Kijk! Gommers krijgt genadeloze veeg uit de pan: ‘We willen u horen over IC’s, niet over andere zaken!’

Gisteren bij Jinek ontstond er een woordenwisseling tussen Telegraaf-journalist Wouter de Winther en IC-baas Diederik Gommers. De Winther vindt het maar verwarrend dat Gommers over van alles en nog wat zijn mening geeft, terwijl zijn expertise de Nederlandse IC-bedden zijn. Volgens De Winther moet Gommers het lekker bij de ic-bedden houden. 

Terugkijken vanaf minuut 43:

Er ontspon zich gisteren een felle woordwisseling aan de anders zo gezapige Jinek-tafel bij RTL. Telegraaf-journalist Wouter de Winther kwam in het verweer tegen Diederik Gommers. De IC-baas is dan wel goed in het bijhouden van de vaderlandse intensive cares, maar dat maakt hem niet een specialist op het gebied van, nou ja, alles.

Het is niet voor het eerst dat men soortgelijke kritiek uit op ic-opperhoofd Gommers. De heren van Veronica Inside worden ook levensmoe van het feit dat Gommers over van alles en nog wat zijn mening mag verkondigen, terwijl het enige onderwerp waar hij een interessante mening over heeft zijn de ic-bedden in Nederland.

Gisteravond kwam De Winther met soortgelijke kritiek om de hoek:

“Ik heb ook wel het idee dat sommige mensen die verstand hebben van ic’s – toevallig zit meneer Gommers tegenover mij – ineens ook verstand menen te hebben van een heleboel andere zaken. Ik denk dat dat wel een heel verwarrend beeld oplevert, ook voor veel kijkers, omdat die denken: u heeft een witte jas aan. Net als meneer Kuipers, die ook met veel gezag vertelt hoe de wereld in elkaar zit, komt u met meningen die ook weer gedurende de week of de volgende dag alweer veranderen. Dat geeft een verwarrend en verontrustend beeld voor veel kijkers en mensen die toch bouwen op expertise. Zij denken dat u, omdat u een witte jas aan heeft, ook verstand heeft van allerlei andere zaken waar u zich ook over uitlaat.”

In Nederland lijken steeds meer mensen ‘Gommers-moe’ te worden. En dat is niet gek: de IC-baas is bijna dagelijks op de Nederlandse televisie te zien. Over van alles en nog wordt zijn kijk gevraagd, wat inderdaad voor nogal wat onduidelijkheid zorgt.

Er zijn namelijk ook zat andere experts met een interessante mening te vinden. Maar deze mensen worden nauwelijks uitgenodigd, omdat Gommers al zijn verhaaltje mag vertellen over letterlijk ieder aspect van ons leven. De opmerking van De Winther was dan ook meer dan terecht:

“Ja, maar er zijn heleboel mensen die allerlei dingen ervaren en daar ook graag over vertellen, maar waar ze u nou graag over wilden horen zijn de ic’s en niet al die andere zaken.”

Als het gaat om IC-zaken dan is Gommers bij afstand de grootste expert van Nederland, maar hij wordt nu zo vaak uitgenodigd bij de Nederlandse talkshows om over van alles en nog wat mee te praten dat hij ongeloofwaardig en een tweede Peter R. de Vries dreigt te worden. Een zeer onwenselijk resultaat, voor zowel Nederland als de heer Gommers zelf.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Vanduinen

  De heren van VI moeten zich dan ook alleen maar over het voetbal uitlaten. Die worden hier op DDS vaak (te) gelanceerd waar je niet omheen kunt met een mening over wat dan ook.

  1. ikweetwatikwil

   Ging het over de heren van V1. Zeker wat gemist.

   1. Vanduinen

    Klopt! De redacteur schrijft in de topic “De heren van Veronica Inside worden ook levensmoe van het feit dat Gommers over van alles en nog wat zijn mening mag verkondigen, terwijl het enige onderwerp waar hij een interessante mening over heeft zijn de ic-bedden in Nederland” Het staat er duidelijk.

    1. ikweetwatikwil

     Waar we het over hebben is Gommers en niet over V1. V1 is een “amusement programma ”
     Wil je dat ook van Gommers maken. Feit is wel, je kunt vaak om hem lachen. (uit)

    2. driewerf

     Dat is wat je uit het hele verhaal haalt ? Wat zielig ,VI is een cafe programma niet meer en niet minder . Gommers moet zich inderdaad alleen met de I.C bemoeien meer niet .

     1. Brenda Welsh

      Het is treurig, iedereen bemoeit zich met iederereen. Wij zijn allen, internist, viroloog, vinoloog, epidimoloog, virus bestaat niet. Ieder zijn eigen vakgebied.
      Leest, blijf bij je schoenmaker!

  2. usb3.0

   Nee hoor vendjunenn de heren van vi slaan de spijker op z’n kop, het is verontrustender dat jij niet begrijpt waar het om gaat..

   1. Franz Biberkopf

    Het borreltafelgezwets in het café van VI is het niveau dat usb3.0 begrijpt.

 2. Franz Biberkopf

  Eens, die Gommers is over het paard getild en wauwelt over zaken waar hij geen verstand van heeft.
  De schuld ligt ook bij de media die deze babbelaar maar bleven uitnodigen.

 3. Spaanse_K0K

  Diederik Gommers moet een voorbeeld nemen aan Wouter de Winther.
  Die geeft ook alleen zijn mening over zaken waar hij verstand van heeft.
  Buiten zijn vakgebied onthoudt Wouter, politiek commentator voor de Telegraaf, zich ook van zijn mening.

 4. Spaanse_K0K

  Diederik Gommers verstaat de kunst van het communiceren met iedereen, van de portier tot de directeur.
  Een ieder is voor hem een gelijkwaardige gesprekspartner.
  Dat maakt hem, buiten zijn vakgebied, een unieke man.

 5. ikweetwatikwil

  Bart Reijmerink. Zo is het maar net. Maar ik heb het vermoeden dat Gommers het wel interessant vindt om op TV te verschijnen.
  Ik heb het al vaker gezegd, Gommers moet zich bij IC bedden houden want daar gaat het ook zo hier en daar mis.

  1. Mireille

   Terecht, hoe vaak u het ook zegt, dat Diederik Gommers zelf bepaalt of hij dan wel of niet in het praatprogramma wil verschijnen. Hij laat zich ook niet muilkorven, ook terecht.

 6. NO8DO

  Bij Jinek was tevens aanwezig:
  Barbara Elisabeth Baarsma, een Nederlandse econome. Zij is werkzaam bij de Rabobank, hoogleraar economie aan de Universiteit van Amsterdam en kroonlid van de Sociaal-Economische Raad.

  Daar durfde de stoere Wouter vingertjes niet aan te branden, terwijl zij toch echt haar visie gaf buiten haar vakgebied.
  Maar Wouterje is jaloers op het gezag wat Gommers wel en hijzelf niet heeft.

 7. de ziender

  Zijn allemaal vaxiwappies

 8. Piet151

  “Net als meneer Kuipers, die ook met veel gezag vertelt hoe de wereld in elkaar zit, komt u met meningen die ook weer gedurende de week of de volgende dag alweer veranderen. Dat geeft een verwarrend en verontrustend beeld voor veel kijkers en mensen die toch bouwen op expertise. Zij denken dat u, omdat u een witte jas aan heeft, ook verstand heeft van allerlei andere zaken waar u zich ook over uitlaat.”

  Ik heb de neiging wel een eind mee te kunnen gaan met deze bewering van Bart Reijmerink, al vond ik het niet alleen een zinvolle, maar ook een vriendelijke inbreng van Wouter de Winther. Zeker geen woordenwisseling, al werden er wel een paar woorden uitgewisseld. Maar dat is eigenlijk de essentie van zo’n praatprogramma, toch?

  Maar nu we het hier kennelijk over eens zijn, misschien is dit dan ook een goed idee voor veel auteurs en deelnemers hier om eens minder te schrijven over thema’s waar je geen verstand van hebt. En ook politici als bijvoorbeeld Baudet kunnen zich dit aantrekken. Vooral Baudet wordt door veel gelovigen beschouwd als iemand die overal verstand van heeft.

  1. Seneca

   @pietje
   je hebt wel een punt! het vervelende echter is, dat zowel jij als ene Beukman (misschien zijn jullie wel van dezelde identiteit) dat ook doen. je opgeblazen meningen over alles en nog wat – evenals beuk dat doet – wordt zo langzamerhand zo onverdraaglijk dat is niet normaal meer. ik zou zeggen pietje, wie de schoen past trekke hem aan…

   1. Piet151

    @Seneca
    Je hebt wat mijn persoon betreft geen gelijk, v.w.b. Beukman weet ik dat niet, want voor zover ik me bewust ben heb ik hem nooit ontmoet.
    Ik zal nooit met grote stelligheid een bewering uiten over iets waar ik absoluut geen verstand van heb. Soms zeg ik dat er zelfs bij. Maar vaker citeer ik uit bronnen die ik wel hoog acht en noem ik die bron zelfs. Maar daar gaat het hier niet om. Als hier iemand beweert, dat mensen hun mond moeten houden over iets waarvan ze qua opleiding of werk geen verstand hebben, heb ik nog wel wat kandidaten, namelijk de auteurs en veel van hen die daarop reageren.

    Gommers mag van mij roepen wat hij wil, graag zelfs. Maar het zou wel helpen als hij ook vertelt hoe hij daaraan komt. Komt dat uit een genoemde bron of is dat een 100% eigen mening en hoe is die dan onderbouwd?

 9. kees cup

  Gommers lijkt mij een oprecht mens, een indruk die ik zeker niet krijg van deze Wouter de Winther.

  Diederik Gommers heeft op de ic’s met zijn werk, maar ook daarboven op, middels zijn rake uitspraken, meer mensenlevens gered dan de rest aan die tafel bij elkaar.
  Deze man kan ontzetten goed feiten op een rijtje zetten, ook al vallen die buiten zijn vakgebied, dat kan hij veel beter dan de rest van dat stelletje zwetsende ouweh0eren aan die tafel bij elkaar.
  Hij BENOEMD de waarheden, die anderen löllen er maar wat omheen.

  Waarheden als een koe, gewoon een kwestie van waarnemen en een beetje 1+1 .

  Ik vermoed dat ‘iemand’ aan die tafel die zichzelf journalist noemt zich een beetje gepasseerd voelde, en daardoor maar tegen Gommers op de tour ging van ‘schoenmaker houd je bij je leest’, op deze manier iemand te ‘kacken’ probeerde te zetten en zo het zwijgen op te leggen.

  Een uiterst doorzichtig zwakte bod van deze Woutertje de Windjewaai !
  En onze Bart … die zichzelf ook journalist vind, die keft met Woutertje mee.

 10. Vogel

  Jammer dat sissende woutertje nu pas iets terug durft te zeggen, vorig jaar Mei was hij het nog helemaal eens met Gommers, nu is sissende Woutertje bang dat de ongeduldige menigte hem niet leuk meer vinden. Net een Homo die eindelijk uit de kast komt

 11. ervi

  Kuipers en Gommers zijn deskundig en bedreven in hun vakgebied. Maar meer ook niet. Zeker niet wat betreft Coronagriep.
  De pest is dat ze worden ingezet als influencers, over van alles en nog wat.
  Veel Nederlanders hangen derhalve aan hun lippen. Zegt veel over Nederlanders maar blijft een kwalijke zaak.

 12. Bes Tolen

  Gommers heeft natuurlijk ook veel verstand van andere besmettelijke ziekten Zo Kuipers ook. Ze doen er wellicht goed aan hun aantal optredens voor de TV beperkt te houden. Dat geldt natuurlijk voor onnoemelijk veel anderen ook en vaak des te meer.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.