Ziek islamistisch Pakistan arresteert drie christenen voor onzin-aantijgingen ‘blasfemie’ en ‘Koran verbranden’

Daar gaan we weer! In Pakistan zijn drie christenen opgepakt door de politie vanwege “blasfemie” en “het verbranden van pagina’s uit de Koran.” De drie jongeren zouden dat bewust gedaan hebben om “de gevoelens van moslims” te kwetsen. Het moge duidelijk zijn dat deze drie serieus in de problemen zitten: in Pakistan is het kwetsen van islamitische gevoelens een zwaar misdrijf, en de straf kan extreem hoog zijn.

Waar we in het Westen de vrijheid van godsdienst hebben ‒ én de vrijheid om godsdiensten juist af te kraken ‒ denken ze daar in Pakistan heel anders over. Het land is zogenaamd een ‘bondgenoot’ maar feitelijk schuift Pakistan steeds meer de richting op van landen als Saoedi-Arabië, waar het islamisme het voor het zeggen heeft en alle andersdenkenden feitelijk gezien worden als criminelen.

Het gevolg daarvan is dat er steeds vaker christenen worden opgepakt nadat islamistische medeburgers hen van ‘blasfemie’ beschuldigen. Dat is nu ook weer gebeurd in het dorp Kotli Muhammed Sadique in Punjab. Azeem Mehmood, Abbas Gulshan, en Irfan Saleem moeten zich daar opeens verdedigen tegen de zware aantijging dat ze de gevoelens van moslims bewust gekwetst hebben door zich blasfemisch te uiten en zelfs pagina’s uit de Koran te verbranden.

Mehmood is soldaat in het Pakistaanse leger en wordt daarom vastgehouden. De andere twee verdachte christenen zijn vrijgelaten in afwachting van hun vervolging.

In het dorpje hing er een soort van postbus. Die postbus werd gebruikt om ‘pagina’s met koranversen te verzamelen,’ en hing nabij de woningen van de christenen. Maar op een dag zag men de postbus op de grond liggen: verbrand.

Een jonge christen, Ilyas Masih, zei vervolgens tegen de politie dat hij een paar jongeren rond het vuur had gezien, maar dat hij hen niet had herkend vanwege de rook. Maar ja, toen kwam een grote groep boze islamisten naar het dorp en eiste de arrestatie van álle christenen.

Gek genoeg veranderde Masih zijn verklaring toen ‒ en volgens lokale christenen ook nog eens nadat hij gemarteld was door de politie. Want ineens had hij het erover dat hij de drie jongemannen wél gezien en herkend had. Vervolgens werden de drie meteen opgepakt… en dat was het dan.

In de tussentijd zegt Mehmoods vrouw dat hij die dag zijn huis niet verlaten heeft… en zegt zijn broer dat Mehmood en Masih kort voor het incident ruzie met elkaar hadden, wat die laatste natuurlijk reden geeft om met zijn beschuldigende vinger naar Mehmood te wijzen.

Natuurlijk is het volstrekt helder wat er hier aan de hand is: de autoriteiten willen de jongemannen vervolgen zodat de woedende menigte kalmeert. Dat een paar onschuldige mannen daarvoor naar de gevangenis gestuurd worden (of erger) is ze om het even; als radicale islamisten maar rustig blijven. Dat christenen daardoor vertrapt worden, geldt hooguit als een beetje aanvaardbare nevenschade.

Steun De Dagelijkse Standaard met een kleine bijdrage via BackMe (een geweldig initiatief van Jan Roos).

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. agenda2030

  de is-lam is een totalitaire ideologie die geen andere levensvorm accepteert

  1. Monty

   En wat is je mening over de mensen die deze ideologie volgen?

   Deel je de mening van de PVV, zij hebben niks tegen de gelovigen enkel het geloof/ideologie.

   1. Armilus

    agenda2030 is een mol.

    1. agenda2030

     nee hoor heb geen rood-witte stok dombo

  2. EvertB

   Levensvorm? 😂

   Wat is jouw definitie van “levensvorm”?

   1. agenda2030

    aardleven zoals jij worm

  3. Mireille

   Tijd om u te bekeren, dan blijft u leven.

