Wilders reageert op avondklok-gepruts van kabinet: ‘Rutte heeft Nederland ten onrechte opgesloten!’

Het avondklokkabinet is nog nauwelijks bijgekomen van de eerste klap in de rechtszaal of ze mogen de volgende klap ontvangen ‒ in de Tweede Kamer. De kritische oppositiepartijen konden het niet laten om een sneer uit te delen richting de “prutsers” van het kabinet. Al tijden ageren politici zoals Wilders, Kuzu, Van der Staaij en Van Haga tegen de disproportionele maatregel van de avondklok en de rechter oordeelt nu ook dat deze maatregel nooit op deze manier had mogen worden ingevoerd. 

De Haagse rechtbank heeft vanochtend het immer blunderende kabinet-Rutte III flink voor schut weten te zetten. Het kabinet heeft gebruik gemaakt van de Wbbbg-wet om een avondklok in te voeren, terwijl dit juridisch gezien helemaal niet mogelijk was. De avondklok is hiermee onmiddellijk van tafel geveegd. Politici van de oppositie waren maar al te blij met deze uitspraak.

Ondanks de tal van signalen heeft het kabinet ten onrechte gebruik gemaakt van de Wbbbg-wet. Oppositieleider Geert Wilders vaardigt daarom een keihard oordeel uit:

De altijd kritische en rechtsgeleerde SGP heeft het kabinet nog gewaarschuwd voor het ontbreken van de juiste juridische basis. Maar het leek of partij voor dovemansoren sprak.

FVD-Kamerlid Wybren van Haga maakt zich al tijden zorgen over de alsmaar groter wordende overheid die maar niet lijkt te luisteren naar de bevolking. Nu is de overheid eindelijk teruggefloten door de rechter. “Geweldig nieuws,” meent hij.

Denk-Kamerlid Kuzu spreekt daarnaast terecht over “prutswerk van de politiek.” Het kabinet beschikt over een heel scala aan topambtenaren en adviseurs, maar had niemand binnen deze gelederen het kabinet niet tijdig kunnen waarschuwen dat de Wbbbg-wet niet voor de avondklok mag worden gebruikt? Het kabinet laat maar weer eens zien uit te blinken in het maken van kapitale fouten. “Rutte en De Jonge luisteren niet naar de bevolking,” aldus Kuzu: “Hopelijk luisteren ze wel naar de rechter!”

Van premier Rutte en zijn brekebeenminister Hugo de Jonge ontbreekt vanmiddag nog ieder spoor.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Linksbuster

  Jammer dat dit artikel bevuilt is met kuzu..die hoort in het rijtje Wilders en van Haga echt niet thuis.
  Deze loopjongen van erdogan misbruikt de democratie om de islam in nl tot bloei te laten komen om daarna die zelfde democratie te kunnen afschaffen.
  Stem PVV!

 2. Franz Biberkopf

  Wilders prijst de D66-rechters die toevallig een uitspraak deden waarmee hij in zijn schik is.
  Als een rechter een uitspraak doet die hem niet bevalt zal hij ze uitkafferen voor bevooroordeelde linkse D66-rechters.

  1. J.P Coen

   misschien moet wIm zelf even de uitspraak lezen voordat hij begint met zijn inhoudsloze geroeptoeter.

   In de uitspraak geeft de rechter in 4.4 aan hoe rutte simpel kan herstellen. De d66 verwordt dus even adviseur van het kabinet in een kort geding zaak

   erg normaal voor een d66 adept wím

  2. J.P Coen

   misschien moet je zelf even de uitspraak lezen voordat hij begint met zijn inhoudsloze geroeptoeter.

   In de uitspraak geeft de rechter in 4.4 aan hoe rutte simpel kan herstellen. De d66 verwordt dus even adviseur van het kabinet in een kort geding zaak

   erg normaal voor een d66 adept

  3. halo1

   Zo werken de dingen natuurlijk zo vaak.. hier zien we ook maar zelden dat iemand iets goeds zegt over iemand die ze “niet mogen”(we blijven netjes!). Een Duitse socioloog noemt dat Freund/Feind-denken: vind je Wilders goed dan is kritiek geven heel moeilijk….en andersom… maar ik ben het bij uitzondering met je eens.

  4. Cootje

   Nu er toevallig een goede is mag je hem wel apart hangen zuinig op zijn met koperen nageltjes , want die roesten niet . Maar ik denk eerder dat hij ruzie heeft gehad met zijn vrouw normaal verwacht je niet zo uitspraak van een D66 filosoof

  5. Nostradamus

   Hahahahaha, die ene NIET D666 rechter die WEL recht spreekt wat krom is.
   En terecht dat je niet eens bent met uitspraken die je niet bevalt. Heb ik ook. Jij vast niet hé? Sieg Franz!

  6. werikke

   tuurlijk dat is toch altijd zo. maar het goedkeuren en hand boven daders houden die groepsverkrachting deden van 14 jarig meisje is echt niet oke dus denk na voordat je iets plempt ijkel

 3. Spaanse_K0K

  Speciaal voor ManX, Y of Z die er van uit ging dat de huidige laffe regering er niet tegenin zou durven te gaan.

