Heeft het eten gesmaakt, Rutte? “VVD gaf giften in de vorm van dure etentjes jarenlang niet aan in het geschenkenregister”

De VVD heeft giften in de vorm van dure etentjes (tja, bourgondisch zijn ze wel bij de VVD) jarenlang niet opgegeven in het verplichte geschenkenregister van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Waar het hart vol van is, loopt de mond van over, zullen we maar zeggen.

De lekkerbekjes van een Mark Rutte en zijn hongerige handlangers hebben volgens het onderzoekplatform Follow The Money (FTM) voor een slordige -bijna- 13.000 (12.772 euro om precies te zijn) euro per jaar aan zeebaarzen, spareribs en ander lekkers naar binnen gesmikkeld, zonder dit aan te geven in het geschenkenregister van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

De VVD dacht waarschijnlijk heel bewust: ‘Dat het diner maar goed gesmaakt mag hebben en geen bittere nasmaak zal onderkennen’. Nou, het is uitermate bitter want de VVD (-4 zetels in de peilingen) gaat behoorlijk nat als het gaat over ontvangen geld voor dubieuze doeleinden. FTM ontdekte dat de VVD wel verdacht veel donaties binnenhaalt via de Stichting Ondersteuning VVD Tweede Kamerverkiezingen (SOV). Naar nu blijkt is de SOV gewoon een ordinaire eetclub voor de Bourgondische VVD-elite.

Zo schrijft Nu.nl heel treffend: “De SOV organiseert geregeld besloten avonden waarop donateurs in contact kwamen met Kamerleden, ministers en andere partijkopstukken.”

Gedurende de luxe etentjes zou de VVD zelfs 1,16 miljoen hebben binnen geharkt in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 2017, die ook ‘glorieus’ werd gewonnen door Mark Rutten en zijn politieke onderdanen. Aha, dat zegt toch wel iets?!

Het volledige bericht van dit nieuwe VVD-schandaal is hier terug te lezen. Maar tot zover het waard is: “Als je Nederland écht terug wilt stemmen, dan laat je Rutte en zijn ‘chique eetclub’ beter links liggen!” Helemaal conform het meest recente partijprogramma van de VVD.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Franz Biberkopf

  “‘Dat het diner maar goed gesmaakt mag hebben en geen bittere nasmaak zal onderkennen’. ”

  Voor dit soort zinnen moet je bij Kenneth zijn.

  🙂

  1. Jack Flash

   Het verkopen van de vrijheid van de natiestaat der Nederlanden zal deze schoft het meest opgebracht hebben.
   Althans daar gokt hij op.

  2. Linksbuster

   Franz ruttekopf wellicht uw volgende nick?

  3. Adrianzoon

   probeer het eens inhoudelijk wím , je hebt vast wel een weerwoord voor je kundige bestuurders die niets anders blijken te zijn dan regenten die voor eigen gewin bezig zijn.

   stem sociaal, stem PVV

 2. Monty

  Waar ligt de loyaliteit?

  Ook Wilders ontving ruim 150.000 dollars uit Amerika van een vriend om in Nederland politiek mee te bedrijven.
  Net als Pechtold met zijn penthouse.

 3. Linksbuster

  Jammer dat die vvd nsb’ers niet in een bieflap gestikt zijn.

 4. Monty

  Onze politici verkopen zich aan de hoogste bieder.

  Ze kennen geen loyaliteit meer.

 5. Beukman

  Van Zadelhoff zegt tegen FTM dat hij niet vindt dat zijn giften openbaar zouden moeten zijn, omdat volgens hem niet alles wat hij voor de VVD doet een donatie is. “Het organiseren van een diner ook niet. Dit zijn vrienden van me, die laat je toch niet betalen. Ik doe dit allemaal op eigen initiatief, niet omdat de partij het vraagt.”
  In het koetshuis – ook wel het VVD-clubhuis genoemd – zou de ene keer een buffet van stamppotten en de andere keer een driegangenmenu met gerechten uit de Franse keuken zijn gegeten.
  Volgens Van Zadelhoff waren de diners helemaal niet zo luxe. “Het zijn net studentenfeestjes. Iedereen neemt wat mee. De een een taart, de ander een fles wijn. Ik betaal nog niet eens de helft van wat jullie berekenen”, aldus de weldoener tegen FTM.

  Het gaat weer eens helemaal nergens over.

 6. Linksbuster

  Ouwe jongens krentenbrood..toch beuk..van Zadehoff heeft geen last van de lockdown..hoe minder er gebouwd wordt (vvd beleid) hoe hoger de huizenprijzen ..dus meer provisie voor de makelaardij..denk dat die vvd’ers wel beter gegeten hebben dan een bordje pasta salade en een bitterbal.

 7. Monty

  Verbazingwekkend dat leugenclown pinokio Rutte er hier op DDS zo makkelijk mee weg komt bij de vaste reageerders.

  Niks over loyaliteit of de pot verwijt de ketel.
  Slechts 4 schamele reacties.

  Schijnbaar wordt de soep niet zo heet gegeten als het wordt opgediend.

 8. trutje

  VVD staat ook voor Vieze Vuile Dieven en dan lees je een paar weken geleden dat een bijstandsvrouw zo af en toe een tasje boodschappen krijgt van haar moeder die streng wordt aangepakt. Walgelijk die VVD altijd al van die volgevreten vetzakken gevonden ze hebben geluk dat ze altijd met al hun schandalen ermee wegkomen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.