Protest Museumplein wordt schoongeveegd door politie: ME en waterkanonnen ingezet – noodbevel afgekondigd

De situatie escaleert snel op dit moment. Vanmiddag stond er een demonstratie tegen het kabinetsbeleid van de inmiddels demissionaire premier Mark Rutte op de agenda. De demonstratie werd op last van de autoriteiten afgeblazen, maar het protest is alsnog doorgegaan. Met alle gevolgen van dien: de ME is ingezet en de confrontaties tussen de politie en demonstranten zijn begonnen. 

Het protest was nog nauwelijks begonnen of de gemeente Amsterdam en de politie hadden al aangegeven dat iedereen naar huis moest gaan. Dit is natuurlijk niet tot nauwelijks gebeurd en daarom is de politie ingezet voor een grote schoonmaak.

De politie werd met een luid fluitconcert onthaald. Er vertrokken geen mensen en dus werd er zwaarder geschut ingezet.

Nadat de politie begon met het schoonvegen van de omgeving escaleerde de situatie al gauw.

Op dit moment is er een noodbevel van kracht in Amsterdam. De demonstranten zijn in ieder geval niet van plan om zo maar naar huis te gaan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

107 reacties

 1. Wally

  Typisch…..
  Deze demonstratie wordt WEL aangepakt.
  Maar blm? ……

  1. halo1

   Ik ben altijd blij als er in Amsterdam sowieso eens iets (rechts) aangepakt wordt…

  2. usb3.0

   Ja maar Wally, we weten toch waarom..

  3. agenda2030

   valsema had zelfs haar gala jurk aangetrokken om te flamen tussen de kleurlingen

   stem soiciaal , stem PVV

 2. Beukman

  Er was al vroeg ME in de stad vandaag, gemoedelijk sfeertje onder hen. Ze leken toen al op alles voorbereid. Ik geloof niet zo dat dit echt uit de hand aan het lopen is tegen deze betrekkelijk onervaren demonstranten/relschoppers.

  1. usb3.0

   Ik proef een soort vies vuil smerig ondertoontje bij beukhol

   1. Beukman

    Heb je het over je eigen beukhol? Ja, daar zal het wel vies zijn, 3.0.

    1. usb3.0

     je bent gewoon een misselijk ventje die hier zuigt en structureel tegendraads reageert, je irriteert hier de boel en dat weet je zelf ook wel, dus mijn reactie is gerechtvaardigd beukhol..

     1. Beukman

      Ga je beukhol afvegen, 3.0. Als je niet tegen andere meningen kan, waarom verhuis je dan niet naar het Viva-forum of zo?

     2. Loelap

      En jij naar de Joop Beukhol, en vergeet je pilletjes niet!

     3. agenda2030

      beukhol is een tról , een zuigtról , een misselijke zuigtról, een misselijke smerige fascistische zuigtról ! een links bijzonder minderwaardig mensch

  2. agenda2030

   onze k lijer met zijn fascistische trekjes vindt het normaal dat een vreedzaam protest uit elkaar geslagen wordt. Het is en was een walgelijke vertoning. Hoe kan je met paarden inlopen op een vreedzame mensen menigte ? Wat een schandalige vertoning !

 3. Edjan

  Duidelijk.
  – Demonstratie BLM, KOZ, Politiek correct, 12000 man op de Dam: goedgekeurd, “Halasema in haar mooiste jurkje gaat er stralend bij staan: “mijn mensen …”
  – Demonstratie tegen het kabinetsbeleid: verboden, waterkanon.

  Demonstreren mag alleen als het strookt met de ideeën van de overheid.

  1. Beukman

   Onzin. BLM-demo was helemaal aan het begin van de lockdown, er was ook toestemming voor gegeven. De demonstranten gooiden niet met stenen en vuurwerk.
   Afstand werd toen inderdaad niet consequent gehouden, mede door de grote opkomst. Dat was een leermomentje.