   1. agenda2030

    of om te zeggen krijg de klere ,

    stem sociaal, stem PVV

   2. usb3.0

    “Tijd om u te bekeren, dan blijft u leven”

    Niet bij de islam, dit is namelijk een satanische ideologie waar jullie met je vleselijke harses geen idee van hebben wat het echt inhoudt

 2. Edjan

  Die drie mogen van geluk spreken als ze dit overleven. Hopelijk is er een land dat ze op wil nemen want met een hele hoop geluk worden zij over een tijd echte vluchtelingen.

  1. Armilus

   Nederland vangt met liefde gevluchte christenen op, krijgen een gemeubileerde huurhuis en een uitkering.

   1. agenda2030

    hahahahaha , domme tról , CBS.NL voor de juiste cijfers idioot

   2. Edjan

    Armilius, volgens mij ben je in de war met je geliefde mohammedaanse gelukszoekers.

 3. ropart

  lockdown en avondklok dat zal ze leren, net als hier.

 4. lucinde

  Walgelijk wat extremisme met mensen doet.

  1. Linksbuster

   Idd wagelijk die islam..goed gezien!

 5. Queen

  “Dat christenen daardoor vertrapt worden, geldt hooguit als een beetje aanvaardbare nevenschade.”

  Dat het Christenen zijn maakt geen drol uit. Dat ze om zoiets achterlijks vervolgd worden door barbaren is het probleem.

 6. Nostradamus

  En dan te bedenken dat zogenaamde “progressieve” politieke partijen nóg meer van dit soor mensen willen importeren. Op naar de Middeleeuwen waar vrouwen gesluierd worden, homo’s van gebouwen afgegooid, handen van kruimeldieven afgehakt worden, etc. etc. etc. Dat is de progressie van o.a. Extreem Groen Links.

  1. Armilus

   De nieuwe redacteur Frits pleitte laatst nog een terugkeer naar oude normen en waarden.
   De brandstapel, schavot, vierendelen.

   1. Nostradamus

    Goed om Antifa mee te bestreiden? 🙂

    1. Queen

     Dus eigenlijk ben je net zo barbaars.

     1. Nostradamus

      Ik stel een vraag. Leer lezen!

  2. Queen

   Laat maar zien waar ze dat bepleiten.

 7. Heras

  Niemand die het opneemt voor de christenen. In de Kamers gaan ze gewoon door met hun leven.

  1. EvertB

   Nou, nou, niet zo somber Heras. Het voorval in Pakistan verlangt bij uitstek een diplomatieke aanpak. En wat dacht jij van christelijke organisaties? Die leggen het in gebed bij de Here en vertrouwen op een goede afloop.

   1. Edjan

    O Evert, wat ben je toch gevat. Wel eens ooit van dit geval gehoord? Heel goed vergelijkbaar
    ht*ps://nl.wikipedia.org/wiki/Zaak-Asia_Bibi

    1. Loelap

     Je weet toch dat Linksen zoals EvertB alleen om môslïms geven. Als een möslim maar een haar gekrenkt wordt dan is Links meteen een en al verontwaardiging. In Christenen zijn ze niet geïnteresseerd.

     1. EvertB

      Wat een heerlijk generaliserend stukje, Loelap!
      De wereld om je heen is zo veel makkelijker te begrijpen, nietwaar?

      Er zijn môslïms, möslims, møslims en mœslims enzovoorts, ik hou het niet bij.

      En je vergist je: ik ben wel in christenen geïnteresseerd. Maar dan wel in de ware christenen. Niet in de vele honderden miljoenen naamchristenen.

    2. EvertB

     Ik weet het, Edjan, en ik ken het geval. Misschien vergelijkbaar, misschien niet. We zullen er op DDS vast meer over horen.

     Heras’ opvatting dat niemand het voor het drietal opneemt getuigt van somberheid, teleurstelling en wellicht enige mate van boosheid. En daar reageerde ik op.

