trump mcconnell

Vieze spelletjes! Achterbakse Republikeinse Senaatsleider heeft zijn messen geslepen om Trump neer te steken

Geen categoriejan 13 2021, 11:00
De leider van de Republikeinen in de Senaat heet Mitch McConnell. Nu ziet hij zijn kans schoon om voor eens en voor altijd af te komen van de man die de Republikeinse Partij op zijn kop heeft gezet: door impeachment te steunen.
Mitch McConnell is werkelijk een vreselijke man. Iedere keer dat een conservatieve beweging opkomt verzet hij zich ertegen, van Ronald Reagan, tot de Tea Party, tot en met de MAGA-beweging van Donald Trump. Hij is een establishmentfiguur pur sang en heeft altijd al een hekel gehad aan Trump.
McConnell zou 'bondgenoten' en Democraten verteld hebben dat hij de beweging om Trump te impeachen (af te zetten) van harte steunt. De voornaamste reden, aldus de linkse New York Times, is dat hij ervan overtuigd is dat het na een impeachment gemakkelijker is om Trump ook voor eens en altijd uit de Republikeinse Partij te flikkeren. Om de banden met Trump dus totaal te verbreken.
Dit vat McConnells positie goed samen:
https://twitter.com/LPDonovan/status/1349113267323621377
Dit gaat natuurlijk niet om principes maar om mácht. McConnell en de zijnen zijn doodsbang dat Trump, als hij niet langer president is en dus van buitenaf kan schoppen, zijn pijlen richt op hén. Dat zij dan het haasje zijn, omdat ze hem niet afdoende steunden de afgelopen vier jaar... en natuurlijk omdat zij als Biden president is onmiddellijk teruggaan naar de oude manier van politiek bedrijven.
GOP-senatoren zoals McConnell kunnen niet wáchten de Trump Doctrine (MAGA, America First, focus op arbeiders, etc.) definitief achter zich te laten. De enige reden dat ze zich niet al eerder publiekelijk tegen Trump keerden is dat ze bang waren dat dit ze zelf kapot zou maken. Nu zitten ze een paar jaar weer veilig in de Senaat (en het Huis) en denken ze de tijd te hebben om a) met hem te breken en b) daarna hun eigen imago ietwat op te poetsen.
Helaas heb ik slecht nieuws voor ze, en voor vergelijkbare elitisten in andere landen waaronder Nederland: dit soort averechtse strategieën maken meer kapot dan ze zelf lief is. Uiteindelijk hebben kiezers namelijk hun buik vol van dit soort vieze spelletjes, en zorgen ze ervoor dat de elites niet langer de elites zijn, maar werkloos op straat staan. Waaronder dus Mitch McConnell.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten