Zelfaangewezen virologendictator Marion Koopmans: ‘Meer pandemieën de komende tien jaar!’

Wie heeft Marion Koopmans eigenlijk benoemd tot vaderlands viro-dictator voor het leven? En wie heeft haar gezegd dat het haar grote taak in het leven is om mensen zo bang mogelijk te maken én te houden? Want dat is duidelijk wat deze virogek nu doet. Ze waarschuwt vandaag dat we de komende tien jaar meer pandemieën moeten verwachten. Jawel, als het aan mevrouw Koopmans ligt komt het oude normaal nooit terug en gaan we voortaan altijd zo door het leven als nu. Want VIRUSSEN!

Het is helemaal niet de bedoeling dat we ooit nog uit deze coronacrisis komen. De boven-ons-gestelden én virologen vinden deze manier van leven veel te prettig. Zij kunnen immers doen en laten wat ze willen, terwijl wij de hele dag braaf binnen zitten. Er is nog nooit zoveel ‘rust’ geweest in de samenleving. Ja, oké, mensen worden massaal depressief en ziek, maar dat boeit ze niet.

Maar virologen hebben de tijd van hun leven. Als heuse BN’ers zie je ze dagelijks glunderen op tv. Jarenlang interesseerde niemand zich in hun werk, maar opeens staan ze 24/7 in de belangstelling. Iedereen luistert naar ze. Ze hebben macht. Echte macht. Meer macht dan ze ooit hadden durven dromen.

En dus zie je types als Marion Koopmans bijna hopen dat er nog veel meer pandemieën aankomen. En zo niet, nou ja, dan doet ze in ieder geval haar best ons nog lekker bang te maken en te houden. Want ook daar vaart zij wel bij. Luister maar naar dit gesprek tussen Koopmans en Eva Jinek gisteravond:

“We weten dat deze virussen waarschijnlijk uit vleermuizen komen, maar hoe is dat gegaan?” zegt ze vanuit Wuhan waar ze onderzoek doet naar de herkomst van het nieuwe Chinese coronavirus. Hartstikke leuk, natuurlijk. Maar, zei ze, dat heeft eigenlijk niet zoveel effect op de bestrijding van dít virus. Daar komt het allemaal te laat voor.

“Maar het is vooral kennis die ook voor de toekomst belangrijk is. Er zitten veel meer virussen in dieren. Die contacten nemen toe door de manier waarop de wereld ontwikkelt. Kunnen we voorspellen wat  nou de risico’s zijn, wat maakt dat zo’n virus wat je vindt dat dat zo overdraagbaar wordt? Hoe kun je voorspellen wat de impact op mensen wordt? En kun je misschien al voor de grootste springers die er in de dierenwereld zitten bijvoorbeeld vaccins klaar hebben liggen. Dat is het soort informatie waarnaar we op zoek zijn.”

Vervolgens vroeg Jinek heel blij dat Koopmans toch gelooft dat er meer pandemieën op komst zijn? “Ja,” zei mevrouw de virodictator, “daar is wel consensus over. Dat staat ook al een tijdlang in het tienjarenplan van de Wereldgezondheidsorganisatie. Dus daar stond: bereid je voor in de komende tien jaar, er gaat een grote infectiecrisis komen.’ Nou, dit was jaar één.”

Flikker toch op met je “jaar één.” Er zijn vast virussen bij dieren en ja, die kunnen vast ook overslaan op mensen. Maar dit is gekte: om ons zo bang te maken en ons mentaal voor te bereiden op tien jaar van vreselijke angst, epidemieën, en jawel, vaccins. En het is allemaal niet eens logisch. Tien jaar lang hebben we er last van, maar na elf jaar zijn de virussen op! In het verleden was er vrijwel geen gevaar, maar nu opeens is het mis. Dat vindt toch verder helemaal niemand logisch klinken?

Deze gekte moet nu stoppen. We moeten ophouden te luisteren naar mensen als Koopmans, wiens hele leven in dienst staat van virussen, en die zich daar helemaal blind op staren. We moeten terug naar de tijd van voor 2020: toen we virussen accepteerden, wisten dat er af en toe iets onze kant op zou komen, maar ook wisten dat we daar prima mee om konden gaan. De enige beleidsaanpassing die er moet komen is dat we ‒ niet schrikken nu! ‒ moeten investeren in de zorg zodat áls er weer een griepvirus 2.0 komt als corona, dat we dat dan prima kunnen opvangen.

