineren”

Uit onderzoek van Maurice de Hond blijkt dat steeds meer Nederlanders bereid zijn om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Een ruime 72 procent van de ondervraagden geeft aan zich zeker of (hoogst)waarschijnlijk te laten vaccineren. Het aantal ‘weigeraars’ nam ook af. Eerst gaf nog 17 procent van de Nederlanders aan zich niet te laten vaccineren, tegenover 10 procent nu.

Wanneer we het stemgedrag er even bij pakken zien we dat bij alle politieke partijen een duidelijke stijging wat betreft de bereidheid tot vaccineren. Alleen bij de kiezers van Forum voor Democratie zien we een beweging in een totaal andere richting. Binnen de achterban van de partij nam de bereidheid tot vaccineren juist alleen maar af.

Volgens De Hond lijkt het er op dat onder de kiezers, die sinds het gemorrel binnen FVD afscheid hebben genomen van de partij, meer kiezers waren die zich wel willen laten vaccineren. De partij stond op 15 november jl. dan ook nog op 8 zetels en nu alleen de ‘harde kern’ is overgebleven staat de partij op 4 zetels.

Opvallend is dat de bereidheid onder PVV’ers om zich te laten vaccineren juist is toegenomen. Waar deze stijging precies vandaan komt maakt De Hond echter niet kenbaar in zijn onderzoeksresultaten.

Bereidheid tot vaccineren per politieke voorkeur. Bron: Maurice de Hond / Peil.nl

De Dagelijkse Standaard schreef vandaag dat de VVD en het CDA in de peilingen een zetel moeten inleveren vanwege hun kwakkelende coronabeleid. Toch lijkt dat dus geen invloed te hebben op de bereidheid van mensen om zich te laten vaccineren. Als belangrijkste reden geeft men vaak aan coronamoe te zijn en zo snel als mogelijk weer terug te willen naar het ‘oude normaal’.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. 2030

  Zolang NIEMAND kan overtuigen dat ernstige bijwerkingen van een vaccin minder zijn dan het risico van een griepje met een mortaliteit van 0,02% zal ik vaccinatie weigeren.

  Iedereen is vrij zich te laten vaccineren en het risico op de bijwerkingen te accepteren.

  1. Fortiori

   U hoèft zich niet te laten vaccineren. Dus weigeren is iewat voorbarig, u doet gewoon niet mee. Dat is het. Voor mij is het zaak om niet bij die slechts 0.02 % te horen. Daarom kies ik voor vrijwillige vaccinatie. Risico’s bij een Covid besmetting zijn 4x groter dan bij griep.

   1. 2030

    je bent slecht op de hoogte roeptoeter. Heb je een klein bewijsje van alle drie de beweringen.

    1. als ik vaccineer hoor ik niet bij de 0,02%
    2. niet vaccineren is zonder gevolgen
    3. covid is 4 x besmettelijker dan griep

    Dat populistische gebral zonder enige onderbouwing wordt namelijk wat vervelend

    1. Fortiori

     Nergens heb ik die beweringen zoals u ze benoemt hier geplaatst. U verdraait de inhoud. Gevaarlijk onoprecht.

     1. 2030

      kennelijk begrijp je niet wat je op schrijft , best zorgelijk

      je hebt toch minimaal wel iets dat bewijst dat covid 4 x besmettelijker is dan griep ? of dat als je het vaccin genomen hebt je niet tot de 0,02% behoort ?

  2. Piet151

   @2030
   Toch nog even die mortaliteit van 0,02%. Met mortaliteit bedoel je toch de sterfte als percentage van het aantal inwoners? In Nederland hebben we 13.000 doden. Dat aantal wordt nu zelfs door Baudet in zijn idiote rekensommetje van de oversterfte erkend. Als we vervolgens die 0,02% betrekken op die 13.000 komt er als inwoneraantal voor Nederland 65.000.000. Misschien zou je dat willen uitleggen, zodat we allemaal begrijpen waarover je het precies hebt?

