Coronafaalbeleid Rutte III brokkelt zienderogen af: ook sportscholen openen uit protest de deuren

Ze hebben het héél lang allemaal gepikt, maar Nederlandse ondernemers lijken nu massaal in opstand te komen tegen het hardvochtige lockdownbeleid van het kabinet. Eerder vandaag werd al bekend gemaakt dat horecaondernemers uit protest aankomende dinsdag de deuren willen openen. Maar nu blijkt dat ook diverse sportscholen deze zaterdag al bezoekers willen ontvangen. Hoe lang is het inconsistente coronabeleid op deze manier nog houdbaar? 

Het coronabeleid van Rutte III, inclusief de nieuwe versoepelingen, lijkt volkomen aan gruzelementen te liggen. Veel ondernemers snappen de gemaakte beleidskeuzes van het kabinet niet meer. Contactberoepen mogen eindelijk weer hun werk gaan doen en ook middelbare scholen mogen de deuren gaan openen.

Maar de terrassen en de sportzalen blijven voorlopig nog dicht. Voor veel ondernemers én burgers is dit onbegrijpelijk. Vooral omdat minister Wopke Hoekstra recent nog zei dat ‘sporten zo gezond voor je is’.

Zo goed, dat het kabinet Nederland de mogelijk onthoudt. Absurd: met de lente in aankomst is het wensdenken om iedereen binnen te kunnen houden. Zoals we gisteren al zagen laten mensen zich niet ophokken tijdens mooi weer. Ze zoeken een toevlucht naar buiten, en wat krijg je dan? Complete chaos en overvolle parken.

Dit soort dingen kan je voorkomen door met strakke regels de sportruimtes en terrassen te laten openen. Het lijkt erop dat het kabinet een flinke blunder heeft begaan door dit niet te reguleren. Diverse sectoren realiseren zich dat nu ook. Zij voelen zich gepiepeld door het kabinet, en nemen zich nu de lente zich aandient voor om veel meer druk uitoefenen om het kabinet haar gemaakte keuzes te laten heroverwegen.

Sommige sportondernemers gaan al zelfs zo ver door aan te kondigen dat aankomende zaterdag de deuren weer open gaan. Ze gaan zaterdag massaal buitentrainingen aanbieden op een coronaproof manier. Dit om te laten zien dat het gewoon heel belangrijk is dat zij hun werk weer hervatten. Het kabinet hamert, terecht, al een tijdje op het feit dat mensen moeten blijven bewegen, maar dat wordt vrij moeilijk gemaakt als de sportruimtes dicht zijn. Dan maar zo, hè?

Nu steeds meer sectoren in opstand komen komt er steeds meer druk te liggen op het kabinet. Gaan zij zich realiseren dat ze misschien enkele steken hebben laten vallen en dat ondernemers helemaal klaar zijn met dit contraproductieve strafregime? Bij de gyms zijn de geldreserves op en is de rek is eruit. Tijd voor actie dus. En wie kan ze dat nu nog kwalijk nemen?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Heras

  He he, eindelijk. Zelfs de VN is nu kritisch over deze maatregelen.

 2. king

  eindelijk, zijn nu pas de ogen open gegaan, opengooien alles ook de winkels
  als iedereen nu achter elkaar staat gaat het lukken kunnen die pipo`s uit Den Haag
  niets meer, het liegen en bedriegen moet nu maar afgelopen zijn .
  de enkele NPO kijker en de staatskrant lezer die hier nog intrapt in niet meer in staat om zelf na te denken.

  1. HierBenIk

   Precies zo is het!

 3. JFU

  Met gepaste maatregelen kan alles weer open. Aantal bezoekers in winkels afhankelijk van het vloeroppervlak..per bezoeker b.v. 10 m2 ruimte. Is veel me dan die 1.5 m. Gewoon rekenen. Horeca buiten open zoals vorig jaar een tijdje is geweest. En ga zo maar door. Honderd procent veiligheid bestaat niet…..ook niet als als bijna alles op slot zit zoals nu het geval is.

 4. liefdevol rechts

  🎵we zullen doorgaan 🎶
  🎶 We zullen doorgaan 🎶 doorgaan 🎵

 5. Realist

  Gooi alle buiten activiteiten open de evt besmetting gebeurd niet in de buitenlucht. Kan mij terecht voorstellen dat alle winkeliers etc gewoon opengaan. Gooi de voor en achterdeur open vd ventilatie, wat ze de scholen ook adviseren. Rutte en de Jong kunnen geen enkele maatregel onderbouwen.

  1. vvw

   binnen activiteiten met degelijke ventilatie geeft een zelfde risico als buiten sporten

   de arbitraire getallen duo hepie & hepie hebben hun langste tijd gehad. Nu enkel heel voorzichtig zijn dat je straks niet verplicht wordt je medisch dossier digitaal met jan en alleman te delen. Het begint met het vaccinatiepaspoort en eindigt met uw fysieke toestand in dat paspoort

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.