Van Haga veegt vloer aan met avondklokcoalitie: ‘Ze houden ons gevangen met maatregelen die geen invloed hebben!’

FVD-Kamerlid Van Haga is niet te spreken over de avondklokcoalitie van kabinet en partijen als GroenLinks en de SP. De enige basis die zij hebben voor de draconische avondklok is bangmakerij, vindt hij. Iedereen en alles klaagt over een eventuele legitieme basis voor de avondklok maar het kabinet negeert tot op heden alle kritiek. “Het is bijna niet te begrijpen hoeveel moeite dit kabinet doet om onze vrijheid in te perken. Om ons, Nederlanders, gevangen te houden in een vreemd spel van maatregelen die aantoonbaar niet of nauwelijks invloed hebben op de verspreiding van virale ziektes zoals griep of corona. Het begon allemaal bij de anderhalvemeterregel waarbij zelfs de Wereldgezondheidsorganisatie slechts één meter adviseerde. En Jaap van Dissel noemde de anderhalvemeterregel arbitrair, maar de gevolgen voor het mkb waren desastreus.”

Van Haga kaart terecht aan dat de wetenschappelijke basis voor de avondklok aan alle kanten rammelt. In Frankrijk moest men schoorvoetend erkennen dat er geen duidelijk meetbaar verschil was geconstateerd, terwijl zij een nog strengere variant van de avondklok hadden. Ook de Raad van State vindt dat de gebruikte basis voor de nieuwe spoedwet aan alle kanten rammelt. Het kabinet spreekt continu over een dringende noodzaak, maar zelfs dit adviesorgaan op stand ziet deze ‘noodzaak’ niet in.

De juridische basis voor de avondklok ontbrak: de rechter in Den Haag was deze week van mening dat de zogeheten Wbbbg-wet hier niet voor bedoeld was. In een paniekpoging om de avondklok alsnog in stand te houden, en mocht het hoger beroep van de Staat falen, proberen ze er nu een spoedwet van te maken. Van Haga blijft het een grove inbreuk op onze vrijheid vinden:

“De juridische inkadering is voor ons niet relevant. Het is en blijft een ontoelaatbare inbreuk op onze vrijheid. Maar feit blijft dat hier een enorme juridische blunder is begaan. Een blunder die prima past in de lange rij van coronablunders van dit kabinet. Van de corona-app, tot het bron- en contactonderzoek, van het niet in staat zijn om een vaccinatieprogramma uit te voeren tot de PCR-gate.”

Het Forum-Kamerlid legt de vinger op de zere plek. Dit kabinet blundert in alle opzichten en de Nederlandse samenleving moet maar de klappen opvangen. De economische én psychologische schade, veroorzaakt door het faalhazenkabinet, is gigantisch. Over de psychologische schade bij studenten zegt Van Haga het volgende:

“Studenten zien de mooiste jaren van hun leven verdampen en slijten hun tijd in eenzaamheid. Ik begrijp overigens nog steeds niet dat deze weldenkende groep, die voor niets keihard getroffen wordt, nog steeds niet het Maagdenhuis heeft bezet. En overigens hoor je inmiddels ook van veel ouderen dat zij liever niet op deze manier beschermd willen worden. Het offer dat jongeren van deze overheid moeten brengen is ook voor hún onacceptabel geworden.”

