Peilingen: VVD raakt opnieuw zetels kwijt, en ook klimaatdrammers GroenLinks gaan onderuit

De VVD staat op ongekende hoogte in alle peilingen maar de steun brokkelt toch langzaamaan een beetje af, zo zien we in de peiling van Kantar. En nadat al bleek dat GroenLinks niet meer zo populair is als voorheen ‒ zelfs niet in het o zo progressieve Amsterdam ‒ blijken ze landelijk ook al aanhang te verliezen. 

De VVD blijft in de nieuwste peiling van Kantar vooralsnog meer dan twee keer zo groot als de PVV en haalt 40 zetels. Het blijft opmerkelijk dat de VVD zo populair is in de peilingen, terwijl het duidelijk zichtbaar is dat het ongenoegen jegens het coronabeleid flink is toegenomen. Toch lijkt de aantrekkingskracht van de partij op z’n retour, want vorige maand waren dat er nog twee meer.

Bij de progressieve middenpartijen is het stuivertje wisselen. Waar D66 een virtuele zetel stijgt, verliest GroenLinks er juist één. De afgelopen weken lijkt D66 iets op te krabbelen ten koste van GroenLinks, wat nogmaals duidelijk maakt dat de marges op links enorm klein zijn. Iedere zetel die wordt gewonnen door een linkse partij gaat ten koste van een zeteltje bij een andere linkse partij. Maar voorlopig weten partijen zoals D66, GroenLinks en de PvdA weinig tot geen zetels weg te plukken bij de centrum- of rechtse partijen. Sterker nog: met Volt (1 zetel) is er een nieuwe kaper op de kust.

Ondertussen duurt het nog drie weken tot de verkiezingen, en de maatschappelijke onrust over de coronamaatregelen neemt met de dag toe. Het zou goed kunnen dat dit de VVD nog veel meer zetels gaat kosten. Tenzij de partij strategisch ineens het land weer een beetje opengooit zo vlak voor de verkiezingen, maar daarvan is nog geen sprake. Er zit maar één ding op: we zullen op 17 maart zien of mensen weer massaal in de VVD-misleiding zijn getrapt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Piet151

  Dit zijn toch geen zetels die de VVD opnieuw kwijt raakt? Dit is een ander peilbureau die de daling van een paar dagen geleden met een eigen peiling bevestigt. Niet echt iets nieuws dus. De volgende peilingen van de bureaus die eerder ook al een daling lieten zien zijn natuurlijk een stuk interessanter. Gezien de gebeurtenissen van de afgelopen weken is deze daling en de bevestiging daarvan heel begrijpelijk.

  1. vvw

   blabla bladieblabla decadente malle pietje !

  2. Logica

   Ben het met je eens Piet. Zat vanochtend te kijken naar WNL. Daar waren de lijsttrekkers van Code Oranje, Volt en de Boerenpartij. Ik vond de interviews erg slecht. Ik had met name voor Volt wel een paar interessante vragen gehad.

   Een voorbeeld: u wilt 1 Europa. Hoe ziet u de toekomst van onze pensioenen? (Wij hebben de grootste potten ter wereld).

   Of: hoe denkt u dat alle culturele verschillen kunnen verdwijnen? Wij zijn spaarders in tegenstelling tot de Zuid Europese landen.

   Hoe kijkt hij aan tegen het gebeuren rondom de pulsarvisserij? De Fransen komen in opstand omdat ze niet hun deze milieubesparende techniek willen investeren. Ze krijgen gelijk, miljoenenstrop voor de Nederlandse vissers.

   Iets anders; de Nederlandse staat moet schadevergoedingen gaan betalen aan Bosniërs. Dat die mensen daar recht op hebben begrijp ik maar waarom betalen niet alle NAVO landen hieraan mee?

 2. Spaanse_K0K

  De resultaten van de Vrijheids-caravan zijn overduidelijk.
  FvD haalt 50% meer dan de huidige 2 zetels.
  Jammer dat DDS niet over deze grandioze stijging bericht.

  1. vvw

   ach , de opkomsten en de peilingen lijken een beetje strijdig micro zwetscockje

 3. Cootje

  De achterban van de vvd is uiterst tevreden met het huidige beleid ze houden Rutte in het zadel en hopen over een halfjaar op een actie van 888 of misschien met de kerst een actie van serious request om de failliete horeca ondernemers die een eindeloos vertrouwen in Rutte hadden te ondersteunen . Maar als ze hem steunen mogen ze ook op de blaren zitten je krijgt wat je verdiend bij rutte

 4. NoDoubt

  Rutte is lid van het Davos vrijmetselarij clubje. Heeft na 3 weken nog steeds geen antwoor gegeven op Build back better. Hij is voorstander dat je niets bezit en gelukkig bent. Vaccins zijn nog in testfase tot 2023 en daarmee valt het onder het verdrag van Neurenberg. Er is geen pandemie alsdus rapport WHO 13 oktober 2020 20.265892. Keep on dreaming

  1. Piet151

   @NoDoubt
   Het verdrag van Neurenberg bestaat niet, al klinkt het wel gewichtig en interessant. Er is wel een Handvest van Neurenberg, dat met oorlog te maken heeft. Maar jij bedoelt waarschijnlijk de Code van Neurenberg, dat medische experimenten regelt. Ik zie niet op welke punten de gevolgde werkwijze daarmee strijdig is. Kun je aangeven op welke van de tien punten van de code dat het geval is?

   Dat artikel in het WHO Bulletin, waarnaar je verwijst staat bol van informatie en data over de, zoals zij dat steeds zelf ook blijven noemen, covid19-pandemie. Het artikel is voor leken onleesbaar. Misschien kun je aangeven waar je dat gelezen hebt?

