Het Rode Kruis slaat alarm: 690 miljoen mensen hebben hónger door rampen, conflicten en, jawel draconische coronamaatregelen

Het Rode Kruis laat weten dat het aantal wereldburgers met honger razendsnel toeneemt. Op dit moment lijden 690 miljoen mensen honger, en als er niet snel iets gedaan wordt loopt dat op tot 820 miljoen. Eén van de voornaamste redenen daarvoor? De draconische coronamaatregelen die overal ter wereld genomen worden. Want om de volksgezondheid te beschermen moeten we blijkbaar voor massale, ongekende voedselschaarste zorgen. Zolang de virologen maar tevreden zijn!

“Conflict, natuurrampen en het coronavirus zorgen ervoor dat 690 miljoen mensen honger hebben,” stelt het Rode Kruis politiek-correct op Twitter. Vooral die laatste oorzaak is lariekoek: dat het coronavirus voor een voedseltekort zorgt, is natuurlijk je reinste flauwekul. Het gaat om de maatregelen die overheden wereldwijd genomen hebben. Die zijn het probleem. Het virus zelf veroorzaakt alleen mogelijk een ziekte in mensen. Dat is het. Meer doet het virus niet. Het zorgt er niet op magische wijze voor dat er minder voedsel geproduceerd wordt of vervoerd wordt. Tekorten die daardoor veroorzaakt worden komen stuk voor stuk op het conto van overheidsbeleid.

Hoe dan ook, “wij maken ons zorgen om deze mensen en komen daarom in actie,” gaat het Rode Kruis verder. “Met Giro 5125 halen we geld op om meer mensen te kunnen ondersteunen met voedselhulp.”

“Op dit moment hebben wereldwijd 690 miljoen mensen honger en dit aantal stijgt,” stelt het Rode Kruis op de eigen website. “Volgens het Wereldvoedselprogramma en de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties kan het aantal mensen dat honger heeft aan het einde van dit jaar zijn opgelopen tot 820 miljoen.”

Ja, dat lees je goed. 820 miljoen. En als het allemaal zo doorgaan volgend jaar gaan we gewoon naar de 1 miljard hongerige mensen toe.

Hoe dit toch kan? Nou, in veel Afrikaanse landen waren er “natuurrampen en ook conflicten.” Maar wacht! “De coronapandemie heeft de situatie in veel landen verslechterd. Uit een onderzoek van het Internationale Rode Kruis (ICRC) in tien Afrikaanse landen blijkt dat mensen sinds het begin van de coronacrisis meer moeten betalen voor voedsel. En dit terwijl 82 procent van de ondervraagden (een deel van) het inkomen is verloren door de pandemie.”

“We zien een opeenstapeling van rampen,” aldus Marieke van Schaik, directeur van het Rode Kruis. “Honderden miljoenen mensen wereldwijd hebben niet genoeg of onvoldoende voedzaam eten. Naast het natuurgeweld en conflicten die zorgen voor voedseltekorten, zorgt de coronacrisis er in verschillende landen ook nog voor dat mensen hun baan verliezen. Óf er is geen voedsel beschikbaar, óf mensen hebben simpelweg geen geld om voedsel te kopen.”

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en word lid van onze speciale groep op MeWe, hét alternatief voor Big Tech-wappie Facebook.

Maar ho eens even. Die gevolgen van de coronacrisis zijn niet veroorzaakt direct door het virus zelf, maar door de maatregelen genomen door doorgeslagen overheden die geen grenzen meer tolereren aan hun macht. Een orkaan of een overstroming kun je “rampen” noemen.

Maar voedselschaarste in de coronacrisis is geen “ramp,” maar gewoon een gevolg van overheidsbeleid. Het enige rampzalige is dat wij ‒ burgers van de wereld ‒ onze overheden ermee weg laten komen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. driewerf

  Hoe zou dat smaken zo’n briefje 50 euro ?

 2. driewerf

  Als er honger heerst moet vreten sturen, geld wordt weer heeeeeeeel anders besteed dat weten nu onderhand wel .
  En de wereld is niet gemaakt voor 8 miljard mensen punt .

  1. gargamel

   Toegegeven, 8 miljard is teveel, maar het is beter om mensen te steriliseren dan om ze te doden met vaccins.

   1. J.P Coen

    baudet had het over 3 miljoen maar rutte geeft er makkelijk 13 miljoen op

    500.000.000 overblijvers wenst men immers !

 3. The devil and the deep blue sea

  Het Rode Kruis maakt zich maar om èèn ding zorgen en dat is of er wel genoeg geld binnenkomt, overigens er is een gigantische overbevolking wereldwijd dus een vermindering daarvan is hoogst welkom voor mens en dier!

 4. Tedje Kruis

  De huichelaar vd Galien roept ons vast op om meer te geven om het leed in de derde wereld.

  Wat een walgelijk punt haalt hij aan om zijn punt te maken.

 5. Barbera

  In het door Michael bejubelde VS.

  Honger dreigt in de rijkste stad op aarde: ‘Zonder voedselbank zouden mensen sterven van de honger’
  Hoe diep de coronapandemie erin hakt, verschilt per stad en land. In de VS is een omvangrijk steunpakket gelanceerd, maar daarmee zijn de problemen niet opgelost

  1. Seneca

   @barbera
   in dit o zo gave land en zo rijk en kostbaar dat ene Rutte het een vaasje noemt, moeten steeds meer mensen gebruik maken van de voedselbank. ik weet niet hoe het met jou zit, druif, maar ik voel een constant vervangende schaamte.

  2. WayneGretzky99

   Dat ouwe lijk is president nu dus Corona binnen notime opgelost.

 6. Adriaen van Bergen

  Misschien kan de “filantroop” Bill Gates, met al zijn miljarden, zich daar eens zorgen over maken?
  Anders misschien een clubje van multimiljardairs?
  Dan is het probleem zo opgelost.

 7. J.P Coen

  zolang we de economie naar de klote helpen met achterlijke corona maatregelen zal er weinig cash en activiteiten beschikbaar komen !

  Straks hebben miljarden mensen honger maar dat is ook het doel.

  Agenda 2030 heeft slechts plaats voor 500.000.000 mensen

 8. Heras

  De bevolking aldaar heeft het moeilijk. Behalve de leiders.
  Laat hen meer doen om honger te bestrijden; door eigen vermogen uit te delen.
  Onze bevolking zal het ook moeilijk krijgen, als alle faillissementen doorberekend worden en belastingen ALWEER zullen stijgen.

 9. NoDoubt

  Het Rode Kruis is veel te laat. April Mei vorig jaar was al bekend dat er geen pandemie was en net als Jort Kelder de bijschade alle vele miljoenen doden zouden opleveren door internationale infrastructuur dat door corona lamgelegd wordt. En dat is wat WEF WHO ook wil. BBB

 10. de ziender

  Juist; het is zelfs zo dat het IFM een harde lockdown als voorwaarde stelde aan een aantal Afrikaanse landen voor een hoeveelheid geld, hetgeen neerkomt op systematische genocide en seriemoord. Past exact in het plaatje van een aantal gestoorde miljardairs die de eugenetica belijden als hun eigen religie en deze ook in praktijk brengen, niets of niemand ontziend.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.