VVD in Enschede voelt de bui al hangen en ziet reden om leger in te schakelen

Enschede werd gisteren ook omgetoverd tot strijdtoneel voor hooligans en de lokale VVD wil zich alvast voorbereiden op nóg een ronde. Want volgens VVD-raadslid Malkis Jajan moeten het MST-ziekenhuis en de testlocatie op de Universiteit Twente “desnoods door het leger” worden beveiligd!

De verschrikkelijk rellen van gisteren, inclusief a; dat geweld en vandalisme valt op geen enkele manier goed te praten. Ook in Enschede ging het los, al was het een stuk rustiger dan in de brandhaarden Urk, Eindhoven en de Haagse Schilderswijk.

Toch ziet de lokale VVD van Enschede het somber in en zegt nu ook aanwijzingen te hebben dat relschoppers het maandagavond op de coronatestlocatie op de Universiteit Twente zouden hebben voorzien. Daarmee zouden toekomstige rellen dus wel degelijk kunnen gaan lijken op die van Urk.

De VVD grijpt dit agressieve gerel nu aan om serieus de aan te kaarten om het leger in te zetten.

Zo, lik op stuk voor alle vandalen. Dat klinkt natuurlijk heel erg stoer, maar met die partij is het altijd hetzelfde liedje: eerst zien, dan geloven. Voor alle duidelijkheid: wat mij betreft voegen ze de daad bij het woord. Als de situatie echt zo ernstig lijkt te worden, be my guest.

Maar toch krijg je een bittere smaak in je mond als een VVD’er probeert te scoren met zulke voorstellen. Want waarom niet eerst gewoon voldoende agenten op die lokaties neerzetten en ze de bevoegdheden geven om daadwerkelijk hard te kunnen ingrijpen? “Het leger inzetten” klinkt natuurlijk een stuk stoerder dan “we geven de politie de ruimte om rubberenkogels te gebruiken”. Is het leger dan echt nodig vanwege het dreigingsbeeld?

Of, (en dit is waarschijnlijker) is het leger nodig omdat de VVD jarenlang op de politie heeft bezuinigd en nu niet genoeg capaciteit heeft om de boel te kunnen handhaven?

Straks mag het leger dus het vuile werk opknappen, omdat de VVD jarenlang falend beleid heeft gevoerd. En het leger is ook volkomen uitgekleed. De lokale VVD doet eigenlijk hetzelfde als wat de landelijke VVD al jaren doet met het asielbeleid: roepen dat er hard beleid moet worden gevoerd en ondertussen de boel dusdanig uitkleden dat het enige wat ze kunnen, alleen nog maar hárder roepen is.

Dus prima: zet die tanks maar voor die teststraat. Maar jaag die VVD’ers op 17 maart dan ook uit hun blauwe Kamerzetels. Deal?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. gargamel

  Aan elke demonstratie nemen professionele hooligans deel, want hoe kan de reactie van de politie anders worden gerechtvaardigd. De media tonen nooit vreedzame demonstranten, vrouwen en kinderen, ze vermelden verplicht tien keer minder demonstranten, en als het bijvoorbeeld om Rusland gaat, tonen ze enkele honderdduizenden.

  1. Thant dolph

   U jaagt uw eigen hersenschimmen na, zeker wat de politieke situatie in Rusland betreft.

 2. Marija

  Ja deal !
  En bij een volgende escalatie door het tuig, want dat is het en niet anders, zet dan ook maar dromen en blusvliegtuigen in, koud en nat houdt het geteisem niet van.

  1. Marija

   Corr: geen dromen maar DRONES

   1. Flach

    Drones, goed plan. Wel hoog genoeg, want ‘stenigen’ kunnen ze allemaal als de beste. 🙁 En wat je zegt, ijskoud water.

 3. driewerf

  Welk leger ??????? hahahahahaahahahahaah

  1. Marija

   Ja wegbezuinigd door de huidige en vorige regeringen, net zoals de zorg om zeep is geholpen.

   1. Monty

    Klopt, 2012 VVD en PvdA bezuinigde 1 miljard op defensie.

    Met gedoogsteun van Wilders.