   1. usb3.0

    ja beukhol verdedigt graag grondwettelijke rechten om te demonstreren maar dan wel voor kozp, blm en dat soort clubjes natuurlijk…

    1. Jack Flash

     Akwasie dreigde daar wel met geweld destijds..

   2. Edjan

    Klets, Beukman.
    Natuurlijk was er toestemming gegeven: de BLM demo was in lijn met de ideeën van de overheid.
    Een leermomentje? Ja, voor demo’s die NIET in lijn zijn met de ideeën van de overheid.

   3. jennifer

    Dat is dom kletsen beuk, je weet heel goed dat dit in een democratie normaal de kop had moeten kosten van die lispel prut daar in Amsterdam. Hoe krom wil je het nog hebben.

    1. Beukman

     Onzin. Het was een leermomentje, zoals ook het per ongeluk de handen schudden van Rutte en Van Dissel na afloop van de eerste persco over corona een leermomentje was.
     Naar mijn weten zijn er qua demonstraties sindsdien in Amsterdam geen grote incidenten meer geweest. Tot vandaag dus.

     1. usb3.0

      Het downgraden naar “leermomentje” dan ben je natuurlijk ook achterlijk precies wat beukholletje hier altijd doet, vergis je niet hoor, dit miezierig ventje doet er alles aan om tegendraads te reageren en vooral te irriteren

     2. Beukman

      Waarom haal je de Tweede Wereldoorlog er niet ook meteen bij, 3.0?

     3. jennifer

      leer momentje? natuurlijk net als al die INCIDENTJES zeker door al die import wat n hoop levens al gelost heeft. Laat je nakijken.

     4. usb3.0

      Precies Jennifer, jij snapt het, islamist beukhol spreekt inderdaad van incidentjes als het gaat over terroristische aanslagen..

     5. usb3.0

      “Waarom haal je de Tweede Wereldoorlog er niet ook meteen bij,”

      Dat doe jij wel, zeker ook een leermomentje!

     6. agenda2030

      klopt k-lijer , de mensen zijn de onzinnige idioterie meer dan zat hufter.

      uit de mond van de hoofdfascist rutte
      mondkapjes bieden geen bescherming toch voeren we een draagplicht in
      de horeca is geen besmettingsbron toch gaat ie op slot

      vecht voor uw vrijheid , stem de fascisten weg
      slechts 1 mogelijkheid , stem sociaal, stem PVV

   4. Loelap

    Die toestemming was gegeven door Halsema.

    1. Lefty

     Toestemming was vandaag gegeven in het Westerpark. Plek zat. Deze virusontkenners zijn terecht weggemept. Dom tuig van de richel die het verpesten voor mensen die graag weer in een virusvrije samenleving willen leven.

     1. agenda2030

      niet waar eikel ! je liegt !

     2. usb3.0

      onzin lefty, zij ontkennen niets, zij zijn tegen de regels die door leugenachtige informatie vanuit de regering worden opgesteld daarnaast is het zo dat er ernstige bijwerkingen zijn bij het vaccin…

  2. Robert75

   Precies. Heb is gister bij een ander artikel ook al aangegeven. De ene demonstratie mag wel en de ander niet. Je mag tegen zwarte Piet demonstreren en zelfs oproepen dat je hem op zijn bek wil slaan. Niks aan de hand. Maar zo gauw je tegen de overheid of coronamaatregels demonstreert dan breken ze dat ineens af.

   Het gaat ze niet om die coronamaatregels hoor. Die gebruiken ze als excuus om een vredige demonstratie af te breken. Want als ze consequent zijn worden andere demonstraties ook afgebroken als het te druk zou zijn. Waarom de ene wel en de ander niet? Nou omdat wij niet mogen zien dat veel mensen tegen die coronamaatregelen zijn.

   Als we de media zouden moeten geloven is een groot deel van Nederland voor de coronamaatregelen maar in werkelijkheid is dat niet zo. En de massale opkomst van dit soort demonstraties maakt dat duidelijk. En dat mogen wij niet zien daarom worden dit soort demonstraties af gebroken.

   Demonstreer je tegen de overheid dan wordt grof politiegeschut ingezet om vredige demonstranten in elkaar te rammen. Als je tegen Zwarte Piet demonstreert of voor BLM dan zijn ze in geen velden of wegen te bekennen. En mochten ze er al zijn dan demonstreert de politie gewoon mee. Dan liggen ze op hun knietjes zoals bij BLM

   1. Edjan

    @R75, +++++++++++

 4. jennifer

  Zo is de politie niet te keer gegaan, toen de BLM terroristen aan t demonstreren waren, waarom nu wel dan. Meten met 2maten noem ik dat. Demonstreren is een vrijheid recht,of nu ineens niet meer??

  1. lucinde

   Calimero

   1. usb3.0

    lucinde heeft geen inhoudelijke reactie en is het natuurlijk eens met het feit dat blm op een zeteltje wordt geplaatst en Nederlanders die voor Nederland(ers) opkomen nee worden gesabeld..

   2. jennifer

    Dom wicht

    1. lucinde

     Wees niet zo hard tegen jezelf…

   3. Loelap

    Is Calimero je nieuwe nick, Lucinde. Best wel toepasselijk moet ik zeggen.

    1. jennifer

     Op zich zelf dan, inplaats van eierdop van calimero draagt ze n poetslap op de kop schijnbaar.

  2. Beukman

   Dat zie je dan verkeerd, Jennifer. Wie een demonstratie wil houden, moet deze eerst bij de Gemeente aanvragen.
   Voor de demo van vandaag op het Museumplein was géén vergunning verleend. Wel bood de Gemeente aan om de demo te houden in het Westerpark, met een maximum van 500 demonstranten.
   Uiteraard sloeg de organisatie dit aanbod af. In het Westerpark kan je immers lang niet zo lekker rellen als op het Museumplein.

   De demo van vandaag was derhalve illegaal. Hoe duidelijk wil je het hebben?

   1. usb3.0

    Wat beukholletje vergeet is dat republiek Amsterdam natuurlijk wel een vergunning geeft aan blm op de dam maar nooit aan demonstranten tegen de coronaregels dat past namelijk niet goed in het plaatje

    1. Beukman

     Dat jouw beukholletje kennelijk een mening heeft en nog kan praten ook zal mij worst wezen 3.0.
     Feit is dat er sinds die BLM-demo nogal wat is gebeurd, en dat het bovendien niet om die demo van bijna een jaar geleden gaat, maar om de illegale demo van vandaag.

     1. usb3.0

      Onzin wat jij doet is vergoelijken beetje downgraden om vervolgens de terechte protesten van vandaag groots te maken..

   2. Edjan

    Bij mijn weten, Beukman, is voor een demonstratie geen vergunning nodig. Alleen een kennisgeving. De demonstratie was dus NIET illegaal, tenzij je, wat ik vermoed, de vrijheid van demonstratie illegaal wilt verklaren als deze demonstraties niet overeenkomen met de mening van jou en de overheid.

    1. Beukman

     Laat ik het dan nauwkeuriger formuleren: een demonstratie moet worden aangemeld. De Gemeente kan dan om moverende gronden geen toestemming geven, maar eventueel wél bijvoorbeeld een alternatieve locatie aanwijzen.
     Zulks is gebeurd. Maar ja, demonstreren in het Westerpark heeft natuurlijk minder allure dan op het Museumplein. Voor het Westerpark trokken de organisators hun neuzen op.

   3. agenda2030

    net zo illegaal als de blm demonstratie k-lijer

   4. agenda2030

    aperte nonsens weer van de k-lijer

 5. gustav

  Amsterdam alweer?
  Natuurlijk!

