Thierry Baudet: ‘Denk aan het leven. Je vrijheid. Jouw 80 jaar op aarde, niet aan corona-angst’

Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet roept Nederlanders op om op te houden met de obsessie over corona. In plaats daarvan moeten wij, zegt hij, nadenken over ons leven. Hoe willen wij de ‒ zeg ‒ 80 jaar die ons gemiddeld gegeven is besteden? “Denk dáár aan. En aan de macht van de bureaucraten, de verzekeraars, de media. De angst, de vrijheid,” aldus Baudet.

Op Twitter legt Baudet uit dat alles wat we doen risico’s opleveren voor onze gezondheid en veiligheid. “Denk eens na over alles wat je doet – en over de risico’s die deze dingen meebrengen voor je ‘gezondheid’,” schrijft hij. “Een biertje of wijntje. Autorijden. Klussen in huis (leidt tot vele ongelukken!). Op vakantie gaan. Roken. Onveilige seks. Zwemmen. Rauw vlees eten, oesters, garnalen, sporten (blessures!), niet-sporten (overgewicht!), hard werken (stress!), luieren (hart- en vaatziektes!), veiligheidsgordels, maximumsnelheid, fietsen, brandveiligheid…en denk aan de kans dat je wat krijgt. De kans dat er écht wat gebeurt – hoe groot is die?”

In sommige gevallen is die kans niet bepaald gering… in andere gevallen wel. Maar, hoe dan ook, we kiezen ervoor om die risico’s te lopen omdat het ’t waard is. We maken een afweging, en kiezen ervoor in vrijheid en zonder angst te leven.

Waarom zouden we dat dan niet doen met corona, beargumenteert Baudet? “Weegt dat op tegen de upside? Het leven. Je vrijheid. Jouw 80 jaar op aarde. Denk dáár aan. En aan de macht van de bureaucraten, de verzekeraars, de media. De angst, de vrijheid.

Natuurlijk kan daartegen ingebracht worden dat geen van die voorbeelden besmettelijk zijn. Dat is waar. Maar daar gaat het even niet om; het gaat om het gegeven dat ze op zichzelf risicovol zijn. Sterker nog: dat het héle leven eigenlijk één groot risico is.

Er zullen ongetwijfeld mensen zijn die vinden dat Baudet simplificeert, dat het allemaal veel complexer is, etcetera. Misschien. Maar je hebt dit soort geluiden nodig als tegenwicht tegenover alle angstzaaierij. Als we continu te horen krijgen dat corona het meest risicovolle ooit is, dat we doodsbang moeten zijn, dat we niets meer mogen doen (want of we worden dan zelf mogelijk ziek of we maken anderen ziek1!!11!)… dan is dit een noodzakelijk tegengeluid. Met “aan de ene kant, aan de andere kant” krijgen we onze vrijheden niet terug. Nee, er moet hard worden ingegaan tegen alle vrijheidsberovende maatregelen waar we onder lijden én tegen de redenaties om die maatregelen goed te praten. Met wat vrijblijvend genuanceer komen we er niet.

En trouwens, Baudet heeft wat dit punt betreft natuurlijk gewoon keihard gelijk. Hij heeft het even niet op de “druk op de zorg.” Dat hoeft ook niet, want het probleem daarmee is niet corona, maar de volstrekt belachelijke bezuinigingen van drie achtereenvolgende kabinetten-Rutte. De FVD-leider benadrukt het feit dat het leven één groot risico is. We worden nu aan de lopende band bang gemaakt omdat corona zo gevaarlijk zou zijn. Maar álles is in meerdere of mindere mate gevaarlijk. Laten we ons leven daardoor bepalen? Gaan we daarom akkoord met de totale afschaffing van onze vrijheden?

Natuurlijk niet. We zullen het leven niet levend verlaten. Dat weten we allemaal. Maar wat belangrijk is, is hoe we omgaan met de tijd die ons gegeven is. Hoe lang dat ook precies moge zijn.

Betekent dit dan dat we niets moeten doen tegen corona? Ook hier geldt: Natuurlijk niet! We moeten het virus wel degelijk bestrijden, net zoals we met andere virussen doen, zoals bijvoorbeeld de griep. Maar onze rechten afschaffen vanwege dit virus? Neen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

105 reacties

 1. NO8DO

  Denk aan het leven. Je vrijheid.
  Denk aan de 3 miljoen doden, die volgens Baudet onze vrijheid waard zijn.
  Denk aan 17% van uw familie, vrienden en kennissen die dit offer brengen.