 4. driewerf

  Malkis Jajan ???? die begint hem te knijpen dat zal het zijn.

 5. LifeBuddy

  Als zondag in enschede de maaie knokploegen van cda,pvda en groenslinks op gejatte fietsen gaan rellen en dan de fietsen net als in eindhoven in de fik steken kunnen de militairen alleen maar Pang Pang roepen. Al jaren heeft de VVD&CO het Leger,Politie,Zorg en het Volk uitgekleed om dat luie europa te redden van de ondergang. Nu gaan ze zelf ten onder.

 6. Zwetsnek

  Mooi man, meer groen op straat. 🤒✔️

 7. Cycle25

  Van pangpang worden mensen bang, nou Pechtold…eens kijken hoe je afkeur richting defensie uitpakt.

 8. kees cup

  Gewoon iets vaags roepen over BLM en een button met “1873” erop, dan mag je alles slopen.
  Desnoods nog een grienpiesvlag en een PLO sjaaltje uit de jaren ’80 vorige eeuw, dan komt zelfs Diederik nog mee demonstreren.

 9. ervi

  Om het leger roepen voor handhaving en bewaking. De volgende stap naar een totalitaire staat.
  Checkpoints en patrouilles, 19-jarige jongens en meisjes met automatische wapens, klaar om zonder nadenken bevelen uit te voeren.

  1. FreeThinker

   Befehl ist befehl

 10. Flach

  Uitstekend. De regie over dit land weer terug pakken. Pak ze knetterhard aan. En van mij mogen ze alle Tegenlanders, de 2e paspoorters per direct opzouten. Ga maar rellen in hun eigen ‘droomland van herkomst’ 🙁 Het houdt een keer op.

 11. Morgan4321

  Het is wel een goed plan om het aantal “positief getesten” omlaag te krijgen, teststraten afbranden.

 12. Pieter48

  Goed plan .Al was het maar om de relschoppers in te sluiten te registreren en een boete van een fors bedrag te geven. Dus geen rechtszaak maanden later en geen D66 rechter meer aan te pas laten komen maar boter bij de vis. Eerste keer gearresteerd €1500 boete volgende keer het dubbele. De volgende keer wat langer nadenken als men een avondklok instelt . De volgend regering ook wat minder op gezondheidszorg bezuinigen en op de politie. Daar hoor je weinig over bij de praat programma’s. Van avond zullen er zeker weer figuren aanschuiven die Wilders en Baudet de schuld zullen geven van de rellen.

 13. liefdevol rechts

  Ik haat onruststokers, die zullen er altijd zijn als rechts eens demonstreert, want dat is het nieuwe beleid van links, zorg dat er onruststokers bij zijn bij deze rechtse demonstranten dan kunnen we het in het lang uitsmeren op het nieuws.
  We moeten zelf zorgen dat die onruststokers geen kans krijgen, direct ingrijpen voor dat de politie het moet doen en dat zo de media weer een stok heeft om te slaan.

  1. Thant dolph

   Wat een onzin eigenlijk,

   niet alles is een groot links complot!

   Of is het coronavirus soms ook door linkse wetenschappers uitgevonden??

  2. Monty

   ”We moeten zelf zorgen dat die onruststokers geen kans krijgen, direct ingrijpen voor dat de politie het moet doen”

   Maar hoe had je dat in gedachten dan. Een veel geplaatste opmerking is altijd dat ‘rechts’ geen geweld gebruikt.

   En die links extremisten gaan echt niet luisteren, als ze al niet na de politie luisteren denk je dan werkelijk dat ze naar vreedzame rechtse demonstreren gaan luisteren?

 14. EvertB

  Wout schrijft: “Voor alle duidelijkheid: wat mij betreft voegen ze de daad bij het woord. Als de situatie echt zo ernstig lijkt te worden, be my guest.”

  Natuurlijk moet het leger dan ingezet worden. Het gaat hier immers wel om een serieuze bedreiging van het ziekenhuis.

  Maar laten we ook nuchter blijven: het goddeloos gedrag van de door God opgegeven Urkers kan door Tukkers waarschijnlijk niet worden geëvenaard.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.