Hahaha, dikke pech voor Klaver! D66 gaat liever verder met Rutte, en laat klimaathaatclubje GroenLinks barsten

We moeten toch wel eventjes gniffelen. Jesse Klaver, de Justin Trudeau-mooiboy van de Nederlandse politiek, is vandaag afgegaan als een gieter. Hij deed namelijk een verwoede poging om D66-lijsttrekker Sigrid Kaag te schalken voor een ultra-linkse klimaatcoalitie samen met zijn partij. Maar wat denk je? Kaag slaat de avances van de eikeltjespyjamadrager gewoon af. Ze heeft immers al een ‘date’ met Rutte. Whaha!

GroenLinks heeft heel vergaande plannen voor Nederland na de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart. Oh ja. Er moet een “Green New Deal” komen. Nederland moet vol op het klimaatorgel gaan. Alles moet anders. Build Back Better. Great Reset. CO2. Stikstof. Om dit doel te bereiken wil GroenLinks graag samenwerken met andere linkse partijen als PvdA en D66. Helaas voor Klaver en co. heeft die laatste daar helemaal geen zin in. Niet zo gek, natuurlijk, want D66 wil gewoon weer meeregeren en denkt dat de VVD veruit de grootste wordt. Dan zou er dus eerder aangestuurd worden op een akkoord met díe club.

Volgens de NOS nodigt GroenLinks “nadrukkelijk regeringspartij D66 uit om mee te doen aan een ‘progressieve alliantie,’ samen met de PvdA. De bedoeling van zo’n alliantie is dat partijen zich voor en na de Tweede Kamerverkiezingen gezamenlijk inzetten voor bepaalde onderwerpen.” In de Volkskrant legt Jesse Klaver uit welke drie onderwerpen hij centraal wil stellen: het gaat natuurlijk om de klimaatgekte, een verhoging van het minimumloon en ook investeren in het onderwijs. Drie punten waarop die partijen elkaar historisch en ook nu weer vinden.

Met de PvdA trekt GroenLinks al op. “Die afspraak staat,” zegt Klaver daarover. Maar hij wil D66 er ook bij hebben. Want, beweert hij, “de afstand tussen GroenLinks, PvdA en D66 is minder groot dan met de VVD.” Samen staan ze dan sterk, denkt Klaver, en kunnen ze de VVD dwingen om het precies te doen zoals en vooral ook zo snél als de uitgesproken linkse partijen dat willen.

Maar D66 heeft daar helemaal geen zin in: “Wij geloven niet dat het goed is voor Nederland als de politiek nu in blokken tegenover elkaar gaat staan,” zegt Sigrid Kaag gewoon keihard op het huwelijksvoorstel van jochie Jesse. “Daar heeft niemand iets aan in deze crisistijd. Wij gaan op eigen kracht naar de kiezer. En daarna willen we samenwerken voor alle Nederlanders in een zo progressief mogelijk kabinet.”

Natuurlijk is deze reactie helemaal niet zo gek. Als je de peilingen moet geloven wordt de VVD veruit de grootste partij. D66 wil zichzelf niet in een bijna onmogelijke positie manoeuvreren. Verkiezingsretoriek is niets meer of minder dan een theatervoorstelling. Als puntje bij paaltje komt wil D66 gewoon gaan regeren: En dat moet dan vrijwel zeker gebeuren met de VVD, redeneren de eurofiele democraten. Dus dat gaan ze maar doen.

Is dat dan alles? Nee! Want er is nog een andere heel duidelijke reden waarom D66 helemaal geen vuist hoeft te maken samen met de PvdA en GroenLinks: de VVD van Mark Rutte is al lang niet rechts meer. Zowel qua stemgedrag ná verkiezingen als nu ook qua partijprogramma is de VVD ontzettend naar links opgeschoven. De quasi-liberalen omarmen zelfs de groene gekte, inclusief de vreselijke “Build Back Better“-taal waar de socialisten zo dol op zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en volg me op Parler!

Dus ja, Kaag heeft helemaal geen reden om in te gaan op het huwelijksverzoek van Klaver. Zij blijft veel liever getrouwd met haar huidige man, Rutte.

Loopt Klaver me toch even een blauwtje zeg! Smullen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Adrianzoon

  uiteraard , het cordon sanitair moet in tact blijven

  stem sociaal, stem PVV

  1. Spaanse_K0K

   ROTTERDAM (ANP) – De 28-jarige Pakistaan Junaid I. is vrijdag in hoger beroep veroordeeld tot tien jaar cel, wegens onder meer het voorbereiden van een terroristische aanslag op PVV-leider Geert Wilders.

   Maarja, Wilders, PVV, dat lees je hier niet.
   Daarvoor moet je bij de onbetrouwbare MSM zijn.

   1. Meriadoc Brandebok

    Terwijl er zes jaar was geëist.

    Linkse D66-rechters!!! 😂😂😂

   2. Nostradamus

    Dat hoeft ook niet. Daar hebben we de MSM voor.

 2. HD

  Dat is dan niet erg voor Nederland, kan Farras weer terug naar zijn bergdorpje in Marokko.
  Het voordeel is dan weer minder stikstof in Nederland 🇳🇱
  Iedereen hartstikke blij.

 3. Meriadoc Brandebok

  Goede beslissing van Kaag. Zonder links verbond kunnen VVD, CDA en D66 samen door.

  1. Spaanse_K0K

   Wil je een regering met de VVD maar zonder Rutte, stem dan op Sigrid Kaag.

   1. Nostradamus

    Nee, liever een regering ZONDER vvd, d66, extreem gl en zelfs CDA. Die hebben inmiddels zoveel verprutst. Tijd voor iets anders. Iets heel anders!

    1. Meriadoc Brandebok

     GL heeft nog nooit in een regering gezeten. VVD, CDA en D66 hebben meer dan een decennium van geslaagd rechts regeringsbeleid gevoerd.

     1. liefdevol rechts

      Ben je nu links met rechts aan het wisselen?

    2. Nostradamus

     Je bent niet echt slim. Wat begrijp je niet in “Nee, liever een regering ZONDER vvd, d66, extreem gl en zelfs CDA”?!
     Veranderd niets aan.

     Zie je niet dat boekje aan de rechterkant. “De ravage van tien jaar rutte”. Lees het eens en wordt een beetje slimmer 😉 🙂

     1. Meriadoc Brandebok

      Met de tweede zin “die hebben inmiddels zoveel verprutst” verwijs je naar de eerste zin (“die hebben…”). In de eerste zin schrijf je: “Nee, liever een regering ZONDER vvd, d66, extreem gl en zelfs CDA.” Hiermee impliceer je dat GL in een regering zetelde. Wellicht kun je wat duidelijker zijn.

      Wat Thierry zegt of schrijft is negen van de tien keer lariekoek. Ik ga zijn onzin ook niet lezen. Maar het rechtse regeringsbeleid onder de kabinetten-Balkenende en Rutte is in veel opzichten succesvol geweest.

     2. Nostradamus

      Nee, dat impliceer ik niet persé. Daarom mag je er niet vanuit gaan dat het zo is.
      Extreem Groen Links heeft in het verleden ook veel verpruts door verkeerd mee te stemmen met de coalitie.
      Doen ze overigens nog steeds m.b.t. de avondklok.

      Misschien ga je lariekoek lekker vinden als je het boek na 9 of 10 keer leest.

     3. Meriadoc Brandebok

      Mea culpa, Nostradamus, je hebt gelijk en ik las niet zorgvuldig.

      Ik lees Baudets werken niet, maar ik moet zeggen dat ik boeken van andere politici ook niet lees. Tegenwoordig schrijft iedere politicus maar een boek. Geen interesse in. 😀

     4. CZ

      Op weg naar de zondag, fukkertje! Was het maar elke dag zondag, je kunt gemist worden als kiespijn.

   2. Meriadoc Brandebok

    Rutte zal na de verkiezingen hoogstwaarschijnlijk het (wat bekendstaat als) “motorblok” – de coalitie tussen VVD, CDA en D66 – willen handhaven. Deze partijen staan ideologisch het dichtste bij de VVD. Als Kaag zich aan een linkse alliantie bindt, is dat een politiek obstakel voor het huidige centrum-rechtse “motorblok”.

 4. FVD

  Verkiezingstijd!, de kartelpartijen voeren gepassioneerd het paring ritueel uit. CDA, PvdA, GL, D66, en het keffertje CU zwermen krols rondom de VVD. Af en toe beuren ze de poot op, om een geurspoor na te laten, in de hoop dat Rutte hun geur het aantrekkelijks vindt. Voor Kaag (D66) is het wat moeilijk om haar poot op te beuren, maar dat ondervangt ze om zo bevallig mogelijk te hurken.

  Als het niet zo diep treurig was, zou je in schaterlachen uitbarsten.

 5. rexm

  Kaag blijft liever bij haar eigen wica clubje, Groen links is zich eigen langzaam zelf de nek aan het omdraaien, het is allemaal ike,ike,ike en voor de kiezer een dikke sigaar uit eigen doos.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.