De grootheidswaanzin van Sigrid Kaag en haar D66: “Inzetten op groen handelsakkoord met de Verenigde Staten”

Die Sigrid Kaag en haar D66 toch. Aan ambities geen gebrek in ieder geval. De partij kwam vandaag niet alleen met een hele fluim aan ridicule klimaateisen, ook denkt #TeamKaag zowaar even een groen handelsakkoord te sluiten met de Amerikaanse president Joe Biden.

Het klinkt natuurlijk prachtig in de oren van de achterban van D666 (die in de peilingen op een onfortuinlijke 13 zetels staan), dat Sigrid Kaag na de verkiezingen per vliegtuig, boot, met een Railrunner Ticket van de spoorwegen wel even af zal reizen naar de Verenigde Staten om daar een nieuw groen handelsakkoord te sluiten.

Iedereen in de Verenigde Staten weet immers wie Sigrid Kaag is en waar haar partij D66 voor staat. En mocht de -soms vergeetachtige- Amerikaanse president Joe Biden even zijn vergeten wie Sigrid Kaag en D66 zijn: Dat is natuurlijk die powerwoman die in Europa een nieuwe (groene) handelsaanpak regelde met het Frankrijk van Emmanuel Macron. En ja, dan ben je natuurlijk een aardige speler binnen de Europese politiek, maar de vraag blijft of die Europese politiek niet veel te lokaal is voor een veel grotere wereldspeler zoals de Verenigde Staten van Amerika.

Zelf omschrijft D66 het nogal triomfantelijk op hun website, in de hoop dat hun achterban erin trapt. Want het valt nauwelijks voor te stellen dat onderstaand betoog ook daadwerkelijk nieuwe kiezers voor D66 zal opleveren. Een citaat:

“Kaag ontwikkelde als minister een nieuwe Europese handelsaanpak met Frankrijk. Nu wil ze dat Europa zo snel mogelijk om tafel gaat met Joe Biden. Kaag: “Als wij met Europa als grootste interne markt ter wereld beginnen aan een onderhandeling, dan is verduurzaming onze eerste onwrikbare eis. Wie toegang wil tot onze economie moet het klimaat voorrang geven.”

Het is allemaal leuk en aardig wat D66 hier stelt, maar het is even onwaarschijnlijk dat iemand de Europese Unie -laat staan een Sigrid Kaag of D66- nu opeens serieus zal nemen wanneer de partij -die zichzelf zo internationaal belangrijk acht- al meteen ‘onwrikbare eisen’ aan de Verenigde Staten gaat stellen. Daar trapt waarschijnlijk zelfs een Joe Biden niet in.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. werikke

  dit mens is teveel in het nieuws. ze wordt door media al genoeg opgehemeld hoop dat D66 door de mensen worden afgestraft voor verkwanselen van de zorg en referendum en onderwijs.

 2. usb3.0

  kaag is natuurlijk een gevaar voor het volk, aangezien zij zichzelf onder de elite schaart en het “klootjes” volk minacht

  1. Barbera

   Je kletst maar wat, wees eerlijk, abortus, euthanasie, donor wet enz dat zit je dwars als christen hondje.

   1. usb3.0

    Aldus barbapappa die het bewust vermoorden van weerloze ongeboren baby’s, en ouderen verheerlijkt

   2. werikke

    nee hoor ze is echt gevaar voor de Nederlandse samenleving en snap dat jij daar niet voor bent. ga lekker vieze plaatjes kijken en blijf weg

  2. Linksbuster

   Idd usb, een arrogantere deugdoos dan kaag vindt je niet zo snel.
   Stem ze weg
   Stem PVV!!!!

 3. Tedje Kruis

  Het verbod op DDT vindt DDS al een ridicule klimaateis.

  1. Linksbuster

   Klimatoloog tedje lúlgraag denkt dat het sinds 1974 verboden DDT het klimaat beinvloedt….het is ook best lastig met maar 1 door linksrot aangetaste hersencel.