Van Haga legde het kabinet het vuur aan de schenen. Want het erge van allemaal is dat de coalitiepartijen gesteund door de linkse partijen opnieuw voor deze draconische maatregel zullen stemmen. Ondanks dat de avondklok van allerlei kanten bekritiseerd is en zelfs door de rechter van tafel is geveegd blijven deze partijen Nederland de vrijheid ontnemen. Van Haga uitte in zijn rede terechte kritiek op deze ‘avondklokcoalitie’:

“Maar voorzitter, de juridische haarkloverij is niet het probleem. Het echte probleem is dat de avondklok überhaupt werd ingevoerd met grote steun van de verschillende partijen in dit parlement. De VVD, het CDA, D66 en alle andere linkse partijen steunden zowel de instelling van de avondklok, als de verlenging daarvan. En deze partijen zullen nu ook weer deze nieuwe Avondklokwet steunen die onder stoom en kokend water door de Tweede en Eerste Kamer wordt geloodst. Een vrijheidsbeperkende maatregel die zijn weerga niet kent. Een maatregel die voornamelijk jongeren treft die nu al meer dan een jaar in sociaal isolement zitten.”

Hij besluit: “Een maatregel die bovendien geen effect heeft en dus niet nodig is om de verspreiding van virussen tegen te gaan. Voorzitter, de coronacrisis roept steeds meer vragen op. De grondslag voor de maatregelen is weggevallen en het kabinet stapelt blunder op blunder. De schade voor grote groepen in de samenleving is enorm.” Laat die avondklokcoalitie dát maar eens in hun oren knopen, nu ze hun geliefde dwangmiddel gewoon brutaal opnieuw door onze strot duwen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Adrianzoon

  Hij was de beste en meest onderlegde debater.

  Hij heeft precies de vinger op de zere plekken gelegd van de onrechtmatige daad de avondklok. Het bruin is geheel gesloopt in het debat maar houdt voet bij stuk.

 2. usb3.0

  Haga heeft gelijk, en erger nog, leugenclown rutte neemt nu alvast een voorproefje op de 2 maart persconferentie door te stellen dat het niet mogelijk is om de regels te versoepelen, ieder normaal mens weet dat de “besmettingen” zakken, ziekenhuis opnames dalen en er structureel nagenoeg niemand meer overlijd, het is een hoax en leugen waar we in leven…

  1. Adrianzoon

   klopt wereldwijd op 7600 miljoen mensen 2,4 miljoen sterfgevallen.
   Dat is dus de voorjaars en najaarsgriep van 2020 en de voorjaarsgriep van 2021

   Drie stevige griep golfen verder niets, wanneer zouden ze de teller op nul zetten ? normaal tellen we van oktober tot oktober (2 griepseizoenem) en nu telt men al drie seizoenen door

   corona is een hoax !

   1. Cycle25

    h*tps://www.griepalert.nl/heerst-er-griep/na-coronamaatregelen-meer-kans-op-griep/

    Er is geen griep, met normaal 30.000 meldingen per maand is griep uit de maatschappij, of…vervangen door covid. De teller staat afgelopen 31 dagen op 1372..

   2. usb3.0

    Klopt, we hebben het over slechts 0.03157894736%

    1. Adrianzoon

     ik weet het, draag het , draag het uit

     corona is een hoax ! alle cijfers , alle feiten en alle tekenen bewijzen het.

     U wordt bedonderd door de politiek

  2. Nostradamus

   Rutte zal nooit toegeven dat hij iets fout doet. De (niet zo) beste man gelooft in zijn eigen leugens, bewust. Welke agenda zit hier achter?

   1. Adrianzoon

    agenda 2030 , build back better , 500.000.000 mensen op aarde , zie site van de VN

 3. Wimh

  Zo zie je maar weer Links wil koste wat het kost zijn doel en gelijk halen, kent geen inleving in andere meningen en is het blijft horende doof en ziende blind.

 4. FVD

  Alarmfase 1. Nederland is in crisis! Het vorige en dit jaar de geijkte communicatiemethode van Rutte en zijn politieke familieleden om ons te overtuigen van ZIJN waarheid. Wie enige kritiek heeft, wordt onmiddellijk kalt gesteld. Volgens Rutte is het tegenwoordig elke dag crisis. Let op, wanneer de coronacrisis afzwakt heeft Rutte nog wel enige andere crisissen achter de hand. De vluchtelingencrisis, klimaatcrisis en de stikstofcrisis zijn enigszins op een laag pitje gezet, maar zeker niet vergeten.

