Filmpje! Rutte geeft toe aan Europees vaccinatiepaspoort: ‘Er komt een certificaat, duurt nog enige maanden’

“Er komt een [vaccinatie-]certificaat; de techniek om het mogelijk te maken is er,” aldus onze eigen premier Mark Rutte. “Tussen idee en uitvoering staan nog een paar grote besluiten… Het duurt nog enige maanden… Niet over één nacht ijs.” Maar dat vaccinatiepaspoort komt er dus.

In Europa werd er gisteren overlegd over hoe het hele continent uit de idiote, grotendeels door overheden zelf veroorzaakte coronacrisis kan komen. Dé oplossing die zij daarbij voor ogen hebben is de invoering van een vaccinatiepaspoort. Met zo’n document kunnen mensen dan meer ‘privileges’ (wat we vroeger rechten noemden) krijgen dan mensen die zo’n document niet hebben (en/of geen negatieve testuitslag willen/kunnen overleggen). Met name Zuid-Europa ziet dat helemaal zitten omdat die landen denken dat ze de toerisme zo weer op gang kunnen brengen. En je krijgt zo’n paspoort pas als je je hebt laten vaccineren. Geen prik? Dan geen paspoort, en zullen je reizen beperkt moeten blijven tot je dagelijkse tripje tot de supermarkt.

Tot voor kort werd je in ons land uitgescholden voor “viruswappie!” en “samenzweringsgek” als je opperde dat dit weleens de bedoeling kon zijn. In de Tweede Kamer werden er moties aangenomen waarin werd duidelijk gemaakt dat het nooit zo mag zijn dat mensen te maken krijgen met een indirecte vaccinatieplicht, dus dat je niet mét vaccinatie dingen wel mag doen die je zónder niet mag doen.

Maar raad eens wat Rutte gisteravond zei na afloop van het overleg met zijn mede-leiders in Europa? Juist: dat vaccinatiepaspoort komt er natuurlijk gewoon.

Merkel zei, aldus ‘journalist’ Fons Lambie, dat we wel naar zo’n “vaccinatiecertificaat” toe moeten. Certificaat klinkt blijkbaar minder eng voor mensen dan ‘paspoort’ en dus wordt die term opeens gebruikt, namelijk. “Dat ben ik met haar eens dat je die kant op moet,” antwoordde Rutte daarop. “Maar nogmaals, er is de praktische uitwerking, en ook hoe breed is [het certificaat] van toepassing? Hoe verhoudt het zich tot mensen die niet gevaccineerd zijn? Al dat soort vraagstukken. Dus je kunt wel zeggen, ‘er komt een certificaat, de techniek om dat mogelijk te maken komt er.’ Daar zit het probleem niet zo zeer. Maar vervolgens de toepassing daarvan, daar zit nog een hele waaier aan vraagstukken achter.”

Haha, ja, natuurlijk. Daar zit het probleem niet zo zeer, bij de invoering van zo’n certificaat. Wat nou medisch geheim? Wat nou een gelijke behandeling voor iedereen, ongeacht of je gevaccineerd bent of niet. Nee, zo’n vaccinatiepaspoort komt er gewoon.

En wat betreft de verhouding tot niet-gevaccineerden: als er geen onderscheid wordt gemaakt, waarom voer je zo’n vaccinatiepaspoort dan in? De zuidelijke landen willen zo’n paspoort juist invoeren zodat mensen uit andere landen naar Spanje, Frankrijk, Italië en Portugal kunnen straks, in de zomer. Misschien dat Sebastian Kurz zijn zin krijgt en dat je ook met een negatief testresultaat kunt reizen. Rutte zinspeelde daar zelf ook op in dit interview. Maar dat er onderscheid gemaakt wordt is duidelijk. Nogmaals, anders zou je zo’n ‘certificaat’ helemaal niet hoeven in te voeren.

