Theo Hiddema weet wel waarom Rutte avondklok steunt: ‘Voor 17 maart komt er verlichting, dan is hij de verlosser!’

Theo Hiddema heeft de Tweede Kamer dan wel vaarwel gezegd, zijn mening over politieke zaken geven heeft hij nog altijd niet aan de wilgen gehangen. Op Twitter laat de strafrechtadvocaat weten dat hij bijzonder sceptisch is over de zogenaamde “voorliefde” van premier Rutte over de avondklok. Allemaal gespeeld, denkt de voormalige parlementariër, om straks vlak voor de verkiezingen de grote held uit te komen hangen.

Op Twitter vraagt De Balie-directeur Yoeri Albrecht zich af waar “die fanatieke voorliefde voor de avondklok van Rutte toch vandaan [komt]?” Er is immers, zegt hij, “geen wetenschappelijke onderbouwing van de maatregelen” die “hout snijdt.” Voormalig FVD-Kamerlid Theo Hiddema weet het antwoord op die vraag. Eerst is Rutte de hoeder van de volksgezondheid, en daarna mag hij de verlosser spelen als hij de maatregelen terugrolt ‒ natuurlijk vlak voor de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart.

“Rutte kan daarmee floreren als hoeder en strijder voor het bange volk,” reageert Hiddema op de tweet van Albrecht: “Elk decreet en dwangbevel wordt inmiddels door velen aanvaard als een welkome masochistische beleving die zijn leiderschap bevestigt.” Daar is natuurlijk weinig op af te dingen, hoewel de kritiek op Ruttes draconische maatregelen wel degelijk razendsnel toeneemt.

Maar inderdaad. Het spel dat nu gespeeld wordt is dat Rutte de “hoeder” van het volk is. En in veel gevallen ‒ in ieder geval in té veel gevallen ‒ werkt het ook nog. Want de VVD staat nog steeds ferm op kop in de peilingen.

Dat is niet waar het grote spel ophoudt, denkt Hiddema. “Voor 17/3 komt er verlichting voor de geknechten. Rutte is dan de ‘Verlosser’,” legt hij namelijk uit.

Of dit inderdaad gebeurt is maar afwachten. Want Rutte heeft in de tussentijd ook al laten weten dat hij momenteel geen positieve hoop heeft dat de maatregelen na 2 maart (als de huidige maatregelen aflopen) versoepeld kunnen worden. Ja, het aantal besmettingen neemt af, er liggen minder mensen met corona op de IC, maar oh, oh, oh, roept hij steeds weer: er kan zomaar een derde golf aankomen. Britse mutatie!

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en volg me op Parler!

Maar goed. Misschien verrast Rutte mij en doet hij inderdaad wat Hiddema verwacht: kort voor de verkiezingen van 17 maart de teugels een beetje laten voeren zodat de VVD snel weer wat meer zetels binnen kan slepen. Het zou het cynische machtscircus wel compleet maken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. Nostradamus

  De bange pin0kki0 aangangers alhier beseffen dat niet of willen er niets van weten. Gelukkig volk met enig intelligentie wel.

  1. ET007

   Je kunt je groen en geel ergeren. Maar met intelligentie heeft het niet te maken.
   Angst en schaamte zit diep geworteld in de Nederlandse samenleving.
   Want waarom treden de intelligente mensen dan niet op door massaal de straat op te gaan? Angst om geld of aanzien te verliezen?
   COVID is echt een geniale manier om mensen de stuipen op het lijf te jagen.
   Vandaar dat Rutte en consorten echt totale goorlappen zijn, die voor mij helemaal afgeschreven zijn. Ze maken misbruik van de situatie onder iedere omstandigheid. Hoofdzaak eigen belang. Waarom treden ze niet zo hard op tegen de vele werkgevers die schijt hebben aan thuiswerken en arbeidsomstandigheden? Bij ons op bedrijf verzwijgen ze de positieve gevallen en ik denk we zijn niet de enigen. Mijn onderbuik zegt dat er veel meer gevallen opgelopen worden door onnodige situaties op werk, dan gedurende de avond / nacht.