  1. 2030

   welke 3 miljoen doden ? , 0,02%
   welke 17% ?
   influenza is nooit anders geweest , waarom wordt dit zo opgeblazen ?

   h**ps://www.metronieuws.nl/in-het-nieuws/2016/01/griepepidemie-eist-steeds-meer-slachtoffers/
   h**ps://nos.nl/artikel/2152683-europese-landen-in-de-ban-van-de-griep-noodplan-in-frankrijk.html
   h**ps://www.dvhn.nl/groningen/Is-de-griep-na-ruim-8.000-doden-eindelijk-op-zijn-retour-23075433.html?harvest_referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F
   h**ps://www.ad.nl/binnenland/ziekenhuizen-puilen-uit-van-de-grieppatienten~ab5eb9e0/
   h**ps://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2015/23/meer-ouderen-overleden-in-de-winter
   h**ps://www.blikopnieuws.nl/gezondheid/251081/opvallend-hoge-sterfte-onder-80-plussers-afgelopen-winter.html#:~:text=In%20de%20winter%20van%202016,plussers%20was%20de%20sterfte%20hoger.&text=Dat%20zijn%205%2C3%20duizend,tijdvak%20van%202015%20op%202016.
   h**ps://www.ad.nl/binnenland/forse-stijging-sterfte-door-griep~ae9c3a30/

   namens de huisartsen
   h**ps://de-ware-wereld.nl/2020/12/28/huisarts-spreekt-zich-uit-over-vaccinatiedwang/
   h**ps://de-ware-wereld.nl/2020/12/31/huisarts-spreekt-zich-uit-over-vaccinatiedwang-vervolg/

   CORONA IS EEN HOAX !
   Corona is geen killer virus zie de vele huisartsen op de sociale media die zich uitspreken tegen de idioterie. Helaas geen gehoor bij onze staatsomroep

  2. Patje

   Serieus? Een offer? SERIEUS man?

   3 miljoen doden? En hoe staat het met de jaarlijkse miljoenen Griep doden? Dat is al jaren zo en stond jij toen ook te blaffen dat we met zijn allen in een lockdown moesten?

   Ga toch weg met je emotionele geblaat!

  3. leukeditter

   1,8 milj doden wereldwijd!!! wat een pandemie zeg pffffff nounounou

   1. 2030

    tja , sommige willen niets horen van die keiharde cijfers , die komen dan terug met ” ja , maar”

  4. Het ergste van censuur is *****

   Waar haalt u die 3 miljoen(17% van de bevolking) vandaan?
   Corona heeft een vergelijkbaar sterftecijfer (IFR) als de griep. Voor jongeren minder dodelijk, voor ouderen iets meer dodelijk. Maar een stuk minder dan 0.5% van de mensen die het krijgen overlijden er aan. En niet iedereen krijgt het.

   In 2019 en 2020 was er nauwelijks griep, dus door het inhaaleffect zijn veel mensen die anders aan de griep zijn overleden nu aan corona overleden. Er was dus geen oversterfte in 2020.

   Uw argument neemt ook aan dat stoppen met draconische maatregelen tot meer doden zal leiden. Dat is aantoonbaar onjuist. Maskers, lockdowns en social distancing hebben 0% effect. Waarschijnlijk werkt het zelfs averechts.

 2. LifeBuddy

  ”We kiezen ervoor om die risico’s te lopen” Erg genoeg kan ik Niet kiezen tussen de arische sLinkse oplichting en leugens die vvd&CO [taliban] het land ontwrichten en een EERLIJK en Fris Rechts die het kwaad de kop indrukt.

  1. NO8DO

   Hongarije wacht op u.
   Wat houdt u tegen?
   Of is uw vrijheid de reis niet waard?

   1. lucinde

    Ook Orban zit niet op deze gek te wachten.

    1. Stanly2000

     Lucinde, hoe is het met vaccineren in Hongarije? Wachten we nog steeds op deze achtergebleven landen?

   2. 2030

    ik zie dat de standaard debielen weer actief zijn met one liners en aperte onzin !

    Best triest als je geen leven hebt zonder meneer Baudet

    1. driewerf

     Gewoon niet op reageren zo moeilijk is dat niet .

     1. LifeBuddy

      HaHaHaHa, Als je al jaren in een Do/inde Dwangbuis leeft, slaat de kronkel en hysterie hard toe.