 8. Flach

  De islam is een doodscultus met een strikte handleiding van 1400 jaar oud die tot op de letter moet worden nageleefd. Er mag niet 1 letter aan veranderd worden want elke letter is heilig. Mohammed hun boodschapper wordt vereerd als de meest perfecte mens, en elke moslim op aarde is verplicht om zijn voetstappen te volgen. Zeggen dat Mohammed dat net was, is heiligschennis en zoals bijna alles: ‘strafbaar met de dood’ en he liefst ook allemaal zo wreed, sadistisch en psychopatisch mogelijk. Niet gewoon daod, maar gevild, gestenigd, in brokken gehakt, in de brand gestoken … de lijst met wrede straffen is eindeloos. Zelfs je dood op zich is niet genoeg, want dan kunnen ze je lijk nog ophangen of verbranden, hoe meer, hoe beter. Pure bloeddorst. Misschien zijn ze in de war met die andere, met die ‘hoorntjes’ daarvan weten we dat die daar op ge.ilt 🙁 En mensen die akkoord gaan met die handleiding, die ondersteunen dat. Heel simpel. Ik ga niet bij een club waarbij ik met de handleiding 100% akkoord moet gaan, als ik die regels verafschuw. Dat doet men dus blijkbaar niet. Klaar!
  Er is maar 1 islam en er is maar 1 koran.

  1. Flach

   Ps. in de islam is het getal 666 inderdaad een heilig getal 😉

 9. Edjan

  Pakistan is uitermate fanatiek mohammedaans. Dat heeft misschien te maken met haar ontstaansgeschiedenis en afscheiding van hindustaans India, samen met Bengalen.

  Wat ik niet begrijp is dat het Westen niet meer India steunt. Nederland heeft zo ongeveer Pakistan de atoombom bezorgd dus van Nederland weten we waar de voorkeur ligt.
  India is niet bang voor de Pakistaanse mohammedanen. India is ook niet bang voor de agressieve Chinezen. De Sikhs zijn niet bang en boeken af en toe een leuk succesje in de Himalaya.

  Ik meen me trouwens te herinneren dat Trump de banden met India heeft aangehaald. Ik vrees dat de democraten snel weer de kont van Pakistan gaan likken. Stom, want dat is erg nadelig voor ons.

  1. Edjan

   En niet vergeten de reet van de Chinezen te likken. O zo lekker.

   1. Flach

    ‘Sambal bij?’ 😉 Sorry.
    Maar je hebt in allebei je comments helemaal gelijk. En dat is buiten triest, ook schandalig, en zelfs pervers. Want het is bekend dat in Pakistan er veel terreur is richting India, dat ze continu de grens oversteken om meisjes te roven en tot de islam te dwingen, en ook gruwelijk optreden tegen elke andersdenkende. gewoon een zootje domme barbaren.

    Ze zijn nog super dom ook. Geobsedeerd om vooral met hun schoenen ergens op te slaan en de zoveelste vlag/pop in de fik steken. Ze slaan en gooien met schoenen, omdat de zool van je schoen laten zien de grootste belediging is die je kan bedenken. En dat is ong. overal in het MO, ga dan ook niet zitten als westerling met je benen over elkaar, want dan heb je ze meteen al zwaar beledigd 😀

    1. Edjan

     Klopt, Flach, er is ergens een grensovergang tussen India en Pakistan (Amritsar?) waar elke dag bij de wisseling van de wacht een soort toneelstuk wordt opgevoerd tussen beide landen met veel agressie en gestamp. De Sikhs tillen hun benen hoog op tijdens het marcheren zodat de Pakistani vooral hun voetzolen zien.
     Beide landen hebben trouwens atoombommen.
     ht*ps://www.youtube.com/watch?v=2DIkAvPXIHg

 10. tata

  Het wachten is op flinke – door allah gezonden -overstromingen zodat de idioten in dat land iets anders aan hun hoofd hebben.

  1. Flach

   Ik heb het idee, dat het al een tijde gaande is 🙂 En allemaal allahs wil dus ‘no problem’
   Behalve natuurlijk als het de schuld is vd vrouwen, die bv een enkel laten zien, of erger nog, een gelakte teennagel… ja dat is vragen om natuurrampen.

   ‘A senior Iranian cleric says women who wear revealing clothing and behave promiscuously are to blame for earthquakes.’ (the guardian kan de url niet plaatsen)
   Laat staan als ze te vriendelijk lacht tegen een mannelijk exemplaar uit het ‘sprookje van 1001 nacht’ 😀
   (dat was overigens meer een #MeToo nachtmerrie, maar goed)

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.