 6. lucinde

  Prima aktie, snel en adequaat!

  1. usb3.0

   lucindaatje hield haar mondje stijf dicht toen de blm stonden te protesteren middenin corona tijd, het hypocrietje…

   1. Loelap

    Waarschijnlijk deed Lûlcinde mee aan die demonstratie.

  2. agenda2030

   idd , blauw het nieuwe bruin , Sehr Schnell

 7. HD

  Volgende keer zeggen dat het een bijeenkomst is voor omroep hartstikke zwart van Akwasi, dan is het voor Halsema geen probleem.

 8. Spoetnick

  Jammer dat de demonstranten weinig verstand hebben.
  Rutte profiteert electoraal enorm van deze demonstratie.
  Ik zie de volgende vier jaar afbraak al op mij afkomen.
  Dan is er geen NL meer over.
  Stem PVV of FvD en Nexit voor het te laat is.

  1. nexit_nooit

   Vraag eens aan de Engelsen hoe fantastisch het is om uit de EU, Engelse £ staat skyhigh, export explodeert , vissers dik tevreden en in Ierland is elke dag een feestdag.

   1. usb3.0

    nexit is natuurlijk veel beter ook omdat wij onze eigen broek omhoog moeten kunnen houden ipv aan het EU infuus te harken…

    1. usb3.0

     Aan het EU infuus van ons eigen geld welteverstaan

   2. agenda2030

    en 20.000.000.000 euris terug op de nationale begroting

    Als ik Engelsman was ging de vlag ook in top

    NEXIT NU , 8,400.000.000 terug op de nationale begroting

    ouderen verzorgt, zorg weer op peil , lerearen tekort weggepoetst , bouwen voor de jeugd , financiering voor vele wegbezuinigde zaken. Geld kan je immers maar 1 keer uitgeven

    NEXIT NU !

 9. Spaanse_K0K

  Straatje schoonvegen met water.
  Oud Hollandse traditie in ere hersteld.
  Goed gedaan Amsterdam

  1. usb3.0

   Wat was spaanskokje stil toen blm demonstraties plaatsvonden..

  2. Beukman

   Er wordt nu door de Willem Engel-adepten geklaagd dat de ME geen handwarm water heeft gebruikt.

   1. agenda2030

    HORK !

  3. Jack Flash

   Ze hadden beter bij het Cotshuis kunnen demonstreren.

 10. ManX

  Bij de ‘slag om de Blauwbrug’ in 1980 werd de ME in het nauw gedreven en bijna in de pan gehakt. De bereidheid om te knokken was bijzonder groot: onder het motto ‘geen woning, geen kroning’ streden uiteenlopende groepen om iedere meter terrein. Dat waren nog eens tijden.

  Wie zich wat door smerissen gezegd laat worden, is bij voorbaat verloren.

  1. Beukman

   Die krakers waren dan ook geen watjes, zoals de New Age-aanhangers van Engel dat wél zijn.
   Overigens bestonden er toen nog geen moderne communicatiemiddelen zoals mobiele telefoons en sociale media.

  2. Edjan

   De demonstranten pakten het toen groots aan, er moeten zelfs mensen met een militair-tactisch inzicht bij betrokken zijn geweest want de smerissen dreigden het onderspit te delven. Vooral nadat er een ordonnans van zijn motor was geslagen. De smerissen overwogen serieus om met scherp te gaan schieten. Toen nokten de demonstranten af.

   Ik denk dat er heel wat reageerders hier graag hadden gezien dat er met scherp op deze demonstranten geschoten was, ook al waren die demonstranten toen links.
   Van de andere kant: het huidige links is zo ongeveer het omgekeerde van het oorspronkelijke links.

   1. Beukman

    ME kwam klem te zitten tussen de Amsterdamse demonstranten en de zogenaamde “Autonomen”, die ’s middags vrij onverwacht met treinladingen tegelijk op CS aankwamen, en opmarcheerden naar het Waterlooplein, dat op dat moment een lege zandvlakte was. Dat was wel even zoeken voor de boeren, want een plattegrond zullen ze vast niet bij zich hebben gehad.

