Thierry Baudet verbolgen op ‘levensgevaarlijke’ briefstemkoningin Ollongren: ‘Wij willen NORMALE verkiezingen!’

D66-minister Kajsa Ollongren heeft vandaag laten weten dat als mensen die volgende maand per post hun stem uitbrengen, maar vergeten een handtekening te zetten, hun stem niet ongeldig zal zijn. Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet vindt dat volstrekt belachelijk. En nog uiterst problematisch in een democratie ook.

Zoals wij eerder vandaag berichtten vindt de volkomen wereldvreemde Kajsa Ollongren (D66) het experiment met poststemmen onder 70-jarigen hartstikke geslaagd. Ja, er ging heel veel mis, waardoor heel veel stemmen eigenlijk gewoon ongeldig waren, maar daar hebben zij en haar ambtenaren een oplossing voor gevonden. Dat soort stemmen ‒ bijvoorbeeld waarbij een handtekening ontbreekt ‒ gaan we tóch gewoon meetellen. Zo, opgelost!

Thierry Baudet vindt dit volstrekt bezopen. Op Twitter laat hij dan ook geen spaan heel van dit doldwaze beleid. “Onbegrijpelijk en levensgevaarlijk,” schrijft hij op het sociale mediaplatform. “Nóg meer reden om FVD te steunen: wij willen NORMALE en eerlijke verkiezingen en Nederland uit deze belachelijke lockdown bevrijden.”

Uit de reacties op zijn tweet wordt duidelijk dat heel veel mensen die zorg delen. Zij vrezen dat de verkiezingen op deze manier niet zo betrouwbaar zijn als zou moeten. Ook zijn er mensen die aangeven dat er een heel andere oplossing voor de hand ligt: stemmen met DigiD. Maar stemmen met post ‒ en dan ook nog eens op een wijze waarbij er geen handtekening nodig is, want ach, de stem wordt dan toch wel geteld? Nee, dat zien veel mensen écht niet zitten.

Echt niet? Nee. Echt. Niet.

Hier is nog een idee: in andere landen doen ze met bepaalde zaken dat winkels en dergelijke alleen voor ouderen open zijn. Waarom doen we dat bij de verkiezingen niet met 70-plussers? Van 07:00 tot 09:00 zijn zij de enigen die welkom zijn in het stemhokje. Als zij gestemd hebben mag de rest.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en word lid van onze speciale groep op MeWe, hét alternatief voor Big Tech-wappie Facebook.

Natuurlijk, ook dat is geen perfecte oplossing. Maar helaas, perfecte oplossingen liggen momenteel nu eenmaal niet voor het oprapen. Veel mensen zullen het er echter mee eens zijn dat dit wél significant beter is dan bij stemmen per post waarbij het zetten van een handtekening niet noodzakelijk is en gemakkelijk fraude optreedt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

62 reacties

 1. Brenda Welsh

  In de VS was het een succes. Trump weg! Beter dan bij volmacht waar de broer van mijn buurman’s scharrel mijn stem uitbrengt. Baudet is verbolgen. Die briefconstructie zal toch wel dicht getimmerd zijn. Ik zie trouwens maar 2 supporters staan. Veel om het lijf heeft het niet.
  De artiest met zijn nieuwe look maakt er teveel kabaal over.

  1. Nostradamus

   En presedent scheppen voor verkiezingsfraude. Ga lekker in Noord-Korea wonen! Daar heb je volgens mij precies de keuze die je hebben wilt.

  2. werikke

   ook jij mag een mening hebben maar die wisten we al dus gewoon plempen in hoop dat je reacties krijgt zodat je achter je bureau weer domme opmerkingen kan plempen hier.

   1. Brenda Welsh

    Reageren houdt de discussie levendig. Doe iets aan uw stijl en plaats af en toe een komma of een punt. Succes

   2. Brenda Welsh

    Reageren houdt de discussie levendig. Doe iets aan uw stijl en plaats af en toe een komma of een punt. Succes.

 2. Linksbuster

  NPO..gisteren.
  Ook mensen met een geestelijke achterstand/ beperking worden geholpen om (op links) te stemmen.
  En laat ik nou denken dat linksstemmers allemaal wel een geestelijke beperking hebben.

 3. Tedje Kruis

  Mooie foto … Thierry spreekt enorme menigte toe…. 😂😂😂😂

  1. werikke

   al zijn het er 2 dan nog zijn dat er meer dan dat jij vrienden hebt.

