Pats! Hans Wiegel veegt de vloer aan met JA21: ‘Oplichters!’

In zijn column voor de papieren versie van De Telegraaf laat oud-VVD-leider Hans Wiegel werkelijk geen spaan heel van het rapaille van JA21 dat wegging bij FVD maar wel lekker bleef zitten op hun zetels in de Eerste Kamer, het Europees Parlement en in verschillende Statenfracties. Of, zoals ze ook genoemd worden, JudassenAlliantie21. Volgens de liberaal zijn deze mensen niets meer of minder dan “oplichters.” Hij heeft dus werkelijk een broertje dood aan ze.

Het leuke van Hans Wiegel is dat hij altijd de moed heeft gehad zijn mening helder te verwoorden. Voor deze man geen “oeps, ik moet dat niet zeggen.” Nee, hij vindt iets, en dan zul je het weten ook. Natuurlijk is dat des te mooier omdat zijn mening vaak hard anti-links is… en hij met grote regelmaat zelfs ingaat tegen de heersende mening van de top van zijn eigen partij, de VVD.

Afijn, in zijn laatste column (helaas alleen te lezen voor abonnees op de website van De Telegraaf bij De Krant) begint Wiegel met een mooi compliment aan het adres van Geert Wilders, die hij één van de beste Kamerleden van het moment noemt. Daarna gaat hij over op een beschouwing op de andere partijen. “Bijzonder is Forum voor Democratie. Kort gezegd: Thierry Baudet,” schrijft Wiegel terecht.”

“Bij de Statenverkiezingen, een paar jaar terug, de grootste partij. Allerlei lieden, die hun positie te danken hadden aan Thierry Baudet, hebben hun zetels gewoon gestolen: oplichters!

Volg onze Pagina op het Facebook-alternatief MeWe. En abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal.

Zo. Die kan JA21 in haar (enorm grote) broekzak steken. Met een kusje erbij van Hans Wiegel. En nee hij noemt ze niet specifiek bij naam, maar het is overduidelijk dat hij het over hen heeft.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

44 reacties

 1. leukeditter

  wisten we al spiegel , smerig volk bij nee21

 2. gustav

  Hans Wiegel, een pragmatische man met inmens veel politieke ervaring!
  Wie kan hem tegenspreken?
  Iedereen met meer dan 5 gram werkende herseninhoud, begrijpt dat zijn meningen en uitspraken pure politieke waarheden zijn!

  1. WayneGretzky99

   Politieke waarheden. Dus 99% leugens.

   1. Yoyo

    Ze heten niet allemaal Rutte,Klaver, Seegers of Kaag.

    1. WayneGretzky99

     Klopt maar ze liegen allemaal.

 3. trutje

  Las laatst een goede JA21 is J van Joost en A van Annabel. Maar maak er NEE21 van de N van Nanninga en EE van Eerdmans.

 4. Barbera

  JA21 wordt groter dan het FVD, vandaar…

  DDS wil niet zien dat het imploderen van de partij lag aan de leider Baudet.
  Bij het verlaten van de partij waren er nog maar 5 v-zetels van de meer dan 25 over.

  JudassenAlliantie21, hoe kleinzielig wil je het hebben.

  1. WayneGretzky99

   Mogguh Barb, dat riep extreem dom linksch tig jaar geleden ook. PVV wordt niks. Valt op z’n LPFiaans uit elkaar door ruzies te cetera. Nu de (gedeelde) 2e grootste partij. Maarrree, hebbie voor mij dan ff de Lotto getallen van volgende week?

 5. pasco

  Neen, niemand zit te wachten op QUASI rechtse splinterpartijen!
  Het zijn pluchejagers, meevreters van de laagste soort, hopelijk trapt het electoraat hier niet in!
  Hetzelfde probleem bestaat ook op links, partijen als Bij1 en Denk hebben identieke beweegredenen!

  1. Barbera

   @p
   Pluchejagers ja, Baudet en Co, ze kunnen nergens anders zoveel geld verdienen als in de politiek.
   Annabel wil niet in de TK, dat kost haar minstens 60000 eurootjes per jaar aan inkomsten.

   1. WayneGretzky99

    Daarom zit geheel extreem dom linksch in de politiek en ambtenarij. Betaald niets doen en niets kunnen.

    1. Thant dolph

     Extreem dom rechtschs trouwens ook

     1. WayneGretzky99

      Jij mag dat vinden.

     2. werikke

      jij mag toch ook dom reageren hier?