Yes? Deal? Mooi. Kunnen we nu onze vrijheid weer terugkrijgen.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal. En steun De Dagelijkse Standaard via een kleine wekelijkse bijdrage op BackMe. Alleen met jullie hulp blijven we in de lucht!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. CZ

  Het is juist wat deze heks zegt. De komende tien jaar zijn die ‘pandemieën’ hard nodig om agenda2030 door te zetten. De SDG’s komen er niet vanzelf, daar heb je volgzame bange en domme schaapjes voor nodig.

  1. ga stemmen

   Men is druk bezig om bange schapen te fokken. De ene specialist valt over de andere heen. Vindt persoon A om 8:00 hr nog dat een avondklok onzin is dan is hij om 9:00 overtuigd van het nut. Zo is de Engelse mutatie extreem gevaarlijk voor kinderen, even daarna is dit onjuist. Zo wil men het vaccinatie tempo opschroeven om even daarna te verkondigen dat het vaccin niet werkt tegen de nieuwe variant en dat er strengere maatregelen genomen moeten worden.

   Er is 1 feit bij alle specialisten. Ze zijn plotseling allemaal meervoudig miljonair !

 2. Servio

  Ik ben eruit, nu laat ik mij zeker niet vaccineren, als we dan toch rekening moeten gaan houden met talloze epidemieën in de komende tien jaar blijf je bezig met een spuit te laten plaatsen in je arm, ik heb weinig zin om de farmaceutische industrie te sponsoren voor de kat zijn viool!

  1. Edjan

   Servio, +++

  2. NO8DO

   Ik ben eruit, nu laat ik mij zeker niet vaccineren,

   Dat zei je in 2020 ook al.
   Hersenen in een minder intelligente lockdown?

   1. driewerf

    Jij mag zijn spuit hebben en de mijne ook hoop dat je er goed ziek van wordt idioot

    1. Mireille

     Nare worstenmaker. Altijd kritiek!

 3. Edjan

  Duidelijk. Door corona is de democratie voor een groot deel afgeschaft, heeft de eu veel meer macht gekregen, en de windmolens staan te trappelen om ons over te nemen (sorry, overdrijving).

  En dat smaakt naar meer. Veel meer. Dus meer epidemieën.
  Vreest het virus! Het plebs heeft gezondigd en de Heer ( = de elite) neemt wraak.

 4. HD

  Heel simpel op te lossen, iedereen blijft of gaat terug naar zijn eigen land.
  En de mensen met een dubbel paspoort, en dat zijn er veel, ook in het kabinet laat je kiezen.

 5. Adriaen van Bergen

  Eén ding. Dit is geen pandemie.
  Er liggen nog geen 700 patiënten op het ic en 2300 man in het ziekenhuis.
  Maar A. H. zei het al “„Wenn man eine große Lüge erzählt und sie oft genug wiederholt, dann werden die Leute sie am Ende glauben.“
  Dit citaat was van J.G., maar men weet niet zeker of hij dat inderdaad gezegd heeft:
  “„Wenn man eine große Lüge erzählt und sie oft genug wiederholt, dann werden die Leute sie am Ende glauben. Man kann die Lüge so lange behaupten, wie es dem Staat gelingt, die Menschen von den politischen, wirtschaftlichen und militärischen Konsequenzen der Lüge abzuschirmen. Deshalb ist es von lebenswichtiger Bedeutung für den Staat, seine gesamte Macht für die Unterdrückung abweichender Meinungen einzusetzen. Die Wahrheit ist der Todfeind der Lüge, und daher ist die Wahrheit der größte Feind des Staates.“

  1. NO8DO

   Eén ding. Dit is geen pandemie.
   Er liggen nog geen 700 patiënten op het ic en 2300 man in het ziekenhuis.

   Klopt.
   De aarde is plat.
   De maanlanding kwam uit de Disney studio.
   Trump heeft de verkiezingen gewonnen.
   Baudet wordt de volgende premier.
   DDS is objectief en betrouwbaar.

   1. driewerf

    Je vervalt in herhalingen typisch links dingetje .

 6. Armilus

  Michael zich maar verwonderen over het feit dat er niemand wil adverteren op DDS.

  Man man , de eigenaar een wappie, ok, maar dan ook nog stukjes schrijven waar de honden geen brood van lussen.

  Gefeliciteerd Mike, je staat er nu net zo voor als een jaar geleden, je droom was een DDS zonder advertenties.

  1. Edjan

   Net zoiets als DDS maar mét advertenties, de eigenaar géén wappie maar iemand met een keurige kartelmening, maar Armilus, dat bestaat toch al? Dat heet toch Joop?