Verder zei Rutte dat hij niet over één nacht ijs wil gaan en dat hij ervoor wil zorgen dat er ‘brede’ steun is voor zo’n certificaat in de politiek én in de samenleving. Daarin gaat hij ongetwijfeld zijn zin krijgen. De politiek moppert nu al wel, maar als ze geconfronteerd worden met een voldongen feit in die zin dat ‘Europa het wil,’ dan halen ze allemaal bakzeil. Die kleinere christelijke partijen incluis. En wat de burgers daarvan vinden, ach, daar heeft deze man zich nooit iets aan gelegen laten liggen. Referendum, anyone?

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en volg me op Parler!

Bereid je er maar op voor. Zo’n vaccinatiepaspoort komt er gewoon (wat Rutte ook zegt). En ja, daar worden consequenties aan verbonden, zéker als we op een gegeven moment op het punt zijn aanbeland waarop iedereen die dat wíl daadwerkelijk gevaccineerd ís.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

59 reacties

 1. Barbera

  Iedereen vindt er wel wat van, maar we zijn toch benieuwd naar de mening van Haga en Baudet.
  Dat zijn de mensen die er toe doen.

  1. Franz Biberkopf

   🙂

   1. werikke

    jij was toch diegene die de verkrachting van 14 jarig meisje door groep buitenlanders goedkeurde en hand boven hoofd hield. smerig mannetje

  2. Nostradamus

   Fijn dat je dat eindelijk eens toegeeft. Het gezond verstand gaat zegevieren. Voor je het weer ga je jouw stem er op uitbrengen. Zeker niet onverstandig.

   On-topic. Wat je wist dat ging komen maar door de DDS tr0llen altijd genegeerd…
   h**ps://image.gscdn.nl/image/5227a98e6f_Screen_Shot_2021-02-25_at_15.32.24.jpg?w=600&s=33c9996c3827a31fb75fddc7e2902d37
   Wanneer iedereen (die dat wil) gevaccineerd is en groepsimmuniteit een feit is, wat is dan de toegevoegde waarde van een vaccinatiepaspoort?
   Ik weet er één: Dat je kan bewijzen dat je Big Pharma van harte mede hebt gefinanciert. Helemaal toppie!

  3. driewerf

   Heb je wel een goede nachtrust gehad meid ?/ vent /het .
   Probeer eens een dag zonder Baudet of Wilders te ademen.
   Misschien brengt dat wat rust in jouw koppie vent/meid/het .

  4. werikke

   jij weet toch altijd wat de FVD denkt en wil doen. ? jij hebt echt een probleem vraag hulp. euthanasie is oplossing ongebluste kalk ook

 2. Franz Biberkopf

  “Verder zei Rutte dat hij niet over één nacht ijs wil gaan en dat hij ervoor wil zorgen dat er ‘brede’ steun is voor zo’n certificaat in de politiek én in de samenleving. Daarin gaat hij ongetwijfeld zijn zin krijgen”

  Ja, veel mensen zien (principiële) bezwaren tegen zo’n paspoort maar het zal enorm helpen om snel weer de economie aan de praat te krijgen. Ik ben voor.
  Wel verstandig dat Rutte streeft naar brede steun in Tweede Kamer en volk. Dat lijkt me wel een voorwaarde.

  1. ManX

   Het gaat om een door de EU geinitieerd paspoort, waaraan zetbaas & lakei Rutte gewoon uitvoering geeft. De rest van zijn gebral is voor de bühne.

   1. Franz Biberkopf

    Zonder brede steun in Nederland zal hij er niet voor kiezen. Die bevoegdheid heeft hij ook niet als demissionair premier. Die brede steun zal er echter wel komen. Principieel is het een beetje lastig maar om pragmatische redenen zal het binnenkort volledig geaccepteerd zijn.

    1. ManX

     “Zonder brede steun in Nederland zal hij er niet voor kiezen.”

     Ik zeg juist dat hij zal zorgen dat het er sowieso komt, linksom of rechtsom.

     Een Befehl van de EU leg je niet zomaar naast je neer.

     1. Franz Biberkopf

      Ja, hij zal die brede steun waarschijnlijk wel weten te organiseren.