 4. ZWAAR13

  Wordt wel steeds zieliger met de droevige Thierry. Maakt niet uit wat het kabinet wil; Wil het kabinet links, wil Thierry rechts. Wil het kabinet vervolgens ook rechts, wil Thierry linksaf.
  Sneue aandachttrekker. Pure kanibalisme in de rechterhoek. Stem PVV

  1. ZWAAR13

   Doet me denken aan een peuter; wil je koekje? Nee ik wil snoepje! Oke wil je snoepje? Nee ik wil koekje! En maar drammen. Doodziek word ik van Thierry Kroket.

   1. werikke

    het is dat je PVV stemmer bent dus zou denken iemand die kritisch is en verstandig maar FVD heeft goede punten en tegen dit kabinet daarom wordt ook Thierry uitgesloten van regeringsdeelname alleen dat al zou je moeten waarderen dat hij toch doorgaat. Ik stem zeker PVV maar vind FVD een goede partij

    1. Logica

     Uitstekende reactie werrike.

  2. werikke

   ik ben zeker een PVV stemmer maar ik denk dat je het verkeerd ziet. kabinet wil al altijd links en thierry al jaren rechts dus is geen aandachtstrekker maar is programma van FVD dus eerst iets onderzoeken dan pas reageren. sneu mannetje.

 5. Beukman

  Thierry doet een trumpje. Een paar maanden geleden papegaaide hij zijn voorbeeld na dat er in de VS massaal zou worden gefraudeerd met poststemmen.
  Dat bleek geenszins het geval, zoals uit onderzoek bleek, maar Trump bleef de leugen herhalen, en Baudet met hem.

  Daarmee heeft de leider van Forum alle krediet verspeeld aangaande stemmen per post. Of hij er gewoon geen verstand van heeft of dat de leugen bij hem nu eenmaal regeert, dat laat ik in het midden.

  Het is duidelijk dat de democratie de grote winnaar is bij de mogelijkheid om per post te stemmen. Het is ook duidelijk dat we uitspraken van Baudet over de vermeende onveiligheid ervan met een korreltje zout dienen te nemen. Jammer voor de mini-Trump dat deze niet de macht heeft om te doen wat Trump vóór hem deed in de VS: de posterijen ontmantelen, teneinde de betrouwbaarheid van het stemmen per post te verlagen.

  1. Nostradamus

   Er was wel fraude. Afgestemde fraude. Heel slinkse fraude. En bij iedere verkiezing is er fraude en zal ook in de toekomst niet verdwijnen. De MSM liegt er alleen over terwijl andere media het wel wilden onderzoeken maar de kans niet krijgen.
   Zo, ga maar weer naar de dierentuin, afdeling struisvogel en steek net als hunnie je kop maar in de grond.

   1. Beukman

    Natuurlijk joh. Die fraude was zó slim dat zestig rechters niet niet één bewijs hebben kunnen leveren. Zó geraffineerd dat zelfs Trumpslaafje Bill Barr moest erkennen dat er geen fraude was gepleegd. Zó verfijnd dat de multimiljonair die een grote beloning uitloofde voor een bewijs van fraude, ruzie kreeg toen er inderdaad een geval werd bewezen, maar hij de beloning niet wilde uitkeren aan de bewijzer, omdat in het bewezen geval een Republikein de fraudeur bleek te zijn. Maar dat was niet de bedoeling!

    Maar natuurlijk is er wél fraude gepleegd. Trump heeft op grote schaal fraude gepleegd door gouverneurs onder druk te zetten om Republikeinse kiesmannen aan te wijzen in staten waar Democraten hadden gewonnen. Door een gouverneur dringend te verzoeken om ergens nog wat stemmen te ritselen. Door zijn advocaten valselijk bedrijven van stemsoftware en hardware te laten beschuldigen van het flipfloppen van stemmen. Door de leugen te verspreiden dat Pence op 6 januari nog de macht had om tegen de wil van het volk in te gaan en te weigeren de electoral votes te tellen.

    Trump zou moeten worden berecht. Helaas gaat hij waarschijnlijk de dans ontspringen. Maar één troost: er zit nog een heel leger advocaten achter hem aan voor alle civiele misdrijven die hij heeft gepleegd, van verkrachting tot belastingontduiking en valsheid in geschrifte.

    1. werikke

     als je door de democraten 4 jaar lang bent afgezeken en alles is gedaan om Trump regen te werken zal dat zeker ook met de verkiezingen gebeurt zijn volgens mij . Waarom 4 jaar lang alles uit kast halen en dan met de verkiezingen niet . Links is altijd schijnheilig geweest want zelfs na presidentschap nog proberen Trump af te zetten wat al niet meer kan geeft aan dat links achterbaks is .

