Lockdown-fanatiekeling Marion Koopmans: ‘Dacht dat ik na China in quarantaine moest, maar nee, dat hoeft niet!’

Marion Koopmans, onderhand misschien wel de bekendste viroloog van Nederland, was onlangs in het Chinese Wuhan om onderzoek te doen naar de herkomst van het coronavirus. Maar gisteravond zat ze opeens alweer bij Op1. Hoe kan dat nou? Moest zij niet in quarantaine?

Het is toch een beetje gek. Niet alleen is virologe Marion Koopmans in China geweest, maar zelfs in Wuhan, volgens de autoriteiten en het officiële verhaal hét epicentrum van de uitbraak van het nieuwe coronavirus dat zoveel onrust heeft veroorzaakt in de rest van de wereld. Moest zij dan niet even, een dag of tien, in quarantaine bij terugkomst? Gewoon, om er zeker van te zijn dat ze het virus niet met zich mee heeft genomen?

“Dat dacht ik wel,” antwoordde Koopmans gisteren bij Op1 op de vraag van Sven Kockelmann, “maar toen werd ik er door iemand op geattendeerd, ‘hé, weet je dat dat voor China niet hoefde?’ En dat stond op de site van Buitenlandse Zaken dus dat, ja, dat was een meevaller.”

Zoals Twitteraar Henk de Vrieskou stelt is dit natuurlijk een geweldig goede tip van Koopmans. “Als je naar China reist dan hoef je daarna niet in quarantaine, want in China bestaat corona niet. Wat een mooi land. Fijne vakantie allemaal, het is jullie gegund na dit kutjaar!”

Het is wel een beetje apart, hè? Corona wordt overal verspreid, het virus kan nergens in toom worden gehouden, corona gaat alle landsgrenzen over… behalve in China. Daar zijn ze er op de één of andere manier in geslaagd en slagen ze er nog steeds in om het virus bij de deur tegen te houden… om nog maar te zwijgen over hoe ze het virus na de uitbraak totaal uitgeroeid zouden hebben in Wuhan door middel van lockdowns die in andere delen van de wereld eigenlijk maar bar weinig uithalen. Wat een wonderbaarlijk land. Je zou er bijna naartoe verhuizen.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en word lid van onze speciale groep op MeWe, hét alternatief voor Big Tech-wappie Facebook.

Overigens is de hypocrisie natuurlijk ronduit aanstootgevend, en niet alleen omdat er heel blij beweerd wordt dat China coronavrij is en je, als je daar naartoe gaat, dus niet in quarantaine hoeft. Wonderlijk!

Maar kijk niet alleen naar Koopmans, maar ook naar de andere Op1-gasten. Zie ze zitten daar, al die figuren die maar wat blij zijn om Nederland in lockdown te houden, opgesloten in hun eigen huis. Maar zelf gaan ze ’s avonds laat wel over straat, komen ze naar de studio, waar ze vervolgens zonder mondkapjes op met een paar vreemden gaan keuvelen. Niets geen “maximum aantal bezoekers van twee,” niks geen mondkapjes, niks geen avondklok. Voor talkshows is geen uitzondering te dol.

Óns vertellen ze dat dat wíj́ ons wel aan dat soort regels moeten houden omdat, als we dat niet doen, we verantwoordelijk zijn voor de verspreiding van het virus, terwijl ze hun jetlag van hun China-trip nog staan af te schudden. Juist!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Barbera

  Michael verspreidt leugens en halve leugens.

  2021
  Op dit moment geldt in het noorden van China een lockdown, die werd ingevoerd nadat het aantal besmettingen met het Covid-19-virus de afgelopen tijd weer steeg. Eerder bleef het aantal besmettingen in het gebied maandenlang stabiel. De nieuwe lockdown treft ongeveer 20 miljoen mensen.

  ”Lockdown-fanatiekeling Marion Koopmans”, weer een leugen.

  1. WayneGretzky99

   Zou die plaat eens voor je domme harses weghalen en opnieuw lezen. Google zal ongetwijfeld ook een vertaler hebben naar dat boerse fries.