   1. driewerf

    Weet die zaadstengel veel hahahaahahaah maar wel iedere minuut van de dag hier rondhangen daar is dat linkse gepeupel goed in hahahaahaha

  2. Armilus

   -t-

 7. NO8DO

  Wie heeft Marion Koopmans eigenlijk benoemd tot vaderlands viro-dictator voor het leven?

  Meneer MvdG, u heeft een welbekende DDS reageerders truc toegepast.
  Eerst iemand een zelf bedachte eigenschap of gedachte toedichten om vervolgens uw eigen verzinsel bij die ander te veroordelen.

  Het antwoord op uw vraag is dus simpel:
  MvdG heeft Marion Koopmans tot vaderlands viro-dictator voor het leven benoemd.

 8. jennifer

  Het gevoel dat er met dit alles iets niet kon kloppen had ik al langer, ben geen doemdenker of wappie zoals ze tegenstanders in eens noemen. Ben ook nooit tegen het vaccineren geweest, maat toen ik die man van het pfeizer vaccin op tv hoorde zeggen, dat het foute boel is om tussen de eerste en tweede vaccinatie 6 weken te laten gaan, en de werking ervan dan nihil is, heb ik mijn vraagtekens tegenover het vaccineren gezet. Men weet nu dat de jonge het zo voorkomen wil laten dat er snel gevaccineerd wordt, maar dit doet hij met de vaccins die eigenlijk voor de tweede prik bedoeld zijn, om zo te verbloemen dat hij helemaal niets op orde heeft, en zoals de pfeizer directeur al zei Nederland veel te laat hun bestelling doorgegeven hebben, en daarom nu achter in de rij staan.Wat die doos vertelt zal wel in het programma dan staan om de burgers helemaal murw te krijgen en tegen die tijd met al die rommel wat ze ingespoten krijgen tegen ieder veroorzaakt virus, geen mond meer open durven te doen. Mijn vader zei ooit eens, in de toekomst zal er niet zo snel meer met wapens gevochten worden, op veel continenten, men zal Gemie oorlogen gaan voeren, waarbij de mensen vanzelf omvallen zonder dat er een schot gelost is. Dit zou nog wel eens uit kunnen komen.

  1. Edjan

   Onze overheid rekt de “crisis” zo lang mogelijk.

   1. Henry Higgins

    Met welk oogmerk, Edjan?

    1. Edjan

     Met het oogmerk de democratie af te schaffen.

     1. Henry Higgins

      Je bent een verwarde wappie, Edjan.

      Uit niets blijkt dat deze regering de democratie wil afschaffen.

    2. Edjan

     … en van de eu een superstaat te maken en die vol te plempen met windmolens.

     1. Henry Higgins

      Arme, verwarde man!

     2. Edjan

      Dank voor je welgemeende bezorgdheid, Henry. dat je nog lang de reet van het gezag mag likken. Smakelijk!

     3. andergeluid

      Windmolens en zonnepanelen helemaal niet nodig is alleen om geld van ons weg te halen en de grote bedrijven verdienen daar miljarden mee ook het recyclen moeten ze de wieken die ze niet af kunnen breken onder de grond verstoppen is goed voor het milieu
      De heer Tesla had al lang vrije energie uit gevonden maar dat mag natuurlijk niet vertelt of gezegd worden want dan verdienen ze niets aan ons ga maar eens lezen over Tesla en vrije energie.
      Ook daar hoor je ze in de eerste en tweede kamer niet over en aan de geld verslindende klimaat tafels ook onze graaier Timmermans hoor je er niet over toeval ????? denk zelf maar wat je er van vind ja voor iedereen gratis en vrije energie heerlijk alle windmolens weer weg en alle zonnen panelen en de niet werkende waterpomp allemaal op kan ruimen ..

  2. Bunky01

   Tal van landen en overheden dromen al vele decennia over chemische wapens, waaronder ook (gekweekte en gemuteerde) virussen. Deze middelen zijn relatief eenvoudig en goedkoop te vervaardigen. Vervolgens laat je middel los in het water, een vol stadion of openbaarvervoer. Succes verzekerd. Echter het grootste “virus” is de mens zelf en dan met name de “deskundigen” die ons “wetenschappelijk” onderbouwd in het isolement jagen door middel van bang- en stemmingmakerij. Het ultieme doel is dat elk mens onderhorig zal worden aan de elites in deze wereld. Als mens zullen we – hoe vervelend dan ook – moeten accepteren dat ons aardse leven eindig is. Ga je niet dood aan een virus dan wel aan wat anders. Ook de spaanse griep, de pest en wat dies meer zij uit vroeger eeuwen heeft de mensheid ook overleefd, dus zal dit ook met dit Chinese virus gebeuren. Overigens sluit ik nog steeds niet uit dat dit virus “ontsnapt” is uit een laboratorium tijdens het knoeien om een nieuw en goedkoop wapen te creeren.