   2. werikke

    krijg je weer niet genoeg aandacht dat je hier loopt te zeiken

   3. Tepelkloofje

    Als Nanninga niet in de Kamer wil, moet ze ook niet op de kieslijst gaan staan. Maar dat doet ze wel omdat ze weet dat dat stemmen trekt. Oftewel: kiezersbedrog.

    Maak je overigens over Nanningas inkomsten maar geen zorgen: door haar duobaan als zowel gemeenteraadslid als senatrice (welke beide baantjes ze overigens aan Baudet te danken heeft) heeft zij niets te klagen.

  2. WayneGretzky99

   Dat is de reden voor geheel extreem dom linksch. Die hebben geen enkele capaciteit benodigd in/voor het bedrijfs leven dus hangen ze hun hele leven aan de staatsruif, niets te doen anders dan onnodig geld verbranden en de boel naar de klote te helpen.

 6. Franz Biberkopf

  JA21 is, net als het FvD, goed voor een zetel of 2.

  Dit is politiek dus geen klein bier.

  😂

  1. WayneGretzky99

   Elk miljoen begint met een duppie.

 7. halo1

  Een leuke opsteker voor Thierry.. hij moet nu de komende weken proberen de Rutte-maatregelen verder af te kraken en zich als voorvechter van de “vrijheid” opwerpen.. dan heeft hij nog een aardige kans met anti-corona, anti-(dit)-Europa, anti (massa)immigratie en anti(deze)klimaat(maategelen)…goede spotjes.. verder zand over al het voormalige gezeur en gekrakeel..hij blijft een fenomeen.

  1. Mireille

   Inderdaad, een clown (de heer Derksen van V.I) Gek op de camera.

   1. WayneGretzky99

    Wat heb jij eigenlijk zoal gepresteerd?

  2. Yoyo

   Exact.

 8. Meriadoc Brandebok

  Wybren van Huisjesmelker heeft zijn zetel van de VVD gestolen en werd vervolgens fractielid bij FvD. FvD vindt het dus niet zo erg. Wiegel moet lekker van zijn pensioen gaan genieten.

  Je ziet het altijd bij Thierry’s sektarische achterban: in plaats van de oorzaak bij Baudet te zoeken – de oorzaak van het feit dat alle politici van naam zijn weggelopen en de partij gekelderd is van 20+ zetels naar 3+ zetels in de peilingen, zoekt men hardnekkig de oorzaak bij “coupplegers” en “VVD-ers light”. En omdat Baudets sekte niet bereid is de oorzaak bij hun messias te zoeken, zal FvD een doelloze randbeweging blijven en nooit een brede volks- en bestuurderspartij worden.

  Ironisch genoeg denken Baudets sekteleden nog dat Baudet buiten die paar duizend sektarische wappies nog een grote verkiezingszege kan halen. Als Baudet straks afgaat roeot men gewoon “fraude”.

  1. Heinz

   Baudet moet afgezet worden wegens een gebrek aan potentie. Met Trump is het nog erger hij krijgt geen inzage meer in vertrouwelijke stukken. Bij andere voormalige presidenten was dat niet zo.

   1. Heinz

    Bij andere presidenten was dat wel zo.

  2. halo1

   Ik denk dat die 20 + gewoon (toen) veel te veel was .. en die 3 + (nu)gewoon veel te weinig.. het midden is 11 zetels..politiek is een dynamische en vluchtige affaire.. maar het gaat om de (permanentere, stabielere) tijdgeest (Du: Zeitgeist).. die heeft hij mee.

 9. Paardenmiddel

  Ik denk niet dat deze partij stemmen krijgt. Het zal net gaan als bij die Otten. Hij doet niet eens mee, omdat hij weer alleen staat.
  Ze doven uit als een kaars.

 10. Morgan4321

  Wiegel, dat is toch die man die er eigenhandig voor gezorgd heeft dat we nu waarschijnlijk voorlopig geen referendum hebben? Nacht van Wiegel en zo.

  1. Tepelkloofje

   Dat ging over een correctief referendum, waarbij d’66 een enorme druk op de senatoren van de coalitie uitoefenden om toch vooral voor te stemmen. d66 dreigde zelfs het kabinet op te blazen als ze hun zin niet kregen (indertijd was dat kabinet Kok-2 (PvdA, d’66, VVD).
   En wat is de mening van d’66 over het volksreferendum vandaag de dag?

 11. Xel

  Inderdaad een stelletje zetel rovers.

  Ze hebben de partij bijna moedwillig laren vallen.

  Ik hoop echt van harte dat ze niet genoeg stemmen halen om in de 2e kamer te komen.

  Op rotten van deze kruiwagen figuren die Forum Voor Democratie hebben misbruikt als opstapje voor een plek in de 2e kamer.