   1. usb3.0

    Het sars-cov-2 virus staat ten onrechte in groep A en B besmettelijke infectieziekten. Daarmee wordt het vermeende sars-cov-2 even dodelijk geacht als Ebola (met een IFR tot wel 50%) terwijl prof. Dr. John P.A. Ioannidis op 16 oktober 2020 via het publicatiekanaal van de WHO het rapport van zijn wereldwijde onderzoek heeft gepubliceerd met de conclusie dat de IFR (de sterftekans) voor het vermeende sars-cov-2 virus 0,05% betreft voor personen tot 70 jaar en 0,23% voor de gemiddelde populatie. Dit betekent dat de gemiddelde overlevingskans 99,77% is. Overigens is het feit dat corona aan groep A is toegevoegd de reden dat Nederland gebonden is zich, door een wetswijziging binnen de Wet Publieke Gezondheid in 2008, onder het – huidig onrechtmatige – mandaat van de WHO te scharen.
    Wetenschappelijk onderzoek en nationale en internationale statistiek laten zien dat er geen correlatie is tussen positieve testuitslagen en de ziekenhuiscijfers/sterftecijfers. Mortuaria in Europa rapporteren daarbij een 20% lagere mortaliteit en de cijfers van het RIVM laten zien dat er geen sprake is van oversterfte.

    1. Irma Genau

     Statistiek is zo saai nog niet!

    2. 2030

     ben even zoekende geweest ,
     h**ps://www.metronieuws.nl/in-het-nieuws/2016/01/griepepidemie-eist-steeds-meer-slachtoffers/
     h**ps://nos.nl/artikel/2152683-europese-landen-in-de-ban-van-de-griep-noodplan-in-frankrijk.html
     h**ps://www.dvhn.nl/groningen/Is-de-griep-na-ruim-8.000-doden-eindelijk-op-zijn-retour-23075433.html?harvest_referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F
     h**ps://www.ad.nl/binnenland/ziekenhuizen-puilen-uit-van-de-grieppatienten~ab5eb9e0/
     h**ps://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2015/23/meer-ouderen-overleden-in-de-winter
     h**ps://www.blikopnieuws.nl/gezondheid/251081/opvallend-hoge-sterfte-onder-80-plussers-afgelopen-winter.html#:~:text=In%20de%20winter%20van%202016,plussers%20was%20de%20sterfte%20hoger.&text=Dat%20zijn%205%2C3%20duizend,tijdvak%20van%202015%20op%202016.
     h**ps://www.ad.nl/binnenland/forse-stijging-sterfte-door-griep~ae9c3a30/

     namens de huisartsen
     h**ps://de-ware-wereld.nl/2020/12/28/huisarts-spreekt-zich-uit-over-vaccinatiedwang/
     h**ps://de-ware-wereld.nl/2020/12/31/huisarts-spreekt-zich-uit-over-vaccinatiedwang-vervolg/

     CORONA IS EEN HOAX !
     Corona is geen killer virus zie de vele huisartsen op de sociale media die zich uitspreken tegen de idioterie. Helaas geen gehoor bij onze staatsomroep

     1. Piet151

      @2030
      Vooral jaren oude informatie, vooral over griep. Het enige wat ik nu zou willen weten is hoe je met een mortaliteit van slechts 0,02% op 13.000 sterfgevallen komt.

     2. 2030

      je weet toch dat ik niet reageer op je decadente arrogante slappe gelúl malle pietje ? blabla bladieblabla is genoeg voor jouw.
      zal je een tip geven , 1,8 miljoen doden ! Probeer nu het sommetje eens te maken. Is kijken of het andere getal past in je decadente wereld

      heb je de influenza cijfers doorgenomen ?
      corona is een hoax !
      corona is verkeerd ingeschat !
      hoe moet je dat uitleggen aan de burger ?

      Gelukkig groet het verzet met de dag in alle gelederen !

     3. 2030

      Rekensommetje te moeilijk voor je malle pietje ?

      je voldoet aan de verwachtingen. Decadent populistisch gewauwel verspreiden lukt wel. We houden het in vervolg weer op blabla bladieblabla

 2. roodkapjelusttaart

  Sterkte met dat ik gif in uw lichaam en het verlies van uw ziel.
  Live long and prosper.

 3. yellow thread street

  Rutte zou zich samen met de koning als eerste op tv moeten laten enten.
  Het is heel simpel, je maakt de mensen onzeker en moedeloos, vervolgens speel je ze onder dwang tegen elkaar uit, en uiteindelijk geven ze zich over.
  Zelf weet ik nog niet wat ik doe, heeft het echt nut, maar ik laat het zeker niet onder druk doen van bijvoorbeeld nergens meer toegelaten te worden.
  Het zorgpersoneel is als eerste aan de beurt, van wat ik zo hoor, velen zitten er niet om te springen om het vaccin als eerste toegediend te krijgen.