  Inmiddels zitten we met onze maatschappij nu bijna een jaar in de coronacrisis, en moeten zeker bovenstaande items worden besproken. Maar het grootste probleem is dat elk te bespreken thema eenrichtingsverkeer is, waarin geen keuze is, maar het opgedrongen wordt. Doe je niet mee, dan breng je volgens “onze” boven gestelde jezelf en je naasten in groot gevaar. Zijn er overeenkomsten tussen de corona en de klimaat hysterie, jazeker wel, er zijn doemscenario’s uit de kast getrokken van 17.000 coronabesmettingen. Wat is de realiteit, minder dan 5.000. Het water staat nog steeds niet voorbij Amersfoort, de ijsbeer huppelt nog steeds vrolijk rond, en lijkt voorlopig nog niet uitgestorven. Alarm! De Nederlandse natuur gaat ten onder aan stikstof, maar men vergeet erbij te zeggen dat sinds de jaren 90 de stikstofverbindingen zijn gehalveerd.

  Een vorm van emotionele chantage? Zeg het maar.

  1. Gerda2

   FVD, er zijn nu meer ijsberen dan 50 jaar terug.
   Zoöloog Susan Crockford, een gerespecteerd spreker en auteur, werd na 15 jaar ontslagen als professor van de University of Victoria in Canada, omdat de uitslag van haar onderzoek niet in goede aarde viel.

   1. Gerda2

    In haar boek ‘The Polar Bear Catastrophe That Never Happened’ schrijft ze dat de beren niet worden bedreigd.

    Uit onderzoek is gebleken dat er nu zo’n 22.000 tot 31.000 ijsberen zijn, en niet enkele duizenden zoals wordt beweerd door de klimaatbeweging.

    1. Lefty

     Klopt misschien, dat zijn dan wel zwemberen.

  2. Niet L niet R

   Perfect verwoord, Rutte wordt zo langzamerhand een groot probleem voor Nederland!

 5. ervi

  Die godvergeten avondklok.
  Zorgt ervoor dat ik bij elke late -en nachtdienst mijn AUSWEIS bij me in de auto moet hebben op straffe van __gelukkig geen kogel, nog niet _,wel een boete.
  Sommigen zouden zeggen : “kleine moeite toch? ” .
  Nee, het is een regel die mij doet denken aan de oorlogsjaren, waar mijn overleden moeder mij zeer geanimeerd over kon vertellen.
  Ik ben blij dat zij dit niet nogmaals heeft moeten meemaken.

 6. Niet L niet R

  Als een klein kind drijft Rutte zijn zin door!
  De afgang van Rutte van de laatste dagen, probeert hij weg te poetsen.
  Vele partijen steunen hem, waarbij de drijfveer is, ik wil weer met hem gaan regeren!
  Hoogste tijd, dat Rutte van het politieke terrein verdwijnt, het is ongezond aan het worden!

 7. Monty

  Grappig dat Actiegroep Viruswaarheid dit heeft losgemaakt.

  Doorgewinterde politici hielden het bij woorden ‘kom in actie tegen de avondklok” en bleven maar stampvoetend in de kamer.

  Nu rollen ze over elkaar heen en beschuldigingen het kabinet van onkunde.

  Misschien moeten ze eens in de spiegel kijken. Ook zij konden naar de rechter, maar verzaakte daar zelf in.

  Het zijn allemaal prutsers.

 8. Niet L niet R

  Twee personen Rutte en de Jong blunderen al van af het begin van de corona !
  De Jong is het schoothondje van Rutte geworden, en Rutte blijft uit de wind, tot de uitspraak van de rechter over de avondklok!
  Nu gedraagt hij zich zoals bij voorbeeld als bijvoorbeeld Erdogan, zogenaamd democratisch, maar met doctorale trekjes!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.