     1. Beukman

      Trump is vier jaar lang afgezeken omdat hij vier jaar lang een spoor van vernielingen en leugens achter zich liet.
      Overigens zeek Trump vier jaar terug en misbruikte hij zijn macht om zijn tegenstander uit te schakelen. Maar dáár hoor je rechts niet over.

     2. werikke

      welk spoor van vernielingen dan? en leugens …. je bedoeld hetzelfde wat Rutte zei en deed ? dat heet politiek . als je zegt hij was arrogant ben ik het met je eens maar zonder grote bek zou je het in de VS niet redden .

     3. Nostradamus

      “Trump is vier jaar lang afgezeken omdat hij vier jaar lang een spoor van vernielingen en leugens achter zich liet.”

      Dan mogen wij jou ook afzeiken zolang als jij hier op DDS bent.

     4. Beukman

      Ik ga niet allemaal oplepelen wat voor puinzooi Trump er in 4 jaar tijd van heeft gemaakt, werrike, lees daartoe mijn eerdere berichten.
      Maar meest recente voorbeeld zijn uiteraard zijn leugens inzake de verkiezingen, de lastercampagnes die hij opzette, en zijn pogingen om de verkiezingswinst te stelen. Nee, dat heet niet “politiek”. Zelfs de misdaden van Nixon en waardoor hij impeached werd, verbleken met wat Donald heeft gedaan.

      Het resultaat van het maanden lang ophitsen van zijn meute heb je op 6 januari kunnen zien. Er zijn zeven doden gevallen. En dat allemaal omdat Trump niet tegen zijn verlies kan.

      Ik zou de man nog inet in dienst nemen als prullenbakkenleger.

     5. Beukman

      Dan mogen wij jou ook afzeiken zolang als jij hier op DDS bent.

      Wat ben je toch een mietje, Damus.
      Als je niet tegen discussie kan, moet je hier wegblijven.

     6. Nostradamus

      Hoezo Beuk. Jij liegt ook alles bij elkaar. Mietje zegt mietje! Nana nana na!

     7. Franz Biberkopf

      Prettig om te kunnen vaststellen dat niemand hier meer ontkent dat Biden de verkiezingen heeft gewonnen en de rol van Trump is uitgespeeld.

      Dat is ook het enige wat er toe doet.

     8. Beukman

      Zelfs een van Trumps advocaten versprak zich gisteren toen hij eruit flapte dat de kiezer nu eenmaal had gekozen voor Biden, en dat daarom dat hele impeachmentproces mosterd na de maaltijd was.

  2. ManX

   Beukman, ik heb bij de vorige verkiezingen in 2017 al per post gestemd. Je moet er nogal wat voor doen (extra werk) en ik vroeg me toen al of of de contro*le op de procedure wel goed geregeld was. In een stemlokaal kunnen waarnemers toekijken bij het tellen, bij stemmen per post moet je maar hopen dat het goed gaat en je stembiljet niet door de shredder wordt gehaald of op de verkeerde stapel belandt.

   1. Beukman

    Dr X, voor Americanen in het buitenland is stemmen per post ook een vreselijke rotklus, het lijkt wel alsof ze mensen willen ontmoedigen. Een Americaanse vriend van me in Amsterdam was zo trots dat het hem was gelukt, dat hij een foto rondstuurde van zichzelf met zijn stembewijs.

    Wat fraude betreft: in de VS is er in 2018 of 2019 een groot onderzoek gedaan hiernaar, notabene op instigatie van de Republikeinen.
    Hier kwam uit dat er misschien een enkele keer werd gefraudeerd met het biljet van een dode moeder of zo, maar dat men dit in het algemeen wel uit zijn hoods lat, hetzij uit eerlijkheid, hetzij omdat de straffen hoog zijn en de winst klein.

    Ook bleek dat het onmogelijk is om op grote schaal en gestructureerd te sjoemelen met poststemmen. Dat zal voor Nederland niet anders zijn.

    Ik begreep dat de huidige procedure voor de Nederlandse verkiezingen te wensen overlaat: de helft van de 70 plussers bleek niet te begrijpen wat er in welke envelop moest. A propos, jij zal ongetwijfeld bij de andere helft hebben gezeten. Er is dus duidelijk werk aan de winkel.
    Als de mini-Trump daar nou eens achter ging staan in plaats van vage verdachtmakingen te uiten.

    1. WayneGretzky99

     ‘Ze’ hacken het pentagon en dan zou je niet op grote schaal kunnen sjoemelen met papieren stemmen? Do pigs fly?