    Op deze lieflijke plek vond het allemaal plaats:

    upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/35/Blauwbrug.jpg

   2. Jack Flash

    Edjan@++++

  3. Monty

   ”Dat waren nog eens tijden.”

   Ja gaaf was dat he, politieagenten de hersens in slaan.
   Toen kwam het geweld ook al van links.

   En nu maar jammeren dat er geen respect is voor de politie.

   1. ManX

    Je hebt mij nooit horen jammeren dat er geen respect voor de pliesie is, uilsuiken. Dat verzin je ter plekke.

 11. Heras

  Ik heb de beelden gezien. Oudjes die geslagen worden.
  Kunnen agenten nu echt niet zelf meer nadenken.
  Niet ingrijpen: lekker laten demonstreren ( het is een grondrecht) en het bevel van een burgemeester gewoon negeren.

 12. Aborifa

  Er wordt veel te vaak en te veel gedemonstreerd.
  Goed dat de politie eindelijk ingrijpt!

 13. ikweetwatikwil

  Het lijkt mij meer een PROTEST actie. Je hoeft per slot niet alles te pikken.

 14. Nationalist

  Even geplakt en het ziet er somber uit.We gaan er allemaal aan.
  2384 coronapatiënten in het ziekenhuis
  In de ziekenhuizen nam de bezetting toe, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. Er liggen nu 2384 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 2365), van wie 676 op de IC (gisteren: 671),

  De drukte in het ziekenhuis is daarmee weer wat afgenomen, hoewel de druk op de zorg nog steeds hoog is. Tijdens de piek op 5 januari lagen circa 2900 mensen in het ziekenhuis.

  Bij het RIVM werden 43 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren waren dat er nog 98. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 93 doden per dag, tegen 108 doden per dag een week eerder.

 15. Yoyo

  Amsterdam heeft ‘t.
  Selectief gemeentelijk optreden demonstraties.

 16. Linksbuster

  Tja…als je geen kleurtje hebt ben je de lúl en mag je je mening voor je houden..anders gaat de wapenstok erover.

 17. Vanduinen

  Demonstreren, slag en steekwapen. Vechthandschoenen…

  1. usb3.0

   Je liegt, het was er rustig totdat de ME ingreep, het verbaasd mij echt dat al die mongolen niet eens achter de mensen gaan staan die voor vrijheid strijden

   1. Vanduinen

    Moet dat gewapend? Met karatetrappen, ook nog, meisjes met dikke sjaals die straks vooraan staan voor een vaccinatie. Stenen gooien naar politiepaarden. Dit is geen protesteren. Puur rellen.

    1. usb3.0

     Het was een vreedzaam protest mensen mogen zich verdedigen tegen exorbitant geweld van de ME

     1. Thant dolph

      Je liegt, zat een groep 200 tot 250 man tussen die er alleen maar op uit waren om te relllen, hadden niet voor niets van die belachelijke spullen bij zich …

     2. agenda2030

      💩💩

    2. agenda2030

     hoe noem je het inlopen in draf met politiepaarden op een stilstaande vreedzame menigte mafklapper ?

     De SS deed het nog netter !

     1. Thant dolph

      Heb jij al berichten gelezen over een menigte die vertrapt is door een paardenmassa??
      Lasterlijke kwaadspuier.

     2. agenda2030

      💩💩💩💩💩

      h**ps://www.youtube.com/watch?v=jeDd5IQErQU

   2. Henry Higgins

    verbaast

    1. agenda2030

     💩💩💩💩 weer een vlé®kje in het draadje

  2. M. Brandenburg

   Was links aanwezig dan?? nee toch, dit was toch geen oproep tot geweld, vernieling en intimidatie wat normaal is bij links dat gaat ‘demonstreren’?