  2. usb3.0

   tedjes’ uitademing is een plaag voor het klimaat

 4. C.A.Barstow

  Hahahaha, achterlijk arrogant links wijf,
  Een groen handelsakkoord met de Verenigde Staten?

  De arrogantie alleen al, de VS heeft echt grote belangstelling voor die volstrekt onbetekenende postzegel aan de Noordzee,
  niet dus.

  Stem PVV.

  1. usb3.0

   Groene handelsakkoorden bestaan natuurlijk helemaal niet

  2. werikke

   precies ja en stem inderdaad PVV

 5. Fax uit Darmstad

  Hoe slecht een mens van binnen écht is, herken je aan de kleine dingen.
  Kaag die ‘van ons belastinggeld’ Palestijnse terroristen en ander onguur volk financieel ondersteunt omdat zij met Anis al-Qaq, voormalig vice-minister onder Yasser Arafat, bent getrouwd.
  Ook om u uw standpunt dat Nederland soevereiniteit moet inleveren ten bate van een Groot Europees Rijk én dat politici vaker schijt moeten hebben aan de mening van het volk.
  Mens, doe een theedoek op je harses en ga koken voor die zielige Palestijnen.

 6. liefdevol rechts

  Die vrouw of wat je zoiets moet noemen spoort niet meer en moet dringend opgenomen worden in een instelling voor zwakzinnigen.
  Laat het leiden van een land over aan mensen met verstand en als je afvraagt waar je die moet zoeken,
  Bij FvD en PVV!!!

 7. Aborifa

  Wordt tijd dat angstzaaien strafbaar wordt gesteld. Kunnen Kaag en Klaver voor het gerecht worden gebracht.

  1. J.P Coen

   ook rutte kunnen we dan aanklagen voor zijn corona waanzin maar de meeste dromen zijn bedrog.

   regenten dekken elkaar altijd af

   1. usb3.0

    Dat kan hoor.

    h*tps://www.artsenvoorwaarheid.nl/aansprakelijkheidstelling

 8. HD

  Voor de linkse elite zal zal ze veel voor elkaar krijgen en regelen, voor de werkende en hun kinderen zal het de rekening zijn van haar plannen.

 9. Rene van der Grijp

  Wie het in een tijd als deze (en dan doel ik niet eens alleen op de economische gevolgen van de lockdowns) in z’n bolle harses haalt om duizend miljard in een bodemloze put (de klimaatreligie) te stoppen is knettergek. En niet alleen dat: het is misdadig.

  1. gargamel

   De wereld staat op zijn kop als de landen die miljoenen mensen onder huisarrest hebben geplaatst, tot de meest vrije landen ter wereld behoren – en toch is dit precies wat het laatste onderzoek van ” Economist” beweert.

 10. Tepelkloofje

  De Übermenschen…pardon Gutmenschen zetten vol in op stemmen per post, met democratiehaatster Ollongren als speerpunt.
  Waarom zou dat toch zijn? Waarom willen deze mensen coute-que-coute briefstemmen?
  Ik voorspel u: als we inderdaad gaan stemmen per post, dan is Kaag als première vrij reëel.

  En dan? Wat gaan “we” dan doen? Verzuchten “het is toch wat” en dan rap naar huis want de avondklok gaat over een uurtje in? Of gaan we onze geschiedeniskennis over van Oldebarneveld en Witte de Wit opfrissen?

  Het zijn interessante tijden, en dat zijn het.

 11. Cycle25

  Klimaat, help…h*tps://youtu.be/zqM9OIPzMHs

  Zonder kolen had Duitsland een probleem afgelopen dagen, het gehele zonnepark viel uit en de gewilde wind was er ook niet.

 12. Response

  Even wat anders; Hoe staat het met het onderzoek naar de bepotelaar van Drimmelen?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.