  3. werikke

   denk jij echt dat wij in Nederland een democratie hebben waar de mening van de burger voorop staat? Rutte sluit de 2e partij uit en ook de FVD dus ipv compromissen sluiten waarbij de democratie wordt bepaald gaat het partijkartel gewoon door met zelfde programma ipv de PVV hierin te betrekken en kijken waar raakvlakken zijn. Dus heeft niets met democratie te maken .

   1. Beukman

    Rutte is juist heel efficient, werrike. De PVV heeft hij uitgesluiten omdat daar toch niet mee samen te werken valt; bovendien heeft de PVV zelf weer Rutte uitgesloten. Dat is lekker duidelijk voor de kiezer, en het scheelt straks bij de formatie een hoop tijd.

    Thierry moet je duidelijk ook niet in je regering willen hebben. De man trekt een veel te grote broek aan, is een ijdeltuit, én een betweter. En op twee belangrijke dossiers, te weten corona en de EU, staan Forum en VVD lijnrecht tegenover elkaar. Dat vraagt om problemen.

    Los daarvan is het geval arbitrair met de paar zeteltjes die Thierry gaat halen.

  4. Sando

   Beukman is nog steeds ZIEK beterschap beukje.Erg hè.

   1. Beukman

    Probeer het eens inhoudelijk, kankerzaaier. Als je tenminste wat te melden hebt.

    1. Cootje

     Volgens mij hoort het voorwoord van zaaier niet thuis op een forum dat wil je niet in je kennissenkring niet in je familie kring en voor mij als Wilders stemmer zelfs niet in de linkse kring . Is toch wel woorden gebrek en te hopen dat het je bespaard blijft

     1. Beukman

      Als ik jou was, Cootje, zou ik je gram richten op degene die de digitale kanker verspreidt.

     2. Cootje

      Zelfs digitaal is een gebrek aan je woordenschat , je kan ook zonder dat woord communiceren

     3. J.P Coen

      ik hoop niet dat het hem bespaart blijft Cootje. Hopelijk openbaart het zich in enig vlies zodat genezing onmogelijk is zodat de idioot ervaringsdeskundige wordt.

    2. J.P Coen

     heb je het nog steeds niet onder de leden K-adept ? Best wel treurig dat beukhol ongestraft met een ziekte kan gooien waar menig lezer iemand aan verloren heeft

     dat is nu de moraal en de gedragscode van linkse ubermenschen. verachtelijk stuk strónt !

  5. gargamel

   ” Dat bleek geenszins het geval, zoals uit onderzoek bleek” , welke onderzoek?

  6. Meriadoc Brandebok

   Ik vermoed dat Thierry reeds voorsorteert op een “stopthesteal”-campagne na de verkiezingen, Beukman.

   1. Beukman

    Dat zou zomaar kunnen.

    1. J.P Coen

     dom arrogant decadent stuk strónt hangt hier ook nog steeds rond met zijn aperte leugens en andere bull shit , best wel triest

     1. Logica

      Je mag het wel in meervoud zeggen hoor. Het linkse revolutionaire leger is weer opgetrommeld hier.

    2. Meriadoc Brandebok

     De ederlaag van komende maart moet hij toch kunnen uitleggen.

  7. NoDoubt

   lees artikel in time magazine van 4 februari van Molly Ball. The Secret History of the Shadow Campaign That Saved the 2020 Election.
   There was a conspiracy unfolding behind the scenes, one that both curtailed the protests and coordinated the resistance from CEOs. 4000 getuigen onder ede. The night shift in swingstates. De rechters hebben het niet in behandeling genomen. Keep on dreaming.

 6. maraton

  Sorry Therry,
  Een bestorming van het binnenhof krijg je hier niet voor elkaar.
  Een gewaarschuwd volk (met hufter Trump in het achterhoofd) , trapt hier niet in.

 7. Heras

  Ze proberen maar de verkiezingen te saboteren. Gaat ze niet lukken.
  Al zou het uitgesteld worden, dan nog heeft dit kabinet grote schade opgelopen, dat ze niet geloofwaardig meer zijn. En d66 al helemaal niet. Jaren van verkeerde keuzes maken zijn daar aan vooraf gegaan. Er is geen sector denkbaar dat niet door hun keuzes geruïneerd is.
  Dankzij Trump weten we nu wat fakenews, corruptie door leiders, dode journalistiek machtsmisbruik door msm , agenda 2030, geat reset is.

 8. Yoyo

  Ligt gewoon vast in reglementen.
  Een dubbel kruisje : ongeldig.
  Geen handtekening: ongeldig.
  Simpel.

