Opstandige winkeleigenaar weigert lockdownverlenging en dreigt open te gaan: “Als ik een boete krijg, jammer dan!”

Ondernemer Ton Kelders ziet een verlenging van de lockdown niet zitten. Het is een strop voor vele kleine ondernemers. Zij kunnen vaak onmogelijk online concurreren met de grote winkels. Kan er voor dit soort winkeliers geen uitzondering gemaakt worden? 

Het nieuws dat een verlenging haast onvermijdelijk lijkt op dit moment kwam niet goed aan bij de ondernemers. Het is “desastreus” voor de kleine ondernemer als ze nog langer de deuren gesloten moeten houden. Vaak is het voor hen moeilijk om online veel omzet te draaien, ze kunnen simpelweg niet opboksen tegen de grote bedrijven.

“Dat een Kalverstraat (in Amsterdam, red.) of een grote winkel als de Primark niet open is, dat snap ik. Maar ik vind het onbegrijpelijk dat winkels op dorpsniveau, die met tien klanten per dag een fatsoenlijke omzet halen, niet open mogen. Wij hebben misschien vijftien klanten op een dag en supermarkten wel honderd. Die besmettingen komen echt niet bij ons vandaan.”

Wat Kelders vooral dwarszit is de kromme regelgeving. Er lijkt weinig consistentie in het beleid te zitten.

“Wij mogen nog niet eens een pakje onder het luik doorgeven terwijl er bij de Chinees en bij de snackbar twintig mensen op hun eten staan te wachten.”

Steeds meer (kleine) ondernemers trekken aan de bel. 2021 zou een mooi jaar moeten worden, maar voor velen van hen gaat het nogmaals een loodzwaar jaar worden. Een verlenging van de lockdown kan zomaar het einde betekenen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Cootje

  Daar is weer een toekomstige Wilders stemmer . De onvrede straal er van af die is een van de gewonden die vol in zijn kruis is geraakt en op 17 maart niet rationeel meer kan denken , er volgen er nog zeer vele van dat aangeschoten wild

  1. Cootje

   Straalt

  2. jennifer

   Cootje Sorry maar jou antwoord slaat nergens op en raakt kant nog wal.Volgens mij kan jij je helemaal niet verplaatsen wat er onder de ondernemers in dit land gebeurd overal.Dus ga je domme gegal in je wc doorspoelen of kom met een inhoudelijk antwoord hier.

   1. Jack Flash

    “Burgelijke ongehoorzaamheid” gaat steeds meer toenemen dit jaar al naar gelang de overheid steeds meer radicaliseerd.Men is zich steeds meer bewust van plan 2030.Censuur helpt niet meer.Integendeel, het werkt juist andersom.Vandaar de toenemende angst op het binnenhof.
    Ze beginnen bagger te schijten.
    Ik sta erbij en lach erom, maar toegegeven, het is om te huilen.

    1. Cor Grijpstra

     ”overheid steeds meer radicaliseerd.”

     Klopt geen donder van, de rechtse onderkruipers radicaliseren.

     Je mag de d wel ff in een t veranderen.
     Ben geen taalnazi, want ik maak ook veel fouten , maar toch 🙂 🙂 🙂

     1. Cootje

      Heb je net Asscher zien en horen hakkelen op de tv , teletekst ondertiteling 888 aangezet , waar socialisten hebben geregeerd is alles kaal en groeit nooit geen gras meer

     2. usb3.0

      “Je mag de d wel ff in een t veranderen.
      Ben geen taalnazi, want ik maak ook veel fouten”

      Jawel dat ben je natuurlijk wel, het probleem van taalnazi’s is niet zozeer het walgelijke moralistische toontje dat ze uitslaan, maar dat ze door hun gezever de aandacht verschuiven van de inhoud naar de vorm, waardoor de discussie stopt.
      Dé tactiek om hun gebrek aan argumenten te verhullen.

     3. 2030

      misschien kan de tomaat de lock downs wetenschappelijk en cijfermnatig even onderbouwen want voorlopig is zijn prietpraat geradicaliseerde bull shit ! u heeft kennis genomen van de oproepen van de WHO om te stoppen met lock downs omdat ze aantoonbaar niets hebben bijgedragen ?

     4. Jack Flash

      Griepstra@ Zolang je meer taalfouten dan ik maak geef ik toe dat jij ongelijk hebt slimpie.

     5. Heinz

      @Cootje, nooit geen is een dubbele ontkenning. Ik heb nooit geen geld = ik heb altijd geld.

     6. usb3.0

      Was heinzrich maar zo stellig met al die miljarden die leugenclown rutte wegsluist naar Brussel

   2. Cootje

    Dit is inhoudelijk 17 maart is niet te peilen wie die verkiezingen wint , aangeschoten wild is niet te peilen , en Wilders gaat van deze Corona beproevingen de meeste vruchten plukken . Hij hoef alleen maar zout in de Corona wonden te strooien , de bedrijven gaan of zijn failliet en pinokkio doet een gratis donatie van 85 miljard € in een Europees herstelfonds deponeren , dit is ook inhoudelijk waar van Italië 5.6% krijgt is voor een bosje tulpen te blijven kopen van ruim 5 miljard euro . En dit is ook inhoudelijk als je als uitgeklede ondernemer op 17 maart die oude politieke elite nog vertrouwd moet je daarna geen huilie huilie meer doen . Want de rekening van Corona en die 85 miljard komt nog , ik wens verder u kinderen u achter klein kinderen het beste en in de Chinese geschiedenisboekjes staat over 50 jaar Nederland WAS een rijke provincie van europa

   3. 2030

    uit welk oude account komt trut jennifer voort ,

  3. Cor Grijpstra

   ”niet rationeel meer kan denken ”
   Begrijp dat de PVV stemmer niet rationeel kan denken.

