Regelrechte corruptie! D66-kandidaat vraagt ten onrechte duurzaamheidssubsidie aan en keurt die zelf goed

Ongelofelijk! Een D66-kandidaat voor de Tweede Kamerverkiezingen heeft als wethouder in de gemeente De Ronde Venen subsidie aangevraagd voor de verduurzaming van haar eigen woning, terwijl ze daar geen recht op had. Vervolgens keurde zij die aanvraag ook nog eens zélf goed! Dat meldt De Telegraaf.

Kiki Hagen, wethouder duurzaamheid en derde locoburgemeester in de gemeente De Ronde Venen, blijkt een corrupt vrouwtje. Ze heeft vorig jaar haar stinkende best gedaan om haar woning (uit 1942!) te verduurzamen, maar deed dit voornamelijk door het huis te renoveren met “een fantastische tweelaags aan- en opbouw aan de achterzijde”. In feite heeft ze dus een nieuw deel erbij aan gebouwd en dát op een duurzame manier laten doen. Daarna heeft ze haar huis te koop aangeboden.

Er zijn echter twee problemen. De eerste: haar huis heeft energielabel B! Dat betekent, volgens de strenge normen van die gemeente, dat er niet genoeg is verduurzaamd om voor subsidie in aanmerking te komen (én het is ongunstig voor de verkoop!). En de tweede: die subsidie is alleen bedoeld voor de verduurzaming van bestaande huizen. En niet voor duurzame uitbouw zoals in haar geval. Ze voldoet dus op geen enkele manier aan de norm voor die subsidie.

Maar dat mag niet deren! Mevrouw schuift doodleuk haar eigen aanvraag tussen het stapeltje van besluiten, verzwijgt dit voor de burgemeester en wethouders en drukt zelf een stempeltje van goedkeuring op de reeks behandelde aanvragen: kassa!

Een woordvoerder van de gemeente probeert er nog een leuke draai aan te geven door te stellen dat de toekenning van de subsidie slechts ‘ter kennisname’ bij de collegestukken zat en dat het aanvraagformulier voor de subsidie voor iets heel anders was bedoeld. Toch heeft deze D66-wethouder het geld maar snel teruggestort en kan de gemeente weer een smak geld neertellen voor een onderzoek om vast te stellen of de aanvraag inderdaad onjuist was.

Zelf doet ze het af als een “vervelend misverstand” en schuift ze de schuld af op haar partner, die de subsidie zou hebben aangevraagd. Toch raar dat die partner haar daar dan niet voortijdig over heeft geïnformeerd, of dat ze toevallig was vergeten dat haar partners’ aanvraag tussen het stapeltje lag. Nog vreemder is het feit dat ze dan alsnog een onterechte aanvraag zélf heeft goedgekeurd. Deze D66-wethouder is gewoon een ordinaire graaier.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Heras

  Kneitergek die club, Jetten vliegt de hele wereld over, bossen worden omgekapt, niet opgeleide buitenlanders worden binnengehaald.
  Deze club vernielt alleen maar.

  1. Loelap

   In 2019 plaatste GS de agenda van Rob Jetten op haar site. Daaruit bleek dat Jetten
   maandelijks 2 tot 3 maal het vliegtuig pakt voor vakanties en snoepreisjes.
   En dan luid verkondigen dat we niet zoveel moeten vliegen.

   1. Cootje

    Er zijn maar twee veilige landen voor hem in de wereld

    1. Franz Biberkopf

     Cootje is een homoseksuele man en dat is geen probleem maar waarom wil hij er altijd over praten?

     1. usb3.0

      franzje is voorstander van het in stand houden van ped*clubjes als martijn en dát is wél een probleem..

     2. Cootje

      Is je zus net zo gebrekkig als jij ??

     3. Adrianzoon

      probeer het eens inhoudelijk wím , je hebt vast wel een oordeel over de dieven bij d66 , van het Veld onjuiste opgave kilometervergoeding , pechtold ontduiking schenkingsrecht en nu dit

      Bedrog zit kennelijk in de genen van deze politiek correcte club !

     4. Franz Biberkopf

      Siem en Gerrit weten weer moeiteloos de inhoudelijke toon te vinden. Wat zijn het toch een kanjers in de inhoudelijke discussie!

     5. werikke

      altijd andere mening en proberen reacties te krijgen. Was jij niet diegene die de groepsverkrachting van 14 jarig meisje goedkeurde en hand boven de daders hield ? gruwelijker kan haast niet dus rot op ijkel vies eng mannetje dat zielig leven heeft en leeft van reacties van anderen als een parasiet door het leven loopt. ga lekker dood

 2. Linksbuster

  Tja..vvd..d666..allemaal 1 pot nat.

 3. HD

  D66er Kiki steelt ons geld.
  D66er Kaag geeft ons geld weg aan die Palestijnse terroristen van haar.
  D66er Pechtold krijgt zomaar een woning van Canadees.
  D66er Sophie in ’t Veld pakt voor tonnen niet gemaakt reiskosten.
  D66er Sophie in ’t Veld betaald geen inkomstenbelasting in Nederland.
  Waarom is er niemand veroordeeld.

  1. Cootje

   Omdat ze een heel goed en uitstekend old boys netwerk hebben .

  2. Loelap

   Is al bekend of Sophie in ‘t Geld die 400.000 euro onterecht gedeclareerd geld heeft
   teruggestort?

 4. Cootje

  D66 heeft de slogan als je je zelf niet kietelt en moeten wachten tot een ander dat doet kan je lang wachten . Of je moet hele goede vrienden hebben die je een penthouse geven.

  1. Monty

   ”Of je moet hele goede vrienden hebben die je een penthouse geven.”

   Of $175.000,- ook dat wordt gewoon geaccepteerd zonder dit op te geven.

 5. liefdevol rechts

  En zal ze er voor gestraft worden???
  Nee hoor, het schandaal wordt wel bekend maar daar blijft het bij want ze heeft inmiddels al wel terug betaald en dat is genoeg boetedoening, dus alles blijft huisje weltevree.
  Ze blijft mooi haar ambt bekleden en mag het op een later moment als alles wat bekoeld is het nogmaals proberen.

 6. rexm

  De VVD en het CDA hebben de primeur om hun eigen vlees te keuren, dus D66 heeft het ook maar eens geprobeerd.

 7. Response

  Zou van Drimmelen ook zelf goedkeuren wat hij heeft gedaan?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.