 3. Meriadoc Brandebok

  Ik kan me herinneren dat Thierry heeft gezegd het leven van drie miljoen Nederlanders te willen opofferen als het dat hem “vrijheid ” zou opleveren. Dat bewijt wel dat hij ten diepste een zware psychopaat is.

  Niet dat we nu geen “vrijheid” meer hebben overigens.

  1. 2030

   ook geen 3 miljoen doden , dat wordt wereldwijd bij lange na niet eens gehaald.

  2. ManX

   AD: “Op de partijbijeenkomst van afgelopen vrijdag hing een ‘gespannen sfeer’, schrijft Pouw-Verweij. Daarbij zei Baudet volgens haar onder meer dat hij bereid was om ‘drie miljoen coronadoden te accepteren als daarmee onze vrijheid gered werd”.

   Besloten bijeenkomst, afvallige senator, niet door anderen bevestigde uitspraak en toch breed uitgemeten in de media.

   Die drie miljoen doden bedoelde hij naar ik aanneem wereldwijd en niet in Nederland.

   1. Meriadoc Brandebok

    ManX liegt weer eens: de uitspraak is door alle aanwezigen bevestigd.

    Overigens maakt dat laatste praktisch geen verschil. Baudet is bereid mensen op te offeren en daarmee toont hij zijn ware, psychopatische aard.

    1. 2030

     En als dat nu tijdens een infuenza golf geopperd werd ? mogelijk drie miljoen doden ? ben niet zo selectief verontwaardigd trut , het staat je niet !

    2. ManX

     “ManX liegt weer eens: de uitspraak is door alle aanwezigen bevestigd.”

     Alle media over deze uitspraak van Baudet geven dezelfde bron: kutje Pouw-Verweij.

     Als jij andere bronnen hebt, zie ik ze graag.

    3. ManX

     “Overigens maakt dat laatste praktisch geen verschil. Baudet is bereid mensen op te offeren en daarmee toont hij zijn ware, psychopatische aard.”

     In achterlijke oorlogen worden ook miljoenen levens opgeofferd voor de vrijheid, zwamneus. In jouw aanbeden WOII bijvoorbeeld. En dan vind je het die miljoenen gesneuvelden waard.

     Misschien is een paar miljoen coronadoden voor de wereldvrijheid het ook wel waard.

    4. Meriadoc Brandebok

     Dat is hier nog eens uitgebreid aan bod geweest. Het relaas wordt bevedtigd door Olaf Ephraïm, Joost Eerdmans en Eva Vlaardingerbroek.

     Je vergelijking met oorlogen slaat nergens op. Bij oorlogen is er geen ontkomen aan, terwijl de dood van duizenden Nederlanders kan worden voorkomen door het naleven van de coronamaatregelen, totdat men wordt gevaccineerd.

     Maar, jij bent op leeftijd, dus ik neem aan dat jij bereid bent te sterven zodat de Leider naar de kapper kan?

  3. JochemX

   Maria, Baudet heeft nooit drie miljoen Nederlanders genoemd. Dat maak jij er van, je verdraait weer eens moedwillig zijn woorden.

   1. Meriadoc Brandebok

    Als je vanavond naast het sterfbed van een aan het coronavirus bezweken geliefde staat, JochemX, dan weet je wie jouw geliefde wilde laten sterven.

    1. 2030

     wat een prietpraat

    2. Gerda2

     Brandebok@ dan weet je wie jouw geliefde wilde laten sterven.

     Wat een walgelijke stemmingmakerij.
     Als iemand zelfmoord pleegt omdat hij zijn bedrijf door de crisis heeft verloren, kun je daar de overheid voor aansprakelijk stellen? Deze mensen kunnen niet onder de regels uit.
     Baudet heeft uiteindelijk helemaal niets te zeggen.

    3. Stanly2000

     Nou Guus, zo is het wel genoeg, vindt u niet?

   2. Piet151

    @JochemX
    “Baudet heeft nooit drie miljoen Nederlanders genoemd.”
    Maar dat was rond 25 november j.l. wel overal en uitgebreid in het nieuws. Het was één van de uitlatingen van Baudet, waardoor mensen als Nanninga en Eerdmans afhaakten.