 9. Sando

  Ik ga deze keer NIET stemmen ik laat mij niet bedonderen !

 10. Cootje

  Het is toch een zwabber regering geen handtekening gezet bij de belastingdienst en je bent een fraudeur , geen handtekening gezet onder het stembiljet en je wordt met open armen ontvangen , de oude politiek voelt de bui al aankomen , oudere sterven massaal door Corona plus dat oudere hun hele leven lang het kruisje zetten waar hun ouders hem ook zetten al worden ze al tig jaar genaaid . En deze trouwe meute kunnen 2/3 dagen niet gewassen worden maar krijgen clementie bij geen handtekening ze kunnen op die leeftijd toch geen fraudeur meer worden . Behalve hun familie .

 11. Fax uit Darmstad

  Hoe komen die oudjes bij de brievenbus? Er zijn er nog maar een paar.
  Wel naar de brievenbus maar niet naar het stem lokaal?

  1. The devil and the deep blue sea

   Het stinkt allemaal naar de misdaad, ouderen kunnen ook naar de supermarkt, winkels kunnen worden gedwongen een tijdslot in te stellen wanneer je een pakje af wilt halen dus dit moet ook kunnen gelden voor stembureaus, er is DigiD waarom wordt dit niet ingezet, kortom we gaan in navolging van wat er is gebeurt in de VS worden belazert!

   Dat linkse gajes heeft aan de winst geroken en laat dit niet onbenut.

   1. Mireille

    Niet iedereen heeft een Digid.

 12. Vanduinen

  Thierry’s oeuvre:

  1. Thierry is verbolgen
  2. Thierry is verbaasd
  3. Thierry is verontwaardigd
  4. Thierry is woedend
  5. Thierry doet geringschattend
  6. Thierry doet neerbuigend
  7. Thierry veegt de vloer aan

  Thierry bedrijft politiek binnen een whats app groep
  Thierry bezoekt alte Kameraden in de VS
  Thierry is dik met Marine le Pen, Orbán, Putin en Sinterklaas

  1. Cootje

   Keurig rijtje en er is geen neger aan te pas gekomen ook niet van zijn zus

 13. Franz Biberkopf

  Baudet weet dat er weinig 70-plussers op zijn volksnationalistische beweging stemmen.

  Ziehier de verklaring voor deze ophef.

  1. Cootje

   Gelukkig zijn die meute die altijd op het zelfde kruisje hun potlood zetten stervende die gaan genaaid de kist in Wilders wint de laatste 9 jaar de schoolverkiezingen dus de toekomst ziet er goed uit .

   1. Franz Biberkopf

    Ik denk dat de schoolkinderen van nu niet hun jeugddwaasheid een leven lang zullen handhaven, Cootje.

    1. Cootje

     Gewoon accepteren dat die zuivere tweeling in Nederland bestaat . De ontkenning zit bij de andere partijen

    2. Fax uit Darmstad

     Biberkopf
     Als ze u maar niet als voorbeeld nemen. Dan zijn ze in het pak genaaid.

 14. Logica

  Ach Brenda Welsh, zodra Brenda iets leest over Baudet of Trump dan schieten haar hormonen alle kanten op, zelfs al is het iets volstrekt onschuldigs.

  Ik kijk weinig op Twitter maar toevallig laatst wel. Er was een tweet van Baudet, een heel gewone mening. Ik ben me echt rot geschrokken van de haatreacties. Zelfs de plemps van Brenda Welsh hier zijn daarbij vergeleken nog zacht te noemen.

  Opmerkelijk is dat er nooit enige onderbouwing in zit. Men schreeuwt en kleineert. Natuurlijk worden de termen als racisme, fascisme en narcisme weer uit de kast gehaald.

  Ik vroeg wat Thierry haar had aangedaan maar daar kwam natuurlijk geen reactie op. Als je zoveel haat in je hebt en je kunt dat niet motiveren dan ben je echt slachtoffer van media of wat dan ook.

  Waar zoveel blinde haat toe kan leiden hebben we 80 jaar geleden gezien. Ik ben niet in een links of rechts hoekje te zetten maar ik vind haatvolle reactionairen van tegenwoordig levensgevaarlijk.

 15. Patt

  Waarom nog stemmen er verandert toch niks. VVD CDA en vul maar in. Zelfde beleid belasting omhoog. Mensen stemmen toch op het kartel.

 16. Peet64

  Dan krijg je toestanden zoals in Amerika waar een of andere hulpverlener in een bejaardenhuis helpt met stembiljetten invullen en dan bv de d66 stemmen op de post doet en de rest in de prullenbak, en wie zal het ooit weten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.