VN-baas slaat groot alarm: overheden misbruiken corona om mensenrechten op grote schaal te schenden

António Guterres, Secretaris-generaal van de Verenigde Naties, bracht gisteren een opmerkelijke boodschap. Hij ziet namelijk dat overheden misbruik maken van de coronapandemie om allerlei mensenrechten en basisvrijheden te schenden. Dit onder het mom van coronabestrijding. 

In een nieuwe speech van VN-Secretaris-Generaal António Guterres uitte de Portugees zijn grote zorgen. Overal om zich heen ziet hij dat overheden gretig gebruik maken van de coronapandemie om allerlei mensenrechten te schenden en vrijheden van burgers in te perken. De VN-baas maakt zich zorgen over critici en andersdenkenden die het zwijgen worden opgelegd of in een verdomhoekje worden geplaatst. Ook gaan zelfs sommige landen zo ver om de media het zwijgen te doen opleggen.

In een artikel voor de Guardian schreef Guterres dat het vooral zorgelijk is dat de oppositie in veel landen ernstig verzwakt is en dat overheden de grondwetten niet respecteren. Ook in Nederland kan je je afvragen in hoeverre het kabinet enkele grondwetten en wetten aan hun laars lapt tijdens de coronacrisis. Vorige week zagen we allemaal, nadat critici hier al eerder op hadden gewezen, dat de kabinet op niet rechtsgeldige wijze een avondklok heeft ingevoerd.

Rond enkele strenge coronamaatregelen zien we dat het kabinet nauwelijks de moeite neemt om naar de oppositie te luisteren, en soms zelfs complete debatten met de oppositie uit de weg gaat.

De boodschap van VN-topman Guterres is er dus één die we allemaal serieus moeten nemen. Ook hier in Nederland dienen we kritisch te blijven richting het kabinet. En zoals vorige week al bleek: ook ons kabinet houdt zich zeker niet altijd aan de wet. Het is belangrijk de stappen overheid nauwgezet te blijven volgen, want het gaat namelijk om fundamentele rechten! Onze fundamentele rechten, welteverstaan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Edjan

  Corona komt goed van pas. Als het er niet geweest was, hadden ze het moeten uitvinden (en verspreiden).
  Corona is nog lang niet klaar.

  Meer macht naar de EU
  minder democratische inspraak
  Meer windmolens.
  Meer vluchtelingen.
  Meer c0ntr0le over het volk.
  Minder MKB, meer grote postorderbedrijven.
  Meer macht en meer geld voor de elite van bazen van internationals en grote banken en “grote” politici.

  1. ikweetwatikwil

   Mee eens Edjan.

  2. Jehannes

   90% met je eens.. Ik denk alleen dat de VN de ambitie heeft om een wereld overheid te vormen?
   De EU wil een verenigde staten van Europa.

   1. Loelap

    De VN heeft als doel om van Europa een multicultureel continent te maken daar zijn ze heel duidelijk over. Twee jaar geleden plaatste het AD een staatje van de VN met daarin het aantal mensen, per Europees land, wat Europa kan herbergen. Bij Nederland stond het getal 30 miljoen. De EU gaat daarin mee. Niet voor niets zei Timmermans in een tweet uit 2019, dat de EU 20 miljoen Afrikanen moet importeren tegen de vergrijzing en dat hij zich daar persoonlijk voor zou inzetten.

    Die 500 islamieten die wekelijks binnen komen lopen, komen niet uit de lucht vallen. Dat is geheel volgens plan. Vandaar ook dat Rutte in alle talen zwijgt over immigratie.
    Typisch ook dat Europa als enige werelddeel multicultureel moet worden maar China en Japan bijvoorbeeld niet.
    De Europese cultuur wordt doelbewust kapot gemaakt en met dank aan de VN/EU krijgen we een toekomst vol strijd, oorlog en geweld. F.ck de VN, f.ck de EU en ook Nederland die slaafs achter de EU aanrent. Niet voor niets wordt Rūtte, Merkels poedel genoemd.

    1. Nostradamus

     Klopt. Is ook op hun website terug te vinden.
     h**ps://www.un.org/en/development/desa/population/publications/ageing/replacement-migration.asp

     1. Loelap

      Wel typisch dat nagenoeg niemand in Europa zich hier bewust van is, men weet het gewoonweg niet, terwijl dit plan dramatische gevolgen voor de Europese bevolking zal hebben en het eens zo fijne Europa een shīthole werelddeel wordt.

  3. Nostradamus

   Never waist a good crisis!