    1. Gerda2

     Wat hebben de linkse deugmensen toch met Baudet?
     Piet, geef maar eens evenveel commentaar op het gedrag van mensen als Asscher, die uiteindelijk wel mensen benadeeld heeft. Gaat hij opstappen?
     Het is te hopen. Zo niet dan zal hij zijn partij alleen maar schade toebrengen.
     Misschien zijn de uitspraken van Asscher niet zo dom als die van Baudet, maar in zijn gedrag is hij veel schadelijker geweest dat Baudet.

     1. Piet151

      @Gerda2
      Deels ben ik het met je kritiek op Asscher eens. Baudet heeft zulke fouten niet gemaakt, maar hij was ook nog nooit in de positie om zulke fouten te maken. Asscher blijft. Daar zul je tevreden mee zijn, want nu zal hij volgens jou zijn partij schade toebrengen. Ik ga ervan uit, dat dit gaat meevallen. Hij laat zien lef te hebben, zijn fouten heeft hij erkend, ook sterk. Ik ga ervan uit, dat het enig negatief effect zal hebben op de stembusuitslag, maar een nieuwe politieke leider is ook een grote stap met grote risico’s. Bovendien hebben zijn grote politieke tegenstanders in de aanstaande campagne evenveel boter op hu hoofd, Daar heeft hij dus niet per se veel van te vrezen. Wel van de kleinere oppositie natuurlijk, waar Renske Leijten waarschijnlijk de aanvoerster wordt. Het wordt een boeiende periode.

      Linkse mensen hebben overigens zoveel tegen Baudet, omdat hij sterk het tegenovergestelde propageert van wat links graag ziet gebeuren. Er is werkelijk geen enkel gemeenschappelijk thema. Dat is niet erg, want zo is er voor iedereen wat te kiezen, zoals het hoort.

     2. Gerda2

      Piet@ Hij laat zien lef te hebben (Asscher)

      Hij heeft geen lef en nooit gehad. het is een man zonder ruggengraat.
      En zijn fouten erkend te hebben zou genoeg zijn?
      Ik vind van niet, mede omdat hij meer dan 1 maal gewaarschuwd is.

     3. Piet151

      @Gerda2
      Ik begin te vermoeden, dat je geen Asscher-fan bent. 😉 Na een misser afscheid nemen vind ik niet altijd een toonbeeld van lef, terwijl dat onder bepaalde omstandigheden aanblijven heel goed wel kan zijn. Hij weet nu in welke gladiatorenarena hij nu geworpen wordt, maar hij blijft. Dat noem ik lef hebben.

     4. Gerda2

      Piet@ Hij weet nu in welke gladiatorenarena hij nu geworpen wordt, maar hij blijft. Dat noem ik lef hebben.

      De arena kent hij al lang, die is niet nieuw voor hem.

      Wat lef betreft, zowel bij aftreden – als bij aanblijven, lef ontbeert hij.
      Waarschijnlijk is het makkelijker voor hem te blijven of wat de reden ook mag zijn.

 4. Servio

  Hier heeft Baudet volkomen het gelijk aan zijn zijde.

 5. eenling

  Aldus de FvD propaganda machine DDS.

  1. Cor Grijpstra

   @een
   DDS is een FvD blog.

  2. 2030

   misschien kan de propaganda machine van eenling met objectieve argumenten het weerleggen !

 6. Cor Grijpstra

  Vier virtuele zetels, de narcist is tevreden.
  Zijn vaste achterban van wappies, Trump en Cruz lovers houden hem in het zadel.

  1. 2030

   had je nog wat te melden over het onderwerp de hoax corona gekke corretje
   ?

 7. Beukman

  Baudet vergeet te vermelden dat bepaalde risico’s die je voor jezelf neemt ook risico’s voor anderen met zich meebrengt. Dronken achter het stuur kruipen, roken op openbare plekken, en tijdens een pandemie samenscholen en zijn daar voorbeelden van.

  1. ManX

   In essentie heeft Baudet gelijk: mens durf te leven. De voorbeelden zijn shit.

   1. Beukman

    Eens. Mens durf te leven. Hep allemaal niks met corona te maken.

    Ik zag net dat iemand vannacht op de Blauwbrug

    COVID IS LIEFDE

    heeft gekalkt. Misschien wel Baudet zelf.

    1. 2030

     voor sommige is covid liefde , die hebben in 9 maanden miljoenen binnen geharkt

     vraag is aan van dissel of osterhaus , onvoorwaardelijk verliefd !

     1. Beukman

      Natuurlijk. Voor sommige anderen is kanker liefde.

