Kijk! “””Racisme”””-schandaal bij ‘Wie is de Mol?’: kandidaten maken spleetogen, omroep zegt sorry

De “uitermate racistische” publieke omroep AVROTROS heeft excuses aangeboden vanwege een dito “racistisch” fragment in het populaire televisieprogramma Wie is de Mol? Wat gebeurde er nu precies? Nou, een Aziaat werd nagedaan, door te impliceren dat ze een ietwat andere ‘oogstand’ hebben…

(Bijna heel) televisiekijkend Nederland keek zaterdag ook naar het uitermate populaire programma Wie is de Mol?. Elke uitspraak, elke uitspatting… eigenlijk ligt vanwege het format en de populariteit van het tv-programma alles onder een vergrootglas. Afgelopen weekend gingen dan ook een heleboell televisiekijkers bijna over hun nek toen kandidaten Marije Knevel en Charlotte Nijs hun ogen uitsperden om het Zuid-Koreaanse nummer Gangnam Style van rapper PSY uit te beelden.

De hele ophef ging zelfs zó ver dat omroep AVROTROS heeft laten weten zich kapot te schamen voor het fragment en dat ze alle beelden van dit vreselijk racistische moment van ál hun mediakanalen zullen verwijderen. Een oogje dichtknijpen is er voor AvroTros dus niet bij, zullen we maar zeggen. Ook kandidate Marije ging uitgebreid door het stof in een Instagram-bericht, en bezwoer dat zij eigenlijk juist anti-racistisch had willen overkomen.

Iedereen heeft z’n aflaat dus weer gekocht. Allemaal heel leuk en aardig voor de betrokkenen, dus. Maar voor de samenleving wat minder: als deze inquisitie op deze voet doorgaat, dan mogen we écht helemaal nergens meer een grapje over maken. Of cynisch gezegd: dat is natuurlijk eigenlijk al het geval. Overal racisme in zien, zelfs het onschuldigste spelletje: het is een patroon dat al jaren heerst en dat zich steeds verder uitdiept. Een hele slechte, maar bovenal gevaarlijke en verdelende ontwikkeling.

Maar gelukkig hebben we de muziek nog:

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. werikke

  compleet doorgeslagen dit. wat een onzin chinezen hebben gewoon spleetogen kan je niet omheen is kenmerk van een chinees dus niet zeiken.

  1. The devil and the deep blue sea

   Negroïde mensen zijn nu eenmaal zwart, Mongoloïde mensen hebben spleetogen, en een Kaukasiër is blank, dat is nu eenmaal de onderverdeling van de menselijke soort in drie hoofdrassen.

  2. ET007

   Vroeger kon dit. Maar nu alle BN-ers schijnheilig doen als het gaat om Negerzoenen, het noemen van Zwart, het vieren van Sinterklaas en zwarte Piet, etc, gaat dit grapje te ver. Nederland moet beseffen dat ze te ver doorgeslagen zijn met hun laffe gedrag. Als dit werkelijke de nieuwe realiteit is, vind ik niet dat je wel grapjes kunt maken over Aziaten. Maar zoals al vaker genoemd: de echte racisten zijn Links.

 2. RvdBe

  Kijken of de pershyena,s nu ook zo bloeddorstig zijn nu blijkt dat de “ubercorrecte” zeikomroep zich schuldig maakt aan zulke racistische pulp programma,s .

 3. Edjan

  Ai, laat aub Franz Biberkopf dit niet te weten komen!

  1. Jack Flash

   De gedachte “verschil moet er wezen” heb ik altijd als normaal bevonden.
   Dit gaat werkelijk nergens over.

 4. Tedje Kruis

  Ik dacht al, waar blijft ie.

  Ook ik vind dit veel te ver gaan. Aziaten hebben nu eenmaal spleetogen en een kleine piemel

  1. Janna47

   zooooho Tedje Kruis jij durft….kleine piemel….foei foei…..of doe je nu gewoon flink…hm?

  2. FVD

   Piemeltje/spleetoog Tedje, hoe kan jij dat weten, of ben jij een Aziaat

  3. WayneGretzky99

   En zwarten zijn nou eenmaal lui en crimineel.

  4. FreeThinker

   Marokkanen hebben nou eenmaal een laag iq en zijn crimineel

  5. Seneca

   @inlegkruis
   je valt wel door de mand! niet alleen inlegkruisjes van je partner stelen, maar ook kennis hebben van de omvang van het Aziatische mannelijke geslachtsdeel. viespeuk!

 5. kees cup

  Er schijnt ook een verschil te zijn tussen een mannen en een vrouwen plasser.
  Zou de ooievaar dan vanaf nu een seksist (=viespeuk (m/v)) zijn?

 6. ET007

  Nu gaan de BN-ers vol in de “shame modus” en gaan ze Nederlanders vertellen wat voor racisten het wel niet zijn. Wat een nep-volk!

 7. Wally

  Maar let op, dit gaat als een boemerang terugkomen bij de deugers zelf. En het begin is er ook al, de dame die laatst mopperde over hetfeit dat de zorgverzekeraars zouden werken aan de verplichting gezond te leven. Of de o zo gutmensch inwoners van Ijburg, die nu toch wel die windmolens voor hun deug-giechel krijgen. Genieten! Men gaat zich enorm in de voet schieten hoor, en omdat er niets leukers is dan leedvermaak zie ik die momenten graag komen.

 8. Drollevanger

  Ik heb het idee dat de ZwartePiet-club zich volgens links teveel concentreert op kleurlingen uit de Amerika,s. Deze negroide doelgroep moet blijkbaar worden uitgebreid naar andere rassen.
  Dus nu werd er geprobeerd om ook oosterse Chinezen in de discriminatie trein te trekken. Maar dat lijkt niet te lukken.
  Boven genoemde Oost-Aziaten, worden volgens de Bell-curve gerekend tot de mensen met het hoogste IQ op aarde. Misschien heeft dat wat met de linkse mislukking te maken.

 9. Eppo123

  Links maakt meer kapot dan je lief is.

 10. ZWAAR13

  [SPACEHOLDER VOOR GEKANKER OP DDS BERICHT]

 11. 56RdK

  “Inquisitie” is inderdaad het juiste woord om duiding te geven aan de diversiteits- en inclusiewaanzin die in Nederland overheerst! Inderdaad inquisitie, dankzij wokewaanzinnigen en -idioten!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.