  Nogmaals ik hoop dat ze het niet gaan redden.

 12. thijshil

  Ik ben altijd wel gecharmeerd van dhr. Wiegel en zijn opmerkingen over JA21 is opvallend, ik begrijp dat DDS ook dit standpunt heeft. Ik zou dan wel eens willen weten wat dhr. Wiegel en de redactie van DDS vind van Wybren van Haga. Die is ook van de VVD nu bij FVD. Dus ook een oplichter die Wybren.

  1. Tepelkloofje

   Klopt. Die Van Haga vertrouw ik ook slechts zover ik hem kan gooien.

   Het zit ‘m in de ogen, iemand zijn ogen vertellen je alles over zijn persoonlijkheid. Ik vertrouw ‘m niet.

 13. Logica

  De mensen van JA21 zijn wel degelijk top maar ze zijn verstrikt geraakt in hun angst om door de buitenwereld voor racist te worden uitgemaakt. Wie stapte er bij de PvdA op na de extreme uitspraken van Samson, Spekman en Cohen? Als Baudet die uitspraken had gedaan dan had ik het nog niet kunnen begrijpen omdat die uitspraken ook waren gedaan na een moment van Marokkaanse criminele acties. Maar die angst zit diep bij de mensen van JA21 .

  Nu had ik graag het werkelijke verhaal willen horen en ik ken iemand die als senator voor FVD in de 1e kamer zit, eh..zat. Helaas heeft hij mijn vraag niet bbeantwoordt en dat vind ik zwak. Hij heeft beloofd dat alsnog te doen maar tot op heden niet dus. Dan ben ik er ook klaar mee. Ik ga met mijn machtiging voor zowel Wilders als Baudet.

 14. Lucky Luke

  De grootste oplichter die er ooit rondliep was Wiegel zelf, dom gebral, Van Riel immiteren en dan als hij uit de politiek verdwenen is toegeven dat hij heeft staan liegen, oprotten met die kwal.

  1. Niet L niet R

   Een duidelijk extreem linkse gedacht!

 15. Pieter48

  Mijnheer Wiegel was de eerste in dit land die zag dat Joop den Uijl onze met werken verdiende centjes begon uit te delen aan lieden die ziek zwak of misselijk waren. En zijn partijgenoot Pronk de wereld in trok en heel trots was dat hij in korte tijd 450 miljoen Gulden had uitgegeven aan ontwikkelingshulp.Hans Wiegel noemde de Uijl daar om Sint Nicolaas.Sinds die tijd schroomt links nog steeds niet om geld te stoppen in bodemloze putten. Zoals biomassa.

 16. Tepelkloofje

  Zonder Baudet zat Nanninga nog gewoon plempsels te tikken voor TPO.
  En nu is ze wethoudster, senatrice, en gaat ze nog voor de kamerzetel ook. Ze zou Baudet zijn blote voeten moeten kussen uit dankbaarheid dat ze dankzij hem dat allemaal heeft kunnen bereiken.

  Overigens: Nanniga heeft al aangegeven geen zitting in de Kamer te zullen nemen, ook al behaalt ze voldoende stemmen. Maar ze wil wel op de kieslijst blijven staan. Dat is dus bij voorbaat al kiezersbedrog plegen. Je verkiezingsbeloftes breken voordat je überhaupt nog maar één stem gekregen hebt – dat moet haast wel een record zijn.

 17. Niet L niet R

  Een verademing de woorden van de heer Wiegel!
  Respectvol, maar vlijmscherp verwoord wat vele Nederlanders met hem eens zijn!

 18. joost2

  ?

 19. zero52

  Goed gezien en verwoord door Hansie. 👍

 20. Telex

  Ja maar wat doet Wiegel dan nog bij de VVD, over smerige leugenaars gesproken?
  Voorbeelden ten over de laatste 10 jaar. Hoe denkt hij bijvoorbeeld over Opstelten, € 1000 van Rutte, Halbe’s Poetin leugen, en al die andere prominenten uit dezelfde stal die er een rotzooi van hebben gemaakt?

 21. John2003

  Uiteraard zijn Eerdmans cs goedkope oplichters die hun portemonnee en vooral pensioen willen veilig stellen .
  Dat Wiegel de laatste jaren vrijelijk zijn mening geeft is niet zo bijzonder : Hij is 80 en hoeft nergens meer verantwoording af te leggen of voor een baantje te vrezen

 22. Lucky Luke

  Wiegel is zelf de grootste oplichter, loog en bedroog alles bij elkaar. Hij totaal geen recht van spreken. Het enige pluspunt van deze oplichter is dat hij het later heeft toegeven, maar toen was het kwaad al geschied.