 18. M. Brandenburg

  Ach ja geen marxisten die komen demonstreren dus dan moet er vanuit de links totalitaire opverheid wel opgetreden worden, demonstreren is enkel een recht wanneer je de link totalitaire ideologie aanhangt, doe je dit niet dan is het demonstreren geen recht en daarboven op integenstelling tot demonstratie, plunderingen, geweld en vernieling van de linkstotalitairen die dit normaal doen ook nog eens een gevaar voor de volksgezondheid, Corona weet namelijk of je links totalitair bent of niet, ben je voor vrijheid dan komt Corona heel sneel o je te besmetten, dat we daarvan wederom niets in de data terug gaan zien doet daar verder niets aan.

  1. Edjan

   MB +++++++++++

 19. NationalSniper

  Ben er geweest. Viel me op dat er helemaal geen podium was of iets van organisatie. Even rondgelopen op het veld, gemoedelijke sfeer.

  Zag wel een groep die me qua gedrag en uiterlijk op hooligans leken (harde kern Ajax). Bewust uit de buurt gebleven.
  Mensen liepen verder gewoon op afstand van elkaar (niet dat dit buiten iets uitmaakt want buiten wordt je niet besmet, tenzij je me iemand gaat tongzoenen).

  Oproepen van de politie waren nauwelijks te verstaan op het veld. Alleen toen we in de buurt van zo’n auto kwamen hoorden we dat de demonstratie beëindigd was en werd verböten. Het fascistische regime duld geen demonstraties die tegen hen zijn.

  Geen zin in knuppel in de nek dus veld verlaten en aan de zijkant staan kijken. Viel op dat de ME aan de zijkanten wel een stuk menselijker waren dan in Den Haag (die zijn wel erg agressief). Gingen ook gewoon in gesprek met mensen in plaats van direct met geweld te dreigen zoals die in Den Haag.

  Het was allemaal vreedzaam totdat de politie in greep. Waterkanon, paarden en knuppels tegen vreedzame mensen. Als dat geen politiestaat/fascisme is…
  Er was geen enkele vorm van geweld of grimmige sfeer.

  Na de aanval gingen de hooligans stenen gooien. Dom natuurlijk want dat gebruikt de extreem linkse media natuurlijk weer om te framen.

  Toen ik vanaf de kant stond te kijken tegen deze Chinese/Russische manier van aanpakken van opponenten, hoorde ik van mensen die daar ook stonden dat de leider van het politbureau uhh burgemeester de demonstratie had verböten. Was me niets van bekend. Het koste ook geen enkele moeite om het veld op te komen. Toen alleen aan de zijkanten wat politie zien staan.
  Als alternatief was de extreem links burgemeester met een veel kleineren locatie gekomen waar maar 500 mensen mochten komen en afgesloten zou worden bij meer.
  Terwijl duizenden mensen zich hadden aangemeld.

  Dus daarmee verbied je dus het overgrote merendeel om te gaan demonstreren.

  Als het BLM of een andere extreem linkse club was geweest dan was het gewoon doorgegaan en had ze er zelf bijgestaan.
  Demonstreren tegen een ongeval in de VS en dit als iets anders framen mag. Maar demonstreren tegen de fascistische schendingen van grondwet, mensenrechten, rechtstaat, democratie en kapot maken van het hele land ist verböten.

  Het ingrijpen hier was puur machtsmisbruik en het intimideren en letsel aandoen bij politieke opponenten. Er was geen enkel gevaar voor de veiligheid of openbare orde.

  Nederland doet wat dat betreft helaas niet meer onder voor Turkije en Rusland. En ik vrees dat het richting een China zal gaan. Met alle censuur begint het er steeds meer op te lijken.

  Oneens zijn met het radicaal linkse regime mag niet. Dan wordt je aangepakt. Maar een racistische terroristenclub als BLM wordt niet aangepakt.