 2. rexm

  Rutte is alleen uit op macht, straks alles verdoezelen wat hij heeft afgebroken.
  Ook macht is maar van korte duur en dan ben je weer het uilskuiken.

 3. RvdBe

  Het nieuwe bruin houd idd de koekentrommel nog even dicht en zal voor 17 maart nog wel wat kruimels strooien, waar het klootjesvolk zich vreugdevol op zal storten, dankbaar voor zoveel clementie gegeven door de leiders dat het kruisje weer blindelings gezet zal worden.

 4. Jannes-46

  Inderdaad Theo, Rutte is de boogeyman, de engerd die ons in zijn greep wil houden tot hij de tijd rijp acht om goede sier te maken met de verlossing van het gepeupel.

 5. Barbera

  Verkiezingsrally Baudet in Katwijk frontale aanval op coronamaatregelen: ’Wij vormen het grootste civiele leger van dit land’

  Haha Baudet doet een Trump, zet aan tot een bestorming van het Torentje.

  1. Nikita

   nutteloos geval ben jij

   1. Adrianzoon

    nutteloos is understatement , overbodig geval is een betere definitie

  2. Xyz1234

   Het artikel gaat over uw held Rutte. Zeg daar eens iets kritisch over. Maar dat zit er niet in met een blinde vlek voor leugens en bedrog.

 6. JFU

  Klopt, en na de verkiezingen hoogstwaarschijnlijk weer 4 jaren Rutte. De duimschroeven worden dan weer aangedraaid voor de bevolking. Maar ja…daar kiezen ze dan voor. Korea aan de Noordzee.

 7. halo1

  Het is wel een gok die Rutte neemt.. het kan ook zo maar verkeerd voor hem uitpakken… de “diktator”-verwensingen hier gaan me toch echt wat te ver…niet gehoord van Klavers dromen?

 8. Edjan

  Zoiets gaat Rutte inderdaad doen. Nou en? De schapen trappen er toch in?
  De flagellanten trekken door de straten. Ver vóor 9 uur en op 1,5 meter afstand en met mondkapjes, slaan ze hun eigen rug tot bloedens toe met de zweep.
  “Here Rutte, heer Rutte, straf ons want wij zijn schuldig”, roepen ze.
  Ja, dan doet Rutte dat dus maar.
  Rutte IV, Rutte V, Rutte VI en Rutte VII. Daarna wordt hij president van de EU.
  Elk volk krijgt de dictator dat het verdient.

  1. Edjan

   h**ps://nl.wikipedia.org/wiki/Flagellanten

  2. Edjan

   Correctie. Elk volk krijgt de dictator die het verdient.

   “Here Rutte, Heer Rutte, straf ons want wij hebben slaven gemaakt en verkocht” pats, klets met die zweep over de rug.
   “Here Rutte, Heer Rutte, straf ons want wij hebben de mohammedanen gediscrimineerd” pats, klets met die zweep over de rug.
   “Here Rutte, Heer Rutte, straf ons want wij hebben de vrouwen onder een glazen plafond gedaan” pats, klets met die zweep over de rug.

   1. Nostradamus

    Deed mij denken aan Rammstein – Bestrafe Mich 🙂

 9. Heras

  Nou, ik weet niet of vvd gaat winnen. Velen hebben het helemaal gehad met verzuurde oude man. Daarbij zijn veel zelfstandigen (bijna) failliet, dus stemmen geen vvd meer.
  De boeren/vissers zijn vermorzeld door cda. De rest is echt bagger. Blijft over: lijst 30, pvv fvd.
  Ik ga voor Baudet, jong, slim en good looking.

  1. Monty

   ”Ik ga voor Baudet, jong, slim en good looking.”