  1. Mireille

   Enten doe je in een boomkwekerij, dat terzijde. Het zorgpersoneel in aantal dat zich wel wil laten vaccineren neemt wel toe. Niet vreemd natuurlijk wanneer je patiënten verzorgt.

   1. 2030

    quote Het zorgpersoneel in aantal dat zich wel wil laten vaccineren neemt wel toe. end

    ONZIN !

   2. usb3.0

    “Het zorgpersoneel in aantal dat zich wel wil laten vaccineren neemt wel toe”

    Het zorgpersoneel in aantal dat zich niet wil laten vaccineren neemt nog meer toe

    1. Irma Genau

     Zeer zorgelijk, andere woorden heb ik er niet voor !

     1. 2030

      het vaccin is zeker zorgelijk

     2. usb3.0

      “zeer zorgelijk”

      Nee hoor, integendeel zelfs, het is zeer zorgelijk dat kwiebussen als jij je laten misleiden en dit nog gaan verdedigen ook, op basis van wat? je hebt geen idee…!

 4. RvdBe

  Ik ben 0,0 bang voor bijwerkingen, dat ben ik voor een griepprik ook niet en die neem ik ook nooit.
  Ik heb gewoon geen zin om in die gehypete toestand mee te gaan.
  De ( sociale) druk zal uiteraard wel toenemen op de non vaccinanten: bij een vaccinatiegraad van 80% mag alles open, horeca en evenementen alleen toegankelijk voor vaccinanten, geen vliegvakanties voor non vaccinanten, etc etc.

  1. Patt

   Fijn dat er mensen zijn die zich niet wiilen laten vaccineren dan ben ik snel aan de beurt. Ik ben niet zo bang.

 5. Peter Pan

  Ik wacht wel even ’n jaartje met inenten. Kijken hoe veilig het daadwerkelijk is
  Daarnaast zijn peilingen van Maurice sowieso onbetrouwbaar.

  1. FreeThinker

   Normaliter duurt lange termijn testen meer dan 10 jaar.

   1. 2030

    kan even duren , zie geschiedenis DES hormoon

 6. Telex

  Kijk maar uit er zit een stemvirus in.

  1. Thant dolpf

   🤭🍺

 7. Adriaen van Bergen

  De Hond is al fout vanaf het begin van het internet, toen hij zijn website met 1 linkje voor een enorm bedrag wist te verkopen. Leuk voor hem, maar wel fout.

 8. Jorgen Hofmeester

  Aanhangers van het FvD blijken veel minder bereid zich te laten vaccineren. Ik vind dat dit soort mensen ook zo sportief moeten zijn om af te zien van medische zorg.

  1. 2030

   kunt u uitleggen waarom ? ben toch zo nieuwsgierig om te weten wat mensen beweegt om anderen te verplichten zich in te laten met gif om in aanmerking te komen voor zorg.
   Iedereen betaalt toch zijn zorgpremie ?

   samenstelling van het vaccin,

   Lipiden (inclusief ((4-hydroxybutyl) azaandiyl) bis (hexaan-6,1-diyl) bis (2-hexyldecanoaat), 2 [(polyethyleenglycol) -2000] -N, N-ditetradecylaceetamide, 1,2-distearoyl- sn-glycero-3-fosfocholine en cholesterol (risico op [sterfte aan] een hartziekte))
   *** Kaliumchloride *** !
   Monobasisch kaliumfosfaat
   Natriumchloride (zout)
   Dibasisch natriumfosfaat dehydraat
   Sucrose (suiker)

   Laat rustig Kaliumchloride in je aderen spuiten. Je hart zal het echt waarderen.

 9. JFU

  De dreigende sociale uitsluiting bij het niet vaccineren , waar indirect op gewezen wordt, speelt mee om dan toch maar die spuit te halen.
  Dit rampen kabinet faalt aan alle kanten, behalve in het hersenspoelen van de bevolking. Angst zaaien elke avond op tv, met steeds weer die beelden van patiënten die ziek zijn, en de besmetting cijfers werken heel goed….dat moet gezegd worden.

  1. 2030

   ben benieuwd wie voet bij stuk houdt

   ik verkies het UWV boven Kaliumchloride in de aderen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.