  1. usb3.0

   Precies NationalSniper, dat is ook wat ik gezien heb..

   1. Mireille

    Je hebt gewoon thuis gezeten. Te druk in de weer met alle nep accounts. Lafjes met kop koffie en een sprits.

    1. agenda2030

     thuis was de live stream net als op werk goed te volgen strónt vlé®k

     het fascisme van de linkse klabakken onder de noemer van volksgezondheid is tenen krommend strónt vlé®k

     In draf met 40 paarden inlopen op een vreedzame menigte, kim jung rutte kan tevreden zijn.

  2. Edjan

   National +++

 20. Linksbuster

  Quote beukman…..Die krakers waren dan ook geen watjes, zoals de New Age-aanhangers van Engel dat wél zijn………end.
  Beukman is dus propagandist voor meer geweld á la de linkse kraakbeweging…het huidige ANTIFA.
  En maar klagen over het zogenaamde gevaar van de extreem rechtse “watjes”.
  Beukenoot laat zijn ware gezicht zien…..geen prettige aanblik.

  1. agenda2030

   beukhol heeft al lang zijn ware tronie laten zien , een k-asociaal

   1. Thant dolph

    Wie kaatst kan de bal verwachten. Alt-rechtse wijsheid.

    1. agenda2030

     💩

  2. usb3.0

   antifa.com moet eens in je browser openen

   1. usb3.0

    wat je dan ziet is dit h**ps://buildbackbetter.gov/

    1. agenda2030

     en dan denk je dat het blauw ervoor de burger is !

     blauw het nieuwe bruin !

 21. Response

  Zie hier de selectieve dubbele moraal van extreem linkse A’damse GL-kliek. Demonstreren wat past in het extreem linkse GL-straatje is geen probleem, past het niet dan komt de ware fascistische GL-aard boven water. Eng clubje.

 22. EmmerZ

  Hoe lang kan de politie je maximaal gevangen houden als je opgepakt wordt bij zo’n demonstratie en je weigert jezelf te legitimeren? (dus ook geen creditcards of smartphone op zak!)

 23. de ziender

  Politie heeft duidelijk zelf de confrontatie gezocht. Waar dit soort lui zich voor lenen. democratie wordt weer om zeep geholpen. schandalig!!

  1. agenda2030

   blauw het nieuwe bruin

   mobiele eenheid kan zich massaal ziek melden maar hecht kennelijk meer waarde aan het dictaat

 24. de ziender

  Kenmerken van een fascistisch of totalitair regime…
  1: Roven van burgerlijke vrijheden
  2: Censuur (thans op internet)
  3: Genocide (op inwoners van verpleeghuizen)
  4: Verklikcultuur, aangemoedigd door de overheid
  5: Inzetten van (KG)Boa’s (zoals de voormalige bruinhemden)
  6: Uitstellen en vervolgens ontmantelen van de verkiezingen
  7: demonstratieverbod
  8: Invoering van Ermächtigungsgesetz (zoals in 1933 door een nare snorremans)
  9: Herdefiniëring en vernedering van de vrije mens tot wandelende ziektekiem; ergo: ontmensing zoals ooit de Joden overkwam.
  10: Inzetten van leger tegen eigen burgers
  11 Avondklok…
  12: Het volk holt achter de leider aan, of die nu Adolf, Mao of Mark heet….

  Straks 13: Concentratiekampen…..

 25. Drollevanger

  Ik zag het schoonvegen van dat plein in Amsterdam door de politie. Dat ging er ruig aan toe.
  In een ander programma zag ik de ludieke actie van de zogenaamde bezetting van het Capitool in de VS. Dat leek een stuk vredelievender. Daar liep men zo naarbinnen.
  Was dat laatste nu een demonstratie of een bezetting. Er werden geen supermarkten afgebrand of winkels leeggeroofd voor zover ik weet, zoals wel gebruikelijk bij BLM optochten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.