     2. Nostradamus

      @bieber
      Het zal Pinokkio vast lukken het domme volk weer voor de gek te houden met steun van de MSM.

    2. driewerf

     Muttie Merkel fluistert hem wel in wat ie moet doen hahahaahah Rutte pfffffff zieliger ga je het niet krijgen .Die lapzwans kan het klootjesvolk niet eens de baas . En als we inderdaad met een vac paspoort moeten reizen gaan we dus weer grenzen invoeren.Hahahahaha je schiet in je eigen voet Jandoedel

   2. Monty

    Mutti Merkel is ook al om.
    Ook jij zal er aan moeten geloven.

    1. ManX

     Je vergeet Wilders te noemen in jouw reactie, dwangneuroticus.

     1. Monty

      Als Wilders volgende maand de nieuwe minister president wordt zullen we zeker geen corona paspoort krijgen.

      Maar jij dan wel weer van Mutti Merkel.

    2. ikweetwatikwil

     Dan zal ik straks wel met een plaatje op mijn borst moeten lopen. Ongevaccineerde. t’Jee , waar doet mij dat aan denken.

    3. vvw

     ik blijf wel thuis monty en wacht rustig af tot jij omvalt na je prikje slimmerd

 3. Monty

  ”Niet over één nacht ijs.” Maar dat vaccinatiepaspoort komt er dus.”

  Misschien moeten ze naar Israël kijken die heeft het al in gebruik.

 4. Spaanse_K0K

  Tijdens mijn vele reizen naar mooie plekken op deze aarde heb ik geregeld allerlei vaccinatiebewijzen moeten overleggen in het land van bestemming.
  Ik heb er nooit een probleem mee gehad.
  Snap het nodeloze gezeur er over nu ook niet.
  Iedereen staat al in 50 databases, kan nummer 51 er ook wel bij.

  1. Franz Biberkopf

   De weerstand tegen het vaccinatiebewijs is gebaseerd op de veronderstelling dat het zou uitpakken als een verkapte vaccinatieplicht. Die redenering is echter betwistbaar. Niemand wordt gedwongen tot vaccinatie maar het is niet zo idioot dat mensen daar de consequenties ook van moeten accepteren. Bij het enten tegen mazelen is dat al het geval (kinderdagverblijven kunnen, terecht, niet ingeënte kinderen weigeren) en Spaanse Kok wijst terecht op het feit dat dergelijk beperkingen ook in het internationale reisverkeer gelden.
   Die principiële bezwaren zijn dus nogal dun, terwijl een vaccinatiepaspoort wel enorm kan helpen de economie te herstellen en de bewegingsvrijheid van mensen te vergroten.

   1. Nostradamus

    De weerstand komt ook door mensen met gezond verstand en een goed werkend immuunsysteem. Veelal jonge mensen maar zelfs tot aan de pensioen gerechtigde leeftijd.
    De bloedbank had nog voor de vaccinatie berekend dat tussen de 1 en 2 miljoen mensen antistoffen bij zich droegen.
    Vaccinaties zijn voor kwetsbare en bange mensen. Wanneer die gevaccineerd zijn zal ook groepsimmuniteit snel een feit zijn en is er ook geen paspoort nodig.

   2. vvw

    Kinderdagverblijven VRAGEN of kinder gegvaccineerd zijn wím , er wordt NIETS overlegd wím , je gewauwel slaat weer nergens op wím

  2. Neko-

   Dat is voor het bezoek aan landen, en ik geef toe, daar is dit mee te vergelijken.

   Echter dit bewijs zou ook gaan gelden voor binnenlandse dingen… bezoek van concerten en weet ik al wat niet meer. En dan loopt die vergelijking met een vaccinatiebewijs mank.