   1. vvw

    blabla bladieblabla decadente malle pietje

  2. Piet151

   @NoDoubt
   Nog een brandende vraag. Je kent blijkbaar persoonlijke info over de leiders die jaarlijks in Davos bijeenkomen. Dan kun je vast ook aangeven wie vrijmetselaar is. Maar meer brandt me de vraag op de tong, waarom dat zo interessant is? Ik ken een paar leden van de Vrijmetselarij, heb boeiende gesprekken met hen en hun houding spreekt me aan als levenshouding en mensvisie. Maar dat heb ik ook met sommige katholieken, boeddhisten, communisten, moslims, e.a. Nu je het zo nadrukkelijk noemt, is er kennelijk een verschil. Doe me een lol en leg het ons uit, graag.

   1. ManX

    Aan de vrijmetselarij wordt van alles en nog wat toegeschreven, louter omdat het een gesloten genootschap is. Meestal is het een broederschap, hoewel er ook gemengde Loges zijn. Vrouwen hebben hun eigen orde, de Weefsters.

    Vrijmetselaren streven naar geestelijke en morele groei waarbij de licht- en bouwsymboliek een grote rol speelt, uitgedrukt in ritualen (Open Loges) en Bouwstukken tijdens comparities. Er is niets geheimzinnigs aan de vrijmetselarij: er zijn open avonden en het is zelfs mogelijk om een comparitie in de Eerste Graad bij te wonen.

    Dat vrijmetselaren overal hun tentakels uitstrekken en achter de schermen tot in de hoogste kringen macht en invloed uitoefenen is je reinste flauwekul, opgeklopt door conspiracy sites.

    1. Piet151

     @ManX
     Dank voor je heldere toelichting. Maar die complottheorieën rond vrijmetselaars horen bij de oudste die er bestaan, met die over Joden. Dergelijk theorieën verdwijnen nooit. En je hebt gelijk, iedereen kan zich persoonlijk op de hoogte stellen van wat er in loges gebeurt. Maar de interesse schijnt er bij critici nauwelijks te zijn. In mijn familie zijn vrijmetselaars, allemaal heel fatsoenlijke, eerlijke en betrouwbare mensen, die vooral op één ding uit zijn: persoonlijke groei.

  3. Beukman

   No doubt beweert:
   Er is geen pandemie alsdus rapport WHO 13 oktober 2020 20.265892.

   Waar staat dat dan? (link hieronder)
   Je nick maakt je overmoedig, Nodoubt. Blijf twijfelen, geloof niet klakkeloos wat ze je op de mouw spelden.

   who.int/bulletin/online_first/BLT.20.265892.pdf

 5. Franz Biberkopf

  “Het blijft opmerkelijk dat de VVD zo populair is in de peilingen, terwijl het duidelijk zichtbaar is dat het ongenoegen jegens het coronabeleid flink is toegenomen.”

  In de DDS/FvD-bubbel vinden ze dat enorm opmerkelijk maar in de gewone wereld niet. Rutte geeft briljant leiding aan deze crisis, zoals hij dat ook deed met de vorige crisis. Verstandige burgers, en die zijn in de meerderheid, waarderen dat.

  1. vvw

   gisteren liep je wat anders te verkondigen tról !

   1. Franz Biberkopf

    Hoezo, Siem.

    1. vvw

     hoezo , het staat er echt , hoezo vraagt de tról die niet meer weet wat het gisteren wauwelde

  2. Janna47

   Franz Bilderberg
   Hahaha…ja heel briljant de leiding van die narcist….super dit…haha
   je weet het fantastisch te brengen fransie…

  3. usb3.0

   franzje beffenkopf laat zien dat het echt een infantiele imbeciel is, verdedigd een eurofiele machtswellustige leugenaar

 6. Cootje

  Rutte is niet van plan toe te geven aan de horeca en sportschool houders , om open gegaan . Hij rekent wel op hun stem op 17 maart. Gelukkig zijn de polderde Nederlanders gewillig zat als ze in hun kruis worden geraakt , bij de pensioen veranderingen hoorde je niemand . En ach dat groepjes horeca en sportschool houders kunnen toch altijd nog hun eigen huis verkopen voor ze failliet gaan .baas Rutte doet het uitstekend in de peilingen

 7. vvw

  welke pathologische leugenaar zei ” de avondklok is nodig maar is de eerste maatregel die we terug trekken “?

 8. liefdevol rechts

  Dit zijn enkel ” linkse” peilingen, en we weten dat deze waarheidsgetrouw zijn 🙄niet?
  😂😂😂

 9. Mireille

  50+ doet het beter dan de jeugd van FvD. Dat zegt veel over het “kiezersvolk” Het gaat wel puzzelen worden, het stembiljet is zo groot als een tafellaken.

 10. Boemboem

  VVD is voor en van de rijken en staat bedrijven niet voor de normale hard werkende Nederlandse bevolking. Daarom blijven ze zo hoog. Want als ze verliezen gaan hun achteruit en dat willen ze niet.

  1. vvw

   wel nee man , de vvd is linkser dan welke club dan ook. Inkomens afhankelijke arbeidskorting en algemene heffingskorting. Villa belasting , gesloopte hypotheek rente aftrek, CO2 tax in de BPM

   De VVD is kampioen lasten verzwaren. Moet ook wel want markje rekent elke week 200 miljoen af bij brussel

   stem sociaal, stem PVV

 11. Xel

  Ach de boterzachte immigratie partij de PVDA stijgt in de peilingen.

  Ja hun stemvolk groeit en groeit “immigranten” gelukzoekers die nooit meer terug gaan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.