  De Nederlandse Staat gaat de schorsing van de avondklok aanvechten. Via een zogeheten spoedappèl wordt de rechter gevraagd de uitspraak te schorsen in afwachting van het aantekenen van een hoger beroep.
  Het verzoek om schorsing dient om 16.00 uur vanmiddag. De vraag of de avondklok definitief stand kan houden of moet worden afgeschaft wordt later op een andere zitting behandeld.
  De voorzieningenrechter bepaalde vanmorgen in een zaak die was aangespannen door Viruswaarheid dat de coronamaatregel op verkeerde gronden is ingesteld.

 4. Beukman

  Spannend.

  Staat wil avondklok voorlopig handhaven, gaat in hoger beroep
  Het kabinet wil dat de avondklok van kracht blijft tot de rechter in een hoger beroep een definitieve uitspraak heeft gedaan over het afschaffen ervan. Dat meldt het gerechtshof in Den Haag dinsdagmiddag. De Nederlandse staat heeft daarvoor zojuist een spoedappel ingesteld.
  De Nederlandse staat heeft het hof daarbij gevraagd om de uitspraak van de rechter over het opheffen van de avondklok te schorsen in afwachting van het hoger beroep. Het hof in Den Haag buigt zich om 16.00 uur over dit zogeheten schorsingsincident. Dat gebeurt tijdens een fysieke zitting.
  Het spoedappel wordt op een later moment behandeld. Volgens het Haagse gerechtshof gebeurt dat „zo spoedig mogelijk”.

  nrc.nl/nieuws/2021/02/16/coronablog-16-februari-a4031905

  1. J.P Coen

   Er is geen opschortende werking aan de uitspraak beukhol !

   lees de uitspraak eerst lawaai papegaai,zinloze actie dit een soort empeachment van de rechter en we weten allemaal wat dat waard is.

   1. Beukman

    Dat is nu juist zo spannend, Coenpummel: geldt dit wel of niet als “schorsingsincident”?

    En tja, omdat jij toch weer over Trump begint: die impeachment is bepaald nuttig geweest, al kan de zakkenwasser op papier weer meedoen aan nieuwe verkiezingen.

    1. werikke

     hou toch op hier. als ik zeg dat je gelijk heb flikker je dan op hier. uitgekouwd verhaal van jou elke keer. puur om reacties te krijgen zodat je weer kan reageren op je kamertje heel alleen.

     1. Beukman

      En nog iets: 1 nick gebruiken is meer dan genoeg.

  2. Cootje

   Ze kunnen in onze rechtsstaat toch wel een handvol positieve D66 rechters vinden . Het old boys netwerk gooit zijn vleugels uit , de uitkomst staat al vast in onze bananen republiek . Sophie in t veld kan er weer rustig op uit declareren en Rutte houd zijn avondklok

  3. Lefty

   Ik denk dat de avondklok op korte eremijn niet opgeheven wordt.

   1. Adrianzoon

    hij is al opgeheven !

    men probeert te herstellen

   2. werikke

    tuurlijk niet anders geven ze toe dat ze fout zaten dus gewoon doorgaan ook al heeft het geen zin.

 5. Franz Biberkopf

  Het Kabinet gaat in hoger beroep.
  Gebrek aan moed kun je Rutte c.s. in elk geval niet verwijten. Waarschijnlijk is de juridische inschatting dat ze dit gaan winnen en de avondklok overeind blijft.

  1. Cootje

   Ik denk dat hij dan met een enorme teleurgestelde jeugd krijgt te maken , die kan je namelijk niet blij maken met een dooie mus

  2. werikke

   nou fijn voor je dat je weer ff wat kan plempen hier maar je blijft een ijkel. was jij niet diegene die de daders van groepsverkrachting 14 jarig meisje goedkeurde door hand boven hoofd te houden van de daders. dus ik neem jou niet serieus en hoop dat je een ziekte krijgt of als je dochters hebt dit in levende lijf mag ervaren dan piep je wel anders

 6. driewerf

  Ik voorzie een aantal gesneuvelde ruiten vanavond …

 7. Edjan

  De dictator is even stil geweest. En niet uit schaamte maar om een ander wetje te vinden dat zijn dictatoriale optreden kan rechtvaardigen.
  Jongeren lopen zich al warm, de ME staat te trappelen.
  Rinkeldekinkel: toch nog carnaval.

 8. Monty

  In plaats van te stampvoeten in de 2de kamer had Wilders dus gewoon naar de rechter kunnen gaan om de avondklok ongegrond te laten verklaren.

  Gemiste kans van deze ervaren politicus.

  1. Cootje

   Wilders en objectieve rechters is vloeken in de kerk , Opstelten heeft nog veel oude vrienden voor een intermezzo

 9. Yoyo

  Falen….Je verwacht het niet , he…van dit klunzige demissionaire pak uilskuikens.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.