  4. liefdevol rechts

   Corona komt goed van pas. Als het er niet geweest was, hadden ze het moeten uitvinden (en verspreiden).
   Wie zegt dat dit niet zo gegaan is?
   Als je het gaat vergelijken met alle voorgaande jaren met de gewone griep is er toch relatief weinig verschil enkel hier en daar wat overdrijvingen om het toch een eigen leven te geven en los proberen te koppelen van de gewone griep.

 2. ikweetwatikwil

  Dat er iets mis is met de overheid, kun je op je klompen aan voelen.

 3. Spaanse_K0K

  Nu weet ik dat de DDS directie GeenStijl een onbetrouwbaar miniblogje vindt.
  Toch maar stiekem even kijken hoe erg het in Nederland is.
  geenstijl.nl/5157831/kaart-landen-met-strenge-maatregelen/

  1. Nikita

   Leutertje denkt dat het belangrijk is hup boys allemaal naar geenstijl hahahahahaah

   1. Spaanse_K0K

    Nikita 4 minuten geleden
    Wil je van het linkse gezeik af, hier niet meer reageren, is het zo over .

    1. Nostradamus

     Hoeveel krijgen jullie betaald om te tr0llen?

    2. Nikita

     leutertje leest weer eens niet goed hahahahahaha get a life idiot

  2. Jehannes

   Ik ga je cock noemen.

   1. Spaanse_K0K

    Naar de beroemde Amsterdamse rechercheur De Cock?
    Dank voor het compliment.

    1. vvw

     de cock was een toneelspeler in een tv-serie zwetscockje gebaseerd op een fictief figuur uit een boek !

     Je bent nog dommer dan gedacht maar gelukkig bevestig jezelf dat je een domme sprookjesverteller bent.

   2. vvw

    beter micro zwetscock

   3. liefdevol rechts

    Je kan hem beter spaanse clown noemen 👍

  3. Cycle25

   GeenStijl ? Dat is de onderbuik van liberaal Nederland waar jij je stiekem thuis voelt.

 4. vvw

  QUOTE Andersdenkenden en onafhankelijke media wordt het zwijgen opgelegd, waarschuwt de baas van de Verenigde Naties, António Guterres. Onder het mom van coronabestrijding worden basisvrijheden afgeschaft, aldus de secretaris-generaal van de VN-mensenrechtenraad END

  Zelfs de rechter legt je het zwijgen op nog voordat een zitting begonnen is !
  Corona is een hoax en wordt al ruim een half jaar misbruikt, de maatregelen brengen niets en we blijven maar doorduwen met onzinnige maatregelen

 5. AidemediA

  De VN, dat is toch die club die bij monde van mevrouw Verene Shepherd, Nederland erop wees, dat het afgelopen moet zijn met zwarte piet. Die VN?

  1. vvw

   ja die zwabberende VN .

 6. M. Brandenburg

  ” Ook in Nederland kan je je afvragen in hoeverre het kabinet enkele grondwetten en wetten aan hun laars lapt tijdens de coronacrisis.”

  Er is helemaal niets af te vragen, met de goedkeuring van de spoedwet waar de helft van de stemmen plus 1 voor nodig is, word de grondwet aan de kan t geschoven, terwijl de grondwet enkel met een twee derde meerderheid kan worden aangepast, waarbij je zelfs vraagtekens kan zetten bij of een grondwetswijziging kan plaatsvinden zonder goedkeuring van de burger via een referendum, je kan zelfs stellen dat een inititaief van Burgers om wetten en grondswetwijzingen af ter dwingen te dwarsbomen door een referendum af te schaffen dan wel enkel als raadgevend te beschouwen niet een aantasting is van de democratie en de invloed van de burger. Immers men doet alsof een stem van de burger bij de verkiezingen een vrijbrief is om te veranderen wat men wil, terwijl de belangrijke onderwerpen nooit in de programmas worden opgenomen. Niemand die onomwonden zegt dat ze de enrgieprijzen willen vervijfvoudigen door op duurzaam over te stappen en daarmee het alatste beetje natuur graag de nek omdraaien, geen partij die zegt dat voor masale omvolking zijn, maar alle staatspartijen werken daar actief aanmee, en geen enkele manier voor het volk om dit terug te draaien of te stoppen.

  We kunnen dus wel stellen diat die grondwet en de rechten van de mens in Nederland niet alleen met de voeten word getreden maar ook word gebruikt als deurmat om de voeten aan af te vegen,.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.