Sylvana Simons in de aanval: ‘Rutte knijpt alles en iedereen langzaam maar doeltreffend uit!’

Het is ongelooflijk, maar hé, een gebroken klok heeft ook twee keer op een dag gelijk. Die klok luistert vandaag naar de naam Sylvana Simons. Want, jawel, mevrouw zegt nu zowaar iets dat ergens op slaat ‒ over de wijze waarop Rutte ons land “uitknijpt”. Voor het eerst, maar hé, het is een begin.

Op Twitter maakt BIJ1-lijsttrekker Sylvana Simons (die sinds afgelopen zondag goed is voor één virtuele zetel bij Maurice de Hond) van haar hart geen moordkuil als ze spreekt over de puinhoop die Mark Rutte van Nederland gemaakt heeft in de afgelopen tien jaar. Ze schrijft dat hij traag doch efficiënt het hele land kaalvreet:

“Klopt. Alles en iedereen wordt langzaam maar doeltreffend uitgeknepen met de belofte ‘dat u het straks, nee echt, straks, ook in de portemonnee gaat merken’,” aldus BIJ1-opperhoofd Sylvana Simons. “Intussen lachen de aandeelhouders van Shell en KLM zich er nog een belastingvrije breuk om.”

Mensen, mensen, mensen. Is de hel bevroren? Kunnen biggetjes vliegen? Want hoe kan dit in vredesnaam? Sylvana of all people die gelijk heeft en die zowaar benoemt waar Rutte systematisch mee bezig is geweest de afgelopen tien jaar?

Sylvana reageert met haar ferme teksten instemmend op een tweet van ene Johan (woke-type eersteklas, inclusief “he/him” in zijn bio), die weinig overeind houdt van de methode-Rutte: “het gaat zo langzaam dat we het nauwelijks goed doorhebben.” Maar zo “erodeert” hij de samenleving kapot. “Het is geen harde overgang, het is stukje voor stukje zekerheden afbreken, stukje voor stukje doodbloeden,” aldus Johan.

Deze Johan baseert zijn oordeel op een felle column van Toine Heijmans in De Volkskrant. De journalist bekritiseert daar meedogenloos de manier waarop het kabinet-Rutte III (en de vorige kabinetten waarvan Markieboy premier was) gemeenten aan het leegzuigen is. Een voorbeeld daarvan is Stadskanaal, tot voor kort “de gezondste gemeente van Groningen,” aldus de correspondent: “Maar nu is alles anders. De gemeente is doodgebloed door het overheidsbeleid. “Vervolgens gooide de gemeente de handdoek in de ring: zwembad weg, theater weg, minder thuishulp, het was te veel.”

Niet alleen Heijmans en Johan zien dat scherp: ook Sylvana Simons heeft het volkomen bij het rechte eind. Het klopt wat betreft het doodbloeden van de samenleving op werkelijk elk niveau, maar ook aangaande de financiën van multinationals als KLM en Shell. Big Business is de enige sector die onder Rutte echt steevast beter uit is. Maar ja, dat is misschien niet eens zo gek; al die politici van de VVD gaan na hun politieke carriere immers aan de slag bij dat soort bedrijven. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de lobbyisten die ze voor zich hebben werken.

Hoe dan ook, hartstikke mooi natuurlijk dat mevrouw Simons zowaar eens iets intelligents zegt over de wijze waarop Rutte Nederland kaalvreet en aan de grote firma’s voert. Blijkbaar komt er dus niet alleen maar onzin uit haar mond. Toch mooi, nietwaar?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. lucinde

  Zzzzzzylvana?

  Geef mij maar Hiddemeister of iets wat in Georgia de politiek tekent voor de komende jaren

  1. Stanly2000

   Lucinda,
   U bent en blijft zielig1

  2. Linksbuster

   Ziehier…lucinde, ook zo’n domme bij1 trut.

 2. Adriaen van Bergen

  Aandelen Shell zijn veel beter dan je geld op de bank zetten.

 3. lucinde

  De schrijvers hier zijn wel heel selectief met nieuws.

  Wellicht denken ze dat het negeren van interessant nieuws door DDS de uitkomsten drastisch zullen doen kantelen.

  Mijn tip van om dan ook niet over Sylvania en Hugo de Jong te schrijven, waarschijnlijk verdwijnen ze dan als sneeuw voor de zon.

  1. Linksbuster

   Gelukkig bepaalt Michael dat en niet zo’n domme linkse truttebel als jij!

 4. Eppo123

  Klopt Sylvana, ons land wordt elk jaar verder door Rutte uitgeknepen. Kleine correctie de belastingbetalende medemens wel te verstaan. Dat zal alleen maar erger worden, wanneer de grenzen voor (kansarme) asielzoekers wagenwijd open blijven staan.

  1. hans-e-pans

   Voor die conclusie heb ik Sylvana S. niet nodig.

   Elke Nederlander met enige verstandelijke vermogens weet dat al heel lang.

 5. Nostradamus

  Nee SS, niet alles en iedereen. Big Tech, Big Pharma, Globalisten en EU vriendjes blijven buiten schot.

 6. Linksbuster

  Quote….“Intussen lachen de aandeelhouders van Shell en KLM zich er nog een belastingvrije breuk om.”…………end.
  Sinds wanneer zijn aandelen belastingvrij..en bij een koersval van nu 10 € per aandeel wat zelfs al 16 euro was valt er voor de shell aandeelhouders weinig te lachen domme muts.
  De gestoorde EU met zijn negatieve rente ECB dwingt mensen de aandelen in..een altijd risicovolle operatie…straks ook voor uw pensioen naar het beursplein 5 casino.
  Populistisch gebral van opnieuw een domme politica…

 7. Linksbuster

  Ach gut Syl….heeft één van de vele racistische clubjes van je geen subsidie meer gekregen …das natuurlijk huilen.

 8. Aborifa

  Zou ‘slands economie niet gaarne aan deze ongeschoolde arbeidster over laten.
  Het afgeven op multinesjenels valt goed bij de kiezer. Kan je stemmen mee winnen!

  1. Linksbuster

   ’s Lands economie ís al in handen van sukkels..dus veel verschil zou dat niet maken abor….

   1. Aborifa

    Ik betwijfel de juistheid van dit oordeel. Toch liever Wooke en Eric.

    1. Stanly2000

     Nou Eric W.? Ik heb zo mijn twijfels.

 9. Xyz1234

  Ben het met SS eens. Ik zou graag ook eens zien dat iemand binnen de onderzoeksjournalistiek de link eens durft te leggen tussen ‘ The great reset’ en de Coronamaatregelen. World economic forum noemt deze zelf vaak in 1 adem, dus zoveel fantasie is er niet voor nodig. Dus wie van de stukjesschrijvers durft dit eens te benoemen?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.