   Dat zijn nog eens punten om je keuze op te maken.
   Heel verstandig.

   1. Nikita

    Geeft niet hoor monty homo’s zijn hier ook welkom maar leg het er niet te dik bovenop knul je stinkt nogal.

    1. Thant dolph

     Moeite met goed lezen zeker?

 10. ikweetwatikwil

  Ben het met Hiddema eens. Zo denk ik er ook over. “Held Rutte” Laat me niet lachen.

 11. Ad Fundum

  Rutte, de grote staatsman eigen, heeft de regie tot aan de verkiezingen stevig in handen.
  De eminente politicus toont aan dat zorgzaamheid iets anders is dan theater. Mr. Hiddema kijkt een beetje verongelijkt terug op de tijd dat hij nog met zijn kompaan in het bankje zat. Het doek is gevallen voor mr. Hiddema. Tijd voor de geraniums en koffie. Het twee voor elluf.

  1. Edjan

   Rutte’s zorgzaamheid is niets anders dan theater.

 12. Ned

  Het zal mij benieuwen of dit invloed heeft op de verkiezingen, of dat een niet gemeend excuus en de zoveelste campagne de meerderheid van de stemmers weer braaf op VVD laat stemmen.

 13. RS

  Ben nu aan het luisteren naar de 1e kamer .Een VVD’er zegt dat de AVONDKLOK weg moet. Hij wordt heftig ondervraagd door Groenslinks en D66 hahahahaha

 14. Monty

  We zien het van te voren aankomen.
  De oppositiepartijen zullen hier dan wel op in moeten springen anders missen ze zeker de boot.

  Ze kunnen niet zeggen dat ze niet gewaarschuwd zijn.

  Misschien de campagne iets luider voeren?

 15. Jehannes

  Het was je zeker nog niet opgevallen dat Turkije en Erdogan ineens ook weer in het nieuws zijn?
  Waar hadden we dat ook alweer eerder gezien?

 16. liefdevol rechts

  Telkens verbaasd het mij dat er tot op de dag van vandaag nog steeds aanhangers zijn van Rutte.
  Dit moeten toch mensen zijn met een afwijking van verstandelijke begrippen, mensen die je gewoon alles kan wijsmaken wat je ook maar wil.
  Mensen die niet meer voor zichzelf kunnen nadenken.
  Mensen die goed en kwaad niet meer uit elkander kunnen houden.
  Mensen die levenslang telkens met dezelfde leugens kunnen omgepraat worden.

 17. Meriadoc Brandebok

  Je kunt de angst voor de VVD ruiken bij FvD. De forummers slaan in paniek om zich heen.

 18. kattekop

  Rutte is helemaal GEEN leider, zelfs merkel niet.
  Het zijn slechts volgers die precies doen wat hun bazen bevelen.
  Doen ze dat niet dan is het einde carriëre.
  De middenstand/MKB is nog niet kapot, zoals dat wel de bedoeling was
  en dus gaat het corona-circus nog een tijdje door.

 19. Adrianzoon

  spijker — kop

  ofwel raak

 20. siemoon

  dat kan zomaar gebeuren 4 jaar geleden had meneer heisa met die turken in den haag en hiermee had hij gelijk meer zetels erbij. kan dus zo weer gebeuren ..HIDDEMA kan in de toekomst kijken.

 21. macsjang

  Theo slaat de spijker volledig op z’n kop. Je kan je idd afvragen waarom verstandig NL in godsnaam nog 43 (volgens de peilingen) zetels aan deze artij en aan de categorische leugenaar en aan amnesie lijdende volksverlakker verleent. D’r hebben er toch wel een paar wegens overmatig presteren het veld geruimd, het afgelopen decennium…….toch?

  1. macsjang

   De schattigste oneliner? “Als wij een fout maken, geven we die onmiddellijk toe”. Uitspraak van een echte onnozelaar.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.