Thierry Baudet betwijfelt zetelaantal VVD in peilingen: ‘Ik hoor van alle kanten andere geluiden!’

FVD-voorman Thierry Baudet heeft zo zijn twijfels over de peilingen. In alle peilingen staat de VVD van premier Rutte op ongekende hoogte, maar Baudet twijfelt hieraan. Hij hoort namelijk van verschillende kanten dat mensen er helemaal klaar mee zijn. Wellicht dat de verkiezingen van 17 maart een grote verrassing gaan worden.

Bij Nieuwsuur vroeg men zich af ‘wie tackelt Rutte’ en dat is een goede vraag. Op dit moment is de PVV de tweede partij  van Nederland in zowel de peilingen als in de Tweede Kamer. Maar zelfs de PVV komt vooralsnog niet in de buurt van de VVD.

Wilders zegt terecht dat dit mogelijk komt omdat mensen kiezen voor stabiliteit. We zitten in een grote crisis, en veel mensen kiezen dus liever voor het zekere dan het onzekere. Ook als is het  ‘zekere’ – weer vier jaar Rutte – nog zo matig. Wilders heeft, helaas, gelijk met zijn opmerking. Voor veel mensen zijn het onzekere tijden, en op de een of andere manier zit het niet in de Nederlandse aard om dan juist voor radicale verandering te kiezen. Ze kiezen liever voor het ‘oude vertrouwen’.

De linkse oppositieleden Klaver en Marijnissen kunnen nog zo hard roepen dat het tijd is voor een solidaire radicale koers, maar mensen zitten daar gewoon niet op te wachten. Ze willen liever zo min mogelijk verandering zien.

Ondertussen heeft Baudet zijn bedenkingen over de peilingen, hijzelf hoort van alle kanten dat mensen wel klaar zijn met de VVD. Ook op de sociale media zie je dat mensen echt wel klaar zijn met tien jaar Rutte, maar de peilingen laten een dominante VVD zien.

Uiteindelijk weten we pas op 17 maart of de peilingen het bij het juiste eind hadden. We moeten niet raar opkijken als de verhoudingen toch anders liggen dan we dachten. De peilingen hebben er wel vaker compleet naast gezeten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. Mar

  test

 2. Mireille

  Thierry kan zich beter druk maken over zijn eigen club.

 3. Monty

  ”De peilingen hebben er wel vaker compleet naast gezeten”

  Wilders weet er alles van, van 41 virtuele zetels naar 20 echte.

 4. CZ

  Welke peilingen? O die van de staatsomroep(en) 🙂

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.