 9. Drostemannetje

  Het is natuurlijk wel zo dat dit niet de laatste virus zal zijn die ons overkomt of moetwillig de wereld is in geholpen. Nou is dit nog een virus die niet direct dodelijk is, maar als er echt zo eentje uitbreekt, zijn we echt ten dode opgeschreven. Dat zie wel aan de manier hoe deze virus hebben aangepakt de afgelopen tijd. Wat een stel amateurs!

 10. Gerda2

  Geef die arme vleermuizen maar weer de schuld als waarschijnlijke bron van de besmetting.

 11. lucinde

  Graag een disclaimer vooraf;

  Wappie-alert, het betreft hier een mening van MvdG.

  Scheelt me weer leeswerk

  1. Loelap

   De oplossing voor jou: Joop!!! Echt een site voor jou. Ga er maar eens kijken, je zult je er echt thuis voelen!

 12. Henry Higgins

  Ik begrijp dat van der Galien de wetenschappelijke feiten die Koopmans meldt niet betwist maar meent dat ze niet gemeld mogen worden omdat we er bang van worden.

 13. Jack Flash

  In 2030 plannetjes voltooid?
  Ach Marion, ik dacht het niet tut hola.
  Je kan mij de pot op.
  😎

 14. gjverweg

  Mevrouw Koopmans werkt onder Bill Gates, dus wc-eend

 15. andergeluid

  Alleen deze zin al ??
  We weten dat deze virussen waarschijnlijk uit vleermuizen komen
  Wat weten we dan ???? ( waarschijnlijk ?? uit vleermuizen ????
  Wat ik wel weet is dat ze naar China is geweest naar dat lab dus daar hebben ze dan om in haar termen te spreken Waarschijnlijk even besproken dat ze heel de wereld nog verder de afgrond moet.
  Dan heb ik nieuws voor haar Waarschijnlijk op 4 maart word Trump Weer President
  En Waarschijnlijk :):) is dan de hele Great reset en covid over, en alle mensen die daar verantwoordelijk voor zijn hebben dan een andere woon of verblijfplaats waarschijnlijk

 16. Lefty

  De enige pandemie in deze wereld in het menselijk ras. Uiteindelijk gooit moedertje natuur ons er gewoon uit. “Moeder aarde heeft kanker” zij onze overleden Nederlandse astronaut Wubbo Ockels. . Hij wist er alles van.

  1. knabbel-001

   Ja…Wokkels wist het wel…pfff

 17. ropart

  de overheid heeft overal slagers lopen die hun eigen vlees keurt.

 18. Cycle25

  Onderzoek of virusshopping, had ze een koffertje bij d’r ? O wacht, China vliegt gratisj naar de EU, dan maar een sinister DHL pakketje, in turbospoed naar Qiagen.

 19. ET007

  Mevrouw is tuig eerste klasse. Kijkt hoe ze makkelijk geld kan verdienen. En wij hebben er werkelijk niks aan.

 20. Rieks

  Ben ik nou gek of zijn zij het? Dat dacht ik vandaag weer toen ik de corona cijfers hoorde voor afgelopen week. 500 doden oversterfte, 500 op totaal van 3000 dus 16%. En erbij werd gezegd: alle doden zijn ouder dan 65! Soms denk ik dat moeder natuur vindt dat er teveel oudjes komen en dat een beetje opruiming geen kwaad kan.

 21. de ziender

  Een echte toverheks dus; die kan in de toekomst kijken….

  1. Cycle25

   Glazen bollen of gewoon uitgerold, media weet fijntjes al wanneer de 1e, 2e, 3e, 4e, 5e…enz, enz golf uitbreekt.

   Media begint zo langzamerhand mee te werken, en kom niet met kritiek uit de kast want dan is het afvoerputje : wappie.

 22. knabbel-001

  Die griezel met dr coronakapsel komt nergens in, in China.
  Die Chinesen denken er niet aan om “onderzoekers” toe te laten.
  Ja, ze mag over de markt lopen, waar alles netjes opgeruimd is…verder komt ze niet..

 23. Franz Biberkopf

  Koopmans schetst een zeer aannemelijk scenario volgens welke we de komende jaren met een voortdurende stroom van muterende virussen te maken zullen krijgen waartegen we steeds weer opnieuw, maar nooit tijdig beschikbare, vaccins moeten ontwikkelen.

  Deze integere wetenschapster een dictator noemen mist elke grond.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.