   Plus… vaccins hebben een ontwikkeltijd van enkele jaren, met uitgebreid testen. Dit is er binnen een jaar doorheen geramd, en het hele test-traject is ernstig beknot. Op die basis snap ik dat mensen het vaccin met enig wantrouwen bekijken, en besluiten voorlopig het risico van covid dan maar te nemen in plaats van een vaccin wat op termijn mogelijk schadelijker zou kunnen zijn als het virus (de meeste mensen hoeven niet eens naar het ziekenhuis voor behandeling).

   Dit vaccinatiebewijs is dus een dwangmiddel voor de overheid om mensen zover te krijgen dat ze toch over die drempel stappen om dan dat vaccin maar te halen.

   Nog daargelaten dat een groot deel van de bevolking dat vaccin niet eens _kan_ halen, omdat er gewoon niet genoeg vaccins zijn, en het vaccinatietempo nog steeds erg laag ligt.

 5. Edjan

  Er komt dus “gewoon” een vaccinatiepaspoort, zoals al verwacht. Daarmee wordt je leven weer een beetje “gewoon”. Als je dat niet hebt, omdat je de prik weigert, blijf je in beperking. Dat is dus “gewoon” vaccinatiedwang.
  De overheid is weer een stuk machtiger geworden. De Chinaficatie schrijdt voort.

  Nu kunnen we speculeren over het volgende onderwerp wat gecertificeerd gaat worden. Alcoholgebruik? Niet meer dan 2 glazen per dag? Maandelijkse test? Positief getest = binnen blijven? Vul maar iets in. De eerste stap is gezet, de rest komt er onherroepelijk achteraan.

  De linkse slaven staan luid te juichen, zij zien het gezag als hun meester, het gezag kan hen niet almachtig genoeg zijn. Dat vinden ze lekker.

  1. Franz Biberkopf

   “Daarmee wordt je leven weer een beetje “gewoon”.”

   Dat lijkt me een niet gering voordeel.

   1. Edjan

    Ooit kreeg je 7 euro als je een ood aangaf, ook geen gering voordeel?

    1. Edjan

     7 euro =2,50 gulden, later verhoogd naar 40 gulden.

     1. Franz Biberkopf

      Je lijkt een ervaringsdeskundige.

      🙂

     2. Edjan

      Sprak het linkse juich-slaafje.

  2. PankyPancake

   De spijker op z’n kop!

 6. Neko-

  Dwang van de overheid om je toch maar te laten vaccineren, zelfs als je daar gerede twijfels bij hebt.

  Een gevaccineerd persoon heeft immers niets te duchten van een niet-gevaccineerd persoon, terwijl dat andersom wel zo is. Maar dan is het risico wel volledig voor de niet-gevaccineerde.

  Dus dat bewijs is in de praktijk waardeloos, anders dan voor de overheden om jou als niet-gevaccineerde je privileges (rechten) te ontzeggen. Je word een tweederangs burger.

  Vraag me af in hoeverre dat een vorm van discriminatie is…

  Dat word dus een boycot van de vaccinatie weigeraars van die landen die een dergelijk bewijs eisen.

  Gelukkig nog genoeg andere vakantiebestemmingen op de wereld.

  1. Franz Biberkopf

   “Maar dan is het risico wel volledig voor de niet-gevaccineerde.”

   Ja, met het je niet laten vaccineren neem je een groot risico. Beetje dom maar als je ervoor kiest moet je dapper zijn.

   1. Nostradamus

    Dat is niet dom voor mensen met gezond verstand en een goed werkend immuunsysteem. Jij begrijpt het nog steeds niet, dus een beetje dom.

    Verder alleen dom voor de weigerende gepensioneerde opa’s en oma’s die met hun (klein) kinderen op stap gaan, zoals ik regelmatig zie.

    Voor de rest is het alleen Big Pharma spekken. Hoeveel Big Pharma aandelen heb jij?

    1. Franz Biberkopf

     “mensen met gezond verstand en een goed werkend immuunsysteem.”

     Er zijn nogal wat mensen gestorven aan corona met een goed werkend immuunsysteem.

     Dom gepraat, dit.