     2. 2030

      Dat je snel je liefde mag vinden !

     3. ervi

      “Voor sommige anderen is kanker liefde”.
      Beukman, je bent een psychopaat van het laagste soort.

    2. ManX

     COVID IS LIEFDE

     en

     KLAAS KOMT

     1. Beukman

      🙂
      COVID KOMT, ouwe provo.

 8. Monty

  ”……… veiligheidsgordels, maximumsnelheid, fietsen, brandveiligheid………..”

  Gelukkig hebben we regels in Nederland anders wordt het een anarchistische wanorde.

  1. 2030

   jammer dat het virus ze niet opvolgt omdat het nog geen gehoorapparaatje heeft

   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

 9. Queen

  Raar verhaal. Voor mij is de vraag wat is belangrijk voor mij de reden dat ik mij aan de maatregelen houd. Iets wat ik uit mijzelf al zou doen want mensen waar ik om geef vallen in de risicogroep. Dan over vrijheid te gaan blaten geeft alleen blijk van een egoïstisch denkbeeld.

  Laat vrijheid weer inhoud krijgen, vrijheid is iets voor ons allemaal en vraagt om verantwoordelijkheid nemen, een paar Baudet ’s kunnen we hanteren maar teveel verwarde gebrekkige filosofen als Baudet zal die vrijheid slopen.

  1. ikweetwatikwil

   Wat verstaat Queen onder vrijheid.

   1. Queen

    Dat je je eigen gang mag gaan maar anderen geen schade toebrengt.

  2. 2030

   hahahahaha , de domme tról weer , leg even uit brave hendrik , oma mag wel naar het gezin van 4 , het gezin van 4 mag niet naar oma

   corona is een hoax !

   1. Fortiori

    “Oma” ook.

 10. lucinde

  Baudet is helemaal doorgedraaid. Onbegrijpelijk dat hier op op pro Bono basis nog aandacht aan wordt gegeven.

  Deze man en partij handelt niet in het belang van Nederland, maar mikt voor eigen belang op de niche in de politiek die goed is voor een paar zetels.

  Totaal niet serieus te nemen en een lachertje voor mensen die een serieuze stem overwegen op een partij, rechts van de VVD.

  1. 2030

   er zijn er maar een paar doorgedraaid hier , linkse adepten die de man spelen en de bal laten liggen. triest al die subjectieve diarree.

   heeft er iemand nog een objectief argument waarom we corona niet als gewone griep moeten beschouwen ? en kom nou niet met de kreet onschuldige griep want griep is nooit onschuldig als je de linken in begin van het draadje even leest, dan weet je dat influenza- lees griep- elk jaar duizenden doden maakt.

   Waarom wordt corona zo buiten proporties geblazen door de staats omroep lucifer?

 11. ikweetwatikwil

  Ik kies voor vrijheid, maar die keuze heb ik niet meer. Alles wordt je opgedrongen.
  Baudet heeft gelijk ,maar ik blijf PVV stemmer.

  1. lucinde

   Je hebt zoveel keuzes en regels zijn er ook om jouw en je gezin te beschermen.

   Of denk je dat er zomaar een windmolen – kerncentrale achter je huis gezet mag worden?
   Of dat je met 100km/u door jouw wijk gescheurd mag worden?

   1. ikweetwatikwil

    Lucinde. Niemand gaat bepalen wat ik in mijn huis doe, dat regel ik zelf. Maar buiten de deur is mij een hoop afgepakt. Of zie jij nog ergens een restaurant open . Kun jij nog naar jouw clubjes gaan. Ga jij nog ergens gezellig koffie drinken op een verwarmd terras. Laten we het even bij de gewone en normale dingen houden wat het leven leuk maakt.

   2. 2030

    ja , we vechten nu tegen de windmolens in de achtertuin trut, tevens lopen de bezwaren tegen de bio-massa centrale nog maar men neemt het ding gewoon in bedrijf

    overigens , wat heeft je stupide afleiding voor banden met de hoax corona ?