   1. Tedje Kruis

    Wayne ❤️ 🏒

    En Thierry 🦧

    1. M. Brandenburg

     99 plusjes voor jou.

  2. ZWAAR13

   Dit inderdaad. Volgens mij heeft hij al een tijdje geen beurt meer gehad. Klinkt alleen maar gefrustreerd.
   Stem PVV

 2. yellow thread street

  Ze is helemaal naar China afgereisd zoekende naar het virus.
  Al met al een mooi snoepreisje, wat zal het gekost hebben.
  Ze ziet er trouwens uit als een monster zonder waarde.

 3. Emma Louise

  Marion Koopmans kunnen we onderhand wel beschouwen als dé topviroloog van Nederland. Wat een genot om naar haar enorme kennis te luisteren.

  1. ManX

   Emma Louise tjilpt en kreunt van genot: die heeft een oogje op Marion. Gefeliflapsteerd meiden!

   1. Spaanse_K0K

    Bij ManX, Y of Z heerst de rancune.
    Was het niet verstandiger om hem naar China te sturen.
    Immers:
    **, het is gel* dat je viroloog moet zijn om het coronavirus te kunnen beoordelen: de werking, de risico’s en het gevaar zijn met een paar uur fanatiek inlezen uitstekend in te schatten en te beoordelen.

  2. Loelap

   Hahahahahaha je bent soms echt onbedoeld grappig. Ben jij die Svetlana die hier destijds reageerde? Of een alterego van Wím Hüttëñ.

 4. AS210854

  Begin langzamerhand te geloven, dat door onze regering, Nederland het Korea aan de Noordzee aan het worden is.🤮🤮🤮🤮🤮

  1. ZWAAR13

   kankerdekanker

 5. Tedje Kruis

  Mevrouw 🧛‍♂️

 6. Edjan

  De Chinezen kennende zullen ze de trip van Marion volledig in regie hebben gehouden. Onder begeleiding is ze naar een aantal plaatsen gebracht waar absoluut geen coronavirus aanwezig is, want het was niet de bedoeling dat ze op enigerlei wijze het virus in verband met China zou brengen.
  Dat ze niet in quarantaine hoeft, is dan ook begrijpelijk.

 7. ikweetwatikwil

  Hou het volk onder de duim en zo te zien lukt het aardig. Blijf vooral staren naar de TV.

 8. de ziender

  Virologen, de naam zegt het al. Liegen, loog, (ge)logen

 9. Heras

  Wanneer wordt dat mens veroordeeld voor het manipuleren van de pcr testen.
  Ze had er ook aandelen in; samen met Drosten. De hele club moet voor het tribunaal gebracht worden, want er zijn er nog meer

 10. M. Brandenburg

  Op Sky Autralie een prachtig journalistiek stuk over drie van de onderzoekers die in Wuhan moesten onderzoeken hoe het virus tot stand kwam en zich verspreidde. Wat blijkt die drie waaronder dit gedrocht zijn al jaren niet alleen innig verwoven met China, maar er is zelfs 1 onderzoeker die al 15 jaar met het betreffende lab samenwerkt en er zelfs onderzoek deed. Dat niet alleen ze gaven een practige uiteenzetting hoe deze onderzoeker in detail beschrveen heef thoe men dodelijkere covid vormen ontwikkelde, maar in Februari voi jaar al heel hard riep dat de strain waar we het nu over hebben helemaal puur natuur was en niets wees op een ontwikkelt virus… Deze drie onderzoekers van WC eend gingen dus naar CHina om WC eend te onderzoeken, en zonder toegang te krijgen tot patient zero, noch zijn gegeven, noch de data en uiteindelijk dus helemaal niets konden onderzoeken, kwamen zij tot de conclusie dat WC eend niets te verwijten valt…

  1. M. Brandenburg

   youtube.com/watch?v=zIwo2fr06a0&ab_channel=SkyNewsAustralia

   gewoon negeren, niets te zien, en allemaal doorlopen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.