D66-leider Sigrid Kaag harkt duizenden euro’s belastinggeld binnen met inspirerende speech voor ministerie

Freelance-journalist Menno Swart is een factuurtje tegengekomen van D66-leider Sigrid Kaag, beweert hij. De minister zou namens coachingbedrijf Speak to Inspire zo’n 4.400 euro hebben gedeclareerd bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het bonnetje bestaat uit een fikse rekening voor ‘presentatie-coaching’ én een geannuleerde sessie, die alsnog 750 euro kost. Dát is pas inspirerend!

Het is toch werkelijk on-ge-lofelijk. En tegelijkertijd ook 100 procent, onversneden, typisch D66-gedrag. Mevrouw Sigrid Kaag loopt een beetje flink bij te verdienen door ambtenaren te inspireren met een leuk kulverhaal, via een bedrijfje dat is opgericht door Huib Hudig, de voormalig speechwriter voor premier Rutte. Dit laat wel zien dat je dus niet eerst de politiek hoeft te verlaten om de baantjescarrousel te betreden. Als de aantijgingen kloppen, staat Kaag er nu al met één been in!

Swart deelt zijn scoop op Twitter: “Bonnetje gevonden van Sigrid Kaag,” schrijft hij: “Voor presentatie-coaching. Bij het bedrijf van Huib Hudig: Speak to Inspire. En met recht een inspirerende factuur: €4.407,28!”

De journalist denkt duidelijk ook het zijne over het feit dat belastingbetaler de schuld mag vereffenen: “Handig, vlak voor de verkiezings-campagne,” merkt hij venijnig op: “Stef Blok [minister van buitenlandse zaken, red.] betaalt de rekening.”

Als politicus bijverdienen is al onethisch genoeg. Maar om als minister ook nog eens belastinggeld op te gaan strijken…? Kaag maakt het zo wel héél bont als deze factuur daadwerkelijk is ingediend door de D66-lijsttrekker.

En bedenk wel dat dit alleen nog maar één bonnetje is dat nu is opgedoken. Eenmalig bijna €4.500 belastinggeld cashen is al ernstig, maar als Menno Swart hier een echt document in handen heeft kan je er de donder op zeggen dat ze dit nog veel vaker heeft gedaan.

Dus. Wie stelt de Kamervragen? Kom er maar in!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. zeester

  Koud Kil en Venijnig

  1. Cootje

   En als ze haar mond open doet is het net of de aardappel van Rob jetten in haar keel is blijven steken vreselijk geadverteerd. Sorry zo komt jetten positief in het nieuws maar die zingt weer te hoog .

  2. Human Beast

   Vrouwtje Al-qak heeft een hele enge blik in haar ogen.
   Zou in het verleden goed gedijt hebben als rechterhand van bijv. Dhr. Mengele.

 2. Fortiori

  Beschaafde vrouw, hoogopgeleid en goed geschoold. Dat hele declareren gaat over alle fronten. De broodjes aap verhaal bij de lunch bijvoorbeeld. Dat gaat niet over D66 al wil Wout dat ons doen geloven. Het systeem maakt het mogelijk. Wie het declareren door heeft begrijpt het. Voornamelijk het bedrijfsleven, rechtmatig een lunch declareren maar in het park je doughnuts opeten met een blikje sprite tijdens een cliëntenbezoek. Zo kwam Jan Splinter door de winter.

  1. WayneGretzky99

   Corrupt noem jij beschaafd. Hoi extreme Lefty.

  2. Loelap

   Ze is niet beschaafd!!!! Integendeel!
   Het eerste wat ze deed toen ze aantrad was 20 miljoen zonder ruggespraak naar de palestijnen overmaken. Daar zijn wat kamervragen over geweest maar daar hield het mee op (ze heet tenslotte niet TB)
   Verder heeft ze geld overgemaakt maar een criminele Palestijnse organisatie die een Joods meisje vermoord heeft.
   Oh ja en haar echtgenoot is een Palestijn. Dat verklaart haar ruimhartige donaties!
   Ze is dus niet integer en beschaafd.

 3. NO8DO

  Professionele sprekers:
  Tarieven van deze sprekers variëren tussen de € 2.500 en € 8.000

  Bekende experts:
  het tarief, dat uiteenloopt van € 3.500 tot € 20.000

  Beroemdheden: bijvoorbeeld Al Gore, Anthony Robbins en John Cleese
  Tarieven variërend van € 10.000 tot € 250.000. De business-class reis en presidential suite niet meegerekend.

  Maar Wonderlijke Woutje komt net kijken in de grote mensen wereld.

  1. Jack Flash

   Links gezever is een dure grap.

  2. Vanduinen

   Het is zo jammer dat de reaguurders hier geen contact hebben opgenomen met Rene van der Gijp en gevraagd hebben wat hij rekent.

  3. Augustus

   Er is een groot verschil tussen sprekers betaald uit privaat of publiek geld.

 4. usb3.0

  D666 zijn geen leiders, zij is een over het paard getild elitair wicht, dit soort is een gevaar voor onze maatschappij..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.