 12. Piet151

  Wat een baarlijke nonsens nu toch weer van Baudet. In feite roept hij op om de maatregelen tegen verspreiding van coroa te negeren, je geen angst te laten aanpraten en meer van dergelijke opruiende taal. Dat lijkt me op het randje van wat toegelaten is als vrijheid van meningsuiting.
  Maar hij doet meer en tekent hem als leider. Hij somt een aantal gevaren op die ons bedreigen. Sommige zijn waarschijnlijk minder serieus bedoeld of onvermijdbaar, die laat ik even voor wat ze zijn. Maar de andere zijn boeiend:
  * Een biertje of wijntje
  * Autorijden
  * Roken
  * Onveilige seks
  * Rauw vlees eten
  * Niet-sporten (overgewicht!)
  * Hard werken (stress!)
  * Veiligheidsgordels
  * Maximumsnelheid
  * Brandveiligheid

  Wat zijn de overeenkomsten tussen deze risico’s? Inderdaad, ze zijn alle heel sterk gereguleerd tot een verbod toe door strenge regelgeving dan wel door sterke adviezen om e.e.a. niet te doen of er erg mee uit te kijken.
  Waarom Baudet dat een korte periode tegen corona-besmetting niet wil is me dan ook een raadsel wat mij betreft een signaal dat hij heel selectief zaken benaderd.

  1. 2030

   blabla bladieblabla

   1. Mireille

    Hoeperdepoep zat op de stoep. Kom, laten wij vrolijk wezen!

    1. 2030

     heeft de huistrut inhoudelijk nog wat te melden ?

     1. Thant dolpf

      Bij jou heeft dat geen geen enkele zin, dus waarom zou ze..

     2. 2030

      probeer het eens tról , misschien ben je dan wel strónt vlé®k af. Maar ik heb nog nooit een inhoudelijke bijdrage gezien van je dus blijft alles onveranderd

  2. ManX

   Piet51,
   * Een biertje of wijntje
   * Autorijden
   * Onveilige seks
   * Rauw vlees eten
   * Niet-sporten (overgewicht!)
   * Hard werken (stress!)
   mag je echt allemaal zo vaak en intens doen als je wilt – alle vrijheid! Hiervoor is geen echte regulering (adviezen vallen niet onder regulering).

   De coronamaatregelen zijn strenge, afgedwongen regels vervat in wetgeving en gesanctioneerd door hoge boetes en straffen.

   1. Piet151

    @ManX
    Jij bent duidelijk gepensioneerd en uit Nederland weg:
    * Een biertje of wijntje: drinken thuis mag met adviezen, maar verder sterk gereguleerd, door leeftijd gebonden, verkoop gereguleerd, caféhouders moeten opgeleid zijn, alcohol stoken aan strenge regels gebonden
    * Autorijden: 18 jaar, rijbewijs, autokeuring, verkeersregels
    * Onveilige seks: moeilijk handhaafbaar, maar wel adviezen
    * Rauw vlees eten: eten ervan moeilijk handhaafbaarn, wel aan strenge regels gebonden bij verkoop, in restaurants, etc.
    * Niet-sporten (overgewicht!): adviezen
    * Hard werken (stress!): arbeidsinspectie, regelgeving v.w.b. werkuren, Rol van de vakbonden

    Je ziet het, er zijn meer regels dan je in eerste instantie dacht en verder inderdaad adviezen. Dat laat zien, dat regels niet zo erg zijn en snel wennen. En die regels zijn maar goed ook.

    1. ManX

     Klets niet Piet: je zelf een delirium zuipen, onveilig kapot neuken, een koe rauw opeten, obesitas nastreven zonder sporten en je een hartkwaal werken, zijn allemaal toegestaan, vallen onder je persoonlijke keuze en vrijheid en zijn niet gereguleerd. Zoals ik al zei: adviezen vallen niet onder regulering – adviezen zijn volledig vrijblijvend.

     Coronamaatregelen zijn draconisch, treffen iedereen, beperken de volledige persoonlijke en economische vrijheid en worden gesanctioneerd met hoge boetes en straffen.

     Zie je het verschil een beetje?

     1. Fortiori

      Ik geniet van mijn vrijheid. Voel mij geenszins beperkt, fiets elke dag. Ik houd mij aan de regels en ervaar de aangename rust op straat. Ik mis de hectiek niet van een drukke weekmarkt waar je moet slalommen om langs de buggies të komen. U bent de drukte toch ook ontlopen neem ik aan?

     2. Piet151

      @ManX
      Je bent iemand van de letterlijke regeltjes, merk ik. Prima, maar die regulering van allerlei geneugten praat je daarmee niet weg. Hoe je die regels vervolgens naar de geest van een aantal van die regels wel of niet toepast is gelukkig ook nog een verantwoordelijkheid van iedereen zelf. Net als bij de meeste corona-regels dus.