     1. Nostradamus

      “Er zijn nogal wat mensen gestorven aan corona met een goed werkend immuunsysteem”

      Lees je eigen tekst nog een keer en besef hoe dom dat klinkt. HAHAHAHAHA

     2. vvw

      dom gepraat is om drie griep cyclussen aan elkaar te knopen wím

      erg dom gepraat domme jongen

   2. Neko-

    Dom, dapper… Whatever. Het risico is voor de niet-gevaccineerde.

    Iedereen mag zijn eigen afweging maken om de risicos te lopen die een vaccin met zich meebrengt welke veel sneller dan normaal is ontwikkeld, of de risicos die hij/zij loopt met een ziekte waarvan het ziektebeeld in ieder geval bekend is.

    Maar het is NIET aan de regering om een bewijs van vaccinatie in te stellen, en dan te bepalen dat bepaalde dingen gewoon ineens niet of wel mogen op basis van dat bewijs. Dat is gewoon dwang vanuit de regering om maar zoveel mogelijk vaccinaties te kunnen plaatsen. Het zet de vrije wil van de mensen onder druk.

  2. Spaanse_K0K

   Gelukkig nog genoeg andere vakantiebestemmingen op de wereld.

   Welke vliegmaatschappij in Nederland denkt u te kunnen vinden welke u zonder vaccinatiepaspoort accepteert.
   Wordt het toch met de auto naar Klazienaveen of Zwalk.

   1. Nostradamus

    Denk jij dat het vliegmaatschappijen interesseerd? Die willen de verloren inkomsten weer goedmaken.
    Wanneer er genoeg kwetsbare en bange mensen gevaccineerd zijn zal de groepsimmuniteit snel een feit zijn en zal zo goed als niemand er meer aan overleiden. Zo’n paspoort is voor covid-19 totaal overbodig.

 7. Cootje

  Zuid Europa heeft het gratis geld van ons al ontvangen , de pensioenpotten staan met 1500 miljard in Brussel te lonken , en nu willen ze dat we legaal en Corona vrij onze laatste centen daar komen brengen , Corona heeft de verschillen al aardig bloot gelegd dus laten we het nog maar een jaartje zo laten om de genade klap aan de zuid Europese opvreters uit te delen . Als wij het toch economischs slechts krijgen dan maar gelijk zonder de middellandse zee bewoners , laat die maar weer gaan werken voor hun centen

 8. Heras

  Merkel en consorten staat onder druk, vanwege de coronahoax. De maatregelen zijn erger dan de kwaal. Daarom wordt er hard gewerkt aan een nieuw (Neurenberg) tribunaal, voor de veroorzakers.
  Even afwachten of de invoer van het ‘paspoort’ doorgaat.

  1. Franz Biberkopf

   Kan Heras een bron noemen voor dat tribunaal? Er is mij niets van bekend.

   1. vvw

    er is jou zoveel niet bekent strónt vlé®k . Probeer eens wat meer media te bekijken !

 9. Monty

  Wat is er mis met een vaccinatie paspoort?

  In Israël geniet een ieder met zo’n paspoort weer volop van zijn vrijheid.

  1. Nostradamus

   Totdat er na een jaar bij iedere gevaccineerde bijwerkingen optreden en de mensen bij bosjes omvallen. Ik wacht nog wel even totdat duidelijk is dat de (honderden) miljoenen proefpersonen na een jaar nog in goede gezondheid leven.

   1. vvw

    Ze vallen nu al om maar men verzwijgt alles en de gevallen die in het oog lopen door lekken van gegevens doet men af als geen verband met de vaccinatie

    1 verpleeghuis , 102 gevaccineerd , 25 overleden en 70 ziek.
    suc6 met je vaccinatie

    1. Monty

     ”Ze vallen nu al om maar men verzwijgt alles”

     Gebeurt dit ook in Israël?
     Daar schijnt de hele corona aanpak een groot succes te zijn.
     Inclusief het vaccinatie paspoort.

