Generaal Kuzu (DENK) leidt het verzet tegen illegale avondklokboetes: ‘Scheld ze allemaal kwijt!’

Nu de avondklok een illegale maatregel is gebleken en burgers hiervoor zijn beboet, is het niet meer dan logisch dat zij hun geld terugeisen. Wat Denk betreft moet de minister van Justitie de boetes kwijtschelden en dat voorstel vindt direct draagvlak onder beboete burgers. Dat meldt De Telegraaf.

Je kunt van alles vinden van de politieke partij Denk, maar hier hebben ze wel een punt. De rechter zette vanochtend een streep door de illegale avondklok, en dus is er direct een lobby op gang gekomen om al die avondklokboetes terug te vorderen. DENK-voorman Tunahan Kuzu wil dat het zover niet komt en eist dat ze al worden kwijtgescholden:

Nog geen uur na de uitspraak van de rechter heeft advocaat Michael Ruperti reeds diverse cliënten onder zijn vleugel, die hij representeert vanwege hen opgelegde avondklokboetes. Zij willen hun geld terug of dat de boetes worden kwijtgescholden: “Met het vonnis van de rechtbank, waarin wordt gesteld dat de avondklok per direct moet komen te vervallen, zijn de opgelegde boetes onrechtmatig”, stelt de raadsman.

In het geval van Ruperti’s cliënten gaat het niet om mensen die de avondklok per ongeluk hebben overtreden. Het zijn vooral mensen die de maatregel opzettelijk hebben genegeerd, om proefzaken uit te lokken. “Met dit vonnis zijn die zaken overbodig geworden”, aldus Ruperti.

En zo zijn we in een vreemde situatie beland waar de complotgekkieclub Viruswaarheid ons een stukje vrijheid heeft teruggegeven. En een dictatuursondersteunende club als Denk zich wederom hard maakt voor een beetje gerechtigheid. Het kan raar lopen, maar het is voor deze ene keer een welkome aanwinst!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Franz Biberkopf

  Het Kabinet gaat in hoger beroep en tenminste een schorsing van de uitvoering van het vonnis dwingen. Het kwijtschelden van boetes is niet aan de orde.

  1. Linksbuster

   Franzl gaat er helemaal van hakkelen nu zijn billenmaatje rutte in het stof dreigt te bijten.
   Sterkte.

  2. Neko-

   De boetes zijn uitgeschreven op basis van een dictaat van de regering (de avondklok valt niet onder een wet, dat is vandaag wel duidelijk geworden). Derhalve zijn de boetes allemaal onwettelijk opgelegd, en dus onrechtmatig.

   Kwijtschelding is niet meer dan normaal. Je hebt de wet immers niet overtreden, dus kan er geen boete worden uitgeschreven.

   Zelfs als de juiste kaders nu gevolgd worden en de avondklok alsnog met parlementaire meerderheid word ingevoerd, dan nog zijn de nu al uitgegeven boetes onrechtmatig.

 2. J.P Coen

  domme franz heeft de uitspraak nog steeds niet gelezen de sukkel

 3. HD

  Het schandknaapje van Erdogan weet ook wel dat de meeste processen-verbaal zijn uitgeschreven aan zijn geloofsgenoten.
  En bij deze lui is aanpassen erg moeilijk

  1. Monty

   Precies, dus niks ervan dat kwijtschelden van de boetes.

 4. gargamel

  Er is geen reden voor euforie. Hoe zit het met andere maatregelen, ik ben bang dat deze kleine concessie van de overheid duur zal komen te staan.

 5. Linksbuster

  Kuzu heeft in nederland niets verloren.
  Stem PVV!

 6. Kleurloze Politiek

  @HD

  Jij bent de grootste hypocriet hier met
  ” zijn geloof genoten ”
  Of reken jij Urk, Staphorst, Putten en Woerden ook tot een Moslim gemeenschap..

 7. Aborifa

  Kijk eens naar de arrestanten van Erdogan i.p.v. hier de boel te verzieken.
  Kuzu moet weg!

  1. Linksbuster

   De islam moet weg..nog beter!

 8. Yoyo

  Denk moet voornamelijk zijn ondemocratische kuil houden.

  1. Yoyo

   Muil

 9. Kleurloze Politiek

  Voor de islam haters hier..
  De Moslims waren hier eerder dan menigt van wordt geboren dus wie het niet zint kan zelf zijn spullen emigreren want we laten ons niet door een stelletje niets nutters de les leren..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.