     3. ManX

      Nee druiloor, adviezen zijn GEEN regulering.

      Coronaregels zijn WEL regulering, met sancties, straffen en boetes.

      En hou eens op met zeiken.

     4. Piet151

      @ManX
      Druiloor?????

     5. ManX

      Ach, heb ik je beledigd?

     6. Piet151

      @ManX
      Beledigd? Nee hoor, maak je om mij geen zorgen. Ik krijg wekelijks veel erger krachttermen naar mijn hoofd geslingerd, niet in geschreven tekst, maar geschreeuwd. Jij bent daar een lieverdje bij.
      Ik vraag me alleen vaak af, hoe mensen als jij hun eigen manier van zich uiten ervaren. Ban je dan ’s avonds tevreden als je op de dag terugkijkt. vertel je trots je vrouw dat je weer het lef had om anoniem iemand uit te schelden. Ik bedoel, zoiets moet toch iets doen met je zelfrespect.
      Excuus voor deze stichtelijk zalvende woorden. Ik weet, dat je er gevoelig voor bent en dat is ook iets dat je eens zou kunnen onderzoeken. Als je hulp nodig hebt, ik ben er altijd.

     7. ManX

      Piet51, mijn zelfrespect stoelt op andere pijlers dan bij jou, is anders geconstrueerd en wordt door andere oorzaken beinvloed. Net zoals mijn hele kijk op het leven totaal anders is en andere dimensies heeft dan bij jou.

      Excuses aanvaard! Ik weet dat je aan je stichtelijke en zalvende woorden niets kunt doen. Je bent nu eenmaal een dominee en het is een wonder dat je niet ook een graad in de theologie hebt behaald.

     8. ChrisIdema

      Piet kan niet nadenken. Voor hem staat de overheid centraal in zijn leven. Hij kan geen eigen keuzes maken. Of misschien is het wel zijn vrouw die zijn leven streng reguleert.

     9. Piet151

      @ManX
      Dank voor je begrip. Ik kan er ook niets aan doen, maar dit zijn nu eenmaal mijn welgemeende overtuigingen. Ik vraag alleen respect ervoor en dat heb ik ook voor de jouwe en van nog enkele deelnemers hier.
      Jullie dagen mij voortdurend uit om mijn overtuigingen te toetsen aan feiten en interpretaties ervan. Waarvoor dank, want dat helpt me zeer. Ik gun dat jullie ook.

     10. Henry Higgins

      “Ben je dan ’s avonds tevreden als je op de dag terugkijkt. vertel je trots je vrouw dat je weer het lef had om anoniem iemand uit te schelden. Ik bedoel, zoiets moet toch iets doen met je zelfrespect.”

      Ik denk dat ManX ook wel begrijpt dat hij zich daarmee moreel en als debater diskwalificeert. Hij is echter in een permanente staat van woede en dan ben je het bewustzijn daarop kwijt.

     11. ManX

      “…..dit zijn nu eenmaal mijn welgemeende overtuigingen. Ik vraag alleen respect ervoor….”

      Ben je nu helemaal besodemieterd? We zitten hier niet op een katholieke nonnenschool.

     12. Piet151

      @ManX
      Aaaaah, nou komt de aap uit de mouw. Op een katholieke nonnenschool, dus, daar is het je allemaal overkomen. Zo’n school is mij gelukkig bespaard gebleven, maar ik weet er alles van via buurkinderen. Maar dit wetend zul je mij nooit meer horen, beloofd. Als jij je tenminste ook weet in te houden, want voor wat hoort wat.

    2. 2030

     ach , voor malle pietje geldt , blabla bladieblabla
     geen seconde meer tijd steken in deze decadente tról

   2. usb3.0

    Precies manx jij slaat de spijker op z’n kop natuurlijk

  3. Piet151

   Ik vergeet nog te vermelden, dat het sterfterisico door corona vele malen groter is dan al deze andere sterfterisico’s, of tenminste bijna even groot (bij roken). Of rekent Baudet hier ook de risico’s met het één of andere rekensommetje helemaal weg, net als vorige week die 13.000 doden door corona.

   1. 2030

    blabla bladie blabla

   2. usb3.0

    13000 doden? jij bent echt helemaal van het padje af natuurlijk en hypocriet, waarom hoor ik je niet over het bewust vermoorden van weerloze ongeboren baby’s dat zijn er namelijk50.000.000—vijftigmiljoen op jaarbasis dat is pas een pandemie

    1. Piet151

     @usb3.0
     Je hoorde me niet over al die abortussen, omdat we het daar niet over hadden.