     1. werikke

      je gaat uit van de berichtgeving van israel zelf dus jij volgt dat en neemt dat aan als waarheid ipv uitzoeken. In Nederland zijn al veel mensen overleden na vaccinatie en wij moeten aannemen dat die toch al ziek waren maar weet dat in Noord korea men ook zegt dat de overheid altijd de waarheid zegt.

  2. werikke

   hoe komt het nou dat jij altijd net een andere mening hebt dan de rest. volgens mij doe je het erom. Mijn ouders zeiden altijd als een ander van de brug afspringt doe jij het dan ook of ga je nadenken. Volgende mensen zijn er genoeg leiders stuk minder

   1. Monty

    Veel reageerders trokken enkele weken ook een vergelijking met Israël dat alles daar beter geregeld was betreffende corona en dat onze minister daar misschien lering uit konden trekken.

    Maar voor het vaccinatie paspoort is men dan weer minder enthousiast.
    Terwijl ze daardoor in Israël weer volop van hun vrijheid kunnen genieten.

 10. vvw

  uiteraard , de grote genocide is begonnen en zal doorgang vinden

  102 mensen gevaccineerd , 70 ziek 25 overleden !
  En dat om het toerisme op gang te helpen. De wereld is krankzinnig geworden

  1. Cootje

   De multinationals en de economie gaat over lijken , we gaan dadelijk ook gewoon voetballen . En een WK op een terrasje in de winter in een warm land met boerka en wel ingeënt , en wat kan het ons schelen hoeveel er naar beneden zijn gepletterd . De show gaat verder . En met de inentingen in Nederland komt het wel goed het is namelijk gratis

 11. werikke

  Ik wist bijna zeker dat het eraan kwam eerst proefballonnetje dan wijzen op dat andere landen dit gaan doen dan kijken wat bevolking zegt en de duimschroeven aandraaien dat alleen mensen die paspoort hebben mogen deelnemen aan bioscoop festivals etc. dit riekt naar gedwongen worden . echt belachelijk het gaat door Rutte hier op Noord Korea lijken.

 12. Scaldis

  Coronapaspoort? Dat was toch wappie geneuzel?

 13. ET007

  En voordat je het weet krijg je daarna korting bij verzekeringen en voordat je het weet kan men je inspuiten wat ze willen, want je wilt tenslotte ook de deur uit, je werk behouden, goedkoper uit zijn met verzekeringen etc.
  Stop deze waanzin! Een dergelijk paspoort is een bedreiging voor de werkelijke vrijheid over je lichaam en dat kleine stukje privacy dat we nog hebben.
  Nu is het nog allemaal peanuts totdat je beseft dat bepaalde mensen baat hebben bij onder ander bovenstaande informatie dan wel een koppeling aan andere info ergens op een opslag bij google, belasting, verzekeraar, justitie etc.
  Er is altijd baas boven baas en er is altijd eentje wat de kennis van een andere kraakt op bijvoorbeeld gebied van ICT, los van medewerkers die info via directe hand verkopen. Mensen zijn dan loslopende wild. Je staat machteloos.
  Terug op het vaccin. Stel je vertrouwt het niet en je weigert het. Dan mogen de overheden gewoon bepalen wat jij mag en wat niet. Want zoals mij duidelijk is willen landen privileges aan een paspoort geven, wat in feite gewoon vrijheid is dat afgepakt werd door wat ik noem: dictators.

 14. gargamel

  Wanneer vaccinfabrikanten, de staat en artsen de verantwoordelijkheid nemen voor de schadelijke en dodelijke gevolgen van vaccinatie, misschien dat mensen gaan geloven in de effectiviteit van het vaccin, op deze manier, neem ik niet iets dat een ernstige risico voor mij.

 15. RvdBe

  Rutte is nog terughoudend, wie denkt die sokpop van Merkel wel niet wie hij is, de baas van Nederland ofzo?
  Is wel grappig hoe hij net doet of hij zelf iets mag beslissen.

 16. werikke

  ipv een paspoort kan je ook verplichten een ster te dragen dan is het voor iedereen duidelijk. toch?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.