   1. jennifer

    Nou cor zoals je het leest hier is cootje de enige die niet meer rationeel kan denken.Ik laat mij niet graag als PVV stemmer en ondernemer beledigen door zo een niets zeggend figuur als cootje die geen idee heeft schijnbaar wat ondernemers meemaken op het moment. Alleen maar dom gebral komt uit dat figuur.

    1. Cootje

     Ondernemers hebben toch zelf democratischs deze regering gekozen . Ik kan er niets aan doen dat ze liever 85 miljard in het buitenland weggeven , net zo goed niet dat al die oudere wederopbouwers in de instellingen en verzorg huizen twee maal per week onder de douche mogen of worden gezet . Maar ondernemers zijn Nederlanders en dat zit in alle Nederlanders als het goed gaat is de rest ver van mij bed show . Volgens mij is met 25 miljard€ de hele middenstand gered van het jaar , maar ze geven het liever aan De KLM die naar dat ze helemaal uitgekleed zijn door de France het onderdeel Air France wordt geannexeerd dus water naar de zee brengen , u mag op 17 maart zelf stemmen

   2. Cootje

    We wachten vol verwachting de democratische verkiezing af van 17 maart .we wachten ook nog de uitkomsten van het ongekend onrecht af onder leiding van een premier die instellingen als het UWV het CBR de IND het RIVM de belasting dienst tot uitstekende functioneren instellingen heeft gemaakt , die de narcotica staat naar de nummer 1 positie in Europa heeft gekregen , die het onderwijs de politie de douane het leger heeft wegbezuinigt tot figuranten die de jeugd zorg bij de gemeentes overboord heeft gekieperd met een budget van twee halen één betalen . En als laatste 85 miljard doneert aan hulpbehoeftigen buiten Nederland het meeste aan de middellandse zee bevolking die gemiddeld met hun 55 / 62 ste met pensioen gaan . En voor de getroffen ondernemers / geen kwijtschelding / u mag u belastingen ietsje later betalen , want die 85 miljard hoef ook niet in één keer

    1. Seneca

     @cootje
     denkt u nu echt dat Nederland een democratie is? bent u werkelijk van mening dat het stemmen iets uitmaakt? indien stemmen iets zou betekenen, dan had men ons dat ‘recht’ allang afgenomen.

   3. usb3.0

    corretje kan maar moeilijk z’n haat voor Nederland onder cöntröle houden

  4. Adriaen van Bergen

   Als ondernemer zou ik FvD stemmen, eerlijk gezegd.

  5. Sando

   80a85% zijn VVD stemmers dus houd je aan de afspraak middenstand en stem de volgende keer PVV !

 2. leukeditter

  Cootje je bent een vieze smeerlap

 3. usb3.0

  Groot gelijk de kans bestaat zelfs dat het begin is van een mooie opstand

  1. Jack Flash

   usb3.0@
   Ze vragen erom, het gebeurt, en het gejank van linkse media over cojona gaat gewoon als afleiding.
   Ze vallen mekaar ook lastig, kijk maar eens hoe Asher afgaat als een gieter bij M (margriet)
   Het doet het volk doen geloven dat ze als medium toch goed bezig zijn.
   Ik zeg maar altijd;
   Als links in het nauw komt, leiden ze het af en worden vals.
   Desnoods vreten ze mekaar op.

   1. usb3.0

    ++++++

 4. C.A.Barstow

  De man heeft gelijk, landverrader Rutte gaat door met naar de afgrond duwen van ons land.
  Verzet is nu noodzakelijker dan ooit, denk daar aan als u in maart in het stemhokje staat!

  Stem PVV.

 5. Heras

  weer weggevaagd??

 6. liefdevol rechts

  En als we nu de slogan “één voor allen en allen voor één” ten harte nemen en daadwerkelijk uitvoeren dan komen we er wel.

 7. HD

  Als alle hardwerkende ZZPers en ondernemers nu ambtenaar worden kunnen ze het rustig aan doen, veel kleine Bob, grote Bob, veel studiedagen en workshops, oeverloos vergaderen over de meest krankzinnige zaken of voorstellen.
  Enz, enz. En het belangrijkste van dit alles dat de salarissen en andere vergoedingen gewoon 100 procent worden doorbetaald in deze tijd van Corona.

  1. Cootje

   Dat was Rutte zijn stokpaardje minder overheid , in 2003 onder Balkenende waren er 1,2 miljoen ambtenaren ton Rutte kwam waren het er 1.3 miljoen , en nu nog steeds 1.3 miljoen ambtenaren en ze huren er extern nog een 200000 bij elk jaar , voor een kleine overheid moet je bij Pinokkio wezen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.