 13. lucinde

  Dus kunnen we stellen dat Baudet kiest voor een totaal ongereguleerde samenleving waar het recht van de sterkste geldt.

  Je mag met 200 km/u door een woonwijk rijden, je mag dronken achter het stuur, eten wat je wilt, neuken wie je kan, oplichten waar je kunt…

  Volledige vrijheid en pech voor je medemens die daar de dupe van is.

  1. LifeBuddy

   HaHaHaHa, er is bij lucinde een kronkeltje uit de neus gevallen.

  2. Het ergste van censuur is *****

   Dan moet u nog maar eens goed het partijprogramma doorlezen, want dat is dus niet waar de FvD voor staat. Minder regulering, maar niet geen regulering. Ze zijn voor het terugbrengen van de 130km/h op snelwegen en wellicht op enkele plekken waar het kan geen limiet (net als op de autobahn).

   “n**ken wie je kan”
   Ik wist niet dat de overheid kan bepalen met wie je (met wederzijdse instemming) seks hebt. Behalve uiteraard een leeftijdsgrens. Inderdaad zijn soa’s en ongewenste zwangerschappen vaak hier het gevolg van. Als net zoveel mensen een condoom droegen als nu een mondmasker zou dat stukken minder zijn.

 14. Heras

  Mensen zijn heel goed in staat om zelf de risico’s in te schatten, daar hebben we de linkse overheid niet voor nodig. Trouwens, nu er steeds meer info naar boven komt, zien we duidelijk dat het hen niet ging om de gezondheid van de bevolking, maar om hun inkomen. Alles draait om henzelf.

 15. Brenda Welsh

  Een promofoto van DDS. “Mooie jongen” naast mooie auto, dubbele manchetten. Een artiest uit Las Vegas. Wie er in gelooft, hij neemt u in de maling!

  1. Gerda2

   Dank je wel voor de waarschuwing.

   1. ManX

    🙂

 16. Jorgen Hofmeester

  Thierry Baudet heeft waarschijnlijk inside informatie over de grote gevaren van het corona-vaccin waarmee het DNA van mensen kan worden veranderd waardoor ze onvruchtbaar worden en op afstand via nano-deeltjes bestuurbaar worden. Als de Deepstate het tijd vindt om de wereldbevolking uit te dunnen kan met via een druk op de knop een genocide aanrichten.

  Daarom is Baudet niet zo gek om zich te laten vaccineren.

  Mensen wordt wakker!

  1. Rene van der Grijp

   Je bent de umlaut vergeten, Ernest.

   1. Gerda2

    Ja Rene, het is wel irritant elke keer weer andere namen.
    Je kunt wel zien dat meneer zeer belezen is … lol.

    1. Rene van der Grijp

     “Je kunt wel zien dat meneer zeer belezen is”.

     Die indruk wil hij graag maken, maar zijn “belezenheid” betreft voornamelijk proza en poëzie. Zodra het wetenschappelijk wordt valt hij steevast door de mand.

     Dat is pijnlijk voor hem maar dat doet hij zichzelf aan en niemand kan hem van zijn megalomane aandoeningen genezen.

     1. 2030

      dit is bijna proza ,dit moet de strónt vlé®k begrijpen

      of het hem interesseert is nummer twee, tróllen is zijn lust en zijn leven

   2. Henry Higgins

    René heeft gegoogeld.

    Leuk!

    1. 2030

     strónt vlé®k loopt weer te tróllen , vervelend

    2. Franz Biberkopf

     Rene is een tikkeltje paranoïde. De man is alleen maar met mij bezig, een kleingeestige obsessie van een slechte verliezer.

 17. ervi

  W-i-m is het boekenplankje nog maar eens langs geglibberd voor wat nieuwe nicks.

 18. Thant dolpf

  Brekend:

  Hiddema stopt met duwen

  h..p//nos.nl/artikel/2363098-hiddema-toch-geen-lijstduwer-forum-voor-democratie.html

 19. Franz Biberkopf

  “Er zullen ongetwijfeld mensen zijn die vinden dat Baudet simplificeert, dat het allemaal veel complexer is, etcetera. Misschien.”

  Nee, zeker voor een Tweede Kamerlid is dit gewauwel dom, onverantwoordelijk en tranentrekkend simplistisch.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.