Sylvana Simons omarmt geschrokken mensen die bij haar partij uitkomen: “Niet wegklikken! Wij zijn radicaal, jij blijkbaar ook!”

Het zou je maar overkomen: Vul je nietsvermoedend de Stemwijzer in, verschijnt het BIJ1 van Sylvana Simons bovenaan je lijstje en blijk je er dus opeens radicale ideeën op na te houden. Laat die uitkomst je niet afschrikken, betoogt Sylvana nu op haar website: “Niet wegklikken. We zijn hartstikke radicaal en jij blijkbaar ook!” Een hele geruststelling dus wanneer Sylvana je omarmt en troost.

Het -naar eigen zeggen- radicale BIJ1 staat op 0 zetels in de peilingen. Ja, bij Maurice de Hond stonden Sylvana en haar partij op een grijze zondag ook op een zeteltje, maar inmiddels heeft de Amsterdamse diva deze ook alweer virtueel moeten inleveren.

Nu schijnt het zo nu en dan voor te komen dat mensen die de Stemwijzer hebben ingevuld soms uitkomen op BIJ1. Omdat Sylvana zich ook beseft dat sommige mensen zullen schrikken van hun eigen radicale opvattingen, heeft ze op haar website een uitgebreid betoog geschreven waarom men vooral niet moet wegklikken als BIJ1 bovenaan hun lijstje prijkt.

Zo schrijft de onverschrokken Sylvana:

“Je hebt een stemwijzer ingevuld en je bleek veel overeenkomsten te hebben met BIJ1! Wauw, gefeliciteerd! Maar wacht even… BIJ1 is toch die radicale partij die alleen maar tegen racisme vecht? Ja en nee.”

Volgens Sylvana, die onlangs al een spirituele goeroe bleek te zijn, moeten we terug naar de natuur om het radicalisme van BIJ1 correct samen te vatten. “Radicaal betekent ‘tot op de wortel’. Oftewel: wij willen problemen bij de óórzaak (de wortel) aanpakken.”

Dus mocht je onverhoopt BIJ1 als stemadvies krijgen wanneer je de Stemwijzer hebt ingevuld: Het radicalisme van BIJ1 kun je ook gewoon zien als een politieke natuurstroming. Klinkt een stuk minder radicaal, wel een stuk zweveriger en gaat ze alsnog niet die gehoopte zetel opleveren. Tenzij alle bomenknuffelaars op zullen staan en zich radicaal zullen verenigen…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. halo1

  Heb de stemwijzer ook gedaan.. kwam uit bij de SGP.. dat bewijst de non-valentie. Er stond geen enkele vraag over de dominantie van religiositeit… het lijkt de bedoeling de mensen weg te houden van de PVV en FVD…

  1. Edjan

   Ik kwam uit bij Oprecht en meteen daaronder PVV. Nu eens kijken wat Oprecht eigenlijk wil.
   SGP, halo1? Zou het iets kunnen zijn wat in je onderbewustzijn sluimert of zo?

   1. halo1

    Geen idee. als nu een paar meer mensen die Stemwijzer even doen.. horen we misschien wat meer over het nut/niet-nut ervan…

    1. WayneGretzky99

     1 FvD en 2 PVV, de racisten van bij1 op plaats 6000.

     1. Forlan

      Bij mij ook, ik was het met een van de 30 stellingen met ze eens xD

  2. usb3.0

   Hoezo een stemwijzer? je weet toch wel wat je wilt stemmen of moet je dit wijs worden gemaakt door een gestuurde enquête..

   1. Shadow1100

    Ja, het zijn slimme (linksche) rakkers die de stemwijzer in elkaar freubelen…….

  3. Forlan

   Heb gewoon om zeker te zijn deze en de partijenwijzer ingevuld. Bij de ene kwam PVV, de ander FVD. Die JudassenAliantie en code oranje kwamen ook boven de 70 % uit en alles wat een hekel heeft aan NL kwam onderaan, met als hoogtepunt 1 van de 30 stellingen met denk

 2. LifeBuddy

  Ik zag een prachtig Rasistisch geschreven stukje staan bij jop.nl. Voor de allerlaatste keer: Als je op de VVD stemt ben je een p*dofiel. Eeerst je eigen hand in eigen 66 boezem…euhhhh broek steken.
  h*tps://www.ad.nl/buitenland/10-000-gevluchte-kinderen-na-aankomst-in-europa-vermist~aa041476/

 3. Linksbuster

  Mijn stemwijzer laat FVD, Code oranje en de PVV..bovenaan.
  De anti autochtonen, pro Überfremdungs en pro eu partijen D666 en goor links helemaal onderaan..
  Geen verrassingen dus.

 4. Linksbuster

  Onsmakelijke foto boven dit artikel trouwens.

 5. leonvds

  Wat is trouwens de toevoegde waarde van BIJ1? Die kunnen toch gewoon terecht bij GroenLinks?

 6. HD

  Ik weet wat ik stem, PVV. Dat wist een collega ook, dacht hij, Ik stem altijd SP zegt hij.
  En dan heb een stemwijzer niet nodig.
  Toch samen met hem de stemwijzer van het AD gedaan. Ik kwam voor 87 % uit bij de PVV. Hij kwam uit bij het CDA. 😂😂😂
  Kortom mensen stemmen emotioneel, en blijven Nederlanders.

 7. liefdevol rechts

  Wegklikken!!!, wegklikken!!! Wegklikken!!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.