LOL! D66 gaat vol op het groen populistische orgel en kraamt onzin uit: ‘We subsidiëren kolenverbranding!’

In een verwoede poging om het Kaag-effect toch nog in positieve zin te laten slagen is D66 vol op het groen populistische orgel gegaan. In een reclamespotje beweert D66-leider Sigrid Kaag dat kolencentrales nog steeds subsidie krijgen voor kolenverbranding. Echter klopt dit helemaal niet. 

D66-leider Kaag zakt hiermee toch wel door het ijs. Of het gaat om onkunde of opzet, het is gewoon hartstikke onjuist. Met al die verstrengende maatregelen rondom het klimaat is een subsidie voor kolenverbranding wel het laatste wat kolencentrales kunnen verwachten. Energiebedrijf NWE is juist een rechtszaak gestart om een vergoeding, van 1,4 miljard euro, te krijgen van onze overheid omdat zij in 2030 de kolenverbranding definitief moet stoppen.

Waar kolencentrales wel subsidie voor kunnen krijgen is voor de verbranding van BIOMASSA. Iets waar de linkse partijen juist hartstikke voorstander van zijn.

We weten inmiddels wel dat D66 met alle winden meepraat, maar dit is gewoon onzin uitkramen tegen de zwevende kiezer. Ze maken van de kolenindustrie nog steeds de ‘bad guy’ terwijl die industrie al jaren hard wordt aangepakt.

Het bewijst maar weer dat D66 uiteindelijk dezelfde groene agenda heeft als GroenLinks. En ze schuwen geen enkel middel om die agenda te verwezenlijken. Het groene gedram van D66 gaat in de resterende campagnetijd alleen maar toenemen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. de ziender

  Raar toch? Wat zijn kolen? JUIST!! Oude bomen.

  Oude bomen mogen niet, nieuwe wel… De logica van de D66-tuinkabouters.

  1. Spoetnick

   👍👍👍👍

 2. Edjan

  Ach, je kunt het ze niet kwalijk nemen. Het zijn alpha’s: ze kunnen fantastisch babbelen maar niet rekenen. Dat vak is volgens mij ook afgeschaft op de scholen?

  Dus met een gigantische babbeltruc hebben ze kiezers gewonnen: “moeder aarde! Ze gaat dooooood!!!! Wilt u haar redden? Stem dan op ons!” En dat doen de sukkels dan ook.
  En dan hebben ze ook iets bedacht, een plan, iets met CO2 en windmolens en zonnecellen en als het sommetje dan nog niet klopt gaan ze bomen verbranden want energieneutraal of zo.
  Inmiddels moeten economen en techneuten hun bek houden anders zijn het klimaatontkenners. Economen denken dat ze kapitaal aan het vernietigen zijn en techneuten denken dat de hele zaak niet werkt en het kapitaal dus vernietigd wordt, maar hey! Ze hebben aandelen Vattenfall gekocht dus ze gaan er vrolijk mee door.

  Totdat de bom barst …

 3. Pieter48

  Mevrouw Kaag was weer het middelpunt in haar zelf hypnose show. Na de show onmiddellijk weer in de ivoren toren teruggekeerd. Wat staat deze mevrouw ver van de gewone burgers. Graag houden zo.

 4. Response

  Ze had ’t even moeilijk bij Rick Nieman vanmorgen en dan zie je dat ze gaat spartelen, ’t even niet weet en dan maar ter plekke wat bedenkt met de hoop er mee weg te komen.
  Echter geen enkele vraag over van Drimmelen, gemiste kans voor Nieman. Wellicht is het tevoren bedongen; ik ben bereid om te komen maar geen lastige vragen over van Drimmelen.

 5. usb3.0

  kaag subsidieert liever, palestijnse terroristische organisaties, met ons belastinggeld een fattenval met € 660.000.000 waarvan de energie die het oplevert naar buitenlandse ondernemingen gaat.
  Ze wenst de biomassa kolder instant te houden in het kader van de co² uitstoot, de hofbar had er een mooi item over, die moet je eens kijken, “de hofbar biomassa” daar wordt even haarfijntjes uitgelegd met wat voor imbecielen we te maken hebben die dit soort besluiten maken..

 6. J.P Coen

  In Duitsland zit men met koude voeten. De kolen en gas centrales is gevraagd zo snel mogelijk weer capaciteit te leveren. 🤣😂🤣

 7. AS210854

  Hieraan kun je weereens zien hoe gevaarlijk d666 is. Ze kunnen en mogen alles vertellen wat hun uitkomt, de npo kijkt en luistert er naar zonder in te grijpen .🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

 8. Yoyo

  Kaag zakt weer eens door het ijs.
  Dat noemen we dan Kaq in een Waq.
  Normaal schiet je dan te hulp, nu even niet.

 9. A-BBa

  Als ik die gluiperige oogjes van Kaag zie wordt ik al misselijk.
